Şimdi Ara

Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
4.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cumhurbaşkanına yapılan tüm hakaretleri biyere şikayet etmek gerek aynı zamanda buna izin veren forumuda nerrye şikayet edebiliriz? Klavye erkekleri hep buraya toplanmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murt82 -- 20 Ekim 2016; 17:47:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolf Larsen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lilladass

    Lozan neden şimdi gündem oldu ? Buradaki asıl mesaj batıyadır. Misak-ı Milli diye boşuna yırtınmıyor bu adam. Fırat kalkanı ve Musul operasyonları çok manidar. Hedef 2023 ... Başkanlığın ilk 5 yılı bitince Misak-ı milli mücadelemiz sonucuna ulaşır. Artık amacı olan bir Türkiye var.

    Ekleme: 83 Musul değil eyalet Musul

    Amacı olan Türkiye'yi hiç beğenmedim ben, Rusya'da bu kafada halk sürünürken saçma sapan şeyler peşinde koşuyor. Batı ülkeleri bu yüzden hep önümüzde olacak halkları mutlu ve zengin saçma sapan politik şeylerle teselli olmalarına gerek yok özgürler ve zenginler.

    Zaten batida halkin rahat sartlarda olmasinin sebebi, ulkelerinin "amaci" olmasi.

    Bir dusunun. Abd,ingiltere,fransanin Musulla,ortadoguyla ne alakalari var?

    Afrikada,Afganistanda ne isleri var?

    Analari afrikali degil,babalari afgan degil.

    "Hedefiniz yildizlar olsun ki, ulasamazsaniz bile daglarin zirvesinde kalirsiniz" sozu mantikli olabilir.

    Alıntıları Göster
    3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F97E00D06 -- 4 Ağustos 2018; 11:15:59 >




  • asau kullanıcısına yanıt
    2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F97E00D06 -- 4 Ağustos 2018; 11:16:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brskcr

    Lol'den ötesine kafası basmayan bir kısım gençliğimiz kendisini konuşturmuş yine. Hayatında 1 tane kitap okumamış, 2 cümleyi bir araya getiremeyen, nefretle kendisini var etmeye çalışan insan örneğisiniz.

    Mesaj çoktan şikayet edilmiş, sizin gibi faşist, tek yönlü, aksi görüşlere tahammül edemeyen insanlar gitse biz rahatlasak keşke.

    Şuan Turgut Özal ın kitabını okuyorum, hayır cidden cahilliğini nasıl da belli ediyorsun. Ön yargın cahilliğinden büyük. Şimdi lütfen cahilliğini başka yerde konuştur. Ayrıca kendisi bizzat fikir hürriyetini savunmuş ve tek fikre körü körüne bağlanmayı değil farklı fikirlerin çarpıştığı ortamları sevmiş. Kendisi bir çok münazaraya, tartışmaya katılmış. Ya neyse ben senin zeka seviyeni çok zorlamayayım senin o yozlaşmış kafan almaz nasıl olsa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dark_Knife

    Bu konudaki mesajlar açık açık yobazlaşmış kişilerin tayyip düşmanlığını göstermeye yetiyor. Ne olursa olsun memnun olmayacak bu kesim geberip gitse de rahatlasak.

    Fikir ve ideolojiler ölmez, gebermez.

    Geberip gidecek olan sizin çakma peygamberiniz.

    Umarım trolldür yoksa durum vahim.
  • Oo Turgut Özal'ın kitabını okuyorsan aydınsın denmesini falan mı bekliyorsun? Benim cahil olduğumu hemen nereden anladın? Nerdeen hemen belli ediyorum? İçi boş cümleleri geçiniz. Cahil olmadan böyle bir faşizm seviyesine ulaştıysan, diyecek bir şey yok zaten, okuduğunu anlamanın önemini şu anda görüyoruz sende.

    Öncelikle ben bir fikre bağlı değilim, sen bir fikre bağlısın. Kendinle çelişme bari, kendi gibi düşünmeyen insanlara "gebersin" diyen bir insanın fikir hürriyetinden bahsetmesi nasıl bir saçmalıktır anlayamıyorsun galiba.

    Kafam neyi almaz? Anlamsız 2-3 cümle kurmuşsun, cümleler "cahil... cahil... düşük zeka seviyenden" oluşuyor, içi boş sadece hakaret içeriyor. Direk hakarete başvurmandan belli ne kadar kendini anlatabildiğin. Kendinle ağır çelişiyorsun, eğer yazdığın gibi düşünüyorsan tedaviye ihtiyacın var.

    Burada fikirler çarpışıyor işte, niye fikirlerini tartışmak yerine böyle anlamsız bir cümle kuruyorsun söyler misin? Buradan şunu çıkartıyoruz tekrardan, okuduğunu anlamakta pekala çok önemli. Neyse daha yaşın genç muhtemelen, zamanla geçer bu faşistliğin inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 20 Ekim 2016; 17:12:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brskcr

    Oo Turgut Özal'ın kitabını okuyorsan aydınsın denmesini falan mı bekliyorsun? Benim cahil olduğumu hemen nereden anladın? Nerdeen hemen belli ediyorum? İçi boş cümleleri geçiniz. Cahil olmadan böyle bir faşizm seviyesine ulaştıysan, diyecek bir şey yok zaten, okuduğunu anlamanın önemini şu anda görüyoruz sende. Öncelikle ben bir fikre bağlı değilim, sen bir fikre bağlısın. Kendinle çelişme bari, kendi gibi düşünmeyen insanlara "gebersin" diyen bir insanın fikir hürriyetinden bahsetmesi nasıl bir saçmalıktır anlayamıyorsun galiba.
    Kafam neyi almaz? Anlamsız 2-3 cümle kurmuşsun. Direk hakarete başvurmandan belli ne kadar kendini anlatabildiğin. Kendinle ağır çelişiyorsun, eğer yazdığın gibi düşünüyorsan tedaviye ihtiyacın var. Burada fikirler çarpışıyor işte? En kötüsü okuduğunu sanan cahil, okuduğunu anlamakta pekala çok önemli. Neyse daha yaşın genç muhtemelen, zamanla geçer bu faşistliğin inşallah.

    Yazdıklarının yarısı hakaret dolu olup, bunlardan bahsederek asıl sen kendin ile çelişiyorsun. Bana körü körüne inandığımı söylüyorsan bir şeye dayanmayarak. Ya aslında sana cevap verme gereği bile neden duyduğumu bilmiyorum seninle gereksiz tartışmaya girip zeka seviyemi de düşürmek istemiyorum zaten yazdıklarının yarısını zar zor okudum yani oraya kadar anca dayandım. Hakaret etmekten başka bir şeyi beceremeyen o küçük beyninle seni başbaşa bırakmak isterdim ama önce birkaç söz daha söyleme gereği duyduğumu hissediyorum.

    Öncelikle nasıl bu kadar zeka seviyesi düşük biri olduğundan mı bahsetsem yoksa önyargı ve hakaret dolu o basit cümleciklerinden mi? Hayır hayır hayır... Bunların hiçbiri senin cahilliğinle boy bile ölçüşemez. Tek istediği kendisi için, olan fikir ayrılığına düştüğü kişilere fütursuzca küfreden, ne bir siyaset tarihinden haberdar olan ne de ülkeyi yönetmekten bir gram anlamayan gerçekleri görmekten aciz görüş açısı dar yobazlaşmış ve fikrine körü körüne inanan kısacası basit bir insansın. Muhtemelen sen bu satırları okurken ben seni engellemiş olucağım. Bu nedenle cevap vermek için boşuna uğraşmamanı tavsiye ederim. Zaman kaybı olur. Git 2 kitap oku, az tarih araştır belki bir iki şey öğrenir cahilliğini giderirsin.




  • Bence de sen bana cevap vermekle uğraşma, git Lol oyna.

    Farklı fikirlere hakaret etmemden dem vurup, farklı fikirlere sahip insanlara ölsün diyen zihniyet benim zekama laf ediyor. Acısam mı gülsem mi bilemedim. Yine 2 paragrafta okuyabildiğim tek şey, "küçük beyin, basit cümlecik ve tabi ki cahil, cahil, cahil cahil..."

    Benim cahilliğimi nereden çıkardın diyorum, cevap "cahilsin". Kelime dağarcığının da ne kadar olduğunu anlamış olduk böylece.

    Hakkımda bu kadar çok şeyi nasıl anladın hayret ettim, "ne bir siyaset tarihinden haberdar olan ne de ülkeyi yönetmekten bir gram anlamayan gerçekleri görmekten aciz görüş açısı dar yobazlaşmış ve fikrine körü körüne inanan kısacası basit bir insansın" 10 dakika içinde tüm kötü özelliklerimi çözmüşsün, benden üstün olan zekanı döktürmüşsün. Sana faşist ve at gözlüklü hayatında başarılar.




  • Misiroglunu tarihçi olarak benimserlerse olacağı bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençleri imam hatipli ler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların üretimini sonlandırdığı teknolojiler (bkz. İnsanlı savaş uçağı) için milleti deli gibi vergiye bağlayıp, yerli oto üretiyokh diye seçim zamanı deli gibi propaganda yapıp, seçimin ardından tutmayınca tek bir adım atmayan bir adam bu ülkede başkan olursa inanın Afganistan vol.2 oluruz. Adım adım ilerliyoruz zaten buna. Siz hala burada 100 yıl önce ülke kurmuş bir lideri çekemeyen bir asalaktan reis diye bahsediyorsunuz. Adamın niyeti açık, çalıp çırptıklarının ardından potaya girmemek için cahil cühelayı gazlayarak yürümek istiyor. 2 yıl önce Türk diye bir ırk yoktur diyen camışlardan, seçimde tek parti çıkamayınca biz türküz ülkeyi böldürmeyize evrilen translardan bahsediyoruz. Özü sözü bir dediğiniz adamın bir yılı bir yılını tutmuyor. Rusya krizinde putine babalandı reis!baktı ülke ekonomisi ağır darbe yiyor abi ver elini ayağını öpem diye koştu. Olan üreticiye, kapanan otellere oldu. Dünyaya rezil olduğuyla kaldı. Hep ilk yapacağını sona bıraktı ve millet kaybetti. Hatırlayın şu sözü "cahille tartışma, zira ben hiç kazanamadım" uğraşmayın bu beyni uyuşmuş akpkk lılarla. Kazanamazsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dinime söven müslüman olsa bari. 1.Dünya Savaşı'nı kaybetmiş, karşısında dünya devleri olan bir ülke Lozan Antlaşmasını yapmış ama yıllardır bırak dünya devi ülkeleri daha ülkesi dahi olmayan dağdaki eşek sevicilerden oluşan örgütü durduramamış, hatta anlaşma yapmaya çalışıp işleri iyice sıvamış aynı ülkenin başındaki adam Lozan'a laf ediyor. İlginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lilladass kullanıcısına yanıt
    Aklımızin alamadığı konusunda haklısın

    En hakiki Osmanlıcılarin Süleyman Şah türbesini nasıl kaçırdığını aklım bir türlü almıyor doğrusu.

    Terör örgütleri ile masada buluşan bir Türk Devleti nasıl olur hayal edemiyorum.

    Cardak krizi ile Yunanistan'a savaş acacak bir ulkeden Yunanlıların adalarimiza asker çıkarıp dini ayin yaptığı bir ülkeye nasıl geldik anlamıyorum.

    Irak denen dünyanın kerhanesine dönmüş bir ülkeden ultimatom yiyen bir ülkeye ne ara dönüştük anlayamıyorum

    Türk'ün en kuvvetli yeri olan TSK'ya cemaatciler nasıl kumpas kurabilir anlamıyorum. Bu operasyona bu davanın savcısı benim diyenleri aklım havsalam almıyor.

    TBMM nasıl bombalanabilir bir türlü idrak edemiyorum.

    Anıtkabir ile kimi kastediyorsun belli o yüzden aklının alamayacağı birine laf cakarken düşünmeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber



    İttihatçilerin 15 yılda patates ettiği devletin sınırları

     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor



    İttihatçılara atmışsın suçu.Madem ittihatçılar yaptı onu o zaman abdülhamit zamanını koy şuraya gözümüz şenlensin.İktidara çıktığında ve iktidardan indiği andaki zaman olsun lütfen..Yoksa o zaman da mı ittihatçılar vardı diyeceksiniz..

     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor


    II. Abdülhamid 33 yıl yönetti ülkeyi ve bu adam tanrı değildi.

    Osmanlı o zaman süper güç değildi. Kuzeyinde Rusya , batısında Avrupa , Yunanistan özellikle ve güneş batmayan imparatorluk İngiltere arasında hasta bir adamı idare ediyordu.

    Osmanlı toprakları daima sömürgeci büyük devletlerin gözüne kestirdiği yerlerdi. Tıpkı günümüz gibi beş para etmez muhalefet ve azınlık belaları da cabası.

    Ve Abdülhamid'in her zaman politika ile yol haritası çizme fikrine karşın kafası çalışmayan paşaların savaş hayalperestliği yüzünden 77-78 Osmanlı-Rus savaşı , İngiltere'ye denge politikaları ile verilen topraklar , Fransa ve İtalyanların Kuzey Afrika atakları Abdülhamid döneminin başlıca toprak kayıpları nedenleridir.

    Ayrıca Abdülhamid dönemindeki eğitim atağına , Cumhuriyet dönemi yanından bile geçememiştir.


    İttihatçiler 1909 Abdülhamid'i devirdikten sonra ne oldu.

    9 yılda koca imparatorluk patates oldu bize Anadolu bozkırında bıraktıkları miras...


     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor



    Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ki milli mücadele ruhu ve istiklal savaşı ile bu izi kısmen olsa da silebildik. Ruhları şad olsun bu vatan uğrunda can verenlerin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber



    İttihatçilerin 15 yılda patates ettiği devletin sınırları

     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor



    İttihatçılara atmışsın suçu.Madem ittihatçılar yaptı onu o zaman abdülhamit zamanını koy şuraya gözümüz şenlensin.İktidara çıktığında ve iktidardan indiği andaki zaman olsun lütfen..Yoksa o zaman da mı ittihatçılar vardı diyeceksiniz..

     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor


    II. Abdülhamid 33 yıl yönetti ülkeyi ve bu adam tanrı değildi.

    Osmanlı o zaman süper güç değildi. Kuzeyinde Rusya , batısında Avrupa , Yunanistan özellikle ve güneş batmayan imparatorluk İngiltere arasında hasta bir adamı idare ediyordu.

    Osmanlı toprakları daima sömürgeci büyük devletlerin gözüne kestirdiği yerlerdi. Tıpkı günümüz gibi beş para etmez muhalefet ve azınlık belaları da cabası.

    Ve Abdülhamid'in her zaman politika ile yol haritası çizme fikrine karşın kafası çalışmayan paşaların savaş hayalperestliği yüzünden 77-78 Osmanlı-Rus savaşı , İngiltere'ye denge politikaları ile verilen topraklar , Fransa ve İtalyanların Kuzey Afrika atakları Abdülhamid döneminin başlıca toprak kayıpları nedenleridir.

    Ayrıca Abdülhamid dönemindeki eğitim atağına , Cumhuriyet dönemi yanından bile geçememiştir.


    İttihatçiler 1909 Abdülhamid'i devirdikten sonra ne oldu.

    9 yılda koca imparatorluk patates oldu bize Anadolu bozkırında bıraktıkları miras...


     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor



    Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ki milli mücadele ruhu ve istiklal savaşı ile bu izi kısmen olsa da silebildik. Ruhları şad olsun bu vatan uğrunda can verenlerin...

    Abdülhamit tahta çıktığındaki sahip olunan toprakların resmini atmışsın ama indiğindeki resmi yada tam bilgisini vermemişsin..Serve göre haritayı gösterip bak burdan buraya geldik algısını oluşturmuşsun..
    1) KIBRIS'IN İNGİLİZLERE ÜS OLARAK VERİLMESİ: Berlin kongresi sırasında Osmanlının çıkarlarını savunması karşılığı İngiltere'ye Kıbrısta üs kurma sözü verilmişti. Berlin Antlaşmasından sonra KIBRIS üs olarak İngilizlere verildi. (1878)

    NOT: İngiltere böylelikle Süveyş kanalını kontrol etme imkanına kavuşmuştur. Osmanlının I.Dünya savaşına girmesiyle İngiltere, Kıbrıs'ı toprakların kattığını açıkladı.

