Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.407
Cevap
183
Favori
473.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • L6160 sahibi arkadaşlar, aranızda wi-fi üzerinden tarama yapabilen var mı? Kaç saat uğraştım, yapamadım. Epson Scan 2 programı mı yapamıyor yoksa yazıcının böyle bir özelliği mi yok anlamadım. Yazıcıyı bilgisayarıma kablo ile bağladığımda program yazıcıyı görüyor ve tarama yapılıyor ama wi-fi ile bağlantıda yazıcıyı göremiyor.
  • Ben de yazıcı almak istiyorum Epson L3151 yorumları iyi diye okudum. Eve alacağım fotoğraf baskısı ve okula çıktı almak için.Vatan ve mediamarkt ta 960 TL ilken Teknosa, Amazon gibi mağazalarda 1150 civarı.neden bu kadar fark var acaba?Birde okulda sınıfıma daha düşük bütçeli toner dolumu kolay (muadil) lazer yazıcı ne önerirsiniz? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dusan D kullanıcısına yanıt
    Yazıcının normal fiyatı 959 TL. Serbest piyasa, isteyen istediği fiyata satıyor. Yanında gelen mürekkeplerin orijinal olup olmadığına bakın. Muadil mürekkep gönderen firmalar daha ucuza satıyorlar. Bu durumda da garanti riske giriyor.


    Tanklı yazıcılar varken lazere gerek yok aslında. Okuldaki yazıcıda hangi fonksiyonu ağırlıklı olarak kullanacaksınız? İstediğiniz özellikler nelerdir?
  • Herkese iyi forumlar.

    Burdaki mesajları okuduktan sonra ben de L3151 modelini aldım . Diğer çok fonksiyonlu yazıcılara göre az yer kaplayan şık bir makine. Renkleri iyi , çıktı hızı ortalama. Bu ölçülerde ve hızda düşünenlere tavsiye ederim.

    Bu modeli kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Wifi-direct bağlandıktan sonra İprint uygulaması üzerindendeneme amaçlı bi fotoğraf çıktısı aldım.Daha sonra telefonumdaki 40 sayfalık bir pdf dosyasının 16. sayfasının 30 tane kopyasını almak istedim. 3 4 saniye sonra resimdeki hatayı aldım . Uygulamayı açmadan önce makineye bağlanmıştım halbuki. Önce uygulamayı açıp uygulamadaki yönlendirmeyle wifi ye bağlanmayı da denedim , yazdır dedikten bikaç sn sonra yine aynı mesajla karşılaştım.
    Sorunun ne olduğu hakkında bi fikri olan var mı acaba ?


    Edit: Bağlantı kopmasının sebebi zayıf bağlantıymış .







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterkasur -- 19 Eylül 2019; 15:36:22 >
  • Epson yazıcı fotoğraf baskısından memnun olan var mı? L386 ve L3060 kullanıyorum, fotoğraflar koyu çıkıyor. Gerçek fotoğraf üzerinde sanki koyu bir perde var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirkumsali S kullanıcısına yanıt
    L355, L365, L386 ile denemelerimde evet her fotoğrafta olmuyor ama bazı fotoğraflarda oluyor, genellikle karanlık fotoğraflarda daha belirgin oluyor. O sebeple genelde yazıcıya göre fotoğrafı düzenlemek baskı ayarı yapmak gerekiyor diyorlar genellikle. Ayrıca açık gökyüzü renki vb. renkleri daha koyu olarak basıyor. Örneğin günlük güneşlik arka alan açık mavi gökyüzü doğru ayarlanmış bir ekranda gördüğümüze göre biraz daha koyu çıkıyor. Ben bunu Açık Magenta ve Açık Cyan renklerinin eksikliğine bağlıyorum. İsterseniz bir örneği yan yana koyup paylaşın daha net fikrimiz olur.

    Bu arada fotoğraf kağıdı kullanıyorsunuz değil mi? Normal kağıttada parlak ve kaliteli bir kağıt olmadığı için renkler foto kağıdına göre renkler daha soluk ve karanlık gözüküyor olabilir. Yani 80Gr lık A4 e fotoğraf çıktısı alıp kötü çıkıyor demek özellikle mürekkep müskürtmelilerde yanıltıcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 19 Eylül 2019; 9:26:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur120

    L3151 ile l3111 tavsiyenizi alabilir miyim?

