Şimdi Ara

Endüstriyel Ağlar konusunda kendine güvenenler içeri lütfen

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
10
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Network ve Güvenlik >> Network >> Endüstriyel Ağlar konusunda kendine güvenenler içeri lütfen
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    412 Mesaj
    Merhaba arkadaşlar,

    endüstriyel ağlar adlı dersten geçebilmem için acilen bu soruların cevapları gerekli. bilginizi esirgemeyin lütfen. doğru bildiğinizden emin olduğunuz soruların cevaplarını yazarsanız çok sevinirim.

    şimdiden teşekkürler.


    SORULAR;

    1) veri iletişiminde bilgisayarların ve ağ elemanlarının uyması
    gereken kurallara ........... denir. Aşağıdakilerden hangisinin
    tanımı yapılmıştır ?

    A) UP/IP B)OSI C) ETHERNET

    D)LAN E)PROTOKOL


    2) Aşağıdakilerden hangisi ağ uygulamalarında kullanılan
    standartlardan birisi değildir ?

    A)ANSI B)EIA C)IECE D)ITU/I E)TCP/IP


    3) Aşağıdakilerden hangisi ağ uygulamalarında kullanılan
    prottokollerden birisidir ?

    A)IPX B)ETHERNET C)LAN

    D)MAN E)WİRELLES


    4) Aşağıda verilen OSI Referans modeli özelliklerinden hangisi doğrudur ?

    A)Protokoller bütünüdür

    B)Dört katmanlıdır

    C)Günümüzde ağların ağı olarak bilinen internetin dayandığı protokol kümesi
    olduğu için TCP/IP modelini gölgede bırakmıştır.

    D)1984 yılında INO tarafından oluşturulmuştur.

    E)Veri gönderimi ya da alışında paketleri her katmanda farklı bir yön alır.



    5) OSI referans modelinde verilen katmanlar arası gönderim sırası aşağıdakilerden hangisidir ?

    A)Uygulama - sunum - oturum - taşıma - ağ - veri iletimi - fiziksel

    B)Fiziksel - veri iletimi - ağ - taşıma - oturum - sunum - uygulama

    C)Uygulama - oturum - sunum - taşıma - ağ - veri iletimi - fiziksel

    D)Fiziksel - veri iletimi - taşıma - ağ - oturum - sunum - uygulama

    E)Ağ erişim - yönlendirme - taşıma - uygulama


    6) Aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolünün önem kazanmasının sebeplerinden değildir ?

    A)Özel bir network bağlantısı gerektirmemesi.

    B)kullanıcı için geliştirilmiş yüksek seviyeli protokoller barındırması.

    C)adresleme sistemi sayesinde herhangi bir bilgisayara verilen adresin bütün dünyada
    tek olması sağlanması.

    D)Ücretsiz olarak herhangi bir bilgisayar donanım ve işletim sisteminden bağımsız
    olarak geliştirilen açık bir standart olması.

    E)katmanlı yapıya sahip olması


    7) Aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolü katmanlarından biridir ?

    A)Ağ erişim B)fiziksel C)oturum

    D)sunum E)veri iletim



    8) aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolü katmanlarından biri değildir ?

    A)Ağ erişim B)yönlendirme C)ulaşım

    D)taşıma E)uygulama



    9) aşağıdakilerden hangisi uygulama katmanında bulunan protokollerden biri değildir ?

    A)FTP B)SMTP C)SNMP D)HTTP E)HTCP



    10) aşağıdakilerden hangisi NETBIOS protokolünün özelliklerindendir ?

    A)TCP/IP dahil olmak üzere başka protokoller üzerinde çalışabilir

    B)microsoft firmasının ürünlerinde kullanılmaz

    C)NBF protokolüne bağımlıdır.

    D) yeni bir bilgisayar eklendiğinde adres verme işleminin, merkesi bir isim sunucusunda
    kayıt edilmesi gerekir

    E)çok az bir bellek ihtiyacı duyduğundan ve hızlı bir protokol olmasından dolayı
    büyük ağlarda tercih edilir


    11)Aşağıdakilerden hangisi ağ güvenlik türlerinden değildir ?

    A)fiziksel güvenlik B)yazılım güvenliği

    C)kullanıcı güvenliği D)dosya güvenliği

    E)Davetsize karşı güvenlik



    12) Aşağıdakilerden hangisi harici tehdit unsurlarının hedefe yönetmiş saldırılarından değildir ?