    2) DÜYUN-U UMUMİYE İDARESİNİN KURULMASI(1881):Osmanlı Devleti dış borç ve faizlerini ödeyemeyince alacaklı devletler bu idareyi kurmuşlardır. Bu idare dış borçları doğrudan toplamak suretiyle kurulan yabancı bir mali kontroldü. Bu da Osmanlı Devletinin ekonomik bağımsızlığına gölge düşürmüştür.

    3) TUNUS'UN FRANsizLAR TARAFINDAN İŞGALİ(1881): Fransa'nın Tunus'u işgalini Osmanlı Devleti sadece protesto edebilmiştir. (Fransa hatırlanacağı gibi 1830 yılında da Cezayir'i işgal etmişti.)

    4) MISIR'IN İNGİLİZLER TARAFINDAN İŞGALİ(1882): İngilizler Süveyş Kanalının açılmasıyla önemi daha da artan MISIR'ı 1882'de işgal ettiler.

    5) DOĞU RUMELİ'NİN BULGAR PRENSLİĞİ İLE BİRLEŞMESİ (1885): Doğu Rumeli Bulgarlarının Bulgar Prensliği ile birleşmek için ayaklanmaları sonucu yapılan görüşmelerde Osmanlı Devleti bu bölgenin Bulgar Prensliğine bağlanmasını kabul etti (1885)

    6) GİRİT SORUNU VE OSMANLI-YUNAN SAVAŞI: Yunanistan'ın Giritin iç işlerine karışması ve burada çıkan ayaklanmayı desteklemesi sonucu OSMANLI-YUNAN savaşı çıktı. Yapılan DÖMEKE MEYDAN SAVAŞINI kazanan Osmanlı kuvvetlerine Atina yolu açıldı. Ancak Avrupa Devletlerinin müdahale etmesi üzerine İSTANBUL ANTLAŞMASI imzalandı. (1897) Buna göre Girit'e özerklik verilmiş, ayrıca yönetimi Yunanlı bir Prense verilmiştir.

    NOT: Bu antlaşma ile Giritin yönetimi elimizden çıkmış, II.Meşrutiyet sırasında Girit Yunanistan tarafından işgal edilmiş,Balkan Savaşı sonucu imzalanan Atina Antlaşmasıyla da Girit'in Yunanistan'a ait olduğu kabul edilmiştir.

    7) BOSNA HERSEK'İN AVUSTURYAYA BAĞLANMASI(1908): Berlin Antlaşmasında Bosna Hersek'in yönetimi geçici olarak Avusturyaya bırakılmıştı. II. Meşrutiyetin ilanı sırasında Avusturya Bosna-Hersek'i topraklarına kattığını açıkladı. Osmanlı bu durumu kabul etmek zorunda kaldı.

    8) BULGARİSTANIN BAĞIMSIZLIĞINI KAZANMASI(1908): II.Meşrutiyetin ilanı ile oluşan karışıklıklardan yararlanan Bulgarlar bağımsızlıklarını ilan ettiler. Rusya'nın araya girmesiyle Osmanlı Devleti bu durumu kabul etmek zorunda kaldı.


