Şimdi Ara

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü mesajı: Sıkıyorsa referanduma götürelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • birgun.net
    Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü mesajı: Sıkıyorsa referanduma götürelim
    https://www.birgun.net/haber/erdogan-dan-kilicdaroglu-na-basortusu-mesaji-sikiyorsa-referanduma-goturelim-407252

    AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'daki Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.


    Konuşmasının büyük kısmında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefeti hedef alan Erdoğan, CHP'nin başörtüsü teklifi üzerinden Kılıçdaroğlu'na seslendi.


    Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliği teklifini yineleyen Erdoğan, referandum çağrısı da yaptı. Erdoğan, "Meclis’e sunacağımız teklif kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacak. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir Anayasa’ya kazandırma mücadelemizi seçimden sonra da sürdüreceğiz. Hatta sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim" ifadelerini kullandı.


    Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde “Onlar diyorlar, ‘Gel tartışalım’. Hay hay, buyurun gelin. Sizin dünya kadar televizyonlarınız var. Yüreğiniz, cesaretiniz varsa, millet de seyreder, gel tartışalım. Çünkü ben bilgime, vizyonuma, inancıma, kimliğime güveniyorum” ifadeleriyle yaptığı çağrıya yanıt veren Erdoğan, "Geceleri sosyal medya videosu yayınlaya yayınlaya siyaseti de ekrandaki görüntüden ibaret sanmaya başladı. Siyaset iddia işidir, vizyon işidir, cesaret işidir. Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim" şeklinde konuştu.


    Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:


    "Bay Kemal, yanındaki hanımefendi bunlar buraya geldiği zaman herhalde turist olarak geliyorlar. Var mı bir yatırımınız? Yok. Milletimizin günlük kalitesini eser ve hizmet siyasetiyle yükselttik. Türkiye'yi 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma reformlarıyla buluştururken hep bir hayalimiz vardı; bu hayal, ülkemizi ve milletimizi bir gün dünyada hak ettiği seviyeye çıkarmaktır. Vesayetle kavgamızı da darbe teşebbüslerine direnişimizi de yedi düvele karşı verdiğimiz mücadeleyi de hep aynı gayeyle yürüttük. Siyasi istikrarsızlığı yeni yönetim sistemimizle aştık. Güvenlik kaygılarının önünü, terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine doğrudan kaynağına indirerek kestik. Eskiden terör neydi, sorunlarda bir numaraydı. Şimdi kaldı mı? Nereden nereye.


    Eskiden akşam saat 9'dan, 10'dan sonra sokaklara çıkılabiliyor muydu? Şimdi yarın ben Diyarbakır'dayım. Diyarbakır'da akşam 8, 9, 10 dışarı çıkılmazdı ama şimdi akşam saat 12, 1 herkes restoranlarda, kafeteryalarda yemeğini yiyor, sabaha kadar oralarda eğleniyor. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük taleplerini gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle karşıladık. Evinin annesi hanım kardeşlerimizin var olma çabalarını tüm imkanları önlerine sererek destekledik. Milletimizin her bireyini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline getirecek alt yapıyı kurduk. Üniversitesi olmayan şehrimiz kalmadı. Artık benim Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşem, İstanbul'a gitmiyor.


    'BİZ KADINLARIMIZI 'BAŞI AÇIK' DİYE AYIRMADIK'


    Bay Kemal kabuk bağlamış başörtüsü tartışmasını yeniden açtı. Eğitim ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük. Biz kadınlarımızı asla başı açık diye ayırmadık. Birileri kafasında bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil. Bay Kemal senin yanındakiler üniversitelerimizde ikna odaları kurdular. Bu ikna odalarına girerken o yavrularımızın başörtülerini başlarından çekerek aldılar. O ikna odalarında hesaba çektiler kızlarımızı. Ben kızlarımızdan bir tanesini aldım imam hatip okuluna gönderdim İstanbul’dan bir başka şehre. Sizi biz iyi biliriz. Sizin bu noktada ciğerinizi iyi biliriz. Artık bunları yapamıyorsunuz. Şu anda devletin tüm kurumlarında başı açık ya da örtülü ayrımı var mı? Bu kardeşliğin simgesidir. Bunu biz başardık. Başörtüsü özgürlüğünü ‘Anayasa güvencesi altına alalım’ dedim. Bakalım gelebilecek mi? Bu Anayasa değişikliğini Meclis’e göndereceğiz. Gelir veya gelmez. Maksat, tüm milletimiz bunu görsün, tanısın. 6’lı Masa’yı da tanısın. Meclis’e sunacağımız teklif kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacak. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü bir Anayasa’ya kazandırma mücadelemizi seçimden sonra da sürdüreceğiz. Hatta sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim.


    'ÜLKE BUNLARIN ELİNDE OLSAYDI BU KIŞI NASIL GEÇİRİRDİK?'


