Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.410
Cevap
182
Favori
474.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar zamanında bu şeyleri almak istiyordum hiç durumum yoktu, şimdi alıcam ama fiyatlar uçmuş, kendimi enayi gibi hissediyorum ve gerçekten kötü bir his, her neyse.
    Benim sorularım şunlar:
    1) L3151 almak istiyorum ama duplex ve airprint yok, airprint çok da lazım değil ama ileride tekelleşebilir. Ve çift taraflı olmaması canımı sıkıyor yani belki daha hızlıdır da bunun zaten kağıt giriş kapasitesi 100 sayfa diyelim 500 sayfa çıktı, yok soktum çıkardım yok onun tersi bunun düzüne gitti falan derken yani karışma gibi bir olayı var. Bazen de A4 koyup aslında A5,A6 çıkarmayı düşünüyorum onların ayarı bana kafa karıştırıcı geliyor belki modern yazıcılar veya pdf düzenleyicileri kendileri hallediyordur booklet ayarı falan vardı.
    2) L4160 alsam onun fiyatı da canımı sıkıyor ve yaklaşık 6 kilo, benim için sorun değil de hantal yani.
    3) Siz bu makinelere hiç gazete beyazı dediğimiz, teksir kağıdı dediğimiz dandik kağıtlardan koydunuz mu, makineye zarar veriyor mu yoksa hiçbir şey olmuyor mu, kağıt ince olduğu için mürekkebi akıtıyor mu veya işte kağıt kalitesi dandiktir parçaları sağa sola girer tıkar bunun gibi şeyler.




  • Hocam ben de ayni yasadiklarinizi yasadim yazici alma konusunda.
    Bende L3150 var 3151 ile birebir ayni urun. Ben yazin 800 e almadim. Daha dyser belkj diye ama 1250 mecbur aldim. Bazen boyle olur 3 e alamazsin ama 5 e alirsin. Aldiktan 1 gun sonra 1450 ye cikti.
    Duplex aslinda guzel bir ozellim arkali onlu yazdirma sahsen si.diki akl8m olsa epsonda israr egmeyip hernekadar canon kartusundan dilim yansada. Canon duplex olani alirdim gibime geliyor. Epsonun artilari hafif, ilk calisma hizli, ses cok fazla degil eksileri ozellik yok denecek kadar az, uzerinde tuslardan hicbjr ayar yapilmiyor. Telefon olacak muylaka. Telefon yazilimindan bile cogu seyi yapamazsiniz. 3. Parti yazilima gerek duyarsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için çok teşekkürler, aslında bahsettiğim ürün de geçen gün 1290 iken şimdi 1450 civarı olmuş çok da aman aman fark yok napalım.
    Telefonla ilgili dediğinizi tam anlamadım yani airprintin olmaması çok da önemli değil mi diyorsunuz yani doğru yolda mıyım yoksa airprint olmaması kötü bir şey mi.
    Epson'u ben şundan dolayı seçiyorum, bu "bitmeyenkartuş" şirketinden ve epsonun yeni olmasından dolayı hep bir önyargım vardı ancak son günlerde baktım ki bayağı bayağı iyiler. En son Epson kime ait diye merak ettim, SEIKO çıktı. Şu meşhur tank gibi saatler yapan Japon firması. Ondan sonra da aklımda herhangi bir soru kalmadı.
    L3151 3 kilo civarı, L4160 6 kilo civarı. Tek artısı airprint ve duplex, ancak duplex de öyle aman aman matah bir şey değil, yavaş yapıyor, öte yandan benim endişelerim dediğim gibi iş karmaşıklaşınca makinenin de, daha doğrusu makinenin değil de benim embesilleşmem, bilgisayarla makine arasında sürekli koşturmam gibi şeyler olacak o yani.
    Airprint özelliğinde ise şunun gibi bir endişem var mesela eskiden bir PC alırdınız içinde WIFI özelliği yoktu, ethernetle bağlanırdı, zaman geçtikçe bunlar kullanışsız oluyor, ömürlük diye alıyorsunuz 4 sene sonra öyle bir şey ayarlıyorlar elinizdeki çöpe dönüşüyor, format değiştiriyorlar falan bunun gibi şeyler.
    Son olarak baktığımız zaman dolar ve satıcılar daha fazla kudurmadan ve ben de çok verdiğim paraya ciğerim yanmadan 3151 alayım diyorum ama ileriki yıllarda o 1000 lira fark için kendime 1000 kere küfretmek de istemiyorum.




