Hespiburadanın ihtiyaç kredisi sistemi ve 3 ay ertele sistemiyle geçen sene baya baya malzeme aldım. GA-Z68X-UD7-B3 anakartıma güç kaynağı, rtx 3060 12 GB OC, soğutma sistemleri, ssd, 2. bir hp laptop ve bunun gibi tonla ıvır zıvır aldım. 50.000 TL İhtiyaç kredim vardı, 9 aya yaydım ve şu an aldığım ürünlerin çoğunun fiyatı uçmuş. Üstüne hepsiburada artık bana bu kadar kredi vermiyor en fazla verdiği 10.000 TL baktılar bu bizi sömürüyor dediler heralde Hem yatırım yaptım maaşın %70'i ile geriye kalan para ile fatura vs ödedim. Tonla aldığım kripto para var. Onları da dipten aldım. Şu an 3000 TL borcum kaldı onu da önümüzde ki ay ödeyeceğim. Sonrasında borç falan kalmıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 5 Haziran 2025; 21:13:4 > |
Enflasyonu Kullanarak Aldığım Tüm Ürünler Neredeyse Bedavaya Geldi

-
-
50 bin aldın, hepsini ödediğinde toplamda kaç bin tl geri ödemiş olacaksın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Haziran 2025; 21:19:28 > -
50.000 Krediyi tamamen doldurmadım aslında toplam borcum 40.000 TL civarıydı. Bütün küsüratı eklersek 15.000 TL oynuyor.
Şu an aynı ekran kartını, güç kaynağını, soğutucuyu vs'yi alsam daha pahalıya denk geliyor. 30-40k Oynuyor.
-
faiz oranı kaç?
-
benim ev gibi. 10 senelik taksitten 3 senelik kaldı, 38 ay hepsinin toplamı 72 bin TL. bu ay hepsini tek seferde ödeyip kapatacam ki ipotek kalksın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasil 30-40k oynuyor o 3 parcayla? O karti zaten zamaninda uzun vade ayagina pahaliya aldin 16-18 bine ,sogutucun 1000 tl ,psuda tas catlasin 2-2.5 dur suan mag 650 ise.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
UPS, SSD , ekran kartı, laptop, PSU, soğutucu ve birkaç aldığım daha ıvır zıvır vardı.
Laptopu bazı yerler 12.000 TL'ye de satıyorlar 19.000 TL'ye de.
GPU zaten bedavaya geldi gibi bir şey. UPS'de aynı şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 6 Haziran 2025; 1:37:1 > -
Basit faiz oranı ay süresinde ekran kartı için %6.17 civarıydı diğerleri daha düşüktü.
-
Kârdayım diye seviniyor gülücük emojileri saçıyorsun; sanki mutluluktan havalara uçuyorsun... Fakat sen kârda değil, hem de çok büyük bir zarardasın... Bir işte kârda olduğun süreç; hem parasal manada kâr, hem de o işte günah işlememekle olur. Misal sen bu işte faiz vermek günahını işlediğin için aslında sen şu an çok büyük zarardasın.. Faizsiz kredi olsaydı, işte o zaman belki bir kârdan bahsedilebilirdi. Oturup ağlaman gerekirken, havalara uçman çok ama çok düşündürücü...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 6 Haziran 2025; 5:43:31 >
-
hocam ben de bunu diyecektim.
-
Bunu keşke karşılıksız para basıp enflasyon oluşturanlara söylesen :)
Bunlar benim ihtiyacım olan şeyler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
karşılıksız para basıp enflasyon oluşturanları gerçek hayatta ah bir görsem, heralde söylemekten başka şeyler de yapabilirdim. Bunların başındakini, çölde görsem 1 damla su bile vermezdim. Lafımı esrigemezdim.
Kredi ancak nafaka gibi zaruri ihtiyaçlar için çekilebilir; o da karz-ı hasen denilen faizsiz ödünç para bulamadığı zaman. Nafaka, insanın yaşayabilmesi için gerekli şey demektir. Bu da, yiyecek, giyecek ve evdir.
Senin ihtiyaçların bunlardan hiçbir olmadığı için faiz günahından kurtulamazsın...
-
Beni sadece Allah yargılar. Varsa günahım bedelini öderim veya telafisini yaparım.
İhtiyacım olan şeyler ve bunlar gerekliydi.
Maalesef zamanımızda bu tür krediler peynir ekmek gibi kullanılıyor, harammış diye dikkat eden yok, bana hergün ykb den milletin arayıp da bulamadığı oranlarda ve ertelemeli kredi smsleri geliyor.. bazen farklı bankalardan telefonlar arıyorlar..bu şekilde insanları psikolojik olarak almaya zorluyorlar ama bu tür oyunlar bana sökmez.. okuyor ve silip geçiyorum... faizle işim olmadığı için kredi teklifinizi reddedip deyip kapatıyorum... bazen hiç harcama yapmadığım kartlardan sırf harcama yapsın diye bana faizsiz kredi veriyorlar.. geçenlerde 15 bin faizsiz krediyi çektim bu şekilde teklif ettiler..
-
Millet hakkında gıybet yapmakta günahtır baştan söyleyeyim. Gıllı forum üyesinin dibinden ayrılmıyorsun.
Zero anlattıklarından yola çıkarak kazık yediğini düşünüyorum.
-
Dolar kuruna göre kârdayım.
Bu işe başladığımda dolar 35-34 falandı. Şu an 39 buçuk tl.
Enflasyonda eriyor hepsi. Ben dolar düşükken baya yatırım yaptım yani baya kârdayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 6 Haziran 2025; 14:5:18 >
Dolar kuruna göre kardaysan eyvallah güle güle kullan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X