    Totalde 1,5 milyon km2 toprak kaybetmiştir..Yani çıkıp burada ittihatçılar kaybetti demekle olmuyor maalesef.İttihatçılarda içine boşalttı ülkenin.Orasına katılıyorum ama 1.5 milyon km2 toprak onların döneminde gitmedi abdülhamitin döneminde elden çıktı..Sorun burada değil ki.Sorun şu.Osmanlıcı yada islamcı kafa bunca toprak kaybına rağmen abdülhamite tek laf kondurmazken sanki M.Kemal kurtuluş savaşına başladığında 4 yıldır İstanbul işgal altında değil,Egeden başlayan yunan işgali Ankara sınırına sanki dayanmamış gibi Lozana laf çakmaları.Keşke başımızda M.Kemal değilde Enver Paşa gibi bir hayalci adam olsaydıda Avusturya sınırlarına kadar sınırlarımızı genişleteceğiz kafasıyla elimizdeki topraklardan da olsaydık..Yalanın zaten bini bin para.M.Armağının yazısını okudum Lozanla ilgili.Adam bırakın adaları,Musulü çıkıp Mısırı Lozanda kaybettik diye yazmış..Bu kafayla neyi tartışacaksın.Düşünsenize adamlar anakaranı başkentin dahil 4 yıldır işgal altında tutuyor ama Lozana kadar Mısırı biz yönetiyorduk kafasıyla yazı yazıyor..Abdülhamite gelirsek..Milliyetçilik akımları ve karşısındaki emperyal güçlere karşı toprakları elinde tutması çok zordu..İş işten geçmişti artık..Ama buna rağmen bu adama tek laf demeyip sonra Kanuni sınırlarını göstererek bu toprakları Atatürk kaybetmiş gibi lanse etmek şerefsizliktir(Sana yönelik demiyorum)..Osmanlı devleti kendi sonunu kendisi getirdi..Yani akıl var mantık var.Batı rönesans ve reform hareketleriyle sanayi devrimini yapmış ve bilimde çığır açmaya başlamıştıı.Osmanlı dönemine göre çok geri kalmıştı.O topraklarıda sahip olduğu ordu yada sosyal hayatına göre tutması zaten imkansızdı.Bilimde,teknolojide çok gerideydi ve milliyetçilik akımlarıyla sonu gelmişti..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolf Larsen

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolf Larsen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lilladass

    Lozan neden şimdi gündem oldu ? Buradaki asıl mesaj batıyadır. Misak-ı Milli diye boşuna yırtınmıyor bu adam. Fırat kalkanı ve Musul operasyonları çok manidar. Hedef 2023 ... Başkanlığın ilk 5 yılı bitince Misak-ı milli mücadelemiz sonucuna ulaşır. Artık amacı olan bir Türkiye var.

    Ekleme: 83 Musul değil eyalet Musul

    Amacı olan Türkiye'yi hiç beğenmedim ben, Rusya'da bu kafada halk sürünürken saçma sapan şeyler peşinde koşuyor. Batı ülkeleri bu yüzden hep önümüzde olacak halkları mutlu ve zengin saçma sapan politik şeylerle teselli olmalarına gerek yok özgürler ve zenginler.

    Zaten batida halkin rahat sartlarda olmasinin sebebi, ulkelerinin "amaci" olmasi.

    Bir dusunun. Abd,ingiltere,fransanin Musulla,ortadoguyla ne alakalari var?

    Afrikada,Afganistanda ne isleri var?

    Analari afrikali degil,babalari afgan degil.

    "Hedefiniz yildizlar olsun ki, ulasamazsaniz bile daglarin zirvesinde kalirsiniz" sozu mantikli olabilir.

    Sen iki kafa yorsan ne Rusya'nın ne Nato'nun daha Orta-doğuya bulaşarak hiç bir kazanç elde edemediklerini anlardın. Hedefim yıldızlarmış böyle bir şeyi çalışkan, düşünen bir millet söyleyebilir lafla olmuyor bu işler.

    Allahtan memleketimizde senin gibi, her cumlesine karsidakinin zeka seviyesini olcerek baslayan ve kafasi calisan insanlar var.

    Bizim kafa ancak evin yolunu bulacak kadar calisiyor iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber



    İttihatçilerin 15 yılda patates ettiği devletin sınırları

     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor



    İttihatçılara atmışsın suçu.Madem ittihatçılar yaptı onu o zaman abdülhamit zamanını koy şuraya gözümüz şenlensin.İktidara çıktığında ve iktidardan indiği andaki zaman olsun lütfen..Yoksa o zaman da mı ittihatçılar vardı diyeceksiniz..

     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor


    II. Abdülhamid 33 yıl yönetti ülkeyi ve bu adam tanrı değildi.

    Osmanlı o zaman süper güç değildi. Kuzeyinde Rusya , batısında Avrupa , Yunanistan özellikle ve güneş batmayan imparatorluk İngiltere arasında hasta bir adamı idare ediyordu.

