Şimdi Ara

ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
63
Favori
44.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam merhaba. Ben bu sene psikoloji eğitimine başlayacağım. İlerleyen yıllarda Erasmus yapmak istiyorum. Bunun için şimdiden ne yapmalıyım tavsiyeleriz neler olur?
    Erasmus için ekonomik, kültürel, eğitim ve sosyal açıdan hangi ülkeler daha avantajlı olabilir?
    Okuyacağım üniversitede yaklaşık bölümden 6-7 kişi gidiyormuş. Erasmusa gidecekler arasından nasıl sıyrılabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir dönem gittiğimizde bize verilen ödenek ne kadar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Uçak biletiyle beraber treni de alayım o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nghn99

    Hocam merhaba. Ben bu sene psikoloji eğitimine başlayacağım. İlerleyen yıllarda Erasmus yapmak istiyorum. Bunun için şimdiden ne yapmalıyım tavsiyeleriz neler olur?
    Erasmus için ekonomik, kültürel, eğitim ve sosyal açıdan hangi ülkeler daha avantajlı olabilir?
    Okuyacağım üniversitede yaklaşık bölümden 6-7 kişi gidiyormuş. Erasmusa gidecekler arasından nasıl sıyrılabilirim?
    merhaba, güzel soru :)

    erasmus icin not ortalamani yüksek tut ayrica ingilizceni gelistir. Cünkü bu ikisinin toplami senin erasmus puanini belirleyecek. Ne kadar yüksek olursa hem gitme sansin fazla olur hem de istedigin üniversiteyi secme sansin olur.
    Hangi ülkeler iyi olur maalesef fikrim yok bölümünüzle ilgili. Bu konuda en cok kim calisma yapiyor onlari arastirman gerek.Sosyal bilimlerde en cok yayin yapan üniversiteleri bulabilirsin.

    ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 13 Ağustos 2019; 11:42:16 >




  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ederim cevapladığınız için.
    Ben o listeyi okumuştum zaten. Tercih sürecinde tercihimi yaparken de yurtdışı imkanlarını göz önünde bulundurmuştum. :)Anlaşması olan yerlerden ziyade anlaşması olan programları merak etmiştim. Ya da anlaşma olmasa da kullanabileceğim programların olup olmadığını. Mevlana programını da akdeniz'in sitesinden öğrenmiştim zaten:)
  • huseyin14309 kullanıcısına yanıt
    2018-2019 yili icin böyle

    ERASMUS / AVRUPA'DA EGITIM ILE ILGILI SORULARINIZ ITINAYLA CEVAPLANIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 13 Ağustos 2019; 11:40:53 >
  • devrimsel kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam. Bunu bölümün erasmus koordinatörüyle konusursan daha detayli bilgiler verecektir. Kendin bi üniversite bulmak istiyorsan bunu da yapabilirsin ama önce kendi bölümüne sonra karsi tarafa bunu kabul ettirmen gerek. Cünkü bir sürü is gerekiyor bunlar icin. Hic anlasmasi olmasaydi olurdu ama zaten anlasmalari oludugu icin kabul edilecegini sanmam
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimsel -- 13 Ağustos 2019; 11:53:25 >
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    belli oluyor hocam tavsiyeler için teşekkürler

    dil konusunda sıkıntım yok İngilizce'den sonra b1 olan Almanca'mı geliştirmek istiyorum. Peki yüksek lisans öneriyor musunuz yoksa olmasa da olur mu?
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    türkiye sartlarinda pek gerek yok hocam. Ama amacin yurtdisinda yasamak ve calismaksa elbette yapmalisin.. Almancanin olmasi güzel :) Isvicre, almanya, avusturya gibi ülkelere daha kolay gelebilirsin. Ich wünsche dir viel Erfolg ;)
  • Dil bilmenin bir kötülügü yok hocam. üniversitede ingilizcenin yaninda neden 2 dil daha ögrenmeyesin ki? kendini böyle kisitlamayi düsünmen cok sacma bence.. Ne kadar cok dil bilirsen zorluklari daha kolay asarsin, daha iyi konumlarda calisirsin ve daha refah bir hayat sürersin.

    ingiltere biraz degisik bir ülke. Londra gibi büyük sehirlerinde cok yabanci var ya da yabanci originli ingiliz var :) Iklimi cok iyi degil o yüzden biraz bunalim hakim, ben de bi ara londra'da yasamak istedim ancak maaslar yillik 40 bin pound (brüt) civari ve vergiler de cok yüksek oldugu icin vazgectim

    Elbette türk vatandasi olarak zorluktan ziyade, 3. dünya ülkesi kategorisinde oldugumuz icin önceligi AB vatandaslarina veriyorlar. Calisma iznine sen degil, firmanin basvurmasi ve seni neden ise almalari gerektigini aciklamalari gerek ve senin icin devlete daha fazla para vermeleri gerek. Böyle olunca ugrasmak istememeleri normal

    ANCAK; alaninda cok iyi olursan, üniversite zamanini cok iyi degerlendirip bi seylerde uzmanlasmissan, birden fazla yabanci dil biliyorsan, cok kaliteli bir calisan olma potansiyelin varsa (kendini gelistiren ve gelistirmeye acik, sürekli bi seyler ögrenen, sertifikalara sahip vs), o zaman sansin cok daha yüksek. Zaten yüksek lisansini yapinca sansin cok cok fazla artmis olacak. Ama secilen degil, secmek icin de kendini gelistirmen lazim. önünde uzun bir zaman var ancak katedilmesi gereken cok yol var. O yüzden kendini cok iyi gelistir.




  • Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkürler.
    1- Ingilizcemizi gelistirmek için ne yapmalıyız?
    2- Yurtdisinda yüksek lisans için nasıl bir yol izlenmeli?
    3- Yurtdisinda çalışmak için master mi yapmak daha faydalı olur yoksa ilanlara vs basvurmak mı? Tavsiyeleriniz nelerdir?
    4- Hocam Ingilizce icin en kötü dil kursuna gitmeyi düşünüyorum İngiltereye filan. Biraz tuzlu olucak ama yeter ki öğrenebileyim. Tavsiye edeceğiniz ülke veya kurs var mı? Faydasını görür müyüm?

    Uzun oldu biraz ama :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çapa dişe başlıyorum hocam bu sene bölüm Türkçe bizde de böyle yurtdışı imkanı var mı? Hiç bilgim yok kusura bakmayın
  • kanarya75 kullanıcısına yanıt
    merhaba

    1- ingilizce zor bir dil hocam, en kolay dillerden biri. gözümüzde büyüttügümüz icin böyle. Bir de gramer yapisi farkli oldugu icin bizim dil ögrenmemiz daha zorlasiyor. Bir de egitim sistemindeki ezberden dolayi böyle. Bir yabanci dil ögrenirken birden fazla notkayi göz önüne almak lazim. Dinleme, konusma, anlama ve yazma. Temel olarak kelime bilgisi ve anlasilir olmasi icin de gramer bilgisi gerekiyor. Geri kalan seyler, film-dizi izleyerek, konusarak, yazisarak gelistirilecek seyler.

    2- diploma notunun yüksek olmasi önemli. Bunun haricinde bos bir ögrenci olmadigini göstermen lazim. Bazi üniversiteler dil puani istiyorlar ona dikkat etmek lazim. Okulun ücreti, kayit tarihi gibi seyler de önemli. Ayrica vize sartlarina da bak. Mesela isvicre yillik 18'500 isvicre frangini bankada göstermenizi istiyor. (bu sayi bazen 21'900 frank olabiliyor). Tabi ülkesine göre degisiklik gösterebiliyor bi cok sey. Ya da oradaki tüm masraflarini karsilayacak sponsor gerekli (ailenden biri de sponsor olabilir)
    3-Avrupa'ya direk calismak icin gelmek biraz zor, ben egitim yolunu tercih ettim ama zor da olsa direk is bularak gelenler de var. ancak cok iyi bir kalifiye eleman olmaniz gerek.. Ya da evlenerek geleceksin..
    4- Ingiltere pahali, daha cok maltayi tercih ediyorlar ama ne kadar iyi bilemem. Bence ingilizce icin o kadar masraf etmeye gerek yok. Kendi cabalarinla bi noktaya kadar gelebilirsin, sonra istersen kursa gidebilirsin ya da tam tersini uygularsin.. Ben almanca icin elit egitim'in almanca setini edinmistim ve cok faydali olmustu temel seyler icin. Ingilizcesi de var, kaliteli egitim seti tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestzedDH

    Çapa dişe başlıyorum hocam bu sene bölüm Türkçe bizde de böyle yurtdışı imkanı var mı? Hiç bilgim yok kusura bakmayın
    hayirli olsun öncelikle. önemli olan bölümün türkce ya da ingilizce olmasi degil, bölümünün erasmus yoluyla üniversitelerle anlasmasinin olmasi. benim okudugum bölüm de %30 ingilizceydi ama 7-8 kisi gönderiyordu her yil.
    capa sanirim marmara üniversitesinde, ve saglik bilimleri fakültesine bagliysa, anlasmali üniversitelere buradan ulasabilirsin
    http://dosya.marmara.edu.tr/sgbe/Duyuru/belgeler/SBE.Erasmus_kili_Anla_malar_sbe_09022016.xlsx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 13 Ağustos 2019; 14:40:50 >




  • Hocam sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum sizce erasmusa gitmemin bana ne faydası olabilir dil dışında ? Mühendislikler örnek verilmiş ama öğretmenlik için söyleyeceğiniz bir şeyler var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Çapa istanbul üniversitesine bağlı hocam
  • D. B. Cooper kullanıcısına yanıt
    hocam erasmus benim hayat bakis acimi degistirdi. Bir akvaryumda yasadigimi farketmemi sagladi. Bugün avrupa bana köy gibi geliyorsa o sayededir. Japonya'ya hongkong'a kormadan gidebiliyorsam onun sayesindedir, her türlü insani anlamaya calisiyorsam onun sayesindedir, saygi nedir, insanlik nedir, ahlak nedir biliyorsam onun sayesinde, özgüvenimin yüksek olmasinin sebeplerinden biridir.. Maalesef önünü bile göremeyen insanlar körpü yol yaptik diye kendilerini dünyanin padisahi zannediyorlar, halbu ki neler var neler.. Maalesef böyle insanlari görmek üzüyor. O yüzden ben milli egitim bakani olsam zorunlu olarak her türk ögrencisini en az 6 ay olmak sartiyla avrupa'ya egitime/calismaya yollardim. O derece önemli hocam. Orada yasayacagin, görecegin seyler senin ufkunu genisletecek. Elbette iyi yanlari da kötü yanlari da var. Ben iyi yanlarini aldim, kisiyle ilgili bi sey.Oraya gidip bos bos takilip gelmek de var, kendini gelistirmek, dilini gelistirmek de senin elinde. Ayrica ögrendigin seyleri, ögrencilerinle paylasip onlarin ufkunu da acmalarina yardimci olabilirsin. Ogretmen adayi olarak genc neslin iyi yetismesinde en büyük sorumluluk zaten size air. O yüzden artisiyla eksisiyle bunlari görüp yasayip ona göre ögrencileri yönlendirmeniz gerek diye düsünüyorum




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.