Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.410
Cevap
182
Favori
474.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RS182 kullanıcısına yanıt
    Bu yazıcıyı ben de yakın zaman önce takibe almıştım. Özelliklerine baktığımızda süper bir makine. Eğer otoreset çipli muadil kartuşları stabil çalışıyorsa çok iyi bir tercih olur. Bir de reset yazılımı vs. piyasada varsa tamamdır. Tecrübelerinizi paylaşmanızı merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkana4646

    Merhaba arkadaşlar, ben bir kırtasiyeden aldığım a4 fotograf kağıdına çıktı aldım ama renkler soluk çıkmıştı. Farklı bir fotoğraf kağıdı ile denemek istiyorum. Epson L382 modeli var bende yeni aldım hangi marka kağıdı önerirsiniz acaba?

    A4 olarak Navigator fotoğraf kağıdı olarak Rovi Premium İnci kullanıyorum. Muadillerine göre fiyatı yüksek olsalar da ikisi de çok kaliteli tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Bu yazıcıyı ben de yakın zaman önce takibe almıştım. Özelliklerine baktığımızda süper bir makine. Eğer otoreset çipli muadil kartuşları stabil çalışıyorsa çok iyi bir tercih olur. Bir de reset yazılımı vs. piyasada varsa tamamdır. Tecrübelerinizi paylaşmanızı merakla bekliyorum.

    Otoreset çipli kartuş;

    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/EPSON-WORKFORCE-79XL-7891-7894-UYUMLU-OTO-RESET-CHIPLI-DOLAN-KARTUS-5110-5190-5690-5620,PR-19627.html

    burada var gibi görünüyor.Sorunsuz çalışır mı ilerki dönemde göreceğiz.Hele bir cihaz sağ salim gelsin de..Şirket hakkında pekte güzel şeyler yazılmamış..(bilisimport hakkında..) Umarım endişem boşadır.. Yoksa cihaz 10 numara,İzmir de aradığım bayi 5690'nın bir üst model olduğunu; otomatik çift taraflı tarama ve lcd ekranının daha büyük olduğunu birde işlemcisi farklıydı sanırım,geri kalan aynı dedi..

    Bu atık toner toplama işlemi 5620 de de var mı? 3. sayfadaki resimlere bakarak; atık çıkışına hortum bağlayıp bir kapta toplasak daha mı iyi olur acaba?

    Siz photoink kullanıyorsunuz sanırım,5620 de pigmentli toner;yani daha çabuk kuruyan-dağılmayan ve sudan etkilenmeyen mürekkepmiş.. Bunun yerine de photoink kullanabilirmiyiz? yada;

    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Epson-Claria-ve-L-Serisi-Yazicilar-icin-uyumlu-4x1000-ml-Murekkep-Seti-PHOTO-INK-Akilli-Murekkep-l382l386l4551455,PR-11019.html?_sgm_campaign=scn_6185d3a55c800000&_sgm_source=11019&_sgm_action=click&_sgm_type=RSRP

    bu litrelikler daha mı avantajlı olur? benim cihaza oluyorsa tabi? Uygun olanı nasıl aratacağım? Hatta toner işine de mi bulaşsam Önemli olan hizmet

    Birde bu işlemi yaparken resetleme yazılımından bahsetmişsiniz.Onu kendi sitesinden mi bulacağız?

    Sorular çok oldu ama cevapları merakla bekliyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    YAZICI ALMAYI DÜŞÜNENLERE ÖNEMLİ HATIRLATMA!..

    MEDİAMARKT 7 Kasım tarihinde Epson L386 yazıcıyı 479 TL'ye, 14 Kasım tarihinde ise 529 TL'ye sattı. Bakalım 21 Kasım'da kaça satacak?.. (Gidişat 579 TL'yi gösteriyor ama umarım daha uygun bir fiyata satılır.)

