Şimdi Ara

Erdoğan: Bugün Avrupa ülkeleri şahsıma yönelik terbiyesizlik yapıyorsa sebebi Avrupadaki Türklerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erdoğan: Bugün kimi Avrupa ülkeleri şahsımıza ve ülkemize karşı terbiyesizlik düzeyine varan tavırlar sergileyebiliyorsa, bunun sebebi oradaki Türklerin dağınıklığıdır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Bosna Hersek'e gitti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile de görüştü.

    Ardından UETD Genel Kurulu'da Avrupa'nın birçok ülkesinden gelen Türklere seslendi.

    Yaklaşık 6 milyon Türkiye kökenlinin Avrupa'da yaşadığını belirten Erdoğan Avrupa'daki Türklere birlik olmaları ve bulundukları ülkelerin vatandaşlıklarını almaları çağrısı yaptı.

    Saraybosna'da yaklaşık 12 bin kişilik J.A. Samaranch Olympic Hall-Zetra Spor Salonu'nda yapılan toplantıya özellikle Almanya, Hollanda ve Avusturya'da yaşayan Türklerin katıldığı belirtildi.

    Birçok Avrupa ülkesi 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi öncesi mitinglere kapılarını kapamıştı.

    Terbiyesizliğe varan davranışların sebebi, buradaki Türklerin dağınıklığı"
    Almanya, Avusturya ve Hollanda'da siyasiler, Türk siyasetçilerin kendi ülkelerinde seçim çalışması yapmasını istemediğini belirten açıklamalar yapmıştı.

    Ülke ismi vermeden bu durumu eleştiren Erdoğan "Her ne kadar birileri bizleri ayırmak için ellerinden geleni yapsa da, altını çizerek söylüyorum başaramayacaklar" dedi.

    Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenlilerin birlik olması gerektiği mesajını veren Erdoğan şöyle devam etti:

    "Bugün kimi Avrupa ülkeleri şahsımıza ve ülkemize karşı terbiyesizlik düzeyine varan tavırlar sergileyebiliyorsa, bunun sebebi oradaki Türklerin dağınıklığıdır. Gerçek gücümüzü ortaya koymayalım diye Türk, Kürt, Çerkez, Sünni, Alevi diyerek bizleri kasten bölüyor, birbirimize düşürüyorlar. Bizi bu hale düşürenlerin oyunlarının farkına varmalı ve artık son vermeliyiz. Türkiye'den gelmiş herkesin ortak değerler etrafında birleşmesinin zamanı gelmiştir."

    Erdoğan Avrupa'daki Türklere bulundukları ülkelerde siyasi olarak aktif olmaları çağrısı da yaptı.

    "Sizlerden ricam yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. Aramızdaki küçük farklılıkları büyük hedeflere yürümenin önüne bir engel olarak koymayalım."

    "Vatandaşlık alın"
    Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklerin bulundukları ülkenin vatandaşlığını mutlaka almaları gerektiğini, çifte vatadaşlığa izin vermeyen ülkelerde yaşayan Türklerin, Türkiye'deki haklarınan mahrum kalmamasını sağlayacaklarını da belirtti:

    "Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın, veriyorlarsa alın, çifte vatandaşlığa izin veren ülkelerde zaten sorun yok. Mavi kart başta olmak üzere Türkiy2DEki haklarınızı hiçbir kayıp olmadan kullanabileceğiniz formüller geliştirdik."

    Erdoğan ayrıca buradaki Türklerin çocukalrına Türkçe'yi mutlaka öğretmeleri gerektiğini belirtti: "Dininize ve dilinize çok iyi sahip çıkın. Bunları kaybettiğinizde kaybolursunuz."
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-44189205







  • Adamlar bıktı tabi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya zaten sosyal entegrasyon konusuna takmış vaziyette, ne zaman eyy avrupa vs diye bağırsa buradaki öğrenciler, çalışanlar durduk yere zan altında kalıyor. tabi batının ajanı olup geliyorlar diyen zihniyetten daha fazlası beklenemezdi
  • Yazıda öyle bir cümle var ki başlık olmayı o hak ediyor. Hatta bunun için ayrı konu açılmalı ki nasıl varlıklarla savaştığımız belli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk, Kürt, Sunni,Alevi diye bizi bölmeye mi çalışıyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi ya.. Sen mahalle kabadayısı gibi konuş eyyy Merkel eyy Hollanda diye bağır çağır, sonra sebebi Avrupadaki Türklermiş. İnsanda azıcık utanma olur be.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilinizi dininizi korumak istiyorsanız avrupada ne işiniz var
  • Sen ey diyon oradaki vatandaş ceremesini çekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklerin bulundukları ülkenin vatandaşlığını mutlaka almaları gerektiğini, çifte vatadaşlığa izin vermeyen ülkelerde yaşayan Türklerin, Türkiye'deki haklarınan mahrum kalmamasını sağlayacaklarını da belirtti:

    "Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın, veriyorlarsa alın, çifte vatandaşlığa izin veren ülkelerde zaten sorun yok. Mavi kart başta olmak üzere Türkiy2DEki haklarınızı hiçbir kayıp olmadan kullanabileceğiniz formüller geliştirdik."


    Allah rızası için biri şu işaretlediğim yerlerin ne anlama geldiğini söylesin.
  • sanıyor ki avrupadaki türkler bir olunca , siyasi atılım yapınca avrupanın ülkemiz üstündeki etkisi azalacak. tam tersine bu şekilde bir etki oluşturursak avrupanın tepkisi artacaktır hem türklere hem göçmenlere. Ondan sonra avrupadaki türkler ağlar avrupaya gitmek isteyenler de ağlar. Azınlık olduğun yer de baş kaldırırsan bedelini de hesaba katman gerekir. Ama yok sıkışınca bana mı sordunuz der reyiz.
  • Avrupa'ya gittik de AKP ve Erdogan sayesinde gitmedik. Senelerce kopek gibi calisip kendi cabamizla gittik. Simdi gelip bu sahis oranin vatandasligi al diyor. Yine kendi cabamla senelere calisip alirim da, bu sahsiyete ve onu izleyen sahsiyetlere ne oluyor onu cozemedim. Avrupa'ya giden benim, kopekler gibi calisan benim, bu sahis kim? Bana simdiye kadar ne yardimi oldu? Vatandaslik alsam AKPye oy atacagimi sanacak kadar sahte diplomali mi?

    Beni vatandasliktan cikart, vatandaslik bedeli olan 2 milyon TL'yi arti dogdugumdan beri uzerimden aldigin tum vergileri geri ver dedim, cevap bile vermediler. Bana hayatim boyunca bir hizmet sunmayan devlete ben neden vergi verdim? Okulu kendi imkanimla okudum, hastane desen ozelde kendi imkanimla gittim, yol desen catir catir parasini yine verdim, is desen kendim buldum, ev faturalarini yine ben verdim. Acken yine borc harc toparlayip kendimi doyurdum. Uzerine bir de zorla askerlik yaptim. E benden niye vergi aldin? Ver hepsini geri o saniye pasaportu ve kimligi yakarim dedim, ama ne Basbakanliktan, ne Maliye Bakanligindan, ne Cumhurbaskanligindan ses seda cikmadi.




  • İslam dini, Türklere ve Araplara özgü bir din mi? Bir avrupalı müslüman olamaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash95 -- 21 Mayıs 2018; 3:57:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ordakilere oynuyor cunku yurt disindaki Turkler buraya geri donmek zorunda kalirsa hicbiri kendisine oy vermez, donmezlerse de hic oy alamaz ve yazin gelen dolgun dovizlerden mahrum kaliriz. adam cakal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.