Şimdi Ara

Enpara hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Faiz Haramdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neworldgames -- 8 Kasım 2017; 21:59:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 100.000 TL'YE kadar TMSF tarafından sigortalı Tüm bankalarda böyledir
  • 100000 TL' ye kadar devlet garantisinde. Birikim hesabı büyük miktarda yatırımın saklanacağı bir yer değil yalnız. Faizi nispeten düşük. Eğer hiç ING turuncu hesap açtırmadıysanız e turuncu hesaba başvurun. O daha çok kazandırır.

    Enparanın birikim hesabı çok fonksiyonlu bir hesap. Gündelik para çek yatır yapsanız dahi faiz kaybınız olmaz. Para ihtiyacınızda paranızı çekersiniz. gece saat 23' e kadar birikim hesaba geri yatırırsanız geri yatırdığınız paranın faiz getirisinide alırsınız. Hafta sonu elinize yüklü bir miktar para geçti diyelim birikim hesabına yatırısanız hafta sonu da faiz geliri alırsınız. İnanılmaz bir hesaptır. Günlük olarak elinize çok yüksek miktarlar girip çıkıyorsa, sabah saat 8' de çekin paryı, o günü kapatın saat 22:30' da yatırın. Hem parasız kalmazsınız hemde faiz kazanmaya devam edersiniz. Benim bildiğim esnaf arkadaşlar var bunu yapan. Sadece gece saat 23:00 ile sabah saat 08:00 arasında para çekerseniz veya yatırırsanız faiz geliri kaybınız olur ki saatlerde zaten kör saatlerdir.

    Ben enpara birikim hesabını gündelik işlerimde kullanıyorum. Gündelik işlerde enparayı tek geçerim. Mükemmel masrafsız, güven veriyor. Vadeli hesapları da gayet avantajlı. Yatırımım ise ya vadeli hesaplarda, yada e turuncu' da. E turuncu hem günlük hem masrafsız hem de faiz çok yüksek. Şu an e turuncu' da 1 yılım dolmak üzere ona benzer bono ürünü var aktif bank N kolay bono ona geçiş yaptım. N kolay bonoda günlük işlem görüyor ve havale eft ücretsiz. Hafta sonu ve işlem saatleri harici bono bozumu yapıp para çekebiliyor musun? Hiç denemedim ama.




  • enparaya güvenebilirsin. birikim hesabı oranları da gayet iyi
  • Bende enpara kullanıyorum. Büyük bir kısmı vadeli hesapta duruyor. Bir ay boyunca ihtiyacım olabilecek miktarın 4-5 katı da birikim hesabında. Ama komple paramı TEB e taşıdım 3 aylığına. Marifetli Hesap var. %13.95 günlük faiz veriyor. Tüm parama her zaman ulaşabiliyorum. Vadeli gibi bağlamıyorum. Hesapladım teb günlük ile enpara aylık arasında fark yok, hatta daha çok veriyor. 3 aylık hoşgeldin faizi. Bitince ing ye geçerim. Onda da hoşgeldin var. Veya enparaya dönerim bilmiyorum. Kim fazla verirse direk gidiyorum. Hiç üşenmem. Yatırımda kullanmadığım miktar yatmasın. Oda çalışsın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.