    Halen 729 TL olarak duruyor murat bey ters köşe yaptı mediamark :)
    Murat bey yeni çıkan modelleri inceleyebildiniz mi l3050, l3060 ve l3070 bunlar l382 ve l386'nın yeni versiyonları sanırsam pek bir fark yok gibi sadece mürekkep tankını indir kaldır yapmayalım yerinde sabit kalsın demişler herhalde.
    Halen brother t500 ile epson l386 arasındayım.Şimdi hpde çıkarmış bu tanklı yazıcılardan ama yıllarca ağzım hp'den yandı diye yeni yazıcı için detaylı araştırma yapıyorum sonra astarı yüzünden pahalıya gelmesin bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kent_plancisi -- 21 Kasım 2017; 16:48:48 >




  • kent_plancisi kullanıcısına yanıt
    Medimarkt indirimi saat 22.30 civarında yapıyordu, bugün bakalım yapacak mı?.. Hem kendi sitesinden hem de gittigidiyordan satıyordu, bugün takip ederim, indirim olursa burada link paylaşırım.

    Yeni modellerin en düşüğü L386'ya denk geliyor. Önceki sayfalarda bazılarından bahsettim. Fırsatım olusa bu yeni yazıcılarla ilgili bir karşıılaştırma tablosu hazırlayıp burada paylaşacağım.

    Yeni yazıcılarda her özelliğeihtiyaca göre modeller üretmişler. Yalnız dikkatimi çeken bazı değişiklikler var. Mesela bazı modellerde atık ünitesi yazıcının köşesine yerleştirilmiş ve pretik bir şekilde değiştirilebiliyor ama çip var. Fiyatına baktım 130 TL civarında. L6190 modelinde de diğerlerinden farklı bir yazıcı kafası (daha üstün) var. Ayrıca kağıtlar çekmeceye yerleştiriliyor.

    Brother da iyi bir marka, yazıcıları da çok fonksiyonel ama yazıcının içindeki hortumlara baktım bir de Epsondakilere. Malzeme kalitesi pek hoşuma gitmedi. Ama Brother Epson patentli kafa teknolojisini kullanıyor olabilir onu tam bilemiyorum. HP ve Canon aynı firma, onlardaki kafa teknolojisi farkı nedeniyle direk eliyorum zaten.

    Hepsi bir yana Epson'ın bunca yıllık birikimi var, diğerleri piyasaya yeni girdiler, girmek zorunda kaldılar.
    Diğer markalar Epson'u takip ediyor, Epson kendisiyle yarışıyor.




  • Bu sefer L382'de indirim yapmışlar, 499 TL.
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_epson-l382-yaz%C4%B1c%C4%B1-taray%C4%B1c%C4%B1-fotokopi-tankl%C4%B1-yaz%C4%B1c%C4%B1-1169219.html

    Gittigidiyor aracılığı ile alırsanız 474 TL
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/epson-l382-yazici-tarayici-fotokopi-tankli-yazici-314056920



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 21 Kasım 2017; 22:56:26 >




  • Çok şükür cihazım bugün saat 11 de sorunsuz geldi.Şu saate kadar onunla uğraştım.Notebook kullandığım için CDrom yok,komşudan rica ettim flashdiske attık.Mübarek 300 mb'tı 1 saatte anca attı..Kuruma başladım bir dünya şey istiyor.. Hatam o 1 saati beklemeyip internetten driver indirmekle oldu.Kendi cd'sinde herşeyi sırasıyla yaptırıyor..Ben cihazı görmeden aldım,beklediğimden büyük geldi.Bilisimport içinde boşa endişelenmişim diyelim.Siz genede tedbirli olun,hoş şeyler yazmamışlar nette..

    Telefona Epson Print uygulamasını yükleyip,wi-fi ile fotoğraf çıktısı aldım.Üst beslemeden 2 kağıdı arkalı önlü çıktısını aldım.Şimdi müşteri geldi arka arkaya 20 tane fotokopi aldım ama tarama işini çözemedim.ağ klasörü // FTP seçeneğinde Konum istiyor ve ''//'' ile başlayan bir hedef gösteriyor.Bide Bİlgisayar (WSD) var,onda da uygun bilg bulunamadı diyor.Bilgisi olan?

