Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.410
Cevap
182
Favori
474.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avansastan 300TL ye 50 TL indirim hediye çeki gelmiş posta kutusunda gördüm Eylül ayı için geçerli 2 adet var 1 ini belki ben kullanırım diğerini kullanmak isteyen varsa paylaşabilirim.
  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Bazı üyelere özel oluyor sanırım her kullanıcıda geçerli olmuyor.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hesaba mı özel yani? Öyle olsa hesaba tanımlamazlar mıydı? Avansas biraz garip tabi olabilir. Yinede kullanmak isterseniz kodu PM ile ileteyim bir deneyin. Bunlarıda hesaba tanımlamak yerine kupon olarak yollayıp tek hesaba bağlamış olabilirler. Yine de eğer isterseniz, istediğiniz alışverişi hesabımdan yapar sizin adresine göndertebilirim. Tabi kurumsal fatura gerekli değilse. Çünkü hesap ayarlarını değiştirmek zor olacaktır en son hatırladığıma göre öyleydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drberti

    1) 3150 ile 3151 arasında ne fark var ? Sitesinde bile bulamadım.

    2) Yazıcı en fazla ne kadar süre kullanılmayabilinir ? Ayın 15 günü il dışında olacağmdan kullanamayacağım.

    3) Hangi a4 kağıdı önerirsiniz?
    1- Bildiğim kadarıyla yok sadece güncellenmiş model olabilir. L355 ile L365 gibi

    2- Şehre ve zamana göre değişir. Hangi şehirdesiniz? Ankara gibi kuru bir yer ise yazın kesin kuru.Çözümü var mı var vakum poşetiyle kapatmak. Ben bu yaz denedim oldu. ama her ay her 15 günde bir uğraşmak nekadar makul olur bileme.

    3- Kağıt ne amaçla kullanıcağınıza göre değişir. Sırasıyla DoubleA, Navigator, Xerox bildiğim en iyi kağıtlar özellikle rapor yazıp çift taraflı baskı alacaksanız kaliteli bir kağıt önemli ama 1 kere kullanılacak olan sınav kağıdı, test kağıdı, ders notu vs. gibi günlük kullanımlar için Avansas Daily, Svetocopy, Copier Bond (Ve-ge), vs. vs. gayet yeterli kağıtlar.




  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, eşimin hesabına da gelmiş ben onu kullanacağım. Düzenli alışveriş yaptığım için bana göndermemişler galiba.
  • drberti kullanıcısına yanıt
    L3150-L3151 ve L3110-L3111 bunlar benim de dikkatimi çekti ama büyük firmalar genellikle sonu 1 olanları satıyor. Bir yerde İthalatçı garantili yazıyordu, sonu 0 olanlar öyle mi diye geçti aklımdan. Bir de ışıkların renklerindeki fark dikkatini çekti. Yarın müşteri hizmetlerini arayıp soracağım, bakalım neymiş.
  • Arkadaşlar merhaba. Mürrekkep tanklı yazıcı alacağım. 500TL bütçede HP 415 (Wifi-Renkli, 2 siyah 1'er renkli kartuş) mu yoksa Epson ya da Canon mu alayım? Yazıcılardan pek anlamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    Hp, Canon zaten aynı sayılır. Eğer uzun ömürlü olmasını istiyorsanız Baskı kafası avantajı nedeniyle Epson öneriyorum.En ucuz model sadece yazıcı olan L1110 579 TL.
  • Arkadaşlar Selam,

    Evimde çocuklarımın ihtiyacı için aldığım c4180 HP yazıcım var ve 10 senedir hala çalışıyor :) ve esas daha ilginç olanı siyah ve renkli kartuşlarının toplam fiyatını 500 TL. lere kadar çıkarttılar. Bu nedenle HP mi CANON mu EPSON mu diye yeni ekonomik bi yazıcı almak için araştırma yaparken bu formu gördüm.

    Sizce evde 2 öğrenci ihtiyacını karşılayabilecek ve yaz sezonunda büyük ihtimalle fişi bile çekilecek bi yazıcı tavsiyesi ne olabilir?

