Şimdi Ara

Enflasyon %15,4 oldu. Üstelik gıda daha da yüksek (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
397 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Bu da Almanya, neden yalan söylüyorsunuz? Cidden merak ettim

    Enflasyon %15,4 oldu. Üstelik gıda daha da yüksek

    2. El konusuna girersek Xbox One'lar Forumun 2. elinde 400-500 TL bandında. Kinectli makineler 700-800 TL. 500 Lirayı da 5,46 olan kura bölersek 100 Yuro yapaaar ve Almanya bizi kıskanııırrrr

    Edit: Almanların Yerli VE Milli Mağazası Saturn'ün fiyatları da aha aşağıda

    Enflasyon %15,4 oldu. Üstelik gıda daha da yüksek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 4 Temmuz 2018; 16:21:49 >




  • sireno52 kullanıcısına yanıt
    Bu ve bunlar demeden genel konuşuyorsunuz, sizi uyarayım bu çok tehlikelidir. Bazı alimler adam öldürmekten bile kötüdür demiştir, çünkü çok kolay.
  • Son 2-3 senedir takip ediyorum, mutfak enflasyonu 30% nin altinda değil yıllık. Ayrıca buradan bu partiye oy verenlerede en derin saygı ve selamlarımı iletiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 sene dir iktidar olamamak nasıl bir duygu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer partiler dahi olsa birşey değişmesdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FDAA8C141

    Sevgili kardeşim,

    Atatürk batıcı değil, batılıydı.

    EN ileri teknik, fen, ilim, felsefe batıda; bunların kuran esaslar da belli. Bu esasları toplumda yayar, öğretim ve zihinsel şekillendirmeyi bu modele göre değiştirmeye çalışırsak, bizim insanımızda kendi yerli ve milli değerleri ile bu ana taban üzerindeki batılıların seviyesine yükselir. Cumhuriyetin kurucularının esas prensipleri budur. Buna batıcılık denmez. Bu esaslar ile eğitilmiş ve düşünebilen kafaya zaten doğrudan batılı denir. Yerlici, millici, ama batılı.

    Şundan dolayı takılıyorum:

    -cı ci eki bir yanı tarafı tutmak demektir. Atatürk/ ve partisi CHP batıyı tutmaz.

    -lı li eki bir yerden olmak demektir. Atatürk/ ve partisi CHP batılı gibi düşünmeye ve önce düşünceyi sonra da işi batılı gibi, o standartlar ve gelişmişlikte üretmeyi dener ve ister. Bu yönde çabalar.

    Saygılar,
    Abi sen böyle herkese ayrıntılı açıklamalar yaparsan işin çok zor.
    Sabırlar diliyor, teşekkür ediyorum.




  • şu konulara sadece akp'ye oy vermiş seçmenler yorum yazsın derse daha iyi olur. he o kadar ifşa olacak yürekleri var mıdır.
    yoktur...
  • Güzel haber bunlar umarım daha fazla güzel haberler alırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2C5CD639E

    asgari ücretin kölesi değilim eğitimim durumum seni zerre ilgilendirmez. Siz köleler forumlarda ağlamaya devam ben ayakları uzattım Carlsberg biramdan yudumluyorum.

    Alıntıları Göster
    Ayaklarınızı uzatıp istediğinizi yudumlayabilirsiniz.Bu arada övdüğünüz şeyin ne kadar içi boş olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Eğitim durumum seni ilgilendirmez demişsiniz ama beni ilgilendirmeyen şeyi açıkça söylemekten de rahatsız olmamışsınız.(Carlsberg bira içmeniz) :) Sahip olduğunuzu düşündüğünüz sosyal statü size karakter kazandırmıyor.Verdiğiniz cevaptan zaten eğitim durumunuzun da ne olduğu ortada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Enflasyon %15 mi? Hangi ulke orasi orda yasamak istiyorum ben. Su an turkiyede enflasyon %40tan asagi dgil de! Hicbiriniz mi markete gitmiyorsunuz, elektronik alisverisi yapmiyorsunuz anlamadimki.
    Vantilatör aldım o sayılır mı?

    Nereye alıyorum bu fiyatlarla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • borçlanmayın arkadaşlar. Sadece onu diyorum , 1 senedir belki daha fazla süredir söylüyorum. Borçlanmayın , gerektiğinde dizinizi kırıp evde oturabilecek, aylarca oturabilecek durumunuz olsun. Şu zamanda en büyük nimet budur. Ekonominin nereye gideceği yaklaşık olarak belli, dolayısıyla birbirimizi kırmanın suçlu aramanın da alemi yok, hep beraber çekeceğiz bu çileyi. Kötü olan bizim çocuklarımız muhtemelen daha fazlasını çekecekler.
  • dr.pupa kullanıcısına yanıt
    Eğitimim kötü olsaydı villada oturmazdim haklısın kardeş. Bahçede mangal keyfi yapmazdım burger King de köle olarak çalışırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Türkiye istatistik kurumu kime bağlıdır?



