Şimdi Ara

Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @sarpcore Hocam LS500 modeli yanından ALR perde ile kit şeklinde geliyormuş artık distribütörden o yüzden ayrı satılmıyormuş. En azından bir satıcı bu şekilde bilgi verdi.


    LS300 modelini de inceleliyorum. Genel olarak oldkça başarılı bulunuyor ki shifting ile 4k elde eden LS500 ile yarışacak seviyede diyen bile var.


    Fan sesinden şikayet okudum. Özellikle %75 üzeri fanın rahatsız ettiği ve bundan dolayı da ışık çıkış gücünü nispeten düşük değerlerde kullandıklarından bahsedilmiş.


    Sizin bu konudaki tecrübeniz nasıl?


    Bir de inceleme ve yorumlarda gördüğüm LS300 4K içeriği kabul etse de Chroma Subsampling 4:2:2 (4K 30 Hz1 ), 4:4:4 (4K 30fps 8bits No HDR) olrak verilmiş.


    Zaten 4K HDR 60 FPS içerik gönderince direk siyah ekrana düşüyormuş. Bu da biraz düşündürdü açıkçası. Konsollar, stream servisleri vs. ile 4K HDR oyun


    ve film içerikleri iyice arttı ve artacaktır da. 4K 60 FPS seviyesi güncel konsollar ile PC donanımları ile rahatlık ile ulaşılabilir durumda.


    ama LS500 ile 120 inch ALR perde işin içine girince fiat 34-35K TL oluyor. Ancak LS300 modeline de şu an için oldukça olumlu bakıyorum.


    Hem mevcut 120 inch perdem ve karartma perdelim ile "iade ederim" hem de bütçeme direk uyuyor.


    Zira LS 300 alıp 3 sene kullanıp sonra HDMI 2.1 yuvalı, 4K/120Hz destekli güncel bir modele geçmek de iyi bir plan gibi duruyor. 5 sene de garantili bir cihaz sonuçta.


    Şu an native 4K olan modellerin fiyatı oldukça yüksek. Shifting ile 4K yükseltme yapanlar da ucuz değil ve kısıtlı model var. Bir de yanında yok ALR perde alacaksın,

    yokuygun fiyatlı istersen Çin menşeli modellerin riskini alacaksın vs. derken iyice dallanıp budaklanıyor.


    LS-500 modelinin atım mesafesi 120 inch için neredeyse 90cm (UST için biraz fazla geldi.) ve hareket sensörü de koymamışlar. Önünden geçen olursa laseri kapatmıyor.


    3 kedimiz var ve projeksiyon açıkken tabi ki ilgilerini çekiyor :)


    Xiaomi modelinde bu özellik vardı. Epson LS 300 de güncel bir model ve bu özellik var.


    Değerlendirme ve incelemeye devam ediyorum. Kullanıcı kitlesi kısıtlı olduğundan biraz da sesli düşünerek konua yazıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 12 Ekim 2021; 11:51:59 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Perde ile ayrı satılmaması saçma olmuş.


    Fan sesi mevzusunu bende okumuştum araştırdığımda. Sanırım ilk kurulumda yapıyormuş. Yüzde yüz çalışıyormuş makine. Büyük ihtimalle güncellemeye halletmişler. Çünkü ben bu sorunu yaşamadım.


    Yüzde yüze getirmediğini sürece rahatsız edici ses olmuyor. Yüzde yüze getirsen bile eğer salondaysan yine filmin sesi mesafe falan derken duymazsın. Ama nispeten daha küçük yerde rahatsız eder.

    Tabii yüzde yüzde kimse kullanmaz zaten:) gerek yok. Bende yüzde ellide kullanıyorum.

    Hdr konusunda şu ana kadar hiç tatmin olmadığımdan yani ne fark var anlamadığımdan hiç denemedim. Ama akşam de iyim çalışıyor mu diye.


    Oyun kısmına gelirsek şu anda Kena oynuyorum. Days gone oynuyorum 4k olarak sorun yok. Ama 60fps mi inan bakmadım aklıma gelmedi. Onlarda bakayım.

    Ama film izledim bilgisayardan 4k 60fps yazıyordu.

    Ben sana görüntü netlik parlaklık canlılık renklerin doğallığı konusunda her bakımdan diğerlerinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Çünkü gördüm diğerlerinde.

    Karar senin. Yüzlerce yorum okudum eleştiri inceleme izledim okudum falan. Sende bakmışsındır zaten. Neredeyse olumsuz eleştiri inceleme yok. Memnun kalırsın o konuda için rahat olsun. Diğer çekindiklerini bende düşündüm. Benim için çok önemli değildi. Hdr olayından hiç bir şey anlamıyorum zaten. Ben daha kaliteye baktım ve öyle karar verdim. En azından epson dürüst. Bu gerçek 4k demiyor. Ama gerçek 4k gibi görüntü kalitesi veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    LS-500 ve ALR perdeyi lazer TV kiti olarak satıyorlarmış artık. ALR perde fiyatlarını (100 inch 7500TL civarı ve 120 inch 11500TL civarı) düşününce aslından Ls-500 fiyatı iyi bir rakama geliyor ama kit halinde olunca da genel maliyet yüksek oluyor.


    LS-300 için birçok yorum ve değerlendirme okudum. Renk gösterimi, konstrat vb. konularda oldukça başarılı. Elbette oradaki değerlendirmeler biraz da ALR perde için. Klasik perde de aynı başarım olmayacaktır ama ortamı karartma perdeleri ile komple karartabiliyorum. En azından ambiyans ışık seviyesini bir nebze kontrol etme şansım var.


    LS-300 4K 60 FPS gösteriyor da sanırım 4K 60 FPS'de yanına HDR sinyal de eklenince orada kızaklıyor. Çok büyük bir dert de değil.


    LS-300 yeni bir cihaz olduğundan Epson özenmiş ve sanki Ls-500 modeli de bir süre sonra native 4K veya en azından iyileştirilmiş (dahili ses sistemi, atım mesafesi optimizasyonu, yakınlık sensörü gibi) bir model de çıkartabilir gibi geliyor.


    Hoş bu kurlar ile artık fiyatlar ne olacak o bile belli değil.





  • 4k hdr yok diye biliyordum. Full HD hdr desteği olması lazım. İki girişte Hdcp 2.3 var ama emin olamadım.


    Şimdi baktım pdf dosyada 4k 30fps desteği var. Resim seçeneğinden dinamik seçip otomatik ayarladığımızda kendiliğinden hdr geçiyor. Ben yok diye biliyordum 4k hdr sürpriz oldu. Kullanmıyorum gerçi ama artı bir özellik sonuçta. 60fps leri 4k 60fps sdr olarak görüyormuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @oup59

    Akşam denedim. Her iki girişte de 4k hdr 30fps çalışıyor.sorun yok. 60 fps çalışmıyor. 1080p 60fps hdr çalışıyor.

    Oyun zaten oynuyorum. Oyunlarda 4k falan sorun yok. 4k 60fps oynuyorum. Hdr olarak 30 fps düşürmek lazım. Ben zaten açmıyorum.

    Birde film için 4k 24fps hdr desteği var. Onuda denedim sorun yok. Hatta bu görüntü daha iyi göründü. @oup59

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için teşekkürler hocam. Evet incelemelerde de HDR açıldığından 4K'yı ancak 30 fps olarak açtığı belirtilmişti.


    Dediğiniz gibi çok da mühim bir eksik değil. 4K 60 FPS akıcı görüntü yeterli olacaktır.


    Bakalım bu cihazı da değerlendirmeye aldım. LS-300, LS-500 ve ALR perdeli/perdesiz olarak fiyat teklifi bekliyorum bir firmadan.

  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun. İnşallah gönlünüze göre olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Açıkçası sizin de girdiler ile LS-300'e oldukça yakınım. Bir de direk bütçem içinde. Biraz da onun rahatlığı var. LS-500 ve 120 inch ALR perde alırsam neredeyse 2 katına çıkıyor harcama. ALR elbette ideal ama mevcut projeksiyon ve karartma perdesi yeterli kaliteyi alabileceğimi düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Ekim 2021; 13:43:14 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Bence perdeyi hemen alma. Gündüz kullanmayacaksan çok fazla artısı olurmu bilmem. Kendi perdenle bir dene sonra karar verirsin. Beyaz perde akşamları çok iyi görüntü var. Benim sabit değil o yüzden dalgalı görüntü veriyor. Can sıkıcı ve rahatsız ediyor. Seyir zevkini etkiliyor. Ben mecbur değişicem. Alabilirsem ust alr alamazsam kontrast gri gümüş gri en kötü yine beyaz ama sabit çerçeve alacağım. Birde 120 inç çok büyük. Bende ki perde de 120 inç beni rahatsız etti. O yüzden 100 inç alacağım. Benim izleme mesafe 7 metre olmasına rağmen bana çok büyük geldi. Ev için fazla büyüklük. 100 inç ideal. İmkanın varsa gidip demo yap Ls300 için. Zaten xiaomi biliyorsun kıyaslamış olursun. İçine sinsin pahallı alet bunlar. Benim veya başkasının söylemesi belli bir yere kadar önemli. Karar senin. Umarım iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Mesafe konusundan biraz kısa mesafe ve büyük ekran seviyoruz hocam. 120 inch perdeye mesafemiz 4mt. LG PF1000UT ve Xiaomi 4K'yı bu şekilde kullandım. Gerçi Xiaomi direk arıza yaptığından ancak denedim diyebilirim. 2.75mt'den de 75 inch TV kullanıyoruz zaten :)


    Şimdilik önceliğim sadece güncel UST cihaz. Firmanın yansıtma yüzey tercih sıralaması da (kötüden iyiye) düzgün ve uygun renk tonu ile boyanmış pürüz olmayan bir duvar, sabit çerçeveli perde ve tabi ki ALR.


    Bir ara gidip cihazı görebileceğim bir yer bakacağım. Dediğiniz gibi fiyatları yüksek ve aldıktan sonra bir süre kullanılan cihazlar.

  • Kısaca Özellikler :


    Görüntü Teknolojisi:3LCD

    Çözünürlük:Full HD 1920x1080, 4K Destekli Full HD

    HDMI:Var

    Wi-Fi:Var

    USB:USB Medya Oynatma (Type A)

    Kablosuz:Wi-Fi

    Mesafe:Ultra Kısa Mesafe


    Laser Light source

     20,000 hours Durability High


    Colour Video Processing

     10 Bits


    2D Vertical Refresh Rate

     192 Hz - 240 Hz


    Colour Reproduction

     Upto 1.07 billion colours


    Işık Gücü:3600


    Kontrast:2.500.000:1


    Maximum Input Resolution 4096 x 2160 @ 60 Hz 8 bits, 4096 x 2160 @ 30 Hz 12 bits


    Supported Input Resolutions Ultra HD 2160p at 30 Hz @ 12 bits 30 Hz @ 10 bits; Full HD 1080p/i; HD 720p, 576p/i; 480p/i


    Native Panel Resolution 1920 x 1080


    Color Brightness5 Color Light Output: 3,600 lumens


    White Brightness5 White Light Output: 3,600 lumens


    Maximum Color Gamut Rec.7096


    Interfaces

     USB 2.0 Type A, USB 2.0 Type Mini-B, HDMI in (2x), Digital coaxial audio out, Wireless LAN IEEE 802.11a/b/g/n/ac, HDMI ARC, HDMI (HDCP 2.3)




    Cihazın bir üst versiyonu LS500 de var.


    Bir yıldır almak istediğim ama fiyatından dolayı alamadığım bir cihaz.Sonunda kısmet oldu aldım.


    Daha önce test etme şansım olmuştu ve çok beğenmiştim.O günder beridir almayı çok istiyordum.


    Beni cezveden tarafı öncelikle klasik pprojeksiyonlar gibi tavana veya arkada bir sehpaya koymanıza gerek yok.Kablo derdi yok.


    Önünden biri geçti ahize denk geldi sağa çek sola çek gibi uğraşmalardan kurtuluyorsunuz.


    Hemen televizyon sehpasına koyup duvara veya perdeye yansıtıp izleyebiliyorsunuz.Ekstradan bir kurulum derdi yok.


    Bunlar fiziksel avantajları.Diğer artılarına gelirsek.İçinde android işletim sistemiyle geliyor ve gmail hesabınız varsa telefon ile iki dakikada bütün ayarlarınızı yapıyor.Dolayısıyla kurulum çok kolay.


    Kendi menüsü içersinde herkesin rahatlıkla yapacağı basit ayarlamalar var.Dil Türkçe zaten.


    Çeşitli modlar var.Sinema modu ,canlı mod gibi.Kendinzde renkelere ayarlara müdahale edebiliyrosunuz.


    Sekiz köşe düzeltme var.Oldukça başarılı.


    Hdr destekli.Doğal çözünürlük 1080p ama 4k desteği mevcut.1080p bile açsanız bir videoyu onun 4k mı 1080p mi olduğunu ancak çok iyi gözlere sahip birileri anlar.Görüntü mükemmel.


    4k 60 fps SDR olarak çalıştırıyor

    4k 30 Fps HDR olarak çalıştırıyor.

    4k 24 Fps HDR olarak çalıştırıyor.

    Ayrıca 60 hz 8 bit 30 ve 24 de ise 12 bite kadar çıkıyor.Zaten denemelerde 30 ve 24 de çok daha iyi olduğunu fark ettmiştim.


    Işık gücü 3600 ansilümen.Ben yüzde 50 e kadar düşürdüm.Bana fazlasıyla yetti.


    Wifi 2.4 ve 5ghz desteği var.


    En çok memnun kaldığım içersinde mini bir soundbar var.Yamaha ın yaptığı ve oldukça başarılı olan ses sistemi , evinde soundbarı olmayanlar için yeterli olacaktır.


    Bu cihazların yani ultra yakın projeksiyonalrın veya lazer tv lerin kendi özel perdeleri var.UST ALR adında.ortam ışığını reddeden perde diye geçer.O perde ile izlemiştim ve o zaman çok etkilenmiştim.Çünkü bu perde normal perdelerin aksine görüntüyü ister gündüz ister gece farketmeden çok daha canlı , belirgin bir şekilde yansıtıyor.


    Bu perdeler ciddi pahallı.7bin tl civarında satılyıor.Bende halı hazırda 120 inç beyaz ayaklı perde var.Bir firma ile görüştüm onlar bana kendi perdesi olamdan olmaz.Almak mecburiyetindesiniz dedi.Ben yinede cihazı aldım.En kötü bir iki ay sonrada perdeyi alırım dedim.


    Cihazı beyaz perdede açtım.Görüntü evet UST ALR perde gibi değil ama gündüz hariç karanlıkta gayet güzel görüntü veriyor.Ben UST ALR ile de izlediğim için aradaki farkı anlıyorum.Ama hiç izlemeyen biri görüntüyü çok beğenir.


    Özetle söyleyeceğim bu cihaz gerçekten çok başarılı.Renkler siyahlar çok etkileyici.Hele UST ALR perde de kullanırsanız sonuç gerçekten mükemmel olur.Gündüz de çok rahatlıkla izlenebilir.Tv gibi kullanırsınız.


    Zaten bu cihazlar projeksiyonla televizyonu birleştirip yeni lazer tv adında yeni bir konsept oluşturuyor.Geleceğin evlerinde yer alacak bir cihaz olarak görüyorum.


    Eksi diyebileceğim ise lan bağlantı yok.Birde android işletim sistemi içersinde Netflix yok.Diğer uygulamalar var ama Netflix neden yok anlamadım.


    Ust Alr Perde ile bütün ışıklar açık .


    İlk fotoya dikkat edin.tv koydum yanına arada fark yok desek yalan olmaz.projeksiyon ışık gücü yüzde 50 en düşük ayarda.özelikle bu ayarda çektim.daha da arttırsam ayarları tv gibi kullanıyorsun.hem sağ tarafta tv orada hemde fotunun çekildiği yerin arkasında avize var.ikiside açık.gördüğünüz gibi ışıktan hiç etkilenmiyor.


    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)






    Beyaz perde Akşam ortam ışığı kapalı


    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)


    Ust alr perde aldım.fotolar ilk sayfada





  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar. Sana zahmet hareketli görüntü içeren bir video çekebilir misin? Bu projeksiyonla ilgili çok az inceleme var ve görüntü kalitesi hakkında pek fikir vermiyorlar. Artan fiyatlar yüzünden artık 4k dan vazgeçip buna yönelmeyi düşünüyorum. Görüntü akıcılığı ile ilgili bir problem var mı (takılma, stuttter benzeri)?

  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    60 hz desteği var.eğer oyun oynamak istiyorsan oynanır ama 120hz desteği olan cihazla mukayese edilmez.oyun odaklı bir cihaz değil zaten.

    ama ben en son god of war oynadım 60hz ve hiç bir sorun yaşamadım.


    film için diyorsanız filmlerde falan zaten sorun yok gayet iyi.


    istediğin bir film dahne falan varsa ona göre çekeyim istersen.

  • Lamba ömrü bitince nasıl bir yol izleyeceksiniz?

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Hocam interstallar dalga sahnesi varsa makbule geçer. Projeksiyon testi gibidir o sahne. Sert ışık, bol mavi ve beyaz arasında ten rengini düzgün verebilen cihaz çok az.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    bu sahne mi?


    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)Jay Myoutube
    Interstellar - Waves Scene 1080p HD
    https://www.youtube.com/watch?v=4Hf_XkgE1d0&ab_channel=JayM
  • @ULYSES


    Telefonum 2018 model mi note 3.o zaman içinde çok iyi bir telefon değildi.görüntüdeki karıncalanma ve solukluk kameradan kaynaklanıyor.çıplak gözle arasında ciddi fark var.yinede belki fikir edinebilirsin.sinema ve parlak sinema modlarında denedim.arasındaki fark kamerada belli olmuyor neredeyse ama fark var.


    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)Cemil Tüyloğluyoutube
    Phone : 2018 Model Xiaomi Mi Note 3 The image is not good because the phone is old and its camera is not enough. Telefon eski ve kamerası yeterli olmadığından görüntü güzel değil.
    https://www.youtube.com/watch?v=HXI4OAAAtUk&ab_channel=CemilT%C3%BCylo%C4%9Flu
  • Kameranın ve youtube’un görüntüyü ne kadar bozduğunu kendi projeksiyonumla yaptığım kayıtlardan biliyorum. Yine de renkler iyi göründü bana. Astronot kıyafetleri dlp projeksiyonlarda asla bu kadar beyaz olmuyor. Lcd lerin en büyük avantajı bu beyaz doğruluğu. Tüm tayfta etkisini gösteriyor. Keskinlik dlp lere göre düşük olsa da bence toplam kalite algısında renk ve kontrast daha etkili. Emeğine sağlık hocam. Vaktin olur da kendi beğendiğin başka örnekler de yükleyebilirsen güzel bir kaynak olur bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 14 Şubat 2022; 1:16:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    bu arada söylemeyi unuttum benim perde fabrika çıkışlı hatalı.arkası beyaz normalde siyah olması lazım o yüzden ışık arkaya geçiyor.martta değişecek.onun etkiside var.ışığı perdede tutamıyor.hatasız perde gelince daha iyi bir görüntü olacaktır.

    sonuç itibariyle memnunum.üzerindeki android ile film izliyorum şimdilik.fire tv max aldım ilk çıktığında ama sorunluydu sattım hemen.yeni bir cihaz beğenirsem alırım ya da nvdia shild in yeni kasasını beklerim.fire tv amx in görüntüsü epson içerisindeki androinden çok daha iyiydi.şimdilik idare ediyorum.

  • Arkadaşlar merak ettiğim detay var sormak istiyorum.


    Hem Projeksiyon hem TV kullanan arkadaşlar aksesuarların bağlantılarını player -soundbar-avr sistemler vs gibi şeylerin bağlantılarını nasıl ayarlıyor ? Projeksiyon açık olunca ona tak TV açık olunca ona tak sürekli tak çıkar sıkıntı olur.


    Bu cihazların bağlantılarını özel bir çoklayıcı gibi cihaz varsa onu alıp tek kabloyu tak çar mı yapıyor yoksa tv projeksiyon en çok hangisini kullanıyorlarsa cihazları o cihaza bağlayarak mı yapıyorlar ?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.