|
Enerji üretimini yüzde 60 artıran benzersiz rüzgar türbini tasarımı
-
-
Güzel bir kuş öğütücüye benziyor.
-
Kanatları rüzgara göre ayarlamak için gerçekten yapay zeka mı gerekiyordu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bence de. Ne ruzgar gulleri var yonunu ruzgara gore kendi ayarliyor. Hemde en ilkelinden. Yapay zeka bence dikkat cekmek icin 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ “Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fâni dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme!” (Mesnevi-î Nûriye, s. 122) -
Çok biliyorsunuz yav siz.
-
Konsept güzel ama ölçeklendirilebilir değil...
-
Bazi seyleri gormek icin cok bilmeye gerek yok. Amac yenilenebilir enerji yada enerji verimliligi ise kendi kendine organik sekilde yeten sistemler gelistirilmeli. Aerodinamik yapisi basarili olsa da yeni konumlandirma goregini de ayni sekilde organik olarak yapabilmeli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ “Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fâni dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme!” (Mesnevi-î Nûriye, s. 122) -
O ayarlanabilir kanatlar uzun ömürlü izlenimi vermedi bana.
-
Çok gölge oluşturmuyorsa yada çatının kuzeyine gölge düşürmeyeceği yere konursa güneş panelleri ile beraber çalışabilir.
Esas sorun bunların yer servis alması gerek. Yani birileri gelecek bakım yapacak o yüzden ürettiğin parayı oraya veriyorsun gibi oluyor rüzgar ortalama ise.
Birde öyle güneş panelleri gibi 30 yıl dayanmıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
yapayı değil normali ve bilgi gerekiyor, işkembeden sallamak adetimiz milletçe tabii...
Anlamayacağın dilden basitçe anlatayım; bir a4 kağıdı eline alıp kağıdın rüzgara karşı kendi kendine yönlenmesi ile, zaten dönel formda olan bir parça üzerindeki hareketli alt parçaların yönlenmesi aynı şey değildir. Kinematik diye bir şey var haspam ne konuşuyorsun sen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 16 Ekim 2025; 10:26:56 >
-
Ne verimliliği bu acaba 3.1 milyon dolar yatırım almış ? ye çeviremedim. ciddimi ler para mı aklıyorlar :)
-
rüzgara karşı kendi kendine yönelen a4 ne kadar elektrik üretiyor? nasıl bir benzetme bu?
halihazırda rüzgar türbinlerinde kanat açıları gelen rüzgara göre yönlendiriliyor, yapay zeka falan da yok, matematik var. rüzgar atağına dik eksende konumlandırmak yerine böyle bir tasarımda salt aerodinamik ile kurtarmak yerine daha da zorlamışlar, tüm olay bu. kinematiğin yanına biraz da enerji hesabı yapalım, o kanatları çevirmek için kullanılan mekanizma aktif kontrol olmadan mümkün değil. bu kontrol ne kadar enerji tüketiyor? toplam verim artışı ne kadar? asıl sorulması gereken şeyler bunlar.
_____________________________ -
Bence yapay zeka büyük ihtimal rl tabanlı bir şey. O bölgenin karakteristiğini çıkarıp uzun vadede daha optimum yönlendirmeler yapabilir. Klasik yönlendirmeler anlık ya da kısa vadede işe yarıyor ama uzun vadede yz ile daha iyi sonuçlar alınabilir.

Steam: PeerNet
Oo\SKYLINE/oO -
- rüzgara karşı kendi kendine yönelen a4 ne kadar elektrik üretiyor? nasıl bir benzetme bu?; hareket kinematiğini anlayabilmen için verdiğim basit bir örnekti o büyütme.
- halihazırda rüzgar türbinlerinde kanat açıları gelen rüzgara göre yönlendiriliyor; eee var, rüzgarın geliş yönü harici farklı faktörler de söz konusu çünkü. (ML de var)
- bu kontrol ne kadar enerji tüketiyor? toplam verim artışı ne kadar?; sence bunu düşünen kişi bunu hesap etmeden böyle bir yatırıma kalkışır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 17 Ekim 2025; 16:42:8 >_____________________________ -
İzmir'de Magnus enerji aynı proje üzerinde çalışıyor 2-3 yıldır. Ama mekanik ve elektronik olarak ayarlanıyor kanat açıları. EA çok da gerekli değil bence. Yatırım koparmak için yapmışlar
-
Ülkemizde yaşayan kum mucit bunu tasarlamıştı ama destek bulamadı daha verimli olduğunu söylemişti. Gönül Dağı dizisinde bile geçti
-
- Saçma. Güya bilimsel konuşup bilimle kelalaka örnek vermek abes.
- Dediğimden ne anladınız?
- Evet. Hem de çok net bir şekilde evet. Keşke diğer rüzgar enerjisi projelerine de baksaydınız. Mesela sırf "yenilikçi fikir" diye çılgın destek alan uçan rüzgar türbininin net enerji üretiminin neredeyse sıfır olduğunu bilmiyor musunuz? Ya da yine aynı fikir ile çıkan startup'ların bir bir battığını bilmiyor musunuz?
Üslup sebebiyle cevap vermeyecektim, belki başkalarına faydam olur diye yazıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 18 Ekim 2025; 15:55:38 >_____________________________ -
yav 5 yıldır bu sektörde arge personeli olarak çalışıyorum ben senin bu konudaki profesyonel deneyimin ne ki?
ayrıca ben sistemi savunmuşum gibi bir manüplasyon yapmışsın, ne alaka? Ben sadece yönlenme, AI konusundaki kısmı yorumladım.
*bu arada iş ile alakalı deneyimi olmadan sırf sid** yarıştırmak için laf yetiştirmeye çalışan bireyleri
engelliyorum. Bu gördüğüm son mesajın, uğurlar olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 18 Ekim 2025; 16:48:13 >_____________________________ -
Aa çok ilginç bir vaka, üstelik gerçekten de bloklamış. Böyle ego gerçekten müzelik. Nasıl da 5 yıllık personelliğine güvenip ahkam kesiyor gerçekten çok tatlı.
Kalan sağlara hitaben, arkadaşın argede mühendis değil personel muhakkak, söyledikleri fasa fiso. Bu tip sistemler genelde vur kaç girişimler. Bir de yapay zeka çaktın mı üff gelsin paralar. Giriş çıkış hesabı bu kadar basit, anlık her bir kanada hareket vermek, üstelik yük altında, ciddi bir tüketim. Detay vermilmemiş, bu haliyle attığın taş kurbağaya değmeyecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Normalde otomatik rüzgar türbini olması beklenir,
belki yapay zeka sistemlerine takıntılıdır geliştirici,
otomatikten daha üstün bir şey istiyordur.
_____________________________ Hepimiz karşıtız terörist abd'ye
ve bunu boykotlarımıza yansıtıyoruz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt