Şimdi Ara

Epson L382 Tarayıcı + Fotokopi Mürekkep Tanklı nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
22.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evde kullanmak üzere renkli lazer düşünüyorum. İki tane mürekkepli yazıcı eskittim, hiç verim alamadım, yok çip hatası, yok kafa problemi, kartuşların kolayca kuruması beni mürekkepli yazıcılardan iyice soğuttu. O yüzden renkli lazer düşünüyorum artık.

    Bugün bir mağazadaki satış temsilcisi bana Epson L382 Tarayıcı + Fotokopi Mürekkep Tanklı mürekkepli yazıcı tavsiye etti. Bu yazıcılarda baskı kafasında kartuş olmadığından bakımları daha kolaymış, ayda bir restart gibi bir işlemle baskı hortumları temizleniyormuş. Çözünürlüğü de çok iyimiş 4800x4800, fotoğraf baskısı için iyi bir değer.

    Ne dersiniz bu cihazları fazla bakım yapmadan sorun çıkarmadan kullanabilir miyim? Yoksa renkli lazer alıp arkama bakmadan haftalarca çıktı almasam da sorun yaşayamayacağımı bilmenin rahatlığını yaşayım mı?







  • epsonun sitesinde baskı cözünürlügü 5.760x1.440 yazıyor.
    ayrıca wi-fi yok bu modelde
  • wi-fi olan model ile arasında fark yok.
    sadece wi-fi için o kadar para vermeye gerek yok.
    yazıcıyı tavsiye ederim.
    bende almayı düşünüyorum.
  • Verilen cevaplar için teşekkürler. Bu tanklı Epson'lar içime sinmeye başladı. Son kez mürekkepli yazıcıya şans vereceğim. Bundan da verim alamazsam, klasik mürekkepli yazıcı sorunları (kafa kuruma sorunları) yaşarsam artık bir daha mürekkepli yazıcı almayacağım.
  • Arkadaşta var.toner uzun sürüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bir alt model olan l220'yi şirkete aldık. Kurtulduk renkli yazıcı kavgasından.
    Memnunuz şimdilik. Baskı maliyeti çok iyi. Ürün kaliteli. Tek olay mürekkep alırken ya orjinal alacaksınız yada orjinal kadar iyi bir malzeme alacaksınız. Dandik mürekkep eklerseniz kuruma ve tıkanma yapar. Yazıcıdan olursunuz...
  • Epson yazıcılar konusunda hayli tecrübeliyim. İşim gereği çok fazla sayıda çıktı alıyorum. L220 modeli ile 12000+, m200 ile 50000+ baskı aldım. Modellerde tarayıcı, kablosuz bağlantı vs. farklılıklar var ama kalite aynı.M200 siyah beyaz çıktılar için ve hızı lazere yakın. L220 ise renkli çıktılar için ama tüm renkli mürekkep püskürtmeli yazıcılar gibi yavaş, yani lazerdeki hız yok. Eğer renklide hızı sorun etmiyorsanız alabilirsiniz.Epson çok sağlam, bugüne kadar hiçbir arıza olmadı. En önemli yanı ise çıktı maliyetinin neredeyse kağıt masrafından ibaret olması. Kalitesini bilmediğim çeşitli muadil mürekkepler kullandım, hiç de sorun yaşamadım. Baskı kalitesi de güzel, kullandığınız kağıda da bağlı elbet. Fotoğraf yazdırdım beni tatmin etti. Çok profesyonel bir baskı aramıyorsanız yani fotoğrafçı değilseniz sorun yok.
  • Geçen sene l386 almıştım. Firewire güncelleme yaptım. Yazıcı bir daha açılmadı. Teknik servise gönderdim. Kart yanmış dediler. Değişim raporu verdiler. Ben de L382 aldım. Baskı kalitesi hiç hoşuma gitmedi. Magenta renklerde duvar deseni gibi bir şey var. Cyan renklerde ise uzun çizgiler var. Onun dışında yazıcı çok güzel. Orjinal kartuş 4 renk 4 X 35 = 140 lira 4000 sayfa siyah veya 6500 sayfa renkli çıktı alınabiliyor.
  • ztrkmstf Z kullanıcısına yanıt
    kafa arızalı olabilir servise danısmakta fayda var
  • Ben de evde kullanmak için renkli bir yazıcı arıyorum. Evde canon marka var doğru düzgün yazdırmadan mürekkebi kuruyor. Ara sıra yazdırdığım için böyle kuruyan bir model istemiyorum. Ne zaman yazdırmak istesem yazsın istiyorum. Hangi marka ve model almalıyım.Tavsiyede bulunursanız ona göre inceleme yapayım.