    Bu formu okuyana kadar hp 415 fiyatının uygun olması nedeniyle aklımda olan yazıcıydı.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sel__55 -- 11 Eylül 2019; 10:26:26 >
  • @TakemasterTR
    @Sel__55

    Diğerlerini çok kullanmadım ama etrafta gördüklerime göre Epson diğerlerinden 2 adım önde. Eskiden fiyat farkı daha azdı, tahminimce Epson bu farkını piyasada ispatladığını gördükten sonra fiyatları 2 katına çıkarmış eskiden fark %30-50 civarında idi. Şimdi özellikle giriş seviyesi değilde tarayıcı ve wi-fi özellikli orta seviye cihazlara baktığımızda fiyat neredeyse 2 katı olmuş. Öte yandan bakıyorum evde öğrencilere hizmet veren yazıcılar senede 2000 baskıyı geçmiyor bu koşullarda çok yüksek baskıları almak seneleri alacaktır 5 senede 10bin baskı eder, bu rakamlara Canon ve HP lerde ulaşıyor. Etrafta gördüğüm kadarıyla birkaç Canon gördüm 25bin baskıda bitmiş öbürü 44Bin görmüş bir rekor 77bin okudum. 1-2 tane 17bin baskıda havlu atanda okumuştum. HP nin ulaştığı değerler keza aynı. En kötü ihtimalle 15bin baskı deseniz senede 2bin sayfa yazdırsanız 8 sene sonra yazıcıya elveda dersiniz (en kötü koşulda). Buda bence çok iyi bir değer, zaten teknolojide 8 sene ciddi bir süre cihaz sağlam kalsa bağlandığı standart değişiyor windows değişiyor sürücü bulamıyorsunuz vs. vs. 8 sene sonra bu yazdıklarımızı okusanız vay be ne günlerde der gülersiniz. Üstelik orjinal mürekkep kullanacaksanız bildiğim kadarıyla HP'nin mürekkepleri %10-20 daha ucuz (Aynı fiyata renklileri 70ml siyahı 135ml olan set alabiliyorsunuz) Bunları hesaba katınca evde kullanıp çok yüksek çıktı sayılarına ulaşmayacaksanız marka takıntısının anlamı yok HP veya Canon da işinizi çok rahat görecektir. Hemde toplamda çok daha ucuz bir fiyata. Birde ister istemez insan kullanmadığı şeyi unutabiliyor. Yazın cihazı sıkıca kapatmadan unutup gitseniz 2-3 ay çıktı alınmasa zaten üzerinde mürekkep çok kötü bir şekilde kuruduğu için cihaz kullanılmaz hale geliyor. Bu tür durumlarda en azından 1000 lira verdiğiniz cihaz yerine 500 lira verdiğiniz cihaz elden çıkmış olur. Bu arada bu kuruma konusunda da Epson bir gömlek daha iyi diğer markalardan. Mürekkep kurusa bile birkaç defa kafa temizlemeyle kurtarabiliyor kendini, daha önce 1 - 1,5 ay çıktı alınmamış bir cihazı 5-6 kafa temizlemeden sonra normale döndürdüm.

    Etrafta çokça Epson görüyorsunuz çünkü çok daha iyi özellikle çok çıktı alan yerler Epson tercih ediyor doğal olarak. Ancak senelik 3000-4000 adedi geçmem diyorsanız (ki standart bir ev kullanıcısı ve öğrenci çıktıları için fazla bile) 2 farklı tavsiyem var ya HP veya Canon alabilrisiniz. veya 2. el temiz bir Epson alabilirsiniz. 2. el almayı düşünürseniz 2 noktaya dikkat edin mutlaka alırken püskürtme denetimi sayfasını çıkarttırın (satıcıdan isteyin çıkartsın) o sayfada yazdırma deseninin eksiksiz olduğundan emin olun (Kafa temizleme yapılmasına rağmen 5-6 dan fazla boş nozzle kalıyorsa almayın) ama 2-3 tanesi çok önemli değil benim daha önce kullandığım cihazlar da 2-3 tıkalı olanlar vardı kaliteyi 1 kademe arttırınca sorunsuz çıktılar alabiliyordunuz. Birde toplam çıktı sayısına dikkat edin 30-40 bin çıktıyı geçmiş bir yazıcı yine de işinizi görebilecek olsa da ona göre fiyat belirleyin.