    Osmanlı toprakları daima sömürgeci büyük devletlerin gözüne kestirdiği yerlerdi. Tıpkı günümüz gibi beş para etmez muhalefet ve azınlık belaları da cabası.

    Ve Abdülhamid'in her zaman politika ile yol haritası çizme fikrine karşın kafası çalışmayan paşaların savaş hayalperestliği yüzünden 77-78 Osmanlı-Rus savaşı , İngiltere'ye denge politikaları ile verilen topraklar , Fransa ve İtalyanların Kuzey Afrika atakları Abdülhamid döneminin başlıca toprak kayıpları nedenleridir.

    Ayrıca Abdülhamid dönemindeki eğitim atağına , Cumhuriyet dönemi yanından bile geçememiştir.


    İttihatçiler 1909 Abdülhamid'i devirdikten sonra ne oldu.

    9 yılda koca imparatorluk patates oldu bize Anadolu bozkırında bıraktıkları miras...


     Erdoğan: Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, birilerini rahatsız ediyor



    Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ki milli mücadele ruhu ve istiklal savaşı ile bu izi kısmen olsa da silebildik. Ruhları şad olsun bu vatan uğrunda can verenlerin...

    Abdülhamit tahta çıktığındaki sahip olunan toprakların resmini atmışsın ama indiğindeki resmi yada tam bilgisini vermemişsin..Serve göre haritayı gösterip bak burdan buraya geldik algısını oluşturmuşsun..
    1) KIBRIS'IN İNGİLİZLERE ÜS OLARAK VERİLMESİ: Berlin kongresi sırasında Osmanlının çıkarlarını savunması karşılığı İngiltere'ye Kıbrısta üs kurma sözü verilmişti. Berlin Antlaşmasından sonra KIBRIS üs olarak İngilizlere verildi. (1878)

    NOT: İngiltere böylelikle Süveyş kanalını kontrol etme imkanına kavuşmuştur. Osmanlının I.Dünya savaşına girmesiyle İngiltere, Kıbrıs'ı toprakların kattığını açıkladı.

    2) DÜYUN-U UMUMİYE İDARESİNİN KURULMASI(1881):Osmanlı Devleti dış borç ve faizlerini ödeyemeyince alacaklı devletler bu idareyi kurmuşlardır. Bu idare dış borçları doğrudan toplamak suretiyle kurulan yabancı bir mali kontroldü. Bu da Osmanlı Devletinin ekonomik bağımsızlığına gölge düşürmüştür.

    3) TUNUS'UN FRANsizLAR TARAFINDAN İŞGALİ(1881): Fransa'nın Tunus'u işgalini Osmanlı Devleti sadece protesto edebilmiştir. (Fransa hatırlanacağı gibi 1830 yılında da Cezayir'i işgal etmişti.)

    4) MISIR'IN İNGİLİZLER TARAFINDAN İŞGALİ(1882): İngilizler Süveyş Kanalının açılmasıyla önemi daha da artan MISIR'ı 1882'de işgal ettiler.

    5) DOĞU RUMELİ'NİN BULGAR PRENSLİĞİ İLE BİRLEŞMESİ (1885): Doğu Rumeli Bulgarlarının Bulgar Prensliği ile birleşmek için ayaklanmaları sonucu yapılan görüşmelerde Osmanlı Devleti bu bölgenin Bulgar Prensliğine bağlanmasını kabul etti (1885)

    6) GİRİT SORUNU VE OSMANLI-YUNAN SAVAŞI: Yunanistan'ın Giritin iç işlerine karışması ve burada çıkan ayaklanmayı desteklemesi sonucu OSMANLI-YUNAN savaşı çıktı. Yapılan DÖMEKE MEYDAN SAVAŞINI kazanan Osmanlı kuvvetlerine Atina yolu açıldı. Ancak Avrupa Devletlerinin müdahale etmesi üzerine İSTANBUL ANTLAŞMASI imzalandı. (1897) Buna göre Girit'e özerklik verilmiş, ayrıca yönetimi Yunanlı bir Prense verilmiştir.

    NOT: Bu antlaşma ile Giritin yönetimi elimizden çıkmış, II.Meşrutiyet sırasında Girit Yunanistan tarafından işgal edilmiş,Balkan Savaşı sonucu imzalanan Atina Antlaşmasıyla da Girit'in Yunanistan'a ait olduğu kabul edilmiştir.

    7) BOSNA HERSEK'İN AVUSTURYAYA BAĞLANMASI(1908): Berlin Antlaşmasında Bosna Hersek'in yönetimi geçici olarak Avusturyaya bırakılmıştı. II. Meşrutiyetin ilanı sırasında Avusturya Bosna-Hersek'i topraklarına kattığını açıkladı. Osmanlı bu durumu kabul etmek zorunda kaldı.

    8) BULGARİSTANIN BAĞIMSIZLIĞINI KAZANMASI(1908): II.Meşrutiyetin ilanı ile oluşan karışıklıklardan yararlanan Bulgarlar bağımsızlıklarını ilan ettiler. Rusya'nın araya girmesiyle Osmanlı Devleti bu durumu kabul etmek zorunda kaldı.


    Totalde 1,5 milyon km2 toprak kaybetmiştir..Yani çıkıp burada ittihatçılar kaybetti demekle olmuyor maalesef.İttihatçılarda içine boşalttı ülkenin.Orasına katılıyorum ama 1.5 milyon km2 toprak onların döneminde gitmedi abdülhamitin döneminde elden çıktı..Sorun burada değil ki.Sorun şu.Osmanlıcı yada islamcı kafa bunca toprak kaybına rağmen abdülhamite tek laf kondurmazken sanki M.Kemal kurtuluş savaşına başladığında 4 yıldır İstanbul işgal altında değil,Egeden başlayan yunan işgali Ankara sınırına sanki dayanmamış gibi Lozana laf çakmaları.Keşke başımızda M.Kemal değilde Enver Paşa gibi bir hayalci adam olsaydıda Avusturya sınırlarına kadar sınırlarımızı genişleteceğiz kafasıyla elimizdeki topraklardan da olsaydık..Yalanın zaten bini bin para.M.Armağının yazısını okudum Lozanla ilgili.Adam bırakın adaları,Musulü çıkıp Mısırı Lozanda kaybettik diye yazmış..Bu kafayla neyi tartışacaksın.Düşünsenize adamlar anakaranı başkentin dahil 4 yıldır işgal altında tutuyor ama Lozana kadar Mısırı biz yönetiyorduk kafasıyla yazı yazıyor..Abdülhamite gelirsek..Milliyetçilik akımları ve karşısındaki emperyal güçlere karşı toprakları elinde tutması çok zordu..İş işten geçmişti artık..Ama buna rağmen bu adama tek laf demeyip sonra Kanuni sınırlarını göstererek bu toprakları Atatürk kaybetmiş gibi lanse etmek şerefsizliktir(Sana yönelik demiyorum)..Osmanlı devleti kendi sonunu kendisi getirdi..Yani akıl var mantık var.Batı rönesans ve reform hareketleriyle sanayi devrimini yapmış ve bilimde çığır açmaya başlamıştıı.Osmanlı dönemine göre çok geri kalmıştı.O topraklarıda sahip olduğu ordu yada sosyal hayatına göre tutması zaten imkansızdı.Bilimde,teknolojide çok gerideydi ve milliyetçilik akımlarıyla sonu gelmişti..

    Ders vermişsiniz elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşsiz yada asgari ücret alan gençler habere gelin;

    http://m.mynet.com/ibb-calisaninin-en-dusuk-maasi-4-bin-97-tl-oldu-finans-123572/

    !!İbb çalışan işçi maaşı asgari 4097 olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Operation Manager -- 20 Ekim 2016; 21:5:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki bazı mesajları okuyunca görüyorum ki algı işe yaramış.

    1. dünya savaşı olmadı bizde yenilmedik :) Atatürk Osmanlıya Darbe yaptı...
  • mcx kullanıcısına yanıt
    Aynen abi birtanesi canakkaleye bile zafer degil yazmis 400 bin kayip vermisiz

    Nereden ogreniyorlar bu zirvalari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.