    L3111 evde ofiste kullanmak için yeterli olmaz mı Wifi direkt Çok gerekli mi
    Wi-Fi olayı tamamen size bağlı. Fiyat farkından dolayı forumda hep soruluyor ve ilk etapta tek bilgisayar ile kullanacak olanlar gereksiz görse de bence günümüzde gerekli bir özellik. Hep sorulan bir soru 2 farklı tip yazıcıyıda kullanmış birisi olarak biraz detaylıca avantajlarından bahsedeyim:

    A. Yazıcıyı tek bilgisayar ile yönetecekseniz, bu bilgisayar masa üstüne kullanılan bir bilgisayar ise ve 1 sayfadan 30 sayfa kopya alma işleriniz çok olmayacak ise gerçekten gereksiz.

    B. Şu durumlarda Wi-Fi (veya Ağ yazıcısı diyelim) çok işlevsel oluyor:
    1. Yazıcıyı yönetecek 1 den fazla bilgisayar var ise,
    2. Tek bilgisayar olsa bile evde bir çalışma odanız yok, bilgisayarı orda burda kucakta kullanıyorsanız.
    3. Arada bir cep telefonundan da çıktı ihtiyacınız oluyor ise,
    4. Yine arada çoklu fotokopi almanız gerekiyor ise; Örneğin önceki senelerde basılmış bir sınav kağıdı veya bir grafik-tablo 30 kopya basılacaksa tek çözüm tarayıcıdan tara bilgisayara aktar sonra bu dosyadan 30 çıktı al gibi vakit kaybettirici bir işlem yaparsınız. Wi-Fi var ise bilgisayarı açmadan tarayıcıya dökümanı koyarsınız cep telefonunuzdan Iprint uygulaması üzerinden kopya sayısını 30 girip kopyalaya basarsanız çok daha rahat halledersiniz.
    i](Bu arada böyle bir uygulamayı niye windows için çıkarmamışlar şaşırıyorum, belki de varda ben mi bilmiyorum?)

    Bu 4 maddeden 1 veya 1 den fazlası sizin kullanım kriterlerinizi tanımlıyorsa Wi-Fi'lı bir model almanızı tavsiye ederim. Birde Wi-Fİ almayıp yazıcı destekli bir modem ile bu işi yapmak var veya okul gibi bir yerde yazıcıyı tek bilgisayara paylaşıma açabilirsiniz belki. Ama bunlarda ek maliyet ve uğraşlar getirmekte. Birçok modem birçok yazıcıyı tanımamakta (En son Zyxel gibi iyi marka bir modeme L220 yi tanıtamamıştım maalesef). Ayrıca bu şekilde yaptığınız ay paylaşımlarında Iprint uygulamasını kullanabiliyor musunuz bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 19 Eylül 2019; 9:49:3 >
  • Arkadaşlar bugün siparişi vericem, farklı bir öneri yoksa bu iki ürünü almayı düşünüyorum. Onu alma bunu al diyeceğiniz bir ürün yoksa siparişi vereyim. Bir de sadece 1 şişe siyah mürekkep mi geliyor yazıcının yanında?

  • Merhaba sorununuz muhtemelen Wifi bağlantısı zayıflığı yüzünden. Daha kuvvetli bir ağa bağlanın veya kablo ile bağlayın. Bende de aynı sorun vardı, Bu şekilde çözüldü.

    Birkaç mesaj üstteki yarım kalan baskının sebebi de muhtemelen bağlantı ile ilgili.

    NS_85 aynı model Bende mevcut. Benzer bir sorun bende de olmuştu, nasıl çözdüm hatırlamıyorum, muhtemelen Bende kablo kullanmış olabilirim. Haberleşelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Graduate

    Arkadaşlar bugün siparişi vericem, farklı bir öneri yoksa bu iki ürünü almayı düşünüyorum. Onu alma bunu al diyeceğiniz bir ürün yoksa siparişi vereyim. Bir de sadece 1 şişe siyah mürekkep mi geliyor yazıcının yanında?

