Şimdi Ara

EPYC işlemcisi X399 anakartta denendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
    Roman Hartung son zamanlarda YouTube kanalında ilgi çekici videolara imza atıyor. Uzman hız aşırtmacının son videosunun konusu EPYC işlemcileri oldu. X399 yongasetinde sunucu sınıfı yonga çalıştırmaya çalışan Der8auer bir çok yöntemi denedi.


    Anakart olarak ASUS ROG Zenith Extreme kullanılan denemede ilk başta Ryzen Threadripper 1950X, sadece RAM'lerle birlikte test edildi ki böylece anakartta sorun olup olmadığı konusunda emin olundu.

     
    Ardından sahneye giren EPYC işlemcisi normal bir şekilde monte edildiğinde anakarta bekleme konumunda gelen güç dahi gelmediğinde, hız aşırtmacıya göre bir kaç seçenek vardı ki bunlardan en önemli ikisi işlemcinin ID pinine bağlı anakartın işlemciyi reddetmesi veya yonganın arızalı olmasıydı.

    ID pini bloklanırsa ne olur?

     
    Çözümün demonte edilmesi esnasında işlemcinin üzerindeki sabitleyici kitin çıkarılmasıyla anakart işlemciyi beslemeye başladı. Burada bazı pinlerin temas etmemesiyle bu durumun ortaya çıktığını düşünen Der8auer yonganın ID pinini bulmak için bir kaç denemede bulundu. ID pininin tespitinin ardından sadece bu alanın üzerinin kapatılmasıyla sistem kısmi olarak boot edilebildi.
     
     
    Boot süreci belleklerin tanındığı safhada sona erince aynı zamanda mühendis de olan Roman'ın aklına anakarta EPYC işlemciler için olan bir anakartın BIOS'unu flashlamak geldi. Yazılımın herhangi bir yolla yüklenememesiyle ise denemeleri sonlandıran Der8auer'e göre ileride anakart üreticileri tarafından bir BIOS çalışması yapılırsa EPYC işlemciler belki de Threadripper uyumlu anakartlarda kullanılabilir. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.







  • EPYC nedir ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilonemsi

    EPYC nedir ?

    AMD'nin Sunuculara yönelik işlemci ailesi. Aynı işlemci'nin Intel muadili de xeondur.
  • Umarım epyc işlemcilerin ubuntu 16.04 için opencl desteği vardır. En son rx500 serisi gpuların ve hatta vega'ların yoktu çünkü. Buna da destek vermezlerse satışları azalabilir. Veya millet 14.xx - 17.xx sürümlere geçmek zorunda kalır. Windowsta full destekleri var zaten.
  • Anakartlar üzerinde fiziksel değişimler gerektirebilir. Neticede EPYC 8 kanal TR 4 kanal bellek kontrolcüsüne sahip aktif olarak.

  • Biz sadece 1 adet RAM takarsak 1 kanal bellek erişimine cachenin yardımı büyük olur değil mi? Atıyorum 1 kanallı ryzene göre daha performanslı olmasını bekleriz değil mi?
  • başarılı olur mu bilmiyorum yeni bi anakart almayı düşünüyorum ama bu marka amd olmayacak malesef

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.