Şimdi Ara

Enflasyon: '%100' Ev sahipleri: '%300 zam istiyoruz.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • TÜİK: Enflasyon %43 - "Ben herkese buna göre zam yapacağım"

ENAG: "Hayır Enflasyon %105"

Ev sahibi:

"Hayır ben %200 zam yapacağım, TÜİK de yalancı, ENAG da yalancı, evet sen sadece %40 zam almış olabilirsin ama benim problemim değil, ben %200 zam istiyorum, madem her şey zamlanıyor, ben de bu ortamdan fırsat yakalayacağım. Hayır çocuğunun sürekli okul değiştirmek zorunda kalması benim sorunum değil, evden çıkın ben 3 misline vermek istiyorum. Hayır eve tek bir çivi bile çakmayacağım, 1990'dan kalma mutfak dolapları ile 20.000 lira kira istiyorum. Bunu hak ettim çünkü ben düşük faizden yediğim kredinin suyunu çıkarana kadar kiracı üstünde tepinerek zengin olmaya çalışacağım."

• Anadolu'daki 70 ilde böyle birşey yok İstanbul antalya İzmir Ankara gibi yerlerde olabilir ancak... Eee halk bu sistemi beğendi daha doğrusu bu sehirdekiler reisin sistemine karşı olsada 60 ilde destekledi ... Bagcılar Sultanbeyli 'de Reis sistemine karşı çıksın sanayi Anadolu'ya dağılsın zenginlik Anadolu'ya dağılsın bu sistemde düzelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Haziran 2023; 2:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bu işin sonu iyi yere gitmeyecek boşuna insanlar birbirini öldürecek oy alanlarında umrunda bile olmaz

yüzde 25 diye kiracı ev sahibine dayılanacak işin sonu kaçınılmaz yani

anlaşmakta fayda var emsallerine göre piyasasına göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %25 zammın devam ettiğini görünce bundan yararlanmak isteyen kiracılardan çoğunluk olacaktır. Kavgalar öldürmeler kaçınılmaz görünüyor... 5 yıla kadar kimse çıkmaz sonra emsal kira davası ile 10 yıla kadar evde kalmak isterler ama ev sahipleri muhtemelen kira kontratsız senetle ev kiralar bundan sonra... En düşük memur maaşı 22bin olacak en düşük emekli maaşı da belli noktada olacak asgari ücretde öyle...ilk başta yüksek enflasyona neden olacak sonra herkes aynı maaşı olmaya başlayacak. Yüksek enflasyonda %25le kiraya vermemek için farklı yöntemler bulmak isteyeceklerdir senetle kiralamanın dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Haziran 2023; 18:10:53 >
  • Bu iş engellemeyle yürümez. Insanlar ya kiraya vermez yada normalin 2 3 katı fiyatla kirayı başlatır( sebebi %25 limit). Zaten kavga gürültü gırla, kiracı evde sadece mutfak dolaplarina zarar verse maliyeti yaklaşık yıllık kiraya bedel. Sinir stres olacağını kiraya vermekle uğraşmaz. Bunların hepsi ev fiyatlarının normalin üstünde artmasına sebep olur, üstüne birde milleti birbirine düşüyor.

Arkadaşın bir ayrıcalığı var muhtemelen. Yarın yeniden başka başlıkla açar.

5000 liralık evde 500'e oturan kiracı var. Ev sahibi %300 zam istese kira 2000 lira olur ve hala çok ucuzdur, ev sahibi zarardadır. Birini yıllarca sırtında taşırsın, en sonunda yeter artık in dediğinde en kötü sen olursun. Burada benzer durum var, yıllarca ev sahibinin iyiniyetiyle enflasyon altında artışlarla çok ucuza oturan bir nevi sübvanse edilen kiracılara artık bir güncelleme yapın denmesi gayet adildir, aç gözlülük değildir. Ekonomik kriz var, enflasyon var. Kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değildir. Mesajlarına rağmen senin bunu anlayabileceğini düşünüyorum.

• Enflasyon 105 den çok daha fazla ayrıca enflasyon tek kıstas değil. 2 ay önce olsa %110 ları kabul edebilir bulurdum. Şuan kabul etmem. Kimse kusura bakmasın 10-15 gibi Komik rakamlara ev kirası olmayacak.

Dolayısıyla maaşlar enflasyon oranında artmadıkça kiralara da benzer oranda zam beklemeyin.

Geçmişte efsane forum ifşası vardı . Üye yazmış bilmem ne üniversitesi bilgisayar mühendisliği diye. Aylarca takılmış o şekilde. Donanım formuna konu açmış ,kimi zaman üyeyle dalaşmış vs .

Bu şekilde aktif olunca hocam aşağı hocam yukarı tabi. Velhasıl günlerden birgün yine ss alıp bir paylaşım yapıyor lakin yanlışlıkla e okul kullanıcı kimliği bir sekmede açık kalıyor. Bununla dalaşan sivri elemanın biri artık ne yaptıysa bu bilgilerle e okul şifresine ulaşıyor ve milletin el üstünde tuttuğu "hoca"sı ilk okul 7. Sınıf öğrencisi çıkıyor, notları forum semalarına saçılıyor falan  

Gülmekten gözümde yaş kalmamıştı hala o efsaneye ifşaya yaklaşan olmadı.

25 yıldır, 1998 yılından bu yana internet dünyasındayım ben fakirim diyen kimseyi görmedim.

Millet ya doktor ya yazılımcı yurtdışında çalışıyor. Ekşi 'de bu gırla . Almanya'da , Hollanda 'da ,Kanada'da , ABD 'de yaşayan yazardan geçilmiyor, ekşi sözlük yöntemi her yıl istatistik paylaşıyor ve bir bakıyoruz üyelerin %97 Türkiye %1 Azerbaycan %1 Kıbrıs geri kalan yurtdışı  

Kim bilir kaç yaşında veledler ile cebelleşiyoruz da haberimiz olmuyor . Bu forumun da tek fakiri benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 8 Haziran 2023; 22:3:40 >

• Richard Parker kullanıcısına yanıt

efsane konuyu bulup buraya yaz da bu sahte doktordan kurtulalım  

Üzerinden asır geçti hocam nerden bulacan. Forum delhizlerinde toz olmuştur artık. Ama illaki hatırlayan çıkacaktır 

• Bir tane otobüs uzmanı eleman vardı sanırsın mersedes fabrikasından mühendis gelmiş. Travegolar şöyle, bilmem ne modeli böyle diye yazıp duruyordu. Belki aylarca milleti kekledi sonra liseli olduğu ortaya çıkmıştı.

Ergenin biri o da liseliydi otomobil uzmanıyım diyordu o da patlamıştı.

Burada yazan çizeni fazla ciddiye almayın karşındaki eleman ergenin hası çıkabilir.

yıllardır senede 1 defa kira artışı olurken ev sahibim 2 ye çıkarttığı yetmediği gibi bana "aldığın emekli maaş zam oranından daha fazlasını vereceksin" diretmesi.. benim hiç bir şekilde yeni bir ev bulmayı bırak birisi ile ortak ev bulma imkanım bile yok şuan.

odasını kiraya veren birçok arkadaş 5bin den başlayan ücret istiyorlar. ve maalesef onlarda aynı gerçeği yaşıyor

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.