|
Epic Games ve Google anlaştı: Android’in geleceği yeniden şekilleniyor
-
-
Bu ciddi anlamda devasa bir olay. Google'nın şuan sinir krizi geçirdiğine eminim.
-
Önerinin doğrudan Google'dan gelmesi de büyük olay. Belki de daha büyük yaptırımlar almaktan çekindiler.
-
Yiiieeeyy Epic yiyorsa Ebıl'a da diz çöktür?
-
Bu da olabilir, ama ben yine bir rüşvet olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kuralları belirleyen yine Google ve içerikte, bir konu hariç bence radikal değişiklikler yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 5 Kasım 2025; 16:40:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne olur, anlaşmış olmasınlar, birisi bana bunun kötü bir rüya olduğunu söylesin. Tim Sweeney UE 5 denilen stutter engine'in önde gelen isimlerinden değil mi? Kendi motorunu sonuna kadar savunup da oyun geliştiricilerine suç atan, zamanında pc oyunculuğu öldü deyip aksine patlama yaşayınca UE 5 ile komple oyun dünyasının kabusu olan adam değil mi? Ne beklemeliyiz bu anlaşmadan, android sisteminin tamamen kullanışsız leş bir sisteme dönüşmesini mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weirdusername -- 5 Kasım 2025; 20:24:35 >_____________________________ -
Hem unreal tarafında hem de unity tarafında yeni versiyonlarda bazı optimizasyon sorunları olduğu inkar edilemez. Optimizasyon sorunları var diye bu oyun motorlarının oyun dünyasının kabusu demek çok acımasızca olur. Zira bu iki motor var olmasaydı bugün ki indie oyunların neredeyse 99%'u olmazdı. Ve hala ea ubisoft gibi büyük firmalar için oyuncular, sağılacak enayiler olurdu.
Bir oyun motoru geliştirmek sandığınız kadar kolay iş değil. Herkesin yapacağı iş hiç değil. Gel gelelim yazılım geliştiricilerde bu motorların son sürümlerini kullanmak zorunda değil. Ben hala unity 2021 kullanarak oyun geliştiriyorum ve grafikleride gayet yeterli. Cities skylines 2'nin sadece oyun motorunun yeni versiyonuna geçtikleri için ne hale geldiğini hepimiz iyi biliyoruz.
Google'ın play mağazasında böyle tavizler vermesi aşırı iyi bir haber. Sürekli değişen regülasyonlar çok yorucu. Hergün uyandığımda acaba google bugün bana ne dayattı diyerek eposta kutumu açıyorum. Sürekli oyunlarımı mağazadan kaldırmakla tehdit edilmekten çok sıkıldım. Alternatif mağazaların gelmesi rüya gibi.
maybe then you will see me as I am,
A fragile wreck on a storm of emotion -
Nedeni belli, google mobilin çöplük olduğunun farkında, steame karşı epic x google ikilisi ile karşı duracak
En Beğenilen Yanıtlar
|
Önerinin doğrudan Google'dan gelmesi de büyük olay. Belki de daha büyük yaptırımlar almaktan çekindiler.
|
|
Yiiieeeyy Epic yiyorsa Ebıl'a da diz çöktür?
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı