Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.410
Cevap
182
Favori
474.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kardeş yakışıyor mu

    hocam iade etmekte kararlı iseniz birinde ekşi sözlükte okumuştum epson ile iletişime geçmiş mürekkeplerin maliyetini ödeyip iade etmiş arkadaş ama bence ufak ayarlarla çok iyi baskılar alabilirsiniz.
    hocam nereden yapmak gerekiyor o ayarları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alize333

    Hocam o fotoğraf siyahi sizin yazıcıda ki pigment siyah fakat o fotoğraf siyahi dye bazlıdır. Fotoğraflar da dye bazli siyah daha kaliteli baskılar verir. 4 renk kartuşlu yazıcılar da fotoğraf siyahi kullanırsanız eğer toner gibi simsiyah baskı alamazsınız hocam birde su bazlı olduğu için dayanıksız oluyor kagit ıslandığında felan belge niteliğini kaybetmiş oluyor ve hafif gri yazıyor fotoğraf siyahi ile. Fakat pigment suda bozulmayan bir mürekkep ve piyano siyahi renk verir. Sizin icin bunun bir önemi yoksa fotoğraf siyahi da kullanabilirsiniz fakat pigment bazlı olan siyah eski mürekkebinizin tamamen temizlenmesi gerekiyor. Zaten piezo kafa da termal bir püskürme olmayıp mekanik bir ittirme söz konusu olduğu için yeterli inceliğe sahip solvent içerikli(uçucu) mürekkebi bile sorunsuz kullanabilirsiniz. Tek şart mürekkeplerin sisteme sıfırdan entegre edilmesi. Sizin dediğiniz 7xxx serisi 1.5 pl olduğunu Murat Bey belirtmiş zaten. Sizin yazıcınız da 3.3 pl daha geniş bir nozzle sahip olduğundan hiç bir sıkıntı olmaz. Ama ben tavsiye etmem. :)
    hocam siyah renk bile böyle üzerine incecik pudra serpilmiş gibi kırmızı turuncuya çalıyor hiçbir rengi tam o canlılıkta vermiyor mürekkepleri orjinal bu arada




  • test ayarlarini vs duzgun yaparak kurdunuz mu makineyi? mesela en az cizgi gordugunuz numaralari yazin vs diyordu.
  • Evet Hocam tüm ayarlarını detaylıca yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanklı Yazıcı T kullanıcısına yanıt
    Bu mürekkeplerin solduğunu bilmeyen yok, nasıl bu kadar emin bir şekilde konuşuyorsunuz anlam veremedim doğrusu. Eğer fotoğrafı albüme, çerçeveye koymaz veya PVC ile kaplamazsanız renkler oksitlenmeye bağlı değişiyor, soluyor, artık adına ne derseniz.
    Ayrıca bahsettiğiniz mürekkepleri kullandığımdan, rovi premium kağıtların tüm çeşitlerini denediğimden de eminim.




  • Merhaba arkadaşlar.

    İş yerimizde 2,5 yıl önce alınmış l565 modelini kullanıyorduk.

    Makinadan genel olarak memnunduk ancak 1 aydır siyah baskılarda hata veriyor. Çizgi bırakıyor. 5-6 defa kafa temizliği yaptırdık. Her defasında 5-10 sayfa temiz çıktı veriyor sonra yine aynı hata.

    Epson servisine götürdük 960 TL masrafı var dediler.

    Bizde yeni bir model arayışına girdik. Aklımda l605 modeli vardı ancak gördüğüm kadarıyla şuan satışı yok.

    İş yerinde tarama işimiz çok oluyor, hergün ortalama 5 sayfa çıktı alıyoruz.

    Cihazı ortak ağa bağlı olarak kullanıyoruz. Ayrıca fax özelliği de olması lazım.

    Tavsiye edebileceğiniz bir model var mıdır?

    Birde bu elimizde kalan 565 modelini ne yapabiliriz. Makina henüz çok yeni. Renkli de problem yok. Atmaya kıyamıyorum uygun fiyata tamir edebilecek bir yer var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsoyler F kullanıcısına yanıt
    Size önerebileceğim model, L6190. Fiyatı amazonda 2300 TL. Yalnız, mürekkepli yazıcılar düzenli kullanım ister, bunu unutmayın. Uzun aralar verirseniz, benzer sorunlar yaşayabilirsiniz. L565, Epson Micro Piezo™ baskı kafası kullanır, servis bu kafa fiyatının 70 Euro olduğunu söylemişti.


    Epson L6190 hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

    https://www.epson.com.tr/products/printers/inkjet-printers/for-home/ecotank-its-l6190

    Aslında tarama hızlı çok iyi olan bir model var ama cihaz yeni olduğu için ve tanklı bir model olmadığı için sarf malzeme maliyeti şu an için çok yüksek. Bu cihaz da Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF.

    https://www.epson.com.tr/products/printers/inkjet-printers/business-inkjet/workforce-pro-wf-c5790dwf








  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Aequitas

    Bu mürekkeplerin solduğunu bilmeyen yok, nasıl bu kadar emin bir şekilde konuşuyorsunuz anlam veremedim doğrusu. Eğer fotoğrafı albüme, çerçeveye koymaz veya PVC ile kaplamazsanız renkler oksitlenmeye bağlı değişiyor, soluyor, artık adına ne derseniz.
    Ayrıca bahsettiğiniz mürekkepleri kullandığımdan, rovi premium kağıtların tüm çeşitlerini denediğimden de eminim.
    Doğru her mürekkep zamanla solar ama mürekkeplerin solma dirençleri farklıdır. Mesela Durabrite mürekkepler Claria mürekkeplere göre solmaya daha dirençlidirler. Epson özellikle fotoğraf tutkunlarına yönelik olarak piyasaya sürdüğü iki yeni modelinde (7160 ve 7180) kullanılan mürekkeplerle fotoğraf albümünde 300 yıla kadar dayanacak yüksek kaliteli fotoğraf baskısı alınacağını belirtiyor.