    Gelelim çıktı kalitesine; 75gr olduğunu düşündüğüm Green marka A4'te siyah-beyazlar orjinalinden bile daha net..Renklide sanırım resimlerin çözünürlüğü ile alakalı,cansızlık var.Ayar standartta..

    Lazerle yarışır hızda,Detaylı-koyu resimlerde 1-2 sn daha uzun sürüyor..Kağıdım ince olduğu için ele ilk alışta ıslakmış hissi veriyor..Bakalım birde fotoğraf kağıdı alıp deneyeceğim.Güzel sonuç alırsam bilgisayar ve cep telefonunda hapis olmuş fotoğraflarımı basacağım..Toptancımda TANEX marka 200-240 gr fotoğraf kağıtları var.Diğerlerine bakmadım Navigatör bulursam alırım,ısrarla tavsiye ediliyor.

    Şuana kadarki can sıkıcı özelliklerir; kasete koyarken üfleyerek aralarını açtığım kağıtların 5-10'ar gelmesi..Bak şimdi; az önce 20 tane çektiğim fotokopinin arasında varmıydı acaba Kimlik fotokopisini ekranın ortasından çekiyor.arka yüzü çekerken kimlik ekranın tam ortasında kalıyor.Mutlaka yön değişimi vardır diye düşünüyorum.Birde defter gelirse ters sayfayı nasıl yerleştireceğim ekrana..Bazı defterler kalın katlanmıyor. Spiralliler kolay da..

    Şimdilik tecrübelerim bunlar.Şu tarama işini çözmem lazım..

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    çıktı aldığım resimi de ekleyeyim dedim ama limiti doldurmuşuz..




  • Şimdi kurcalarken kartuşlara bakayım dedim,50 adet belki çektim;kartuşların durumu..bu kadar çabuk mu gidiyor... Oy oy oyyyy.. En sağdaki atık durumu mu?

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ


    Mavi aynen duruyor,diğerleri hafif düşmüş.Siyah-beyaz çekerken renklilerden de yiyor mu?

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ


    bu da çıkardığım manzara resimleri..Soldakinin çözünürlüğü 1000 üstü..




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Şu an mediamark'ta L386 529 TL, indirim kuponum ile 510'a almış oldum, aslında L605'i istiyordum ama dublex baskı çok önemli değil benim için, ondan fiyatı performans karşılaştırması ile L386'ya karar verdim,
    Murat hocam katkılarınız için teşekkürler
  • Herhalde 1 tane için indirim yaptılar 700 küsürlü fiyat mevcut şuan.. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın bol bol baskı almanız dileğiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ColdStrom kullanıcısına yanıt
    Yazıcınız hayırlı olsun.
    Bir kaç gündür soğuk algınlığı ve diş ağrısı sebebiyle burada fazla yazamıyorum, yazdığımda kısa cevaplar veriyorum, uzun cevaplarım daha sonra inşallah. Cevao yazamadığım arkadaşlar kusura bakmasın.
    İndirimler için fırsatlar bitmedi, 24 Kasım'ı bekleyin...
  • kent_plancisi kullanıcısına yanıt
    Fiyat hemen artmış saat 11'de verdim siparişi bir hata oldu deyip iptal etmezler umarım şu an 729 TL gözüküyor, ben 529'dan siparişi verdim, 10 TL çek, 10 TL puan ile 510'a geldi bana, cuma günü black friday ile fiyat düşer tekrar, teşekkür ederim
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, geçmiş olsun size de, umarım memnun kalırım, 605'ten çok büyük farkı olacağını düşünmüyorum dublex harici
  • ColdStrom kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, L386 baskı çözünürlüğü olarak L605'den birazcık daha iyi. Dublex baskı, wi-fi direct, sayı tuşları, kağıt çekmecesi ve biraz da hız farkı var L605 lehine. Ama bunlar çoğu kullanıcı için olmasa da olur şeyler. Aradaki fiyat farkına da bakınca doğru bir olmuş.
    Siparişi iptal etmezler, dünya çapında kurumsal bir firmadan bahsediyoruz, ben iki hafta önce 455 TL'ye aldım hemen ertesi gün kargoya verdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 23 Kasım 2017; 0:13:13 >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    hocam wifi-direct'in farkı ne oluyor? 386'da wifi üzerinden çıktı alma da bir problem yaşar mıyım gerekli kurulumu yaptıktan sonra?
  • ColdStrom kullanıcısına yanıt
    wi-fi direct ile internet bağlantısı olmadan yazıcıyı bilgisayara bağlayabilirsiniz. Sıkıntı yaşamazsınız, bildiğim kadarıyla mobil uygulama desteği sayesinde her cihazdan rahat çıktı alabilirsiniz. Bağlanacağınız ağın kapsama alanında olduktan sonra sıkıntı olmaz. Kablolu bağlantıya göre bir kaç saniyelik farkla yazmaya başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 23 Kasım 2017; 0:27:35 >
  • murat hocam kusura bakma yine ben şimdi yüksek ihtimal ile bu gece veya yarın black friday (kara cuma, efsane cuma vb) gibi indirimler ile daha önceki gibi indirimli güzel bir fiyata bulabilirsem bir adet alacağım artık şimdi sormak istediğim ufak bir konu var;
    l386 veya l3050 aklımda 2sinden birini alacağım şimdi:

    1.l386 ile l3050 arasında sadece kasa farkından başka fark varmı? Ben kendi sitesinden baktım ama birşey göremedim siz konuya daha hakimsiniz.

    2.Yok efendim atık ünitesi çipi yok o yok bu vs durumlarla karşılaşıp 1 2 yıl sonra başımız ağrımasın (hpnin kartuşları doldurunca ama bu boş kartuştu ya patron diyerek bana kartuş hatası veriyordu o yüzden aklıma geldi) uzun soluklu rahatça kullanabileğim bir yazıcı almak niyetinde olduğumdan ince eleyip sık dokuyorum kusura bakmayın.




  • Bugün yan beslemede A5 olmasına rağmen kimlik fotokopisinde; tanımlı kağıt A4 uyarısı verdi ve çekmedi.Bu baya bir can sıkıcı çünkü diğer cihazı 5620 ye güvenerek geri vermeyi düşünüyordum.Kaç tane ayarı var bu cihazın? çekim yaparken beslemeyi ve kağıt türünü A5 seçiyorum daha ne? aşağı kaseti mi görüyor acaba?

    Hadi onu geçtim,başka konularda 5620 bitmeyen kartuş hakkında bilgi bulayım derken Epson 7610 A3'ü gördüm ve yıkıldım resmen..Aradığım herşey var ve fiyatlar hemen hemen aynı

    Bunu (5620)'yi nasıl elden çıkarırım? Aksilik,üstüne bir bayan gelip ahşap boyama için elindeki resimi A3'e basmak istiyorum demez mi? o gitti arkasından başka biri koca diplomayı getirip fotokopi istemez mi..Keyifle çıktı aldığım makineden bir anda soğudum yahu.. 7610 da üstüne soğuk duş oldu..

    Almak isteyene İzmir içi elden teslim ederim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kent_plancisi

    murat hocam kusura bakma yine ben şimdi yüksek ihtimal ile bu gece veya yarın black friday (kara cuma, efsane cuma vb) gibi indirimler ile daha önceki gibi indirimli güzel bir fiyata bulabilirsem bir adet alacağım artık şimdi sormak istediğim ufak bir konu var;
    l386 veya l3050 aklımda 2sinden birini alacağım şimdi:

    1.l386 ile l3050 arasında sadece kasa farkından başka fark varmı? Ben kendi sitesinden baktım ama birşey göremedim siz konuya daha hakimsiniz.