    Pandemide her yeri kapatanların halini gördünüz. Rusya-Ukrayna savaşında bizi taraf olmamakla suçluyorlardı. Tarafsız olanları da gördük. Bütün dünya dengeli politikamızı takdir ederken bunların derdi ülkemizi krizin tarafı yapmaktı. Ülke bunların elinde olsaydı bu kışı nasıl geçirirdik bilmiyorum. Doğal gaz falan bulamazdık. Şu anda bizim böyle bir derdimiz yok. Ekonomik krizin ülkemize yansımalarının bir ürünü olan dünyada korkunç hayat pahalılığı. Faizi tek haneli rakama da inecek. Faiz zulmünden yatırımcılarımızı kurtaracağız. Biz faizi 4.6’ya kadar düşürdük. Enflasyon da o zaman 5,6’ya düşmüştü. Her kesimden insanımızın gelir seviyesini yükselteceğiz. Bakalım o zaman ne diyecekler? Bunların ne hayat pahalılığının önüne geçecek, ne enflasyonu düşürecek ne üretimi sürdürecek herhangi bir projelerinin olmadığını söylemeye bile gerek duymuyoruz. 7 ay kapı kapı dolaşmaya var mıyız?





    Kılıçdaroğlu gördün mü gereksiz söylemin nelere yol açıyor. Bu referandumda ne oylanacak onu da söyleseydi bari Erdoğan. Başörtüsü takmak yasalaşacak mı yani? Başı açık devlet memuriyeti yasaklanacak mı?


    Kılıçdarğolu inşallah yine dolduruşa gelip de bu olaya balıklama atlamaz. Bu yolu sen açtın Kılıçdaroğlu, Allah da seni kahretsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 22 Ekim 2022; 18:12:19 >







  • Referanduma ne gerek var ki? Mecliste kanunla çıkarırsın.


    Referandum diyerek derdi başka. Başörtüsü diyerek araya bir sürü şey ekleyecek onlardan hiç bahsetmeyecek ama sabah akşam türban başörtüsü diyecek.

  • O referandum maddelerine "sığınmacılar gönderilsin mi?" , "Tekrar parlamenter sistem gelsin mi?" eklenecekse hay hay ben kabulum.


    İşine gelenlere referandum yap,işine gelmeyenleri kulak arkası. Tam RTE siyaseti...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 22 Ekim 2022; 18:23:3 >
  • Referandum deyip araya 50 madde sokmaya çalışır bu.

    Yalnız muhalefet açısından bunu savmak nispeten kolay. Başörtüsüle ilgili maddeyi alır ayrı olarak kendileri getirir olur biter.
    Akp hayır derse kendi maddesi evet derse zaten mesele yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türban vs gibi modası geçmiş şeylerle uğraşacağıma Erken seçime gitsene delikanlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

    Bu dediklerini Kılıçdaroğlu diyebilseydi, akp çoktan gitmişti.


    edit: Diyemedi



    Kemal Kılıçdaroğlutwitter
    “Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?”
    https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1583848639541047296?s=20



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B03C6EDC -- 22 Ekim 2022; 18:59:16 >
  • Ekmeğini yeyip de bitiremedikleri tek konu başörtüsü. Başkanlık ve suriyeliler için de bir referandum isteriz..

  • Jack! kullanıcısına yanıt

    Kaçak göçmenlerin gönderilmesi için referandum yapmazlar, işlerine gelmiyor çünkü. Büyük çoğunluk gönderilsin diyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 22 Ekim 2022; 18:55:11 >
  • Onu bunu geçinde , bugün Malatya’daki mitinglerini izledim.Ya bu adama inanan, hala destek çıkan orta ve üst yaş kesimden bir çok kişi var. Bunu biliyoruz ama bu adamı destekleyen genç kesimde azımsanacak gibi değil.

    Her ne kadar sevmesekte hakikaten bu adam siyaset uzmanı . Ocakta yapacağı zam ve enflasyon farkı ile bir çok kararsızın gözünü boyayabilir.

    Ben hala tezimin arkasındayım Akp’nin ölüsü bile %35. (Bu milletin cehaletini fazla hafife alıyorsunuz)
    Muhalefet İmamoğlu ya da Mansur Yavaşı çıkarmadığı sürece bu seçim hiçbir zaman kolay lokma olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kax123 -- 22 Ekim 2022; 19:23:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HAYIR.

    Refaranduma acayip acayip şeyleride sokarsınız. %50+1'i indirmeye kalkarsınız. YE MEZ LER...

    Ayrıca refaranduma gerek yok, 300+ MV ile yasa eklenebiliyor.


    Bir üsttekinede kulak asmayın. Azılı azınlıklar şuanda. Gündem belirlemelerine izin vermeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 22 Ekim 2022; 19:28:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sığınmacı sorununu niye refernduma açmadınız o zaman ey sn cumhurbaşkanı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.