  • Hocam l382 yazicimda 45bine geldim. Ped kutusu dolmasın diye atık mürekkep tankı yapmak istiyorum. Nerden nasıl bir bağlantı yapabilirim fikrin varmi? Bide muadil mürekkep ne kullanıyorsun? Photoink mürekkep kullansam olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mürekkeple duruyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burinyo35 B kullanıcısına yanıt
    Duruyor, PM atabilirsiniz.
  • https://www.hepsiburada.com/epson-ecotank-l3151-tarayici-fotokopi-wifi-direct-murekkep-puskurtmeli-tankli-yazici-p-HBV00000FNMNL?magaza=Hepsiburada

    Bu yazıcıyı almayı düşünüyorum arkadaşlar fakat bir sürü epson modeli var hangisi eski hangisi yeni bilmiyorum. Aradığım tek özellik wifi özelliğinin olması. Evde 2 öğrencim var onlar için alacağım. Bu fiyata daha iyi alabileceğim yada bu fiyata şunu alsanız daha iyi olur dediğiniz model varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler.




  • kutbul kullanıcısına yanıt
    Bu, yeni ve wi-fi özellikli standart bir model, doğru seçim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burinyo35

    Hocam l382 yazicimda 45bine geldim. Ped kutusu dolmasın diye atık mürekkep tankı yapmak istiyorum. Nerden nasıl bir bağlantı yapabilirim fikrin varmi? Bide muadil mürekkep ne kullanıyorsun? Photoink mürekkep kullansam olur mu?
    Bu konunun 3. sayfasında açıklamıştım. Son resimdeki kırmızı alanda bulunan hortumu uzatacaksınız. Youtube' da örnekleri var.
  • iki gün önce trendyol'dan 789 TL'ye epson l3150 modeli aldım. ürün açıklamasında belirtilmemesine rağmen paketten Bulk ink ET365 muadil mürekkepler çıktı.satıcı ile görüştüm. muadil ürün olduğu için fiyatı uygun tuttuğunu söyledi. trendyol'a şikayetimi bildireceğimi söylediğimde o zaman ürünü iade et dedi. fiyatların yükseldiğini söyledi. şimdi fiyatlara bakıyorum hakikaten yükselmiş. acil ihtiyacım olduğundan iade et, yenisini bekle uğraşmak istemedim. sizce ne yapmalıyım ?
  • tkafkas T kullanıcısına yanıt
    Aylık veya yıllık planladığınız çıktı sayısı nedir? Ona göre daha net bi cevap verilebilir. Kendi fikrim;

    1.Yıllık çıktınız 10.000 üzerinde ise iade etmeyin cihazı muadil mürekkeple kullanın bence maliyet açısından faydası olacaktır. Ama en azından photoink gibi ne olduğu bilinen kaliteli bir muadil mürekkep kullanın.

    2. Yıllık çıktı sayınız 4000 altı ise orjinal kullanın kendi fikrimce en azından garantiniz aktif kalır kafanız rahat olur. 4000 siyah/beyaz çıktı nın orjinal mürekkep maliyeti 30tl civarında riske değecek bir mebla değil.

    3. 4000 - 10.000 aralığında kalıyorsanız da garanti süresince orjinal sonrasında muadil kullanma seçeneği makul olabilir. Zaten yazıcının yanında gelen orjinal mürekkepler size 15binin civarında çıktı verir buda garanti süresinin sonuna yaklalmanız demektir. Ekstra 1 set alıp 3 seneyi tamamlarsınız.

    Bu arada eğer satıcının ürünü size böyle sattığını ispatlayabilirseniz garantiyi satıcı size sağlamak zorunda. Ki zaten niye muadil mürekkep çıktı içinden şeklinde mesajlaştıysanız ispatı vardır diye düşünüyorum. Sonuçta paket içeriğini değiştirip size garanti dışı kalacak bir ürün sarıyor ki belki tüketici hakem heyeti işinizi çözemeyebilir ancak mahkeme yolunda kesin kazanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. trendyol'a şikayetimi ilettim. şu an sonucu bekliyorum. olumsuz durumda zorda kalsam da ürünü iade edeceğim.
  • Arkadaşlar merhaba .Sınıf öğretmeniyim senelik 4000 civarı çıktı alırım. Renkli yazıcıya ihtiyacım var epson brother vs tavsiye edebileceğiniz sorunsuz güncel model nedir? bütçe 1000 tl.
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.