    Yazıcı kutusundan 4 renk orijinal mürekkep setine ek olarak 1 adet siyah mürekkep çıkar. (Satıcı Hepsiburada ise) L3151 Ev-küçük ofis kullanıcıları için ideal bir modeldir.
  • KAĞIT VE OFİS MALZEMELERİ ALIŞVERİŞİ İÇİN SİTE ÖNERİSİ:

    Kağıt alışverişlerimi genellikle AVANSAS firmasından yapıyorum. Bugüne kadar çok sayıda siparişim oldu hiç sorun yaşamadım. Çoğu zaman en az bir kağıt markasında ciddi indirim yapıyorlar. Üyelere de sık sık indirim kodu gönderiyorlar. Böylece maliyetler daha da düşüyor. Az önce Vera A4 fotokopi kağıdı sipariş ettim. 71,44 TL gibi uygun bir fiyata satılan kağıt, kuponla 60,71 TL'ye geldi. Mesela 1000 TL üzerine 150 TL indirim kodu göndermişler, Epson L3151 alıp üstünü 1000 TL'ye tamamlayınca bu yazıcı da hayli uygun bir fiyata gelmiş olacaktı ama yazıcı ihtiyacım yoktu ben de kağıt aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 19 Eylül 2019; 14:20:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    KAĞIT VE OFİS MALZEMELERİ ALIŞVERİŞİ İÇİN SİTE ÖNERİSİ:

    Kağıt alışverişlerimi genellikle AVANSAS firmasından yapıyorum. Bugüne kadar çok sayıda siparişim oldu hiç sorun yaşamadım. Çoğu zaman en az bir kağıt markasında ciddi indirim yapıyorlar. Üyelere de sık sık indirim kodu gönderiyorlar. Böylece maliyetler daha da düşüyor. Az önce Vera A4 fotokopi kağıdı sipariş ettim. 71,44 TL gibi uygun bir fiyata satılan kağıt, kuponla 60,71 TL'ye geldi. Mesela 1000 TL üzerine 150 TL indirim kodu göndermişler, Epson L3151 alıp üstünü 1000 TL'ye tamamlayınca bu yazıcı da hayli uygun bir fiyata gelmiş olacaktı ama yazıcı ihtiyacım yoktu ben de kağıt aldım.
    Ben yazıcı ve kağıt alıcam, L3151 ve Navigator ekledim sepete 1.068 TL oldu tutar ama indirim olmadı. Her kullanıcı için geçerli değil sanırım bu indirim olayı
  • Graduate kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı profiline göre farklı zamanlarda ve farklı tutarlarda indirim kodu geliyor galiba.
  • Graduate kullanıcısına yanıt
    Denemek isterseniz PM atın indirim avansas kuponu ileteyim size. 300 TL ye 50TL lik kupon var elimde. Her üyelikte geçerli olur mu bilemiyorum bir deneyin isterseniz.

    Seçtiğiniz yazıcı güzel kağıtta çok güzel ama kağıt biraz pahalı o kağıdı indirimde 85 - 90 civarı bir fiyata bulabilirsiniz.
  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama indirim kodları her üyelikte geçerli olmuyormuş hesaba özel kod veriyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Epson L3151 de fotoğraf baskısı yapabiliyormuyuz. Benimde bu yazıycı almaya niyetim var. Birde ayda bir kez kullansak mürekkep kururmu. İyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak bir tane Epson L805 cihaz buldum çok temiz güzel ancak siyah renk biraz grimsi. Bu normal mi? Daha önce sübliminasyon mürekkep kullanılmış o tamamen boşaltılıp yerine orjinal mürekkep dolduruldu diğer renklerden belli orjinal mürekkep nüfuz etmiş ama siyah biraz grimsi gözüküyor test sayfasında (L386ya göre) Bu normal mi yani fotoğraf yazıcısı olduğu için siyah hafif grimsi mi, yoksa sübliminasyon artığı mı kalmıştır kafada? Yada başka bir problemde olabilir mi?

    Örnek olarak aynı kağıda bastırıp taradım:
    Anlaşılacağı üzere üstteki L805 Baş aşağı duran L386




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 20 Eylül 2019; 12:1:41 >
  • Merhaba Epson L3151 yazıcımı bugün aldım. Benim sorum tanklardaki mürekkep bitince muadil mürekkep varmı tavsiye edeceğiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakbey3434 B kullanıcısına yanıt
    Photoink mürekkep kullanıyorum. Belge yazdırıyorum, sorun olmuyor. Fotoğraf yazdırmadığım için o konudaki performansını bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.