    A)bir saldırganın kurum web sitesini değiştirmesi

    B)bir saldırganın kurum muhasebe kayıtlarını değiştirmesi

    C)birçok saldırganın kurum web sunucusuna hizmet aksatma saldırısı yapılması

    D)bir saldırganın worm saldırıları

    E)hiçbiri



    13) Aşağıdakilerden hangisi saldırıya uğrayabilecek değerler arasında sayılmaz ?

    A)kurum ismi, güvenliği ve markaları

    B)işin devamlılığını sağlayan bilgi ve süreçler

    C)web sayfası önemli içerikleri

    D)üçüncü şahıslar tarafından emanet edilen bilgiler

    E)kuruma ait adli ticari bilgiler



    14) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik duvarı özelliklerinden değildir ?

    A)ağlar arası erişimi düzenle

    B)yedekleme ve kurtarma stratejisini belirtme

    C)erişimleri kural tabanlı belirleme

    D)her türlü formatta kayıt ve uyarı sunabilme

    E)donanım ve yazılım olarak sunabilme



    15) Aşağıdakilerden hangisi saldırı tespit sistemlerindendir ?

    A)sunucu temelli B)özel ağ temelli

    C)yedekleme sistemi temelli D)güvenlik temelli

    E)şifreleme sistemleri temelli



    16) aşağıdakilerden hangisi sistem güçlendirmelerden(hardeming) biridir ?

    A)kritik dosyalara ve donanımlara erişim kısıtlanır

    B)bir veri tabanı ile düzenli olarak site adresleri güncellenir

    C)web sayfasının içeriğinin kontrol edilmesi hedeflenir

    D)tek merkezden doğrulama ve yetkilendirme yapılması hedeflenmektedir

    E)kullanıcı ve yetki doğrulaması yapılır



    17) Aşağıdakilerden hangisi doğrulama ve yetkilendirme sistemlerinin özelliklerinden değildir ?

    A)tek merkezden doğrulama ve yetkilendirme yapılması hedeflenmektedir

    B)kullanıcı ve yetki doğrulaması yapılır

    C)güvenlik duvarı ve özel ağ sistemleri ile bütünleşik çalışabilir

    D)donanım ve yazılım olarak bulunabilirler

    E)sertifika biometrik cihazlar tek kullanımlık şifreleri ile bütünleşik çalışabilirler.




    18) Aşağıdakilerden hangisi yedekleme sistemlerindendir ?

    A)merkezi yedek sistemleri kurulmalıdır

    B)merkezi kayıt sunucusu oluşturulmalıdır

    C)merkezi olarak veri ve sistem yedeklemesi hedeflenmektedir

    D)raporları belirli özelliklerine göre grafiklerle ifade edilebilmesi

    E)zaman içerisinde oluşabilecek zayıflıklar kolayca tanımlanabilmelidir




    19) Aşağıda özellikleri verilen protokol aşağıdakilerden hangisidir ?

    I- TCP/IP protokol katmanlarından ağ erişim katmanı ile yönlendirme
    katmanı arasındadır.

    II- modem ve telefon hattı kullanarak uzak noktalardaki bilgisayar
    ve ağlar arasında bağlantı yapar.

    III- yapılan bağlantıya göre arama yapan bilgisayara dialout makine,
    ağ üzerinde ona cevap veren makineye de dial-in makine denir.

    A)TCP/IP B)OSI C)SNA D)PPP E)NBT




    20) Aşağıdaki IP adreslerinden hangisi yayın adresi olarak kullanılmaktadır ?

    A)255.255.255.0 B)0.0.0.0 C)192.168.0.0

    D)255.255.255.255 E)8.8.4.4





    21) Aşağıdakilerden hangisi B sınıfı bir IP adresidir ?

    A)127.6.6.1 B)214.5.6.32 C)175.104.148.4

    D)255.228.12.18 E)255.212.16.21



    22) Aşağıdakilerden hangisi ağ isteme komutlarından birisi değildir ?

    A)rusers B)ping C)spray D)neistal E)kigher



    23) Pin kavramıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur ?

    A)port konnektörlerine pin denir B)pin portun diğer adıdır

    C)kabloların diğer adı pindir D)pin bilgisayarın beynidir

    E)pin, port konnektörlerinin içindeki sivri uçların adıdır




    24) EIA/TIA-T568A standartlarına göre kablo dizilişi nasıl olur ?

    A)YB-Y-TB-M-MB-T-KB-K B)TB-T-YB-M-MB-Y-KB-K

    C)YB-Y-MB-T-TB-M-K-KB D)KB-K-Y-MB-YB-M-TB-T

    E)MB-M-KB-Y-YB-K-TB-T



    25) Aşağıdaki kodlardan hangisi UPT kablolarda kullanılan konnektör bordudur?

    A)RG B)AVI C)DB D)DF E)RJ




    26) UPT kablolarında aşağıda verilen kategorilerden hangisiyle 100 mbps üzerinde
    veri transferi sağlanabilir ?

    A)cat3 B)cat4 C)cat5 D)cat6 E)cat7



    27) Ethernetlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

    A)ethernet, LAN'larda kullanılan ilk standartlardandır

    B)düşük maliyette yüksek hız ve performans sağlamaktadır

    C)ethernet sisteminde gönderilecek veriler paketler halinde gönderilir

    D)mevcut ağlarda çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır

    E)gönderilen veriler en fazla 1024 bayt olacak şekilde parçalanır



    28) IP adresleme sınıflarından hangisi doğrudur ?

    A)A sınıfı IP adreslerinin ilk biti 0'dır

    B)B sınıfı IP adreslerinin ilk iki biti 10'dır

    C)C sınıfı IP adreslerinin ilk üç biti 101'dir

    D)D sınıfı IP adreslerinin ilk dört biti 1010'dır

    E)A sınıfı IP adreslerinin ilk bit adres sınıfı sonraki 7 bit ağ
    tanımlamasını kalan 32 bitte makine tanımlamasını ifade eder



    29)Aşağıdakilerden hangisi ISDN karakteristiklerinden değildir ?

    A)standart yapı B)düşük maliyet C)esneklik

    D)yüksek kalite E)yüksek güvenirlik



    30)ADSL'in frekans bölme yöntemine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir ?

    A)X.25 B)ISDN C)FDM D)ATM E)FDDI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leronamso -- 10 Haziran 2013; 0:12:27 >



    |
    |
    _____________________________
    Lonovo Z570 İ5 2450M 6 GB DDR3 GT540M 2 GB




  • Binbaşı
    1284 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: leronamso

    Merhaba arkadaşlar,

    endüstriyel ağlar adlı dersten geçebilmem için acilen bu soruların cevapları gerekli. bilginizi esirgemeyin lütfen. doğru bildiğinizden emin olduğunuz soruların cevaplarını yazarsanız çok sevinirim.

    şimdiden teşekkürler.


    SORULAR;

    1) veri iletişiminde bilgisayarların ve ağ elemanlarının uyması
    gereken kurallara ........... denir. Aşağıdakilerden hangisinin
    tanımı yapılmıştır ?

    A) UP/IP B)OSI C) ETHERNET

    D)LAN E)PROTOKOL


    2) Aşağıdakilerden hangisi ağ uygulamalarında kullanılan
    standartlardan birisi değildir ?

    A)ANSI B)EIA C)IECE D)ITU/I E)TCP/IP


    3) Aşağıdakilerden hangisi ağ uygulamalarında kullanılan
    prottokollerden birisidir ?

    A)IPX B)ETHERNET C)LAN

    D)MAN E)WİRELLES


    4) Aşağıda verilen OSI Referans modeli özelliklerinden hangisi doğrudur ?

    A)Protokoller bütünüdür

    B)Dört katmanlıdır

    C)Günümüzde ağların ağı olarak bilinen internetin dayandığı protokol kümesi
    olduğu için TCP/IP modelini gölgede bırakmıştır.

    D)1984 yılında INO tarafından oluşturulmuştur.

    E)Veri gönderimi ya da alışında paketleri her katmanda farklı bir yön alır.



    5) OSI referans modelinde verilen katmanlar arası gönderim sırası aşağıdakilerden hangisidir ?

    A)Uygulama - sunum - oturum - taşıma - ağ - veri iletimi - fiziksel

    B)Fiziksel - veri iletimi - ağ - taşıma - oturum - sunum - uygulama

    C)Uygulama - oturum - sunum - taşıma - ağ - veri iletimi - fiziksel

    D)Fiziksel - veri iletimi - taşıma - ağ - oturum - sunum - uygulama

    E)Ağ erişim - yönlendirme - taşıma - uygulama


    6) Aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolünün önem kazanmasının sebeplerinden değildir ?

    A)Özel bir network bağlantısı gerektirmemesi.

    B)kullanıcı için geliştirilmiş yüksek seviyeli protokoller barındırması.

    C)adresleme sistemi sayesinde herhangi bir bilgisayara verilen adresin bütün dünyada
    tek olması sağlanması.