  • Hocam epson suan revasta. Ama aklin varsa kartus firmalarindan alma derim. Alacaksanda uzerine basa basa sor. Acilmadik kutu ve yeni tarihli orjinal murekkepli mi diye. Duplex onemli degil diyorsun. Airprint hocam apple icin iphone dan kablosuz yazdirmak icin bir durum benim bildigim. L3151 airprint yok. Bu yuzden iphoneden kablosuz kesin yazdirir diyemem denemedim. L3160 da var airprint diye biliyorum. Ama android ve bilgisayardan uzaktan yakindan dunyanin diyer ucundan yazdirirsin. Ben sahsen maile gelen dekontlari otomatik bana sormadan direk kendisi yazdiriyor. E print ozelligi cok ise yarar bir ozellik. Cunku yil sonu google cloud print kalkacak ve epson uzaktan yazmaya devam edecek yinede. Hemen hemen her marka yazici kullandim. Hepsinde de cikti almaz isen kafa kuruyor ama canonda cok fazla kuruyor izlenimi dogdu bende. Dedigim gibi telefondaki programinda eksileri var epsonun. Ayni sayfaya 4 sayfa sigdirma veya tek cift sayfalari yazdirma gibi bunlar yok. 3. Parti yazilimla hallediyorum bunlari sorunsuz bir sekilde hatta epsonun yazilimindan daha iyiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Kartuş firmalarından asla almam zaten önceki mesajımda onlara üstü kapalı olarak saydırdım, bu bitmeyenkartuş denen tipler bursalı bir firma, çok uyanıklar ya hani, herkesten pahalıya satıyorlar, içindeki orijinal güzel mürekkebi alıp kendilerine saklıyor, 1200 liralık ürünü 1800e satıp 600 lira kar edip bi de içindeki 200 liralık mürekkebi alıyorlar yani 1200 liraya satılacak üründen 800 lira kar ediyorlar. Daha beteri de var. Mürekkepleri söküp aldıkları için epson bunlardan alınmış hiçbir makineyi garantiye servise almıyor. Her neyse.
    Airprint bir apple teknolojisi ve açıkçası bizde de applecı kimse yok, ben sadece standart zorunlu bir teknoloji olmasından korktum, ancak appleın gidişatına bakılırsa öyle bir şey zor, zorunlu bir standart olsa bile olması nereden baksak 5 yıl. Sanki ev alıyorum, yazıcı yani.
    Sizin bu dediğiniz eprint ve diğer şeyler 3151de de var di mi doğru anladım.
    Ben genelde bilgisayardan yazdıracağım için çok da sorun olmaz gibi ama dediğim gibi diyelim 500 sayfa kitap basacaksın her 100 sayfada git düzelt vs ama zaten 4160 alsam da o duplex daha da yavaşlatıyor ve kağıt kapasitesi var, her 100 sayfada zaten gideceksin, endişeliydim ama bu yazdıklarınız biraz zihnimde olayı berraklaştırdı çok teşekkürler.




  • Airprint hicbir zaman standart olamaz bundan adim gibi eminim. Iphone ozgu birsey. Iphonun herzaman farkli olma cabasi gibi birsey.
    Wifi direct var internet modem olmadan direk kablosuz yazdirmak icin. Arkali onlu yazdirmak sikinti olmaz. Tekrakamlari yazdir sonra tes cevir cift rskamlari yazfir bitti gitti. Dublex dexiginiz gibi yavas. Kafa yorma hocam al geç l3150 veya 51 farketmez. Actigin bille direk yazdir istefigin yerden. Eprint var hepsinde ve mukemmel bir ozellik. Yaziciyi paylasima ac du yanin istedi yerdennistedigin kimse yazicina erissin. Ben isyerinden cocugun dersi icin birsey buldugumda direk yaziciya yolluyorum. Banka deko tlari icin birebir dokntun cijtisini aldim mi almadimmi derdim yok. Murekkep bitme derdinj dusunme bitmez kolay kolay. Kagida acimasam herseyin ciktisini alacagim. Yaziciyi bosbirakmamak daha iyi yazici sagligi acisindan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Canon yazıcılarda 1-1,5 yıl sonra renklerle ilgili (photoink muadil toner kullandım, ama orijinal kullansanız da bu problem çıkıyor) problemler oluşuyor. Sürekli kullanırsanız 40-50 bin arası, ama kullanmazsanız 5-10 binde yine problemler oluşuyor. 2 haftada bir çıktı almak zorundasınız. 4 yıl kullandım, ama bunun bir yılından sonrası kötü renklerle çıktı alabildim. Reseti yok, bu yüzden reset programı satın almak (40-50 lira arası) ya da Mecidiyeköy'e götürmek zorundasınız. Muadil toner kullanınca zaten garanti kapsamı dışına çıkıyor. Yaklaşık 12 yazıcı (g2400 g3400 g3415) bozulunca, kafalarını alıp sıcak suda yarım saat bekletiyorum. Renklerin çoğu çıkmıyor, ama işinizi gören çıktılar alıyorsunuz. Kafa temizleme, uç temizleme, derin temizlemenin işe yaradığını görmedim. Şimdi Epson'un bozulmayan kafalı tanklı yazıcılarını merak ediyorum.Önümüzdeki yıl, Epson'a geçmeyi düşünüyorum.

    Epson için bu tür sorunlar var mıdır?




  • primussyrrus P kullanıcısına yanıt
    Hocam benim canon e484 de ayni sizin dediginiz gibiydi. Agiz tadiyla uzun sureli kullanamadim. 4 senede imi takim kartus bozdjm. Toplasan alti ay duzgun calisti gerisi cizikli. Kafa temizleme hicbir ise garamigordu. Ama dayiogljnda epson L3151 vaf gecenlerde uzun sure sonra cikti almadim. Yazdirinca cizik cizik yazmis ama temizleme yaptirinca duzelmis. Canon da hayatta duzelmezdibu olay. Rpson kafa bozulmadigj hakkinda kesin bjr bilgim yoksizin varsa paylasirsaniz linkini sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: primussyrrus

    Canon yazıcılarda 1-1,5 yıl sonra renklerle ilgili (photoink muadil toner kullandım, ama orijinal kullansanız da bu problem çıkıyor) problemler oluşuyor. Sürekli kullanırsanız 40-50 bin arası, ama kullanmazsanız 5-10 binde yine problemler oluşuyor. 2 haftada bir çıktı almak zorundasınız. 4 yıl kullandım, ama bunun bir yılından sonrası kötü renklerle çıktı alabildim. Reseti yok, bu yüzden reset programı satın almak (40-50 lira arası) ya da Mecidiyeköy'e götürmek zorundasınız. Muadil toner kullanınca zaten garanti kapsamı dışına çıkıyor. Yaklaşık 12 yazıcı (g2400 g3400 g3415) bozulunca, kafalarını alıp sıcak suda yarım saat bekletiyorum. Renklerin çoğu çıkmıyor, ama işinizi gören çıktılar alıyorsunuz. Kafa temizleme, uç temizleme, derin temizlemenin işe yaradığını görmedim. Şimdi Epson'un bozulmayan kafalı tanklı yazıcılarını merak ediyorum.Önümüzdeki yıl, Epson'a geçmeyi düşünüyorum.

    Epson için bu tür sorunlar var mıdır?
    Epson'un da kendine has sorunları var. Arada bir çizgili çıkarma vs sorunları var. Kağıt tipi, baskı kalitesi vs. ayarları değiştirince oluyor. Kafa temizleme yaparak düzeltiyorum. L3160 kullanıyorum. Onun haricinde fotoğraf kalitesi bence baya güzel asıl işi bu olmasa da.




