Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1349. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mekatronikçi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.297
Cevap
907
Favori
3.047.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    bankalar kredi musluklarını açınca da bu sefer ucuz kredi kullanılacak söylentisiyle de ev fiyatları artmaz mı ama? çok korkunç bir kısırdöngü bu...

  • Ev alabilen herkes alıyor yan fiyat düşsün alayım diye kimse olmaz ev bu bilgisayar falan değil. Bu ülkede ev ayrı bir olay adam yeterki biraz peşinat ve sonra kredi bulsun yüz artmış 50 düşmüş bunlar önemli değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Equal- E kullanıcısına yanıt
    Hocam banada yardımcı olabilir misiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DramaYoLLaRI D kullanıcısına yanıt

    Dubleks tavsiye etmiyorum, bir oda üst katta oluyor ve saçma sapan bir şekli oluyor, kısaca kullanışsız oluyor, keza alt kat odaları da. Dubleks olan evleri ilanlarda hem kiralık, hem satılık için arattırmıyorum, o derece diyeyim.

  • Piyasadan takip ettiğim kadarı ile konut piyasasında kredi verilmemesinden dolayı durgunluk, otomobil piyasasında fiyatların yüksekliği, yedek parça, kasko ve bakım masraflarının tavan yapmasından dolayı durgunluk var.


    Fiyatlarda ise az da olsa sürekli bir artış durumu devam ediyor, ancak alım satım durma noktasında. İlginç bir durum.

  • Arkadaşlar hayat sigortasını iptal ettirmemenizi tavsiye ederim, geride kalanlara borç bırakmayın.

  • Beyler merhaba bir sorum olacak. Diyelim ki bir daire alacağız. Kamu bankasından 0.99 veya 1.20 oranlı kredi kullanacağım. Daire sıfır direkt müteahhitten alacağımızı varsayıyorum. Tapu rayiç bedeli 350 bin Tl gözüküyorsa ama müteahhitte elden 500 bin tl daha para vereceksek banka bize 350 binden fazla kredi verir mi? Banka ben sana 400-500 bin verdim ama sen tapuda rayiçi 350 göstermişsin deyip sorun yaratır mı? Yani tapu devri gerçekleştirilirken gösterilecek rayiç bedel, banka kredisinden az olabilir mi?

    Not: Banka ekspertiz raporuna göre daire fiyatı 1.