Evt aldım, oynadım bari yorumumu yapayım da başkalarıda faydalansın. Arkadaşlar hakketen müthiş bir oyun, grafiklerden çok birşey beklemeyin, süper deel, örneğin araba tekerlekleri 4 köşe, çok bug var, mesela duvardaki kurşun delikleri başka yerden bakılınca farklı yerde gözüküyor(adamın üstünde bile gözüküyor[ban]) felan. Oyunu 4X FSAA ve 4X AF ile oynadım oldukça akıcı. Şimdi gelelim olaya: Evet, kendinizi matrix filminin içinde hissediyorsunuz, gerçekten özellikle dövüş sahneleri mükemmel, focus olayı(maxpayndeki yavaşlatma gibin) iyi düşünülmüş. Oturup tuşlara basıyorsunuz ve sanki hem filmi yönetip hem de oynuyorsunuz, Konu oynadığım kadarıyla filmle alakalı. Karşıma bir de ajan çıktı, tabi ki ancak kaçarak yıttım. Grafiklere baştan söylediklerime bakıp hafife almayın, ben doom3 yada halflife2 kadar beklemeyin dedim. Oyun içinde o kadar gerçekçi duruyorlar ki, (özellikle polislere uzaktan bakarken) oturup seyrediyonuz oyunu oynayacağınıza. Kontroller kolay sayılır, zati adamları tekme tokat dövüyonuz, ama bu kadar güzel dövülür, streetfighter halt etmiş. Silah kullanımı biraz farklı, ekranda bir imleç yok. Yane adam tamamen otomatik nişan alıp ateş ediyor. Adamlar tamamen görselliğe dayalı oyun yapmışlar, oturup seyredelim diye. Bu arada can derdiniz yok, canınız tamamen ölmedikce çabucak tekrar doluyor ama o kadar çok adam birden ateş ediyor ki dolamadan ölüyorsunuz bazen. Oyunun tüm özelliklerini daha tam göremedim, mesela üçüncü gözden maxpayne tarzı oynuyorsunuz ama first person da olabiliyor, Bu kamera açısından ziyade bir özellik, first person olduğunuzda hareketler kısıtlanıyor ama artık siz imleç ile ateş edebiliyorsunuz. Daha fazla anlatıp heyecanı kaçırmayım bare[frndsp] Sonuçta bence piyasada şu andaki en düzgün oyun. (GTA Vice city de var ama matrixden sonra sarmıyor:)) Herkese şiddetle tavsiye ederim. Oyun dx9 istiyor, play cdsinde var zati. Bir de özellikle nvidia da 43.45 ve üstü driver öneririm, bende 40.72 vardı, bazı efektler görünmüyordu, yeni driverlarda sorun yok. Oha be inceleme gibin oldu, neyse herkese saygılar, sevgiler...
Mafia yı oynadıktan sonrada Gta3 sarmıyordu. Gta3 sanki mafianın kötü bir taklidi gibi gelmişti bana.
Aslına bakarsan bence matrix ve GTA Vice city aynı kulvarda deeller. Yane matrix vice cityden daha güzel denilemez amma Matrix dururken, vice cityi oynamak gelmiyor içimden. Matrixi bitirdikten sonra dönüp bakacağız yane. Tabe bitmesi uzun zaman alabilir, kolay deel 4 cdi, gerçi videolar çok yer alıyor amma oyunun da kısa olduğunu sanmıyorum.
bu arada street fighter halt etmiş demissiniz lütfen ayıp oluyo :D
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Karşıma bir de ajan çıktı, tabi ki ancak kaçarak yıttım.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
O ajanlardan biriyle bir uçağın içnde dövüşmek zorunda kalacaksın :) Tabi ben bayan karakterle oynarken böle olmuştu[bgstr]
acaba özellikleri kısıtlayınca bizde de çalışırmı ehe :)
Valla dünde oynamışım, oynadıkça farklı hareketler ogrenıyoz. Oyun daha da güzelleşiyor. Bu arada sistem özellikleri olarak, bence ozellikler kısılırsa herhalde pentium 3 800 üzeri ve geforcemx400 ile çalışır akıcı. (benim eski sistem [:P])
Oyunun combat sistemi hoşuma gitsede oyun genel olarak hoşuma gitmedi. Öncelikle grafikler. Tamam grafiklerin süper olmasına gerek yok ama bu kadar da rezalet olmaz yaa.. O araba tekerleri nedir öyle utanmasalar direk kare yapacaklarmış. Oynanabirlik kurtaracak desek o da olmayacak. Mouse ile istediğiniz yere dönemiyorsunuz. Dönerken titremeler oluyor. Hele bir araba sahnesi var tam bir rezalet. Arabayı hatun sürerken siz ateş ediyorsunuz etrafa. Ben burayı oynarken dua ediyordum hemen bitsede şu olay şu işkence bitseee!!
Malesef oyunu güzel olan combat sistemi ve aradaki divxler kurtaramıyor. Vasatın üstüne çıkamıyor. Puanım ise 60/100 ...
Baba naaptın ??? Tamam araba tekerlekleri özürlü bende kabul ediyorum. Özellikle divx olmayan oyun arası demolarda ve grafiklerde bazı problemler var bence de, zati ilk postumda soylediydim, muhtemelen bir patch çıkacaktır. Oynanabilirlikte ise alışmak zor kabul ama adamların zati oynanabilirlikten ziyade kendinizi filmin içinde hissetmenizi sağlamak gibi bir amaçları olmuş bence. Yani o kadar hareketin tüm kontrollerini bize bıraksalardı zati içinden çıkılmazdı oyunun, dengelemişler bence bazı şeyleri otomatikleştirerek. Oyunu oynarken kontroller için kasmak yerine oturup zevkini çıkartmak kalıyor oyuncuya. Yiğidi oldur hakkını ver, Bence görsellik ağırlıklı bir oyun ve hakketen görsel bir şov sunuyor oyun. Dün bir arkadaşa gösterdim, o oynarken filmmiş gibi seyrettim. Oyunu 4X FSAA ve 4X AF ile oynayınca oyun içi grafikler gerçekten farksız, biraz da gama ve ışık açık olacak. Bence bu oyun, bu atmosferi ile 95/100 alır. Herkese de tavsiyedir. Tabe zevkler ve renkler tartışılmaz.
sen uçmuşsun. 95/100 nedir bu? Neyse oyun siteleri dergilerinin verecekleri puanlar benimkinden farksız olacak. Tabi warner bros torpili yoksa...
Bu arada oyunun en güzel yanı combat kısmı demişim sen bana gelmişsin combatı neden kötülüyorsun, manuel olmamalı otomatik olmalı gibisinden bişiler yazmışsın o gazla. Yazıyı baştan oku.
Ben combattan bahdsetmiyorum, combat zaten süper. mesela duvara yaklaştığında adamın sırtını duvara dayaması, otomatik nişan alma vb. şeylerden bahsediyorum. Bunların kullanıcı tarafından yapılmasındansa adamlar otomatik olmasını seçmiş. Neyse gerçekten zevkler ve renkler tartışılmaz. Ben oyunu herkese tavsiye ederim, olay gaz meselesi deel zati bu yaşta oyun için gazlı olacak deelim. Puan meselesine gelince, bence onemli olan oyun atmosferi ve eğlendirici olması. Bence bir unreal 2 den daha sürükleyici. Tabe bir "Operation Flashpoint" olamaz o da ayrı.
istediği minimum konfigurasyon hakkında bilgin varmı ?
çok güzel soru tebrik ederim
ewet arkadaşlar bir bilgi verin de alalım ya da almayalım benim sistem
p3 600 256 sdram radeon 8500le 64 mb hdd felan yerli yer var
Ya beyler delirecem çok takılıyor bu oyun combat anında 10 kişi varken tık tık ileriyor ya delirecem 4x fsaa 4s anisto oynuyorum 1024 / 748 tak tuk ileriyor ya.Fsaa yı fln kapatıncada bişi fark etmiyor zaten grafiklerde kötü of ya ne şanssız adamım. Driver konusuna fln girmeye gerek yok son driverlar firmware ler bile son .
Leop bende hiç sorun çıkartmazken sende o puanla sorun çıkartması enteresan, bide patch yükleyip dene, başka bir konuda patchi cekebileceğin adresi vermiştim, gerçi bende patchden öncede takılma sorunu olmuyordu ama belki sana yardımcı olur, yani bu oyunu kimsenin kaçırmasını istemem, özellikle trinity ile dövüş bölümünü
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by leop</i> <br />Ya beyler delirecem çok takılıyor bu oyun combat anında 10 kişi varken tık tık ileriyor ya delirecem 4x fsaa 4s anisto oynuyorum 1024 / 748 tak tuk ileriyor ya.Fsaa yı fln kapatıncada bişi fark etmiyor zaten grafiklerde kötü of ya ne şanssız adamım. Driver konusuna fln girmeye gerek yok son driverlar firmware ler bile son . <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>