Şimdi Ara

enjektör arızasını nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben aracı bakıma götürdüğümde usta araçta titreme var dedi. cihaza bağladı ateşleme gösteriyor dedi. buji ve bobinleri sıfırları ile değiştirdi ancak hiçbir değşme olmadı çalışmasında. tekrar eskileri takıldı.

arızayı sildi ve 1 hafta kadar sonra yine egsoz emisyon ışığı yandı ve araç titremeye başladı. yine gittim ustaya makineye bağladı 3. slindir hatası veriyor dedi baktı etti enjektörlerin temizlememıiz lazım dedi.

internette bu enjektör arızasını araştırdım biraz. hafif tekleme, çekiş düşüklüğü bir ara çoktu yüksek devirde kullandım bir nebze düzeldi, ama titreme ve kalkarken zorlanma var.

ancak motor ısınınca titreme kesilmiyor.
    hava sıcak soğuk farketmiyor ilk marşta alıyor.
    stop etme olayı yok.
    egsoza hiç bakmadım beyaz siyah vs duman atıyormu yada kurum atıyor mu diye.

acaba bu titremenin sebebi enjektör olabilir mi boş yere 3-4 saatimi ayırıp parayı boşa gitmesini istemiyorum. bu sorunun belirgib özelliği nedir?

• Titremenin çok sebepleri olabilir ama sizin araç 3. silindir hatası verdiği için ya ateşleme ya da enjektör problemi olduğu kesinleşiyor. 3.silindire ait buji, buji kablosu ve bobine öncelikle bakılmalı. Bunlarda sorun yoksa enjektörün temizliği veya düzelmezse değişimi söz konusu olabilir. Piyasada enjektör temizleyici maddeler var, önce onlar denenebilir. Sonra ultrasonic temizlemeye başvurulabilir. Sonuç alınmazsa enjektör değişimi gündeme gelir.
    2014 Renault CAPTUR ICON dCi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Bu arada araç lpg li ise durum değişebilir.

bobin ve buji son gittiğimde ynisi ile değiştirdi(buji kablosuna baktı mı bilmiyorum ama açmışken bakmıştır diye düşünüyorum) fakat titreme devam ediyordu. bu yüzden senin bobin ve bujiler sağlam dedi. bujileri uzun zaman olduğu için çıkartmadım bobin eski bobini geri taktı.

enjektöreden olabileceğini söyledi.

evet araç lpg li. fakat lpg de hiçbir sıkıntım yok. hatta ilk çalıştırdıpım lpgye geçene kadar bekleyip hareket ediyordum. o ara arıza ışı dahi sönmüştü. lpg çekişte hiçbir problem yok aksine atikleşiyor. titreme anında geçiyor.

lakin biraz benzinde bineyim diyip benzine alıyorum o zaman arıza ışığı yine yanıyor. titremede hafif çekiş düşüklüğüde aynı şekilde devam ediyor. bundan sonra lpg kullanmayı düşünümüyorum zaten benznde kullanıcam. o yüzden enjektörden kesin düzelecekse sıfırını dahi taktırmayı göze alıyorum :) ama temizlemesi 200-250 tl. düzelmezse değişmesi gerekiyor derse bu seferde o para boşa gidecek :S

birde acaba oksijen sensöründede sıkıntı olabilr mi?

• Ateşleme ve oksijen sensörü kaynaklı olsaydı lpg de de ortaya çıkardı, geriye tek enjektör kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Ateşleme ve oksijen sensörü kaynaklı olsaydı lpg de de ortaya çıkardı, geriye tek enjektör kalıyor.

Sagolasin kardeşim ona bi çözüm bulacam artık.

Peki wurth enjektör temizleyici kullansam ise yarar mi. En azindan 1-2 ay idare edecek kadar tutreme falan duzelir mi sence.