  • Canon'da renkler 1 yıl, nadiren 1.5 yıl sonra farklılaşıyor. Eğer 1 ay çıktı almadıysan, kimi renkleri ne yaparsan yap bir daha çıkarmıyor. Uzun süreli kullanımda Epson'da bu tür sorunlar ne zaman çıkıyor? Epson 3060 almayı düşünüyorum. Muadil tonerle ortalama kaç sayfa çıktı alırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primussyrrus -- 19 Eylül 2020; 23:3:56 >
  • canona hiçbir şekilde hiçbir sektörde güvenmem, epson da daha önce dediğim gibi SEIKOnun adamlar zaten ömürlük saat yapıyordu yani en ufak şeyde intihar eden japon titizliğini ve bunun bi de saat yapacak kadar beceriklisini düşünün.
  • primussyrrus P kullanıcısına yanıt
    Hocam epsonda muadil murekkep kullanma derim. Orjinali zaten cok para degil. I dirimlerj takip et. Ben teknosadan 49 a aldim toplamda 194 tl. 65 ml her biri bence riske deymez derim muadil kullanacaksan. Ben photoink kullandim bildigin soluk renkler ve kafa bozmakdan baska bir ise yaramadi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • L3150 veya 3151 arıyorum. Uygun fiyat bulan varsa paylaşırsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • my_natsumi kullanıcısına yanıt
    ben de ürünü teknosadan aldım hocam
  • EPSON L14150

    Kullanan var mı? 1 haftadır bu ürünü araştırıyorum.

    Ya da yılda 6-7 bin çıktı alabileceğimiz görüntü kalitesi yüksek renkli yazıcı ne alabilirim?
    Bütçemiz max 5.000 TL
  • orislevin kullanıcısına yanıt
    selamlar. ben bu sefer epsona bir şans vereyim dedim ve L3151 aldım. fotoğraf baskısı evet yavaş. başlarda renk tutturmakta da problem yaşadım. sonradan yazıcı ayarlarından renk düzeltme seçeneğinde epson vivid ayarını adobe rgb yaptım. doygunluğu da -10 yaptım. ekranda ne görüyorsam aynısını basıyor. ip7250 ile bastığım albümdeki resimlerle kıyaslayınca renklerin daha doğru olduğunu gördüm. baskı kalitesi olarak da uçurum bir fark yok. hatta beklentimin baya üzerinde diyebilirim. tabi ip7250de dolum kartuş kullanmamın da bunda etkisi olabilir.

    aynı kağıda aynı 2 fotoğraf baskısı. ilk fotoğrafı canon ip7250 ile basmıştım, albümden çıkardım. 2. resim renk düzeltme olmadan otomatik ayarlarla epson L3151 ile. monitörde görünen resim epsondakine daha yakın tonlarda.

    not: 300 dpi taradığımdan resimler olduğunda kötü görünüyor. aslında kumlanma yok baskıların ikisinde de ama taramadan ötürü kumlu çıkmış.

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©hosen -- 21 Eylül 2020; 0:40:49 >




  • Epson L3151 fotoğraf baskı kalitesi için örnek paylaşmak istedim. Agfa satin mat fotoğraf kağıdına basildi. Epson mat kağıt secildi. Renk düzeltme Adobe RGB ve doygunluk -10 yapildi. Benim bulabildiğim en uygun ayar şimdilik bu sekilde.

    Satın almak isteyenlere yardımı dokunur umarım.

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ©hosen kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler. epson varsayılan ayarları vasatın altında, kötü fotoğraf çıkartıyor. birçok ayar deneme rağmen netice alamayınca, fotoğraf çıktısını bırakmıştım.sizin ayarlar ile deneme yapayım.
    siz epson photo print üzerinden mi çıktı alıyorsunuz, yoksa windows fotoğraflar üzerinden mi_?
    *ayrıca yaptığınız ayarları ekran görüntüsü şeklinde paylaşırsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 21 Eylül 2020; 1:34:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rainmanstern R kullanıcısına yanıt
    Selamlar. bu ayarlarla gayet iyi sonuç aldım. agfa satin mat kağıt kullanıyorum. kağıt seçeneğini epson matte olarak seçiyorum. baskı kalitesi yüksek. windows fotoğraf görüntüleyiciyi kullanıyorum hala.


    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ




  • L7160

    ilk defa hizmet kutusu doldu uyarisi aliyorum , kutunun icine baktim ada dolmamis..

    Resetlesek bir kez daha kullanirmiyiz

    Ve reset olayini nasil yapariz arkadaslar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 21 Eylül 2020; 6:31:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.