    2.Yok efendim atık ünitesi çipi yok o yok bu vs durumlarla karşılaşıp 1 2 yıl sonra başımız ağrımasın (hpnin kartuşları doldurunca ama bu boş kartuştu ya patron diyerek bana kartuş hatası veriyordu o yüzden aklıma geldi) uzun soluklu rahatça kullanabileğim bir yazıcı almak niyetinde olduğumdan ince eleyip sık dokuyorum kusura bakmayın.

    1.Sizin için bir daha baktım, L3050'de "Gelişmiş Micro Piezo kalıcı baskı kafası" dikkatimi çekti. Ecotank serisinin bu modelleri şu an çok yeni ve nette doğru dürüst bir incellemeye rastlamadım. Fiyat farkı çok değilse yeni modeli tercih ederim.

    2. Atık ünitesi her mürekkepli yazıcıda olur. Üst modellerde atık tank ünitesinde çip var, emin olmamakla birlikte bunda çip yok sanırım. Eski seride L386 da dahil atık pedelerin olduğu bölüm tek vida ile açılıp pedler değiştirilebiliyordu. Bu konuda bundan bahsetmiştim. Ped uyarısını ben iki kez aldım, 23000+ ve 46000+ çıktı aldığımda. Şu an L130 ve L220 modelini kullanıyorum onların reset yazılımı forumda var. L382, L386... modelleri için ücretsiz yazılım henüz bulamadım. Bulamazsanız 25-30 TL'ye sıfırlama yapan firmalar var. Yeniler için de mutlaka bir çözüm bulacaklardır.
    (Lazer alsan onda da belli bir sayıdan sonra drum sorunu olur. Bazılarında drum tonerle birlikte ama eninde sonunda fuser ünitesinde de belli bir sayıdan sonra masraf çıkar illa ki.)

    Kısacası bir arabayı alıp hiç masraf etmeden binmek mümkün olmadığı gibi yazıcılar da bakım+masraf gerektirir. 23000+ sayısına ben bazen bir ayda ulaşırım, bir başkası iki yılda ulaşır farkı bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RS182

    Bugün yan beslemede A5 olmasına rağmen kimlik fotokopisinde; tanımlı kağıt A4 uyarısı verdi ve çekmedi.Bu baya bir can sıkıcı çünkü diğer cihazı 5620 ye güvenerek geri vermeyi düşünüyordum.Kaç tane ayarı var bu cihazın? çekim yaparken beslemeyi ve kağıt türünü A5 seçiyorum daha ne? aşağı kaseti mi görüyor acaba?

    Hadi onu geçtim,başka konularda 5620 bitmeyen kartuş hakkında bilgi bulayım derken Epson 7610 A3'ü gördüm ve yıkıldım resmen..Aradığım herşey var ve fiyatlar hemen hemen aynı

    Bunu (5620)'yi nasıl elden çıkarırım? Aksilik,üstüne bir bayan gelip ahşap boyama için elindeki resimi A3'e basmak istiyorum demez mi? o gitti arkasından başka biri koca diplomayı getirip fotokopi istemez mi..Keyifle çıktı aldığım makineden bir anda soğudum yahu.. 7610 da üstüne soğuk duş oldu..

    Almak isteyene İzmir içi elden teslim ederim..

    Öncelikle yazıcınız hayırlı olsun. Bu benim dikkatimi çeken ama yabancı olduğum bir yazıcı. Yalnız, N11'de güzel yorumlar vardı. Destek için yazıcının klavuzunu sabırla inceleyin hatta müşteri hizmetlerini arayın. Yine beğenmezseniz başka türlü yoluna bakarsınız. Dediğim gibi benim yabancı olduğum bir yazıcı, o yüzden pek yardımcı olamıyorum.

    7610 da güzel özellikleri olan bir yazıcı ama iki yazıcı arasında başta mürekkep kartuşları olmak üzere önemli farklılıklar var. Sonradan eklenen tanklı sistemlere pek itibar etmeyin derim.




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.