  • Renkli yazıcı için lazer tavsiye etmem, hem yazıcı hem baskı maliyeti çok yüksek oluyor. Mürekkepli yazıcı almanda fayda var eğer hız problem değilse. Hangi mürekkepli yazıcıyı alırsan al, kuruma olayı olur.Epson'da bu süreyi birkaç aya uzatıp kurumayı kafa temizleme ile aşanlar olduğunu biliyorum. Ben olsam hiç riske girmem, haftada bir kez dahi olsa çıktı alırım. Zaten bir sayfanın maliyeti ne ki?..
  • Zaten ben de çıktı alırım ne olcak diyordum fakat bazen unutuluyor yazdırılmıyor işte. Ve ben ne zaman kartuş aldıysam bir kaç yazdırmadan sonra mürekkebi kurudu.Ben de başka yolu varsa onu araştırıyorum.Mürekkep kuruduğu zaman bana çok daha maliyetli oluyor. Tavsiye edeceğiniz model varsa incelerim.
  • Mürekkepli yazıcın varsa ara sıra çıktı alacaksın, "uzun süre yazdırmasam da kurumasın" diye bir seçenek yok bu yazıcılarda. İlle de renkli olsun, hızlı olsun, kurumasın diyorsan lazer alacaksın. Baskı maliyeti düşük olsun, yavaş da olsa renkli olsun diyorsan orjinal tanklı yazıcı alacaksın. Ben Epson yazıcılarla daha önce yazdığım rakamlara sorunsuz uşaştığım için bu markayı tavsiye ederim. Model olarak da ihtiyacına göre tarayıcısı, fotokopisi, wi-fi bağlantısı... gibi özellikleri olan-olmayan modellerden birini seçebilirsin.
  • Yukarıda yazdığınız modelleri inceledim.m200 olan L220 ye göre daha büyük gibi geldi bana. m200 ün yorumlarında kartuş kurudu bitti sorunu yok diye yazmışlar doğrumudur bu? Ben evde kullanmak için düşünüyorum.Yani çok fazla şey yazdırmıycam sadece zaman zaman çocukların ödevinde lazım oluyor. BAna bu modelleri mi tavsiye edersiniz ya da farklı bir model mi. Aslında fiyat açısından bu iki model de pahalı gibi geldi ama sorun çıkarmayacaksa bunları da düşünebilirim. Tavsiyenizi bekliyorum.Teşekkürler.
  • M200'ü büyük görünmesinin nedeni ADF bölümünün olması. M200 renkli değil, L220 renkli. L220'nin yeni modeli var L382. Eğer kablosuz bağlantı tercih ediyorsanız L386 modelini almalısınız.
    Yazıcıyı bir iki hafta gibi kısa bir süre kullanmadığınızda ciddi bir tıkanma olmaz. Ancak resimli bir çıktı aldığınızda resimde beyaz çizgiler görülebilir. Bu kafa temizleme ile aşılan basit bir tıkanmadır.Hangi model olursa olsun bir süre kullanılmadığında kafa temizleme ister.Fazla kafa temizleme yapmak da atık ünitesinin çabuk dolmasına neden olur. Mümkün olduğunca az kafa temizleme yapmak gerek.(Epson'da bu işlem yazılımla yapılabiliyor.)
  • bende de l210 var yıllardır kullanıyorum gayet saglam bi alet. epson al kafan rahat arıza yapmadan masraf yapmadan yıllarca kullan
  • Evde, bugune kadar cektigim fotograflari bastirmak icin epson l382 yi almayi düşünüyorum. Tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçen elveriyorsa L8.. serisinden al. L382 ye göre daha kaliteli fotoğraflar yazdırırsın. Sonuçta fotoğraf kağıdına da az para vermeyeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epson l365 kullanıyorum iki yıldır. Wi fi çok rahatlatıcı oluyor , kablo karmaşası , yazıcının yanına gitme vb. zorluklar ile karşılaşmıyorsunuz.Tatil çocuk fotolarını artık evimde basıyorum. Çok ekonomik çıktı vermekte.



    Ancak siyah yazdırdığımda bir çizgi şekilde boş alan bırakmaya başladı bir kaç satırda bir.Kafa temizleme yaptırdım bir kaç kez çözüm olmadı.Fotoğraf basarken sorun yok yalnız siyah normal çıktı alırken bu durum yaşanıyor.Öyle çok dert edecek bir durum değil ama çözümünü nilen paylşırsa sevinirim.



    Sonuç olarak tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metal37 M kullanıcısına yanıt
    Bu çizgiler bazen bir kafa temizleme ile geçmeyebilir. Arka arkaya bir kaç kez daha kafa temizleme deneyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 19 Mart 2017; 21:39:2 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.