Şimdi Ara

En zor sınav , kolay sınavdır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
21 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size zor sınava girmiş bir abiniz olarak neden sizin girdiğiniz sınavın daha sıkıntılı olduğunu ve neden bizim daha şanslı olduğumuzu anlatayım. Öncelikle 2015 zor değildi diyenler için netlerimi ve sıralamamı yazayım oranlayalım anlarsınız ki zaten zor olduğunu biliyosunuzdur.

YGS 107,25 net (160 soru) => oransal olarak 80,5 net yapıyor 120 soruda TYT'den 80 netim var gibi düşünün
    LYS 125 net (170 soru) => bu da 58,75 net yapıyor yani AYT'den de 59 netim var gibi düşünürsek

tyt 80 ayt 59 gibi bir netle sayısalda 8k oldum arkadaşlar. Bu bizim daha şanslı olduğumuzu gösteriyor.

Siz şu anda AYT'deki 3-4 tane seçici soruyla ilk 10k hesapları yaparken, sordukları zor soru sayısı bir elin parmaklarını geçmezken ve bunlarla seçmeye çalışırken ben hayretle bakıyorum sizin çaresizliğinize. Gerçekten ÖSYM çok kötü bir iş yapıyor. Bizim sınavlarda o kadar seçici o kadar ayırıcı sorular vardı ki onlarca yanlış yapmamama rağmen ilk 10k'yı hakettiğim için ilk 10k'ya girdim ama ilk 5k'yı demek ki haketmemişim. Sizin sınavınızda binlerce öğrenci belki Hacettepe Tıp'ı hakedecek yetideyken hiçbir tıpı kazanamayabilir. Yani açık ve net söylüyorum YGS LYS sistemini kaçırmış şanssız çocuklarsınız, yatanın kazandığı , çalışan ve emek harcayanın şansına göre kazanamayabileceği bir sınav sisteminin kurbanısınız. Asla girdiğim sınav zordu diye ağlamam çünkü çok şanslı olduğumu düşünüyorum , keşke size bizden de zor sorsalar da herkes hakettiği bölüme yerleşse. Çok sinir bozucu gerçekten, kuzenim mezuna kaldı tıp istediği için, bütün senesini heba etti ve denemeleri çok ama çok iyi geliyorken sınavda AYT'den 5-6 tane çok kötü kazara dikkatsizlik yaptığı için tıp gelmeyebilir ki bizim sınav sisteminde o kadar çok soru vardı ki dikkatsizlik yapmanın bir etkisi olmuyordu, ben çok dikkatsizlik yaptım ama 330 tane soruda 15 tane dikkatsizlik yapsan da bir etkisi olmuyordu. Ne kadar ÖSYM'ye küfretseniz yeridir gençler.Umarım hak yerini bulur da şu sistemi değiştirip soru sayısını arttırırlar ve daha seçici bir sınava geri dönerler ki daha fazla gencin canı yanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustHF -- 30 Haziran 2020; 14:32:39 >

• Merak edip baktım. 2013 senesinde hacettepe üniversitesi diş hekimliğine ile giren kuzenimin netlerini aşağıya yazıyorum

Türkçe : 37
    Sosyal : 29
    Matematik : 33
    Fen : 33

Bu netler güzeldi ama işin LYS yani sizin AYT kısmına bakalım

Matematik : 31 ( 50 soruda )
    Geometri : 11 ( 30 soruda )
    Fizik : 20 ( 30 soruda )
    Kimya : 24 ( 30 soruda )
    Biyoloji : 22 ( 30 soruda )

Bu sistem maalesef facia. 1-2 net ile insanlar 3-5 bin gerileme yaşaması hiç iyi değil.

4 net geometri ile tıpa giden arkadaşım da var. O zamanlar mf-3 puanına pek etkisi yoktu. Kimse geometri kasmazdı.

---> Sıralama 9500
    YGS-LYS sistemi bundan çok çok farklıydı ya bu sistem çöp kere çöp.

Zaten sizin için de getirmediler bu sistemi tembel boş işe yaramaz kesim için getirdiler. "Aaaw yarış atı gibiyiz ühühühühühü" diye diye ağladılar istediklerini aldılar sonunda. Kına yaksınlar. Çalışanlar da araya kaynadı maalesef.

Aklınız varsa kalmayın mezuna falan. Gün gelecek YKS de kalkacak görürsünüz. LGS ile aynı hesap..sınavsız
  • hocam merhaba öncelikle
    benim icin turkiyenin gelmis gecmis en zor sınavıdır ygslys2015.

hocam 2015Turkcesi ile 2020Turkcesi kapıssa kim kazanır sizce. meraktan soruyorum sadece :D 2015 in matı ve feni çok çok daha üsttü 2020 tytden zaten
  • o kadar haklısınız ki hocam söylemek istediğim her şeyi yazmışsınız.Bütün bir sene ayt matdan 38-39 yapan ben sınavda yaptığım 4 tane dikkatsizlik sonucu ilk 2kdan oldum şuan 10k’da kaç kişi geri atacak diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türkçe : 37
    Sosyal : 29
    Matematik : 33
    Fen : 33

Bu netler güzeldi ama işin LYS yani sizin AYT kısmına bakalım

Matematik : 31 ( 50 soruda )
    Geometri : 11 ( 30 soruda )
    Fizik : 20 ( 30 soruda )
    Kimya : 24 ( 30 soruda )
    Biyoloji : 22 ( 30 soruda )

Bu sistem maalesef facia. 1-2 net ile insanlar 3-5 bin gerileme yaşaması hiç iyi değil.

4 net geometri ile tıpa giden arkadaşım da var. O zamanlar mf-3 puanına pek etkisi yoktu. Kimse geometri kasmazdı.

---> Sıralama 9500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 30 Haziran 2020; 15:18:23 >

• ŞU ANA KADAR FORUMDA OKUDUĞUM EN HAKLI YAZI

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tarihin en zor matematik sorusu
    10 yıl önce açıldı
    En iyi dershane
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diğer arkadaşımın bu da

YGS

T : 33
    S: 25
    M : 32
    Fen : 31

LYS

Mat : 37
    Geo : 12
    Fizik : 16
    Kimya : 21
    Biyoloji :20

Sıralama --> 19bin.

• Xeratula X kullanıcısına yanıt
    Sinav dedigin boyle olur bu ne aw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97D83CB43 -- 30 Haziran 2020; 17:7:11 >
  • YGS LYS ❤️

Zaten sizin için de getirmediler bu sistemi tembel boş işe yaramaz kesim için getirdiler. "Aaaw yarış atı gibiyiz ühühühühühü" diye diye ağladılar istediklerini aldılar sonunda. Kına yaksınlar. Çalışanlar da araya kaynadı maalesef.

Aklınız varsa kalmayın mezuna falan. Gün gelecek YKS de kalkacak görürsünüz. LGS ile aynı hesap..sınavsız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 30 Haziran 2020; 17:41:56 >

Orijinalden alıntı: bıyıklı genç forvet

YGS-LYS sistemi bundan çok çok farklıydı ya bu sistem çöp kere çöp.

Ne alaka anlamadım

• offf hocam off yaktılar bizi resmen

• Liseye geçiş gibi olacak diyorum yani..önce SBS sonra TEOG çöpü en son LGS çöpü geldi yani sınavsız.
    Adım adım üniversite sınavlarını da bitiriyorlar işte

10 yanlışla Türkiye birincisi çıkan 2015 sınavından 10 soruluk sınava nasıl evrildi 5 yılda hayret edici..

Gerçi bu ülkede son 5 yılda epey şey hayret edici de, siyasi yazmayalım..

• hasanbaris kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam, evet 2015'in hala bu kadar konuşuluyor olmasına şaşırıyorum ama zor sınav sadece sınav anı için çok kötüdür, çalıştıysan sana karşılığını kat kat verir. Hem ygs hem de lys'yi çözerken ecel terleri döktüm ancak bu bir sıralama sınavı yani sıralaman istediğin gibi geldikten sonra sınav anının bir önemi yok.

2020 Türkçesinin zorluğu hakkında bir bilgim yok hocam ancak forumda gördüğüm türkçe netleri bana 2015ten kolay hissi yarattı. Çünkü abartısız söylüyorum ne bu forumda ne de çevremde 35 net ve üstü yapan adam görmedim (ilk 1k yapanlar dahil), en iyi 6 yanlış yapan duydum (ben 12 yanlış yaptım). Yani bu faciayı göremedim forumda pek. Yapabileceğim tek kıyas bu olabilir hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustHF -- 30 Haziran 2020; 18:29:5 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.