Şimdi Ara

Endoskopi yaptıracam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 aydır boğazımda bir şey var. Daha doğrusu gırlakta bir yerlerde sürekli geğirme hissi falan oluyor. Neyse sonunda endoskopi için gün aldım. Uyutarak ve uyutmadan yapıyorlarmış hangisi daha iyi aneztezi falan uğraşmak istemiyorum. Hangisi daha iyi bide ne kadar sürüyor ?

Yapılı erkek görevli önce ortası delikli ağız topunu ağzıma sokup enseden bağladı.

Ardından beni yüz üst, başım sağa bakacak şekilde ve sağ elim arkada olacak halde sedyeye yatırdı.

Ardından 1,5 mete uzunluğunda siyah hortumunu kafama ensemden bastırarak ağzımdan ince barsağıma kadar usulca soktu.

Kusmak istiyordum ama 24 saat öncesinden hiçbir şey yemediğim ve su bile içmediğim halde kusamıyor onun yerine salya sümük çıkarıyordum.

Görevli arada salya sümük içinde kalan yüzümü peçete ile sildi.

Hortumunuı geri çıkarırken mideden örnek aldı ve hızlı bir şekilde hortumunu çıkarırken bile defalarca kusmaya çalıştım.

Bu işlem yaklaşık 6-7 dakika sürdü ama çektiğim eziyet ömre bedeldi...

• Ben uyutarak yaptırmıştım. Anestesi gibi şak bilinç kaybı değildi verilen ilaç, uyku gelip uyudum sonra uyandım gibi bir durum vardı bende.

Uyutmadan nasıl oluyor hiç tecrübe etmedim ama bi yakınım sürekli kusacak gibi hissettiğini falan söylemişti.

Yapılı erkek görevli önce ortası delikli ağız topunu ağzıma sokup enseden bağladı.

Ardından beni yüz üst, başım sağa bakacak şekilde ve sağ elim arkada olacak halde sedyeye yatırdı.

Ardından 1,5 mete uzunluğunda siyah hortumunu kafama ensemden bastırarak ağzımdan ince barsağıma kadar usulca soktu.

Kusmak istiyordum ama 24 saat öncesinden hiçbir şey yemediğim ve su bile içmediğim halde kusamıyor onun yerine salya sümük çıkarıyordum.

Görevli arada salya sümük içinde kalan yüzümü peçete ile sildi.

Hortumunuı geri çıkarırken mideden örnek aldı ve hızlı bir şekilde hortumunu çıkarırken bile defalarca kusmaya çalıştım.

Bu işlem yaklaşık 6-7 dakika sürdü ama çektiğim eziyet ömre bedeldi...

Bu işlemlerin normalde prosedürel sedasyon uygulanmadan yapılmaması lazım. Hatta hangi ilaçla sedasyon istediğine karar verme hakkın bile var. Sırf anestezijolojist maliyetinden kaçmak, işlemi hızlandırmak için millete canlı canlı endoskopi yapıyorlar. Yakında anestezisiz, cerrahsız ameliyat da yaparlar. Hemşireler baka baka öğrendi nasıl olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primat Operatörü -- 22 Şubat 2022; 20:54:17 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 17 Mayıs 2025; 21:21:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kan Tahlili Yaptırmak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • musetea M kullanıcısına yanıt

Anestezinin de riskleri var böyle basit bir şey için gerek yok. O anestezik ilaçlara reaksiyon geliştirip ölüp gidenler var.

Boğazı falan uyuşturuyorlar sana da uyuşturucu gibi ilaçlar veriyorlar pek hissetmiyorsun bir şey normal prosedür böyle diye biliyorum

Bu arada guatrın da olabilir dışarıdan boğazına basıyordur bi tiroit muayenesi de ol derim.

Prosedürel sedasyon öncesi anesteziyoloji randevu verir, anestezide kullanılacak ilacın küçük bir dozu ile anaflaksi için test yapılır. Yani o risk daha önceden bertaraf edilir. Onun dışında prosedürel sedasyon oldukça güvenilir bir uygulama. Zaten sedasyon anesteziden farklı olarak hastanın spontan nefes almasına da izin verir.

• Devlet Hastanesin'de bayıltmadan yapıldı, o an çektiğim acı ağrı bildiğiniz makina hortumu gibi şeyi midenizin ucuna kadar boğazınızdan ileri doğru itiyorlar. Başınızda dört kişi birisi elinizi birisi hortumu birisi hareket etmeyin diye bacağınızı tutuyor imkan varsa özelde yaptır benim param yok diye orada yaptırmıştım boğazıma bir şey falanda sıkılmadı, gastrit var denildi zaten endoskopi olmadan size bir kağıt imzalatıp bir şey olursa mesuliyet almadıklarını yazan bir yazı imzalatıyorlar. sonra bol ilaç şurup kullandım ama bir işe yaradımı asla.

• Adana Şehir Hastanesinde yaptırdım. Anestezi olmadan. Boğazıma sprey sıktılar. Burundan nefes almak önemli 2-3 defa öğürme oldu. Sonra kontrol altına aldım. Gözlerim kapalıydı, burundan nefes alıp vermeye odaklandım. Sadece 1 kişi omuz bölgemden tuttu. Hani uyutulmadan da yaptırılır. Ha gerek var mı bence yok uyutularakta olur. Biyopsi için 2 tane parçada alındı. Garip bir deneyimdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.