Şimdi Ara

Engellilere ÖTV'siz Araç Alımında 1.6 Sınırı Kalktı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
4
Favori
27.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben araba fiyatlarına konusuna değineceğim.2 sene önce 40.yıl paket 320i 167bin TL'den 100 bin civarlarına geliyordu.Dolar 3 diyelim.33Bin Dolara geliyordu.Şimdi ise 150-160 bin liralara geliyor 2 sene öncenin raporsuz fiyatına denk.38-40Bin Dolara denk geliyor.Dolar arttı kabul fakat o halde bile 6-7 bin dolar kazıklanıyoruz.Sıfır araba fiyatları o kadar arttı ki engelli raporu ile bile 320-C-Passat almak daha bana mantıklı gelmiyor,veya türk lirası üzerinden artan fiyatlar sinirimi bozuyor.Benimde abim engelli,yürüme,konuşma yok,yemeğini biz yediriyoruz,bezini alıyoruz vb,vb.Şimdi benim engelli plaka arabaya binmem ahlaksızlık mı oluyor? Normalde her devletin engellilere verdiği aylık ücret vb vardır.Sağlık hizmeti vardır.Bizde sağlık hizmeti yıldan yıla kan almak,psikolog istesek paramızla evimize getiremiyoruz,ilaç yazdırırken hastaneye götürmemiz lazım,zorlanıyoruz..4-5 sene önce yıllık gelirimiz 20-25binden fazla olduğu için maaş bağlamadılar.Normalde Sabancı dahi olsanız devletin size o desteği vermesi lazım,arkanızda devleti hissetmeniz lazım.Siz takılmışsınız engelli araba indirimine.Bir tane hak vermişler,onuda alsınlar artık,böyle laf yiyeceğime alsınlar.Engelli park yeri aldık kapının önüne,millet boş bulduğunda çekiyor.1-2 polise haber verip çıkarttık ama daha onlada uğraşmıyoruz,sıkıldık çünkü.Ben hak istiyorum,manevi-sağlık yardımları istiyorum.Araba indirimi bile istemiyorum artık illahlah ettirdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "1.6 motor sınırı yeni düzenlemeyle kaldırıldı. Yapılan yeni düzenlemede ise motor silindir hacmine bakılmaksızın tüm vergiler dahil (ÖTV,KDV. Vb. gibi) 2000 (İKİ YÜZ) bin TL yi geçmeyen araçlar bundan böyle ÖTV muafiyetli alınacak. Yapılan bu yeni düzenlemenin uygulanmasına ise 1 Ocak 2008 tarihinden sonra başlanılacak."



    2.0 ve 200 Bin TL'yi geçmeyecek şekilde yeni blr düzenleme yapılmış. Fiyatlara şöyle bir göz gezdirdim lakin 200 Bin'in altında çok az 2.0 araba var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor cc kısıtlamasının kaldırılmış olması pratıkte manasız zıra 1.6 ustu otv neredeyse ıkı katına cıktıgı ıcın ıyı bır araba almam ck guc daha dogrusu 1.6 motor da vergısız lımıt daha yıksek oldugundan daha ıyı araba alma ımkanı olacaktjd.

    Kısaca devlet 200 bın sınırı ıle

    Mercedes c e serısıne

    Bmw 3-4-5 serısıne

    Audı a4-a5-a6 serısıne bınme demektedır.

    Yenı yıl zamları ıle a3 ve dolu bır passat da alınamaz.



    Megane toyota honda var ona bın demektedır devletımız. Yıllık artış oranlarına kımse guvenmesın her yıl aynı aracın yedıgı zammı bulmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezio Da Firenze kullanıcısına yanıt
    Ülkenin %50 geri zekalı değil %51.2 si güzel kardeşim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis


    quote:

    Orijinalden alıntı: AxiZebaniA

    Plakadan kalkması iyi oldu fakat insanlarımız öküz. Benim babam engelli aracımızı engelli park alanlarına koyuyoruz doğal olarak. Geçen adam plakaya baktı, yok engelli işareti adam bilmiyor değiştiğini ve dediği şu; böylelerin arabasını çizeceksin. Sormak gibi huyları yok maalesef kimsenin.

    iyi de arkadaşım bu bir opsiyon. plakayı alırken soruyorlar engelli işareti istiyor musun diye. neden istemedin? böyle sorunlarla uğraşmazdın. ayrıca engelli kartı var. plakan yoksa onu koyarsın ön cama olur biter.

    Bilmeden yalan yanlış konuşmayalım! Ben de engelliyim. Böyle bir soru sormadılar. Bir önceki aracımın plakasında işaret vardı, bunda olmayacağını söylediler. Normal plaka basıldı, park kartını da gidip bambaşka bir şubeden çıkarttım. Üstelik verdikleri kart 3 yıl süreli, eee ben aracıma 5 yıl binmek zorundayım nasıl olacak dedim 3.ncü yıl bitiminde tekrar kart çıkartacaksınız dendi.

    Merak etme koyuyoruz zaten park ederken ön cama kartımızı da pek duyarlı vatandaşlarımız "aaa plakada işaret yok niye koyuyorsunuz aracı" diye üşüşüyorlar hemen. Artık duyarlılıktan mı yoksa uyanıklık yapıp engelli yerine kendileri park edemedikleri için mi bu duyarlılık orası da meçhul..

    Bu yasaların - engellemelerin çıkma sebebi de suistimali engellemek fln değil zerre inanmıyorum kimse kusura bakmasın.

    Olan benim gibi ortopedik engeli olup aracını kendi kullananlara oldu!!!

    Yeryüzünün en çiğ milletiyiz o yüzden de bu yasaya sevinenler çoğunlukta.




  • Suistimal varmışmış.. Yahu daha düne kadar yanımdaki eşime bile veremiyordum aracı. Ayağın ağrısa da, kopsa da kendin kullanacaksın diyordu yasa!

    Hanginizi mesela 1.nci köprüden geçerken plakadaki işareti görüp polis durdurup ruhsatına baktı acaba aracı ruhsat sahibi mi kullanıyor diye???

    Sonrasında da muhabbet "abi sen bu aracı kaça aldın şimdi yea" seviyesine iniyordu ztn. İşte bu yüzden yeryüzündeki en çiğ milletiz!

    Hayır zaten 5 yıl dolmadan satmak istesem gidip paşalar gibi benden almadıkları vergiyi ödemem gerekiyordu nasıl bir suistimal vardı acaba? Bunun da maddi zararının hesabı ztn ortada.

    O yüzden suistmal fln işin kılıfı yani. Masal anlatıyorlar...

    Özellikle de benim gibi ortopedik engeli olup, H sınıfı ehliyeti olanlara oldu olan çok açık ve net!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orctzl -- 24 Kasım 2017; 15:21:59 >
  • Benim kız kardeşim yüzde doksan üzerinde engelli bu zamana kadar kardeşim için araç almayı düşünmedim hep kendimiz ikinci el araçlar alarak devam ettik.bu yıl vasisini üzerimize alarak hem kardeşimin rahatlığı hemde bizim için kardeşim üzerine araç almaya karar verdik kaldı ki kardeşime 20.yıldır bakıyoruz ve biz bunu araba için yapmıyoruz.
    Bugün benim bir miktar bmw,mercedes gibi premium araç alacak param var şimdi insafınıza sığınarak şunu soruyorum benim kardeşimi lüks araca bindirmeye daha konforlu seyahat ettirmeye hakkım yok mu ?.insanlarımız da benim akrabalarım dahil şu mantık var zaten engelli diye bir sürü hak tanınıyor binmesinler lüks arabalara yada bak bak engelli çocuğunun üzerinden araba almış gibi iğrenç söylemleri oluyor. sorsalar bana kardeşinin engelli olmasını mı istersin yoksa dünyanın en iyi arabasının tek sahibi sen mi olmak istersin diye.bir saniye düşünmeden kardeşim derim.yasaya baktığınızda 200 bin lira iyi fiyat diyorlar ama unuttukları şey araçlara sürekli zam gelmesi ve dolar kurunun sabit olmaması şuan 195 bin lira olan araç 2018'de 210 bin tl oluyor.
    bu yasa düzenlemesine kesinlikle karşıyım kısıtlama getirilmeli fakat bu şekilde değil engelli kişinin benim kardeşim kendi araç kullanamaz bu tip engelli kişiler için en fazla aile içinde ki insanlara kullanım hakkı verilmeli abisi olarak ben yada babam babası olarak aracı kullanabilsin.umarım bir şeyler daha net anlaşılmıştır.




  • Yasa 1 ocak da yururluge gırecek bu nedenle ımkanı olan alsın. Arkadasım mercedes e-180 aldı. Helali hoş olsun 330 bın araba 200 bıne aldık ztn bırz daha zaman gecerse bu fıyat artışları ve kısıtlama ıle ıstenmeyen aracları almak zorunda bırakacaklar engellılerı. Engellıler luks arac alıyor dıye elestırıyi amlamıorum kanunı hak degıl mı kardesım adam alır. Dusuk aracta otv avantajı daha az ve arax 5 yıl satılamıyor ıbsanlar halıyle kendını zorlayıp ıyı araba almak ısteyemez m?

    Engellı bmw mercedese bınınce kotu mu?

    Ben dusunuorum sıfır bır a3 bugun 180 bın ve bu araç otv sız 115-120 bın ztn bu aracın az kullanılmış ıkıncj elı o rakamlar da yanı engellı sıfıe araca bınmek dışında dunyaları vermıs olmuyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orctzl O kullanıcısına yanıt
    Suıstımal lafına karşıyım bu bır yasal hak ıdı. Engellılerın bırcogu ztn arac kullanacak durumda degıl şindı bu ınsanlara zorla araba mı kullan dıyelım.



    Bı arkadaşım var babası adına aldı adam yatalak kardesım kaldırıp dıreksıyona mı oturtsun. Devlet ztn bunu bılıyordu lakın luks markalar 1.6 getırınce kur artınca bu sefer devlet otv kaybının buyuk oldugunu farkettı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aldıkları araçlar pahalı diye engellilerin haklarından zaten olması gereken şekilde ötv indirimiyle araba alanlara suistimal diyen haysiyetsizler var forumda.

    Ulan sen zaten pahalıya alıyorsun bunun için indirim isteyeceğin yerde, bizim passat aldığımız paraya mercedes alıyorlar demek nasıl bi yavşaklıktır. Yatalak babaannesine alıyormuş hava atıyormuş, ulan gerizekalılar, yatalak babaannesi mi kullansın arabayı. Senin bindiğin araçtan duyduğun ezikliğin midemi bulandırıyor. Haysiyetsizler
  • merhabalar kısa bir sorum olacak umarım cevaplanır. Engelli araç alımında engelli olan kişinin üstünde araç olup olmadığına bakılıyor mu?
  • engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

    Kısıtlılar zaten bide modeller kısıtlansın. Dacia beyine yetmiyor dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakanlarada kisit gelsin o zmn gidip en luks arabalara binmesinler zevkleri ugruna yazik cidden bu mantiga Gidin onlara soyleyin iki kurusluk zevkimize laf atmayin burda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEZzZER_TR -- 19 Aralık 2017; 9:25:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erbay güney


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

    Kısıtlılar zaten bide modeller kısıtlansın. Dacia beyine yetmiyor dimi

    kısıtlı olan falan yok, bunca zaman da kısıtlı değildi kimse, geçelim bu fırsatçılık ayaklarını da, herkes gayet iyi biliyor ki engellilere vergi indirimi mevzusu tamamen suistimal ediliyor, engelli yakını üzerine araba alanların neredeyse tamamı o arabayı bir kez olsun o engelli yakınının herhangi birşeyi için kullanmıyor bile

    ayrıca evet dacia neyine yetmiyor, renault neyine yetmiyor, hadi bunları geçtim vw skoda seat neyine yetmiyor, bu indirimin nedeni gayet açık, engelli bireyin bakımını kolaylaştırmak, burada hiçbir ileri zekalı da yoktur ki ciddi ciddi şunun açıklamasını yapsın, engelli bir birey mercedes e180 le değil de vw passat la gezdirilirse bakımında ne gibi bir farklılık olur...

    bu yüzden geçelim bu işleri, herkes bu sistemin nasıl kullanıldığını gayet iyi biliyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Erbay güney


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

    Kısıtlılar zaten bide modeller kısıtlansın. Dacia beyine yetmiyor dimi

    kısıtlı olan falan yok, bunca zaman da kısıtlı değildi kimse, geçelim bu fırsatçılık ayaklarını da, herkes gayet iyi biliyor ki engellilere vergi indirimi mevzusu tamamen suistimal ediliyor, engelli yakını üzerine araba alanların neredeyse tamamı o arabayı bir kez olsun o engelli yakınının herhangi birşeyi için kullanmıyor bile

    ayrıca evet dacia neyine yetmiyor, renault neyine yetmiyor, hadi bunları geçtim vw skoda seat neyine yetmiyor, bu indirimin nedeni gayet açık, engelli bireyin bakımını kolaylaştırmak, burada hiçbir ileri zekalı da yoktur ki ciddi ciddi şunun açıklamasını yapsın, engelli bir birey mercedes e180 le değil de vw passat la gezdirilirse bakımında ne gibi bir farklılık olur...

    bu yüzden geçelim bu işleri, herkes bu sistemin nasıl kullanıldığını gayet iyi biliyor



    12 sayfanın özeti... Tamamen katılıyorum...




  • Şu an bu düzenlemeye uyan arabalar gördüğüm kadarıyla Mazda 6, Mazda CX5, Subaru BRZ, Forester
  • Savior Fenix kullanıcısına yanıt
    Yeni duzenlemeye gore 2.0 motorlara da izin verilecekmis Yakinda lamborghini aliriz yakonlarimiza ucururuz Cidden su bilip bilmeden edilen yorumlari anlayamiyorum. Yok yuzde yuzu haksiz mi Ya sen kimsin yagu nasil bir arastirma yaptin da bu yuzde yzuune karar verdin Cidden aciyorim su aciz yorumlariniza

    Babamla ikimiz iyi bir araba olsun diye almak istiyoruz ancak gercekten ihtiyaci olanlari cok biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEZzZER_TR -- 19 Aralık 2017; 11:19:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Erbay güney


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

    Kısıtlılar zaten bide modeller kısıtlansın. Dacia beyine yetmiyor dimi

    kısıtlı olan falan yok, bunca zaman da kısıtlı değildi kimse, geçelim bu fırsatçılık ayaklarını da, herkes gayet iyi biliyor ki engellilere vergi indirimi mevzusu tamamen suistimal ediliyor, engelli yakını üzerine araba alanların neredeyse tamamı o arabayı bir kez olsun o engelli yakınının herhangi birşeyi için kullanmıyor bile

    ayrıca evet dacia neyine yetmiyor, renault neyine yetmiyor, hadi bunları geçtim vw skoda seat neyine yetmiyor, bu indirimin nedeni gayet açık, engelli bireyin bakımını kolaylaştırmak, burada hiçbir ileri zekalı da yoktur ki ciddi ciddi şunun açıklamasını yapsın, engelli bir birey mercedes e180 le değil de vw passat la gezdirilirse bakımında ne gibi bir farklılık olur...

    bu yüzden geçelim bu işleri, herkes bu sistemin nasıl kullanıldığını gayet iyi biliyor

    Bütün engellileri tek kalemde fırsatçı yaptın. 2.0 motor ile iyice kudurun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erbay güney


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Erbay güney


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    engelli kisilere sunulan bu indirimin amaci engelli kisinin zor olan hayatini kolaylastirmak veya tedavisi sirasinda kullanmak icin en yakinlarinin kolay araba sahibi olunmasini saglamaktir, mercedes e bmw ye bindirmek degil, aslinda kisitlama arttirilmali ve marka model siniri da konmali

    Kısıtlılar zaten bide modeller kısıtlansın. Dacia beyine yetmiyor dimi

    kısıtlı olan falan yok, bunca zaman da kısıtlı değildi kimse, geçelim bu fırsatçılık ayaklarını da, herkes gayet iyi biliyor ki engellilere vergi indirimi mevzusu tamamen suistimal ediliyor, engelli yakını üzerine araba alanların neredeyse tamamı o arabayı bir kez olsun o engelli yakınının herhangi birşeyi için kullanmıyor bile

    ayrıca evet dacia neyine yetmiyor, renault neyine yetmiyor, hadi bunları geçtim vw skoda seat neyine yetmiyor, bu indirimin nedeni gayet açık, engelli bireyin bakımını kolaylaştırmak, burada hiçbir ileri zekalı da yoktur ki ciddi ciddi şunun açıklamasını yapsın, engelli bir birey mercedes e180 le değil de vw passat la gezdirilirse bakımında ne gibi bir farklılık olur...

    bu yüzden geçelim bu işleri, herkes bu sistemin nasıl kullanıldığını gayet iyi biliyor

    Bütün engellileri tek kalemde fırsatçı yaptın. 2.0 motor ile iyice kudurun.

    2.0 motor olupta 200 bin TL altında olan araç yok denecek kadar az, yani anlayacağın ENGELLİLER devlet kazığı yedi..
    Hem bu tiplerede cevap vermeyin bence, bilip bilmeden konuşup kendini haklı göstermeye çalışıyorlar.
    Az araştırsa neyi ne oldugunu anlarda malasef kapasiteleri anca buraya yazmaya yetiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.