Şimdi Ara

Era Zıplama Sorunu!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
29.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • amartisürlerde boşluk olma ihtimali nedir bendede vardı sorun servise götrüdüm saçma sapan şeyler dediler sanayiye gittim tanıdığım yere adam aracı bi aldı 2 saat sonra sürmeye başladım ne ses ne hoplama hiç bişey yoktu ayrıca şuda var bende hem albea var hem accent accent 2008 albea 2010 model multijet gerçekten albea eraya göre sürüş keyfi ve dianamiği biraz daha düşük kendi kanaatimce tabii geçen gün erayla 160 yaptım foça yolunda arab ne yolda geziniyo ne ses yapıyo ama klimayı açınca eşşek gibi fiatta klima dahil olsada pek fark olmuyo ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aserde

    amartisürlerde boşluk olma ihtimali nedir bendede vardı sorun servise götrüdüm saçma sapan şeyler dediler sanayiye gittim tanıdığım yere adam aracı bi aldı 2 saat sonra sürmeye başladım ne ses ne hoplama hiç bişey yoktu ayrıca şuda var bende hem albea var hem accent accent 2008 albea 2010 model multijet gerçekten albea eraya göre sürüş keyfi ve dianamiği biraz daha düşük kendi kanaatimce tabii geçen gün erayla 160 yaptım foça yolunda arab ne yolda geziniyo ne ses yapıyo ama klimayı açınca eşşek gibi fiatta klima dahil olsada pek fark olmuyo ama

    Klimanın soğutması bana aşırı fazla geliyor.. En kavurucu günlerde bile soğutmasını fazla buluyorum..
    Keşke daha zayıf bir klima sistemi olsaydı, hem çekişten de düşmezdi belki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2011 yılında Erayı sıfır almıştım. 1 yıl binip sonra sattım. arabanın herşeyi güzel tek sıkıntı süspansiyonu idi.çok hafif çukurlu taşlı yollara girdiğinizde amortisörlerde lupur lupur sesler geliyordu. sanki amortisör burcu boşluklu gibi. amortisör ısınana kadar bu ses var. ısındıktan sonra ses kesiliyordu. donanımhaber ERA TAKIMI forum sayfasında bu sorunlar tartışıldı fakat hyundai assan firması amortisörün arızalı olmadığını iddia etti ve amortisör gazlı olduğu için ses yaptığını ve zıplama yaptığına yönelik yazı gelmişti. yani bu sorun her erada var. bende sattım gitti. şimdide ford escord aldım eradan 3 kat daha konforlu ve sessiz gidiyor. iyiki erayı satmışım.
    arabayı kötülemek değil amacım süspansiyondan çok dertliydim. asla 100 km hızı aşmayın yol tutuşu tamamen güzensizleşiyor yoksa.
  • 2006 model Hyundai Accent Era 1,5 CRDİ sahibiyim.Zıplatma sorununu ben de çok ciddi şekilde yaşıyordum uzun zamandır.Derken bir ara taşlı yollardan gitmiştim.Aracı lifte alınca arka sağ amortisörün patladığını farkettik ve başladım amortisör araştırmasına.Bu arada uyum sağlaması açısından tek amortisör patlasa bile karşısındaki amortisörün de değişmesi gerektiğini belirtmeliyim.
    Uzun süredir zaten zıplatma sorununu yaşadığımdan forumları araştırarak bu sorunumu da kesin bir şekilde çözmek için detaylı araştırma yaptım.Sonuç olarak ortak görüş Monroe Gazlı Amortisör ve Spor Helezon Yayları ile sorunun düzeldiğini yazanlar olmuştu.Ben de daha çok masraf olmasın diye öncelikle Sipariş linki 'den iki adet gazlı amortisör sipariş verdim.(Maalesef Ankara'da bu amortisörü satan yer bulamadım) Bir gün sonra ürün kargo ile elime ulaştı ve zaman kaybetmeden sanayide montajını yaptırdım.Şaşırtıcı bir şekilde aracın yol tutuşu arttı ve arka zıplatma sorunu tamamen çözüldü.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara kesinlikle tavsiyemdir.Sadece arka lastiklere Gazlı Monroe amortisör taktırarak zıplatma sorununu temelli şekilde çözebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pecer2001tr -- 9 Ağustos 2014; 10:05:51 >




  • 4 tane monroe taktirdim ziplatma ve sonrasindaki salinim azalsa da istedigim gibi olmadi.. ya amortisorleri sertlestirmek lazim yada yaylari degistirmek lazim. kesin cozum bulan varsa bana pm atsin lutfen. bazilari eibach prokit ile cozuldugunu soyluyor ama bu kitlerde cok pahali..

    pecer2001 arkadasin verdigi linkte monroe pahali.. baska sitelerde ya da aksarayda daha ucuza bulunuyor ben buldum cunki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 23korg23 -- 7 Eylül 2014; 16:06:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntıyı sadece yay veya süspansion ile çözemeyizmi 3,5cm yay almayı planliyorum
  • bu sorun atomu parçalamak gibi değil. amortisörleri daha kalitelisi ile değiştirince sorunu çözdüm. maaliyet 100x2:200 tl . Sonuçta b sınıfı bir arabadan mercedes beklentisi olanları da anlamıyorum. Ne kadar para o kadar köfte. Bu araba ile ucuza maximum konforu elde edebiliyorsunuz. yedek parça ucuz. servis bol. bundan iyisi şamda kayısı.
  • Konuyu hort yapayım. Arkadaşları bilinçlendireyim. Tam 4 sene çektim bu zıplatma sorununu. En son 90.000 bakımına gittim yetkili servise.
    Servis ön amaortisörlerin patlak olduğunu ve değişmesi gerektiği söyledi. Bende uzun araştırmalar sonucunda bir türlü para vermeye kıyamadığım MONREO amortisörleri almaya karar verdim.
    Önceden de almak istiyordum fakat son kullanıcılar detaylı bilinçlendirme yapmıyordu. Ve nihayet internetten sipariş verdim ve servise taktırdım.
    Era nın zıplatma sorunu çözmek için amartisörleri MONREO ile değiştireceksiniz o kadar. Ben değiştirdim gayet memnunum.
    Sadece arkayı değiştirsek olmaz mı? OLMAZ
    Dördünü de değiştireceksiniz ve era'nun yol tutuşunu göreceksiniz.
    Era nın orjinal amaortisörleri fabrika çıkışı hatalı gibi. Yaylar ile amortisörler birbiri ile uyumlu hareket etmiyor. Zıplama sorunu ondan kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 7 Aralık 2015; 20:44:51 >




  • selam
    Hay Allah razı olsun arkadaş ya
    monreo ları hangi siteden aldınız? amortisör değişiminde başka bişi deişiyor mu?
    servis problem çıkardı mı??
  • Madem konu hortlamış bi kaç şey de ben yazayım. 2008 select 1.4 kullandım 2 yıl. Şimdi kardeşimde ve hiç gözünün yaşına bakmadan 4 Amörtisörü monroe aldım. 2013 te. Era nın kendi kullanıcı forumunda yazdım. Gayet Memnundum. Şimdi 2007 era Crdi style var. Önleri ark. Maysan taktırdım. Bunda da zıplama var. Biraz kendimi toparladıktan sonra bunun da 4 ünü monroe ile değiştiririm.

    Araçtan aldığım keyfi ikiye kutlanıyor. .. Hayırlı kazasız belaysız sürüşler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musty_co M kullanıcısına yanıt
    selam arkadaş monroe amortisör her yerde bulunmuyor era ya göre olanı netten alacam ama hangi siteden almalı bi yardım
  • turgut reis T kullanıcısına yanıt
    Daha önce aşağıdaki siteden almıştım. Hatta telefonda görüşüp aldım. Site fiyatı harici bi fiyat saymıştı. Sadece güvene dayalı olmuştu alış veriş. 4 ünde tam hatırlamıyorum ama 40 tl indirim yapmıştı.. Net hatırlamıyorum ama. Sizde arayıp görüşebilirsiniz.

    http://www.otosupermarket.com/Amortisor,LA_5371-2.html#labels=5371-2,5488-3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musty_co M kullanıcısına yanıt
    selam teşekkür ederim ilginize en kısa zamanda almayı düşünüyorum
  • Valla yazılanları okudum bir çok kişi aracın süspansiyonun sert olduguna karar vermiş.Benim görüşüm ise bu bahsedilen zıplama unsuru sadece süspansiyonla alakalı degil.Hyundai Era diger muadillerine göre agırlık merkezi daha yukarda olan bir arac ve bu agırlık merkezine göre üzerinde olan süspansiyonun yumusak kalmasiyla salınım yapması çok dogal.Mesela kısa bir süre accent blue kullanmıştım onun süspansiyonları bana çok daha sert geldi.Netice itibariyle çeşitli uygulamalarla daha konforlu veya performanslı bir sürüşe tabiki kavusulabilir.Ama benim kanaatimce Era heryönden oldukca ekonomik bir arac ve ekonomik bir araca binerken ekstra masraf cıkarmak benim için biraz tezat durum oluşturuyor lakin genel itibariyle üzerindeki herhangi bir parçanın ''absürt'' kaçtığını söylemek haksızlık olur.Era almayı düşünen arkadaşların kafasına bu sebeple soru işareti düşmesi bence yanlis olur.Süspansiyonu degistirmek isteyende degistirir herkesin kendi kararı kendi arabası saygı duymak lazım.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.