    Kimden gelen durumları belgeler ve buna göre analiz eder?





    TÜİK e söz söylemek aslında devlete söz söylemek değil midir?





    Dış güçler mi yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    yanlız olayı yanlış değerlndirmişsin düzenli kullandığın ideolojik şerbetinden dolayı :) şu an kapütlasyonların daha başka benzeri yaptırımlar irana ,kuzey koreyede uygulanıyor zaten bayıldığınla yalakası müttefiki olmuşsun zaten kaldırılmasa şaşarım....ayrıcalık olsa ne olur olmasa ne olur komplike müteffiklik iş ortaklığı var zaten...
    Kerimcem senin yanlış bilgilerini düzeltmekle mi geçecek ömrümüz?
    Kapitülasyonları yaptırım zannediyorsun pes valla.
    Kapitülasyonlar ayrıcalıktır. İmtiyazdır. İran Amerika'ya " topraklarımda istediğin gibi vergisiz ticaret yap, uyuşmazlık olursa da senin mahkemelerin geçerli olsun" derse kapitülasyon olur.

    Bak bir daha yazayım. Hiç bir ulu Hakan kaldırmadı Atatürk tek taraflı kaldırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Temmuz 2018; 18:55:21 >
  • bunların secmeni tam vahşi ırk moruk ne dersen de herkes kötü bu aq dünyasında bir bunlar mubarek geçmisini öptuklerim sonra dıslanmıs hissediyorlarmısta adamlara gavur diyip her türlü bklarını kullanıp adamları kotularsen seni adam yerine koyup secme secilme hakkını veren atatürke düsman kesilirsen senin gibi amputeyi kim ne yapsın
  • Şuan enflasyon % 15 OLAMAZ. Gıda % 30 en az. Yaş meyve sebze % 15 olabilir belki. Elektronik % 40 50 arası. Yapı malzemeleri % 30.

    Şuan fahiş bir artış var. Gerçekten maliyet mi artıyor, stokçular mı var, üretim de mi sıkıntı var bilemem. Ama enflasyon asla % 15 olamaz burası kesin. Sonuçta 330 bin liralık Mercedesi lüks görmeyen insanlar belirliyor bu rakamları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    osmanlı kendini ticaretini büyütmek amcıyla yaptı onu ab sömürgesi olmak gibi absürt düşünceyi siz çıkartıyorsunuz tarihçiler gaklayarak güler...1500 ler ile 1800 ler kapütülasyonları aynı değildir farkları var...şimdi yabancı yatırımcıyı teşvik etemek adına devlet nasıl bazı olaylar yapıyor aynı olay....osmanlı istanbul ,bursa, batı balkanlar geçmişte dünyanın newyork borsasıydı en gelişmiş devletiydi sınırlarında popo kadar yer değildi 3 kıtada sözün geçiyordu şimdiki gibi değil okey..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2018; 19:40:10 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Sen kendi yazdığın hatalı cümleleri nasıl bir anda hiç yazmamış taklidi yapıyorsun valla bravo. İran’a ve Kore’ye yaptırımla kapitülasyon aynı diyordun, onu düzelttim.

    Gelelim burada yazdıklarına. Evet başlangıçta politik hamlelerdi kapitülasyonlar. Fatih’inki örneğin.

    Fakat Osmanlı zayıfladıkça verilen kapitülasyonların genişlemeyle filan alakası yok. Savaş kaybettikçe verilen imtiyazlar da var.

    Adamların gemisi özgürce ticaret yapabilecek, ticari anlaşmazlıklarda da onların mahkemesi yetkili olacak. Sen buna genişleme diyorsun. Komik. Üretimi bitiren imtiyazlar bunlar. Adam endüstri devrimi yapmış.

    Pamuğu senden üç kuruşa alıyor. Makineyle dokuyup sana pahalıya satıp vergi ödemiyor. Üstüne zaten bazı vergileri kendi topluyor. (Düyun u umumiye)

    Atatürk’ün kaldırdığı kapitülasyonlar Anadolu’yu bitirmişti. Hiçbirinin iler tutar tarafı yok boşuna uğraşma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Temmuz 2018; 19:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.