    https://www.epson.com.tr/products/consumables/ink/106-ecotank-yellow-ink-bottle-c13t00r440




  • Duzgun fotograf ısteyenlere en onemlı onerım kesınlıkle mat kagıt kullanınçparlak kagıtlarda mavımtırak fotograflar alırken mat ( ıncı ) kagıtta % 100 dogru renklerle foto cıktısı alıyorum
  • Aynen mat kağıt daha güzel hemde sanki pvc kaplama hissi veriyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Murat Hocam İnktec mürekkep kullandınız mi kalitesi nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada full dolu tanklarla kac sayfa toplam foto ciktisi alabilirim sizce?
    13x18 mat kagit kullaniyorum.
    Demin fiyatlara baktim renkli murekkep 101 serisi 40 tl civari siyah olan 80 tl.

    ufacik murekkebi olan kartuslara yillarca 6 ayda bir 200 tl verdim :(
  • Teşekkürler Murat bey.

    Peki brother 810 modeli hakkında bir bilginiz var mı?

    Bu cihazda benzer özelliklere sahip ve fiyatı 1.200 TL civarında.

    Esasen tanklı yazıcılarda Epson çok iyi ancak bu brother modelinin fiyatı çok cezbediyor beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsoyler F kullanıcısına yanıt
    Bu yazıcılarda en önemli parça baskı kafası, yazıcı ömrünü doğrudan etkileyen ve yazıcının en temel parçası bu. Epson patenti kendisine ait olan Epson Micro Piezo™ baskı teknolojisine sahip kafalar kullanıyor. Kısaca söylemek gerekirse Epson baskı kafaları diğer marka yazıcılardaki gibi ısıya dayalı bir yöntemle değil, elektriksel bir yöntemle çalışıyor. Bu da baskı kafasının daha uzun ömürlü olması ve daha kaliteli sonuçlar elde edilmesi anlamına geliyor. Elimdeki 3 yazıcıda 100000 çıktıyı geçmiş durumdayım, bir yazıcı da da 90000 lerdeyim.

    Brother fiyatının yanısıra gerçekten fonksiyonel yazıcılar üretiyor ancak baskı kafası hakkında bir bilgiye ulaşamadım.

    Burda isim vermeden iki markanın yazıcılarını şöyle anlatayım; Epson yazıcının beşte biri fiyata satılsa o markaların yazıcılarını yine almam çünkü Epson yazıcının beşte biri kadar kafa ömürleri olması mümkün değildir.


    Epson tercih etmemin nedeni yukarıda anlattığım baskı teknolojisinin yanısıra orijinal tanklı yazıcı piyasasındaki tecrübesinin diğer markalara göre çok daha fazla olması, yaygın servis ağı, 3 yıl garantisi ve burada olduğu gibi sorun yaşadığım zaman paylaşımda bulunabileceğim, internet ortamında sorunlarıma çözüm bulabileceğim, hatta reset yazılımlarına da ulaşabileceğim bir marka olmasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 6 Ocak 2019; 21:15:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alize333

    Murat Hocam İnktec mürekkep kullandınız mi kalitesi nasıl?
    Hayır kullanmadım, o yüzden olumlu ya da olumsuz bir şey söyleyemem.
  • epson da 3 yil garanti icin ne yapmak lazim.onu unuttum
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    https://www.epson.com.tr/promotions/extended-warranty Buradaki formu doldurup, başvuru belgesini ve faturayı saklıyoruz.

    Bir sonra şuradan garanti kontrolü yapabiliyoruz. https://www.epson.com.tr/support#check_warranty
    (Modelinizi bulun değil, Sık sorulan sorular değil ondan sonraki boşluğa cihazımızın seri numarasını yazıyoruz, Cihazınızın garantisini kontrol edin yazan bölüme.)




  • 3050,3060 ve 3070 kullanan arkadaşlardan ricam bir görseli worde aktarıp en iyi renk ayarında bastırdıktan sonra çıktıyı aynı yazıcı ile taratıp (standardizasyon için) hem tarama görselini hem de orjinal görselin monitördeki ekran alıntısını buraya ekleyebilirler mi acaba

    mesela ben bir örnek ekledim google shades of red, green, blue , yellow ayrı yrı yazınca çıkan görseller var bunları wordde topladım ve çıktı aldım sonra aynı çıktıyı taratıp tarama ile orjinalini yn yana getirdim mümkün olduğunca standart hale gelsin diye

    dikkat ederseniz ortada kırmızı diye birşey yok pembemsi bir renk var ve hakikaten baskıyı elinize versem aynı buradaki taramadaki gibi pembemsi görünüyor ek olarak tüm renkler zerine hafif pudra serpilmiş gibi, burada yok ama buna siyah baskılar da dahil

    not: rgb ve cmyk nın farklı standartlar olduğunu cmyk da renk değişiminin olacağını vb detayları biliyorum benim amacım mutlak rengi yakalamaktan ziyade değişim sapmasını algılayabilmek ve dikkat ederseniz size uzaktan çekilmiş foto değil direkt ekran alıntısını gösteriyorrum (monitör farklılıklar, fiziki otam ışıklandırma vs . gibi koşulları bertaraf etmek adına) direkt hem tarama görselinin hem de worddeki orjinal halinin yan yana getirilip ekran alıntısı şeklinde alınmasının sebebi de standardizasyonu mümkün olduğunca tutturmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosbağa 06 -- 6 Ocak 2019; 22:26:38 >




  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.