• Buji kablolarini cikart bakalim sirasiyla motor calisiyorken tam cikart ama yuvada atlama yapabilir.cikarttiktan sonra motorda bir degisme oluyorsa o silindir calisiyordur.veya ses seda yoksa cikarinca o silindir calismiyordur.atesleme tertibatin sifir degistiyse yakit sisteminde de bir sorun yoksa enjektörler kirlenmis olabilir.enjektor temizliyicilerinden kullanabilirsin wurth marka. Lpg varmi aracta bilmiyorum sadece benzinde yapiyorsa enjektor olabilir 2sindede yapiyorsa enjektor degildir.bu arada enjektir soketlerinede bak saglammi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 10 Aralık 2015; 11:22:00 >

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Buji kablolarini cikart bakalim sirasiyla motor calisiyorken tam cikart ama yuvada atlama yapabilir.cikarttiktan sonra motorda bir degisme oluyorsa o silindir calisiyordur.veya ses seda yoksa cikarinca o silindir calismiyordur.atesleme tertibatin sifir degistiyse yakit sisteminde de bir sorun yoksa enjektörler kirlenmis olabilir.enjektor temizliyicilerinden kullanabilirsin wurth marka. Lpg varmi aracta bilmiyorum sadece benzinde yapiyorsa enjektor olabilir 2sindede yapiyorsa enjektor degildir.bu arada enjektir soketlerinede bak saglammi

lpg var ama lpg de hiçbir sıkıntı yok. dediğin würthten aldım hocam 50km kadar kullandım şu ana kadar birazda devirli kullandım şu an hala bir değişme yok :S

bu enjektör soketlerini nasıl kontrol edeceğiz?

buji kabloların hiçbirisi açıkta değil onu deneyecektim

• Sadece benzinde 3 silimdir mi calisiyor yoksa tekleme mi yapiyor yakit filtreni ve benzin pompanada bir bak ölçtür sıkıntı yoksa enjektorlerin yaninda olur soketleri oralardaki kablolara bak onlarda saglamsa 50km az 1depo benzinde bin devirli sur oda olmazsa enjektorler sokulup ozel solusyon ve makinesi oluyor orada temizlenecek servise gitsen aslimda daha iyi olur belki baska yerdedir diyecegim sorun ama lpgde yapmiyor diyorsun benzin filtreni degistir birde.

Orijinalden alıntı: upliftingsky

Sadece benzinde 3 silimdir mi calisiyor yoksa tekleme mi yapiyor yakit filtreni ve benzin pompanada bir bak ölçtür sıkıntı yoksa enjektorlerin yaninda olur soketleri oralardaki kablolara bak onlarda saglamsa 50km az 1depo benzinde bin devirli sur oda olmazsa enjektorler sokulup ozel solusyon ve makinesi oluyor orada temizlenecek servise gitsen aslimda daha iyi olur belki baska yerdedir diyecegim sorun ama lpgde yapmiyor diyorsun benzin filtreni degistir birde.

dediğin gibi hoam gidecem ama maddiyat işte ocak maaşını bekliyorum :)

evet lpgye geçtiği an arabanın sesi soluğu kesiliyor çalıştığını hissetmez oluyorum. gidişi falan gayet normal.

ama benzinde titreme var. ve 60km hızdan sonra gaza basınca egsoz emisyon ışığı yanıp sönüyor. gaza basmazsam sabit yanıyor ki bu çok ilginç geliyor bana :) yorumlarından bu işlerden anlıyorsun hocam bu 60ı geçince gaza basınca neden yanıp soner bu ışık. (lpg ye aldığımda egsoz ışığı yine yanıyor ama bu hızdan sonra yanıp sönme vs olmuoyr)

benzin filtresini nisanda değiştirmiştim. ama tekrardan baktırayım aklımda olsun buda tabi benzin pompasıda.

• Egzoz ışığı yakıtın tam verimli yanmadığı anlamına gelir ya fakir yada zengin benzini yakmadan atıyor oksijen sensoru oluyor o. Araba neydi.bir video ceksen aslinda buradanda tahmin iste anlattiklarina gore vir motorcuya gitsen bulur problemi aslinda fakir kaliyor da olabilir senin arac gaza basinca surekli yanma geciyor diyorsun simdi bol sensorlu araclar var hararet musurunden bile ne kadar yakit yollayacagini olcuyor arac sıcak sa az soguksa cok gibi bogaz kelebegi rolanti valfi falan onlari eledim zaten lpgde yapmiyor diyorsun bilemiyorum.kusura bakma.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.