    D)Ücretsiz olarak herhangi bir bilgisayar donanım ve işletim sisteminden bağımsız
    olarak geliştirilen açık bir standart olması.

    E)katmanlı yapıya sahip olması


    7) Aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolü katmanlarından biridir ?

    A)Ağ erişim B)fiziksel C)oturum

    D)sunum E)veri iletim



    8) aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolü katmanlarından biri değildir ?

    A)Ağ erişim B)yönlendirme C)ulaşım

    D)taşıma E)uygulama



    9) aşağıdakilerden hangisi uygulama katmanında bulunan protokollerden biri değildir ?

    A)FTP B)SMTP C)SNMP D)HTTP E)HTCP



    10) aşağıdakilerden hangisi NETBIOS protokolünün özelliklerindendir ?

    A)TCP/IP dahil olmak üzere başka protokoller üzerinde çalışabilir

    B)microsoft firmasının ürünlerinde kullanılmaz

    C)NBF protokolüne bağımlıdır.

    D) yeni bir bilgisayar eklendiğinde adres verme işleminin, merkesi bir isim sunucusunda
    kayıt edilmesi gerekir

    E)çok az bir bellek ihtiyacı duyduğundan ve hızlı bir protokol olmasından dolayı
    büyük ağlarda tercih edilir


    11)Aşağıdakilerden hangisi ağ güvenlik türlerinden değildir ?

    A)fiziksel güvenlik B)yazılım güvenliği

    C)kullanıcı güvenliği D)dosya güvenliği

    E)Davetsize karşı güvenlik



    12) Aşağıdakilerden hangisi harici tehdit unsurlarının hedefe yönetmiş saldırılarından değildir ?

    A)bir saldırganın kurum web sitesini değiştirmesi

    B)bir saldırganın kurum muhasebe kayıtlarını değiştirmesi

    C)birçok saldırganın kurum web sunucusuna hizmet aksatma saldırısı yapılması

    D)bir saldırganın worm saldırıları

    E)hiçbiri



    13) Aşağıdakilerden hangisi saldırıya uğrayabilecek değerler arasında sayılmaz ?

    A)kurum ismi, güvenliği ve markaları

    B)işin devamlılığını sağlayan bilgi ve süreçler

    C)web sayfası önemli içerikleri

    D)üçüncü şahıslar tarafından emanet edilen bilgiler

    E)kuruma ait adli ticari bilgiler



    14) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik duvarı özelliklerinden değildir ?

    A)ağlar arası erişimi düzenle

    B)yedekleme ve kurtarma stratejisini belirtme

    C)erişimleri kural tabanlı belirleme

    D)her türlü formatta kayıt ve uyarı sunabilme

    E)donanım ve yazılım olarak sunabilme



    15) Aşağıdakilerden hangisi saldırı tespit sistemlerindendir ?

    A)sunucu temelli B)özel ağ temelli

    C)yedekleme sistemi temelli D)güvenlik temelli

    E)şifreleme sistemleri temelli



    16) aşağıdakilerden hangisi sistem güçlendirmelerden(hardeming) biridir ?

    A)kritik dosyalara ve donanımlara erişim kısıtlanır

    B)bir veri tabanı ile düzenli olarak site adresleri güncellenir

    C)web sayfasının içeriğinin kontrol edilmesi hedeflenir

    D)tek merkezden doğrulama ve yetkilendirme yapılması hedeflenmektedir

    E)kullanıcı ve yetki doğrulaması yapılır



    17) Aşağıdakilerden hangisi doğrulama ve yetkilendirme sistemlerinin özelliklerinden değildir ?

    A)tek merkezden doğrulama ve yetkilendirme yapılması hedeflenmektedir

    B)kullanıcı ve yetki doğrulaması yapılır

    C)güvenlik duvarı ve özel ağ sistemleri ile bütünleşik çalışabilir

    D)donanım ve yazılım olarak bulunabilirler

    E)sertifika biometrik cihazlar tek kullanımlık şifreleri ile bütünleşik çalışabilirler.




    18) Aşağıdakilerden hangisi yedekleme sistemlerindendir ?

    A)merkezi yedek sistemleri kurulmalıdır

    B)merkezi kayıt sunucusu oluşturulmalıdır

    C)merkezi olarak veri ve sistem yedeklemesi hedeflenmektedir

    D)raporları belirli özelliklerine göre grafiklerle ifade edilebilmesi

    E)zaman içerisinde oluşabilecek zayıflıklar kolayca tanımlanabilmelidir




    19) Aşağıda özellikleri verilen protokol aşağıdakilerden hangisidir ?

    I- TCP/IP protokol katmanlarından ağ erişim katmanı ile yönlendirme
    katmanı arasındadır.

    II- modem ve telefon hattı kullanarak uzak noktalardaki bilgisayar
    ve ağlar arasında bağlantı yapar.

    III- yapılan bağlantıya göre arama yapan bilgisayara dialout makine,
    ağ üzerinde ona cevap veren makineye de dial-in makine denir.

    A)TCP/IP B)OSI C)SNA D)PPP E)NBT




    20) Aşağıdaki IP adreslerinden hangisi yayın adresi olarak kullanılmaktadır ?

    A)255.255.255.0 B)0.0.0.0 C)192.168.0.0

    D)255.255.255.255 E)8.8.4.4





    21) Aşağıdakilerden hangisi B sınıfı bir IP adresidir ?

    A)127.6.6.1 B)214.5.6.32 C)175.104.148.4

    D)255.228.12.18 E)255.212.16.21



    22) Aşağıdakilerden hangisi ağ isteme komutlarından birisi değildir ?

    A)rusers B)ping C)spray D)neistal E)kigher



    23) Pin kavramıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur ?

    A)port konnektörlerine pin denir B)pin portun diğer adıdır

    C)kabloların diğer adı pindir D)pin bilgisayarın beynidir

    E)pin, port konnektörlerinin içindeki sivri uçların adıdır




    24) EIA/TIA-T568A standartlarına göre kablo dizilişi nasıl olur ?

    A)YB-Y-TB-M-MB-T-KB-K B)TB-T-YB-M-MB-Y-KB-K

    C)YB-Y-MB-T-TB-M-K-KB D)KB-K-Y-MB-YB-M-TB-T

    E)MB-M-KB-Y-YB-K-TB-T



    25) Aşağıdaki kodlardan hangisi UPT kablolarda kullanılan konnektör bordudur?

    A)RG B)AVI C)DB D)DF E)RJ




    26) UPT kablolarında aşağıda verilen kategorilerden hangisiyle 100 mbps üzerinde
    veri transferi sağlanabilir ?

    A)cat3 B)cat4 C)cat5 D)cat6 E)cat7



    27) Ethernetlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

    A)ethernet, LAN'larda kullanılan ilk standartlardandır

    B)düşük maliyette yüksek hız ve performans sağlamaktadır

    C)ethernet sisteminde gönderilecek veriler paketler halinde gönderilir

    D)mevcut ağlarda çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır

    E)gönderilen veriler en fazla 1024 bayt olacak şekilde parçalanır



    28) IP adresleme sınıflarından hangisi doğrudur ?

    A)A sınıfı IP adreslerinin ilk biti 0'dır

    B)B sınıfı IP adreslerinin ilk iki biti 10'dır

    C)C sınıfı IP adreslerinin ilk üç biti 101'dir

    D)D sınıfı IP adreslerinin ilk dört biti 1010'dır

    E)A sınıfı IP adreslerinin ilk bit adres sınıfı sonraki 7 bit ağ
    tanımlamasını kalan 32 bitte makine tanımlamasını ifade eder



    29)Aşağıdakilerden hangisi ISDN karakteristiklerinden değildir ?

    A)standart yapı B)düşük maliyet C)esneklik

    D)yüksek kalite E)yüksek güvenirlik



    30)ADSL'in frekans bölme yöntemine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir ?

    A)X.25 B)ISDN C)FDM D)ATM E)FDDI

    Birinci soru (e)



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    412 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: ismkdc

    quote:

    Orijinalden alıntı: leronamso

    Merhaba arkadaşlar,

    endüstriyel ağlar adlı dersten geçebilmem için acilen bu soruların cevapları gerekli. bilginizi esirgemeyin lütfen. doğru bildiğinizden emin olduğunuz soruların cevaplarını yazarsanız çok sevinirim.

    şimdiden teşekkürler.


    SORULAR;

    1) veri iletişiminde bilgisayarların ve ağ elemanlarının uyması
    gereken kurallara ........... denir. Aşağıdakilerden hangisinin
    tanımı yapılmıştır ?

    A) UP/IP B)OSI C) ETHERNET

    D)LAN E)PROTOKOL


    2) Aşağıdakilerden hangisi ağ uygulamalarında kullanılan
    standartlardan birisi değildir ?

    A)ANSI B)EIA C)IECE D)ITU/I E)TCP/IP


    3) Aşağıdakilerden hangisi ağ uygulamalarında kullanılan
    prottokollerden birisidir ?

    A)IPX B)ETHERNET C)LAN

    D)MAN E)WİRELLES


    4) Aşağıda verilen OSI Referans modeli özelliklerinden hangisi doğrudur ?

    A)Protokoller bütünüdür

    B)Dört katmanlıdır

    C)Günümüzde ağların ağı olarak bilinen internetin dayandığı protokol kümesi
    olduğu için TCP/IP modelini gölgede bırakmıştır.

    D)1984 yılında INO tarafından oluşturulmuştur.

    E)Veri gönderimi ya da alışında paketleri her katmanda farklı bir yön alır.



    5) OSI referans modelinde verilen katmanlar arası gönderim sırası aşağıdakilerden hangisidir ?

    A)Uygulama - sunum - oturum - taşıma - ağ - veri iletimi - fiziksel

    B)Fiziksel - veri iletimi - ağ - taşıma - oturum - sunum - uygulama

    C)Uygulama - oturum - sunum - taşıma - ağ - veri iletimi - fiziksel

    D)Fiziksel - veri iletimi - taşıma - ağ - oturum - sunum - uygulama

    E)Ağ erişim - yönlendirme - taşıma - uygulama


    6) Aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolünün önem kazanmasının sebeplerinden değildir ?

    A)Özel bir network bağlantısı gerektirmemesi.

    B)kullanıcı için geliştirilmiş yüksek seviyeli protokoller barındırması.

    C)adresleme sistemi sayesinde herhangi bir bilgisayara verilen adresin bütün dünyada
    tek olması sağlanması.

    D)Ücretsiz olarak herhangi bir bilgisayar donanım ve işletim sisteminden bağımsız
    olarak geliştirilen açık bir standart olması.

    E)katmanlı yapıya sahip olması


    7) Aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolü katmanlarından biridir ?

    A)Ağ erişim B)fiziksel C)oturum

    D)sunum E)veri iletim



    8) aşağıdakilerden hangisi TCP/IP protokolü katmanlarından biri değildir ?

    A)Ağ erişim B)yönlendirme C)ulaşım

    D)taşıma E)uygulama



    9) aşağıdakilerden hangisi uygulama katmanında bulunan protokollerden biri değildir ?

    A)FTP B)SMTP C)SNMP D)HTTP E)HTCP



    10) aşağıdakilerden hangisi NETBIOS protokolünün özelliklerindendir ?

    A)TCP/IP dahil olmak üzere başka protokoller üzerinde çalışabilir

    B)microsoft firmasının ürünlerinde kullanılmaz

    C)NBF protokolüne bağımlıdır.

    D) yeni bir bilgisayar eklendiğinde adres verme işleminin, merkesi bir isim sunucusunda
    kayıt edilmesi gerekir

    E)çok az bir bellek ihtiyacı duyduğundan ve hızlı bir protokol olmasından dolayı
    büyük ağlarda tercih edilir


    11)Aşağıdakilerden hangisi ağ güvenlik türlerinden değildir ?

    A)fiziksel güvenlik B)yazılım güvenliği

    C)kullanıcı güvenliği D)dosya güvenliği

    E)Davetsize karşı güvenlik



    12) Aşağıdakilerden hangisi harici tehdit unsurlarının hedefe yönetmiş saldırılarından değildir ?

    A)bir saldırganın kurum web sitesini değiştirmesi

    B)bir saldırganın kurum muhasebe kayıtlarını değiştirmesi

    C)birçok saldırganın kurum web sunucusuna hizmet aksatma saldırısı yapılması

    D)bir saldırganın worm saldırıları

    E)hiçbiri



    13) Aşağıdakilerden hangisi saldırıya uğrayabilecek değerler arasında sayılmaz ?

    A)kurum ismi, güvenliği ve markaları

    B)işin devamlılığını sağlayan bilgi ve süreçler

    C)web sayfası önemli içerikleri

    D)üçüncü şahıslar tarafından emanet edilen bilgiler

    E)kuruma ait adli ticari bilgiler



    14) Aşağıdakilerden hangisi güvenlik duvarı özelliklerinden değildir ?

    A)ağlar arası erişimi düzenle

    B)yedekleme ve kurtarma stratejisini belirtme

    C)erişimleri kural tabanlı belirleme

    D)her türlü formatta kayıt ve uyarı sunabilme

    E)donanım ve yazılım olarak sunabilme



    15) Aşağıdakilerden hangisi saldırı tespit sistemlerindendir ?

    A)sunucu temelli B)özel ağ temelli

    C)yedekleme sistemi temelli D)güvenlik temelli

    E)şifreleme sistemleri temelli



    16) aşağıdakilerden hangisi sistem güçlendirmelerden(hardeming) biridir ?

    A)kritik dosyalara ve donanımlara erişim kısıtlanır

    B)bir veri tabanı ile düzenli olarak site adresleri güncellenir

    C)web sayfasının içeriğinin kontrol edilmesi hedeflenir

    D)tek merkezden doğrulama ve yetkilendirme yapılması hedeflenmektedir

    E)kullanıcı ve yetki doğrulaması yapılır



    17) Aşağıdakilerden hangisi doğrulama ve yetkilendirme sistemlerinin özelliklerinden değildir ?

    A)tek merkezden doğrulama ve yetkilendirme yapılması hedeflenmektedir

    B)kullanıcı ve yetki doğrulaması yapılır

    C)güvenlik duvarı ve özel ağ sistemleri ile bütünleşik çalışabilir

    D)donanım ve yazılım olarak bulunabilirler

    E)sertifika biometrik cihazlar tek kullanımlık şifreleri ile bütünleşik çalışabilirler.




    18) Aşağıdakilerden hangisi yedekleme sistemlerindendir ?

    A)merkezi yedek sistemleri kurulmalıdır

    B)merkezi kayıt sunucusu oluşturulmalıdır

    C)merkezi olarak veri ve sistem yedeklemesi hedeflenmektedir

    D)raporları belirli özelliklerine göre grafiklerle ifade edilebilmesi

    E)zaman içerisinde oluşabilecek zayıflıklar kolayca tanımlanabilmelidir




    19) Aşağıda özellikleri verilen protokol aşağıdakilerden hangisidir ?

    I- TCP/IP protokol katmanlarından ağ erişim katmanı ile yönlendirme
    katmanı arasındadır.

    II- modem ve telefon hattı kullanarak uzak noktalardaki bilgisayar
    ve ağlar arasında bağlantı yapar.

    III- yapılan bağlantıya göre arama yapan bilgisayara dialout makine,
    ağ üzerinde ona cevap veren makineye de dial-in makine denir.

    A)TCP/IP B)OSI C)SNA D)PPP E)NBT




    20) Aşağıdaki IP adreslerinden hangisi yayın adresi olarak kullanılmaktadır ?

    A)255.255.255.0 B)0.0.0.0 C)192.168.0.0

    D)255.255.255.255 E)8.8.4.4





    21) Aşağıdakilerden hangisi B sınıfı bir IP adresidir ?

    A)127.6.6.1 B)214.5.6.32 C)175.104.148.4

    D)255.228.12.18 E)255.212.16.21



    22) Aşağıdakilerden hangisi ağ isteme komutlarından birisi değildir ?

    A)rusers B)ping C)spray D)neistal E)kigher



    23) Pin kavramıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur ?

    A)port konnektörlerine pin denir B)pin portun diğer adıdır

    C)kabloların diğer adı pindir D)pin bilgisayarın beynidir

    E)pin, port konnektörlerinin içindeki sivri uçların adıdır




    24) EIA/TIA-T568A standartlarına göre kablo dizilişi nasıl olur ?

    A)YB-Y-TB-M-MB-T-KB-K B)TB-T-YB-M-MB-Y-KB-K

    C)YB-Y-MB-T-TB-M-K-KB D)KB-K-Y-MB-YB-M-TB-T

    E)MB-M-KB-Y-YB-K-TB-T



    25) Aşağıdaki kodlardan hangisi UPT kablolarda kullanılan konnektör bordudur?

    A)RG B)AVI C)DB D)DF E)RJ




    26) UPT kablolarında aşağıda verilen kategorilerden hangisiyle 100 mbps üzerinde
    veri transferi sağlanabilir ?

    A)cat3 B)cat4 C)cat5 D)cat6 E)cat7



    27) Ethernetlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

    A)ethernet, LAN'larda kullanılan ilk standartlardandır

    B)düşük maliyette yüksek hız ve performans sağlamaktadır

    C)ethernet sisteminde gönderilecek veriler paketler halinde gönderilir

    D)mevcut ağlarda çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır

    E)gönderilen veriler en fazla 1024 bayt olacak şekilde parçalanır



    28) IP adresleme sınıflarından hangisi doğrudur ?

    A)A sınıfı IP adreslerinin ilk biti 0'dır

    B)B sınıfı IP adreslerinin ilk iki biti 10'dır

    C)C sınıfı IP adreslerinin ilk üç biti 101'dir

    D)D sınıfı IP adreslerinin ilk dört biti 1010'dır

    E)A sınıfı IP adreslerinin ilk bit adres sınıfı sonraki 7 bit ağ
    tanımlamasını kalan 32 bitte makine tanımlamasını ifade eder



    29)Aşağıdakilerden hangisi ISDN karakteristiklerinden değildir ?

    A)standart yapı B)düşük maliyet C)esneklik

    D)yüksek kalite E)yüksek güvenirlik



    30)ADSL'in frekans bölme yöntemine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir ?

    A)X.25 B)ISDN C)FDM D)ATM E)FDDI

    Birinci soru (e)

    Alıntıları Göster
    sağolasın kardeşim, kaldı 29 :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leronamso -- 10 Haziran 2013; 0:59:58 >
    |
    |
    _____________________________
    Lonovo Z570 İ5 2450M 6 GB DDR3 GT540M 2 GB




  • Teğmen
    214 Mesaj

    1.E
    2.C
    3.A
    4.B
    5.B
    6.B
    7.A
    8.E
    9.E
    10.E
    11.B
    12.D
    13.C
    14.B
    15.A
    16.A
    17.D
    18.C
    19.D
    20.C
    21.C
    22.E
    23.E
    24.B
    25.E
    26.C
    27.E
    28.E
    29.E
    30.C



    100 al geç kolay gelsin.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lonelyboyusa -- 10 Haziran 2013; 2:27:41 >
    |
    |
    Bahsedilenler: leronamso
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    412 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Lonelyboyusa

    1.E
    2.C
    3.A
    4.B
    5.B
    6.B
    7.A
    8.E
    9.E
    10.E
    11.B
    12.D
    13.C
    14.B
    15.A
    16.A
    17.D
    18.C
    19.D
    20.C
    21.C
    22.E
    23.E
    24.B
    25.E
    26.C
    27.E
    28.E
    29.E
    30.C



    100 al geç kolay gelsin.......

    hocam çok teşekkür ederim. hepsini cevaplamışsınız. fakat sallama gibi bir durum yok değil mi :D bütünlemeden de kalmayalım sonra :D :D
    |
    |
    _____________________________
    Lonovo Z570 İ5 2450M 6 GB DDR3 GT540M 2 GB
  • Teğmen
    214 Mesaj

    Hayır hepsi doğru emin olabilirsin inşallah geçersin kolay gelsin ....
    |
    |
    leronamso kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    412 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Lonelyboyusa

    Hayır hepsi doğru emin olabilirsin inşallah geçersin kolay gelsin ....

    çok teşekkür ederim hocam.
    |
    |
    _____________________________
    Lonovo Z570 İ5 2450M 6 GB DDR3 GT540M 2 GB
  • Çavuş
    66 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Lonelyboyusa

    1.E
    2.C
    3.A
    4.B
    5.B
    6.B
    7.A
    8.E
    9.E
    10.E
    11.B
    12.D
    13.C
    14.B
    15.A
    16.A
    17.D
    18.C
    19.D
    20.C
    21.C
    22.E
    23.E
    24.B
    25.E
    26.C
    27.E
    28.E
    29.E
    30.C



    100 al geç kolay gelsin.......

    OSI referansı 7 Katmanlıdır. Bu yüzden 4. Sorunun doğru cevabını söylermisiniz ?
    |
    |
    _____________________________
    ASUS N550JV-CN211D
  • Yüzbaşı
    366 Mesaj
    Selamlar ;

    Herkesin kendi düşüncesi ve kararı olmakla birlikte bence postu cevaplayanlar, postu açan arkadaşımıza kötülük yapıyorlar hemde ciddi anlamda kötülük sorulara bir göz gezdirdim birazcık zaman ayırarak çözebileceği sorular.
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    412 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: cumiii


    Selamlar ;

    Herkesin kendi düşüncesi ve kararı olmakla birlikte bence postu cevaplayanlar, postu açan arkadaşımıza kötülük yapıyorlar hemde ciddi anlamda kötülük sorulara bir göz gezdirdim birazcık zaman ayırarak çözebileceği sorular.

    Haklısınız kesinlikle , post 2013 e ait. O zamanlar önlisans okuyordum, her şeyin kolayına kaçıyorduk. :)



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
    Lonovo Z570 İ5 2450M 6 GB DDR3 GT540M 2 GB
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Mobilya Takımları
Bey Azura
emek server
Canlı Tv izle
kolayoto.com
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
0,666
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.