Şimdi Ara

Endgame de mantık hataları mı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aklıma takıldı da şimdi kaptan amerika nın bünyesi bizden 2 kat daha hızlı ve 2 kat daha geç yaşlanmıyor muydu adam bi 40 yıl öncesine gitti 20 yıl yaşlanması gerekirken 60 yıl yaşlandı bu nasıl mantık bilen anlatabilir mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • %99 u mantık dışı olan bir filmde sadece buna mı takıldın allasen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film komple mantık hatası zaten
  • Süper kahraman filmlerinde kendi oluşturduğu mantıklara uyarlarsa probkem yoktur. Örneğin superman uçuyor bu ne saçmalık demeyiz. Ama bu film kendi oluşturduğu mantık kurallarını çiğnedi geçti. Kendi konusuna da yazmıştım. Filmde çok fazla hata var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmle ilgili hatta genel anlamda süper kahraman filmleriyle ilgili çok rahatlıkla hatalar yakalanabilir. Benim gözüme batanlar genelde fiziksel hatalar oluyor. Genel olarak içinde fiziğe dayalı aksiyon içeren görsel efekt sahneleri yüksek mantık hataları barındırıyor. Haliyle görsel efektlerin gerçeklik hissini direkt olarak baltalıyor, bu yüzden orada olanların gerçeklik algısını tam olarak veremiyor. Transformers'ı ele alalım. Şehirler yıkılıyor ama karakterlerin birinin bile burnu kanamıyor. Hadi onlar baş karakter diye kanamıyor da arkadaş bir kişi de ezilerek ölmez mi, bir kişinin de alnı yarılmaz mı, ortalığı kan götürmez mi be! Tamam yaş sınırını düşürmek istiyorsunuz da filmdeki o görsellerin gerçeklik hissi yok oluyor. Iron Man'den örnek vermek gerekirse hangi filmiydi hatırlamıyorum ama birinde adamımız düşmanını ellerindeki mini roketlerle ittiriyordu. Ama ne hikmetse bu itme kuvveti kendisini etkilemiyordu. Arkadaş o itki sana etki etmiyorsa sen nasıl uçabiliyorsun? Fiziğin aslında burada ırzına geçiliyor ama kimse umursamıyor. Hangi filmler hatırlamıyorum ama -Spider-Man sanırım- bizim eleman kafasını, orasını burasını duvarlara demirlere çarpıyor bir şey olmuyor ancak bunca sert ve sağlam bedeni bir mermi ya da bu ayarda sert cisimler tehdit edebiliyor. Bu saçmalık genel olarak yüksek bütçeli Hollywood filmlerinin %99'unda var. Belki %100 bile olabilir ancak gözümden kaçmış olan filmler vardır diye o ihtimale pay bıraktım. Görsel efektlerde G-kuvveti de çok unutuluyor mesela. Iron-Man içindeki adam bir insan. Film sahnelerinde öyle bir uçuyor ki eleman o manevranın o kütle için gerçek bir karşılığı yok. Olsa bile Iron Man içindeki insanın o hıza o açısal momentuma anlık çıkışında olacak şey iç organlarının çorba oluşu olurdu. Superman gibi fiziksek yapısı ne olduğu belli olmayan süper kahramanları bu hatalardan ayrı tutuyorum. Çünkü o Superman. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Eylül 2020; 13:32:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaman yolculuğu bazında yürüdüğü için mantıksız yoksa elbette fiziksel (bilimsel) hatalar tüm süper kahraman filmlerinde var ve bu tarz filmlerin olmazsa olmazı. Çok saçma geliyorsa direkt non kanon bile addedebilirsin yapımcı firmalar birer kilise değil, ortaya konan kurgular sonuçta gerçek değil. Ben birçok filmi şahsen non kanon addediyorum mesela Alien için konuşursam yeni çekilen Prometheus - Covenant hattı benim için non kanondur. En son çekilen yeni Star Wars serisi ki öyle Star Wars'la çok ilgilenmeme ve fazla bilmeme rağmen The Phantom Menace gibi eli yüzü nispeten düzgün diğer fantastik Star Wars filmleriyle kıyasladığım için benim açımdan non kanondur. Ayrıca Star Wars fanlarının yeni seriden nefret ettiğini de duyduğum için bu addedişim daha da meşru bir zemine oturuyor olmalı. Endgame saçma diyenleri bu forumda mesela çok gördüm ama öncülü Infinity War ile beraber Thanos'la savaşılan tüm hikayeyi ve olayları saçma addedebiliriz; geçenlerde bir kanalda tekrar denk gelmiştim gerçekten komik sahneler varmış:
    Zamanı geriye alarak Wanda'nın patlattığı Vision karakterini geri getiren taşlı bir eldivenin hemen ardından Thor'un fırlattığı bir baltayı durdurmayı bırak yavaşlatamaması gibi, bence çok gülünç, mantığı vs geçtim sezgilere aykırı şeyler
    İyi o halde heralde Thanoslu son bölümlerde o zaman benim için non kanon olabilir. Kurulan evrenleri böyle gereksiz uzatarak işin cılkını çıkarıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Endgame'de gelmişken yerle yeksan edelim:

    Thanos ve Gamora öldü ama zamanda yolculuk teknolojisiyle geri geldiler, peki Demir Adam ve Karadul neden ölü kaldı? Geçmişten onları getirmek bu kadar mı zor? "Yaptıkları her şey bozulur" dersek, peki Thanos'u getirince Infinity War'da Thanos'un yaptığı her şey bozulmuyor mu?


    Nonkanon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Thanosa verilen para ile rdj ye verilen para farklı. Onu ne yapacaksın :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marvel vs sinemanın anasını ağlattı, bıktım şunlardan ben.
  • super kahramanlarin oldugu filmde mantik hatasi aramakta bir mantik hatasi yok mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fuow

    super kahramanlarin oldugu filmde mantik hatasi aramakta bir mantik hatasi yok mu
    Fiziksel hatalar veya fizikte yapılan oynamalar (Demir Adam'ın yüksekten çakılması ama ölmemesi gibi) veya fantastik olgular (Superman'in kendi bedenine neredeyse sihirli bir şekilde ivme vererek uçması veya tanrı Thor'un aynı şekilde çekicinden yıldırımlar atması) bu tarz kurguların olayı. Zaten süper güçlü kahraman kurgularında olması gereken şey bunlar ve aklı başında kimse Thor'un yıldırımlarından şikayet etmez. Yalnızca mantıksal / ontolojik hataların pek de affı olmuyor ve mesela bahsedilen Endgame yukarıda paylaştığım mantıksal / ontolojik hatalarla dolu. Böyle bir mantık hatası göze batıyor. Kurgu bile ontolojik bir mantık hatasını kurtarmaz. Kurulan gerçeklik kendi içinde asgari bir tutarlılığa sahip olmak durumunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 15 Eylül 2020; 11:14:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marvel filmlerinde mantık mı aranır
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Thor yıldırımı kendisi üretiyor çekiç sadece araç... olmasada olur...

  • Adam uçuyor uçuyor senin dediğine bak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaptanın hero klasmanında olması başlı başınca hata zaten.

  • Avengers zaman yolculuğu işine girerek sıctı batırdı çok net. Zaman yolculuğunu bu kadar kötü işleyen başka film görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam uçarak uzaya gidiyo mantık derken

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.