Şimdi Ara

EPSON L365 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
20.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Rovi marka fotoğraf kağıtlarını kullanıyorum, İnci, Satin, Parlak, Günlük hepsini denemek için aldım. Günlük olan hariç sıkıntısız baskı alabiliyorum. Lakin 240gr 10x15 Rovi Everyday kağıda baskı yapamadım, makine almıyor kağıdı. Bu kağıda baskı alabilen var mıdır?
    Bir de A4 boyutunda Amerikan Bristol kağıtlara baskı almayı deneyen var mıdır? Boşuna para vermemek adına deneyimleyenler paylaşabilirse sevinirim.

    Diğer bir konu da baskı kalitesi.
    Bu Rovi marka kağıtlara baskı alırken daha kaliteli baskı için özel bir ayar yapılması gerekir mi, bazı fotoğraflar grenli basılıyor, renkleri soluk ve koyu renk oluyor vs vs.
    En optimum baskıyı nasıl yakalayabilirim?
    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Siyah beyaz yazıcıda 52000+, renklide 30000+ çıktı aldım henüz bir sorun yaşamadım. Fiyatları konusunda net bilgim yok ama yanılmıyorsam yazıcı kafaları neredeyse yazıcı fiyatına.

    hocam yazıcı modeliniz nedir?

    bir de siyah ve renklide mürekkep bitene kadar kaç sayfa çıktı alabiliyorsunuz?
  • oppia O kullanıcısına yanıt
    Bende 3 tane Epson yazıcı var: L220 (renkli), M105W ve M200 (siyah-beyaz).
    Epson siyahta 6000, renklide 6500 sayfa yazdırır diyor ki net bir ölçüm yapmama rağmen o sayılara yakın çıktı aldığımı söyleyebilirim. Tabi bunda sayfanın doluluk oranı da etkili. Ben genelde iki sayfayı kağıdın bir yüzüne yazdırıyorum ve sayfaların doluluk oranı da çok yüksek oluyor. Muadil mürekkep kullanıyorum ve inanılmaz tasarruflu oluyor siyah beyaz 1000 sayfanın mürekkep maliyeti 1 TL civarında. Renklide ise maliyet kullanıma göre 1-2 TL arasında (yazı için).
    Daha ayrıntılı bilgi için açtığım konuya bakabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/epson-orijinal-tankli-yazici-kullananlar-kulubu--126686416




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    sağolun. verdiğiniz linki de inceledim. oldukça faydalı olmuş.

    ilk fırsatta ben de epson yazıcı almaya karar verdim. l382 ile l386 arasında kaldım. hangisini tavsiye edersiniz?

    bir de muadil mürekkep kullandığınızı söylemişsiniz. muadil mürekkebin markası nedir ve siz bu mürekkebi nereden sipariş veriyorsunuz öğrenebilir miyim? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oppia

    sağolun. verdiğiniz linki de inceledim. oldukça faydalı olmuş.

    ilk fırsatta ben de epson yazıcı almaya karar verdim. l382 ile l386 arasında kaldım. hangisini tavsiye edersiniz?

    bir de muadil mürekkep kullandığınızı söylemişsiniz. muadil mürekkebin markası nedir ve siz bu mürekkebi nereden sipariş veriyorsunuz öğrenebilir miyim? :)

    L386'da wi-fi var ve tarama çözünürlüğü de L382'den daha iyi. Wi-fi ve tarama çözünürlüğü sizin için önemliyse L386 alabilirsiniz. Baskı kaliteleri ve diğer özellikler aynı. Tercih size kalmış.

    Kullandığım mürekkep ve satın aldığım adres şu:

    http://www.hepsiburada.com/photo-ink-epson-claria-ve-l-serisi-4x1000-ml-murekkep-seti-p-BSBIT11019?magaza=Hepsindenal

    Piyasadaki mürekkeplerin kaliteleri hakkında dataylı bir bilgiye sahip değilim. Belki fotoğraf çıkaranlar için bu önemli olabilir. Ben çok fazla miktarda A4 çıktı aldığım için muadil mürekkep tercih ettim. Az çıktı alanlar için yazıcıyla birlikte gelen mürekkepler uzun süre yeterli olacaktır zaten.




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    siz wifi ile tarayıcı özelliğine dikkat çekince biraz daha araştırdım ve yazdırma özelliklerinde l220'den birazcık daha iyi l382 ile de hemen hemen aynı olan epson l310'u almaya karar verdim. kaliteli bir canon tarayıcım zaten var. wifi de hiç önemli değil benim için. hal böyleyken kullanmayacağım özellikler için fazladan 5 lira bile vermeye değmez...

    http://www.epey.com/yazici/karsilastir/74711-75295-75502/epson-l382_epson-l310_epson-l220/

    bu çerçevede l310 gayet mantıklı sanırım. teşekkür ederim yardımlarınız için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • oppia O kullanıcısına yanıt
    Kenarlıksız fotoğraf basma L382 ve L386 da var L310'da olmayabilir belki, eğer işine yararsa bunu da düşün bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 26 Temmuz 2017; 11:7:29 >
  • L365 kullanan arkadaşlara bişey sormak istiyorum , bende L365 kullanıyorum ve diyelim pc kapalı ve yazıcı üzerinden kimlik fotokopisis çekecem renkli düğmesine basıyorum , önceki yazıcım epson xp 202 idi ve düğmeye basınca önce taramayı tamamlayıp yazmaya öyle geçiyordu , L365 de önce tarama başlarken yazmaya başlıyor ve aynı anda devam ederken yazma duruyor bekliyor tarama bitiyor yazmaya öyle devam ediyor sizde durum nedir
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Benim l386 da da son yazdığın gibi durıyor tarama bitiyor sonra yazmayı tamamlıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epson l365 yada 386 da kartuş değiştirme yok mu? Canon bitmeyen kartuşlu yazıcılarda belli sayfadan sonra kartuşun değişmesi gerekiyor ve ayrı masraf. Epsonda böyle bir dert yoksa almak isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirkumsali S kullanıcısına yanıt
    ***Elimdeki Epson yazıcıları ilk kullandığım tarihler ve şu ana kadar yazdırdığım sayfa sayıları:
    L220, 09/07/2016, 35585
    M105W, 24/06/2016, 34319
    M200, 21/10/2014, 53677
    Toplam çıktı sayısı:123581

    ***Yazıcılar daha servis görmedi, muadil mürekkep kullanmama ve bu kadar çıktı almama rağmen yazıcı kafasıyla ilgili bir sorun yaşamadım, düzenli ve çok sayıda çıktı alanlara tavsiye ederim.

    Daha fazla bilgi için açtığım konuya bakmanızı öneririm.

    https://forum.donanimhaber.com/epson-orijinal-tankli-yazici-kullananlar-kulubu--126686416
  • Internette Tanklı Epson yazıcılarda renklerin solmasını önlemek için en basit yolun sprey vernik olduğunu buldum.Ponart marka Fixative sprey vernik ile denemeler yapıyorum.Güneşi gün boyu alan bir pencerenin önüne vernikli ve verniksiz iki fotograf koydum.verniksiz uçuncu gunde solmaya basladı vernikli olan on gündür neredeyse hiç solmadı.Kagıt rovi everyday 10x15 ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aligatorX1979

    Internette Tanklı Epson yazıcılarda renklerin solmasını önlemek için en basit yolun sprey vernik olduğunu buldum.Ponart marka Fixative sprey vernik ile denemeler yapıyorum.Güneşi gün boyu alan bir pencerenin önüne vernikli ve verniksiz iki fotograf koydum.verniksiz uçuncu gunde solmaya basladı vernikli olan on gündür neredeyse hiç solmadı.Kagıt rovi everyday 10x15 ..

    Arkadaşlar,
    Epson tanklı yazıcılarla ilgili bir konu açmış bulunmaktayım, paylaşımlarımızın daha derli toplu ve tek kaynakta olması için bu yazıcılarla ilgili paylaşımlarınızı açtığım konuya yazarsanız memnun olurum.

    Bu arada verdiğiniz bilgi eminim bir çok arkadaşın işine yarayacaktır. Teşekkürler...
  • aligatorX1979 A kullanıcısına yanıt
    Rovi premium ipek kağıt 300gr ve rovi everyday parlak fotograf kağıdıyla vernik kaplayarak deneme yaptım. Rovi ipek kağıt yaklaşık 1 aydan uzun süredir günde en az 4-5 saat doğrudan güneş gören pencerede duruyor ve rengi neredeyse hiç solmadı. Rovi everyday fotograf kağıdı ise 2 hafta sonra solmaya başladı.Tabii o dönem çok ciddi bir yağmur vardı ve tatil öncesi balkona koymuştum iyice ıslanmış ve kurumuş.Belki ıslanması da süreci hızlandırmış olabilir.Ev içinde bile buzdolabına astığım ipek kağıda basılı resimler bile bir aydan sonra rutubetin de etkisiyle solmaya başladı.Ama doğrudan bir ay güneşe maruz kalmasına rağmen ipek kağıda basılı olan resmin solmaması bana vernik kaplanın işe yaradığını düşündürüyor.
    Ama parlak kağıda sprey vernik uygulaması pek güzel durmuyor.Leke yapıyor çok dikkatli yapmak lazım.İpek kağıtta daha güzel oluyor. EPSON L365




  • L365 yazıcımda şöyle bir sıkıntı var yazıcı yı 3-4 gün yada daha uzun süre açmassam illaki fişini çekip taktıktan sonra açılıyor. Chaz açık 15-20 dakika boyunca kullanmayınca tüm ışıkları yanıp sönüyor sürekli. Acaba L365 e nasıl reset atabilirim ?
  • harunk9 H kullanıcısına yanıt
    bende l386 aldım.4 paket 240gsm aldım.kagıdı almıyor.servise iki kez yolladım yaptık dediler gene aynı.elle itiyorum zor alıyor alsa bile bos cıkıyor.kagıt alma makarası cok zayıf kagıt kalın olunca gucu yetmiyor.bukup içine alamıyor kagıdı.ince kagıt kullanmak lazım.
  • koksal5595 K kullanıcısına yanıt
    rovinin 240 gr everyday kağıdımı basmaya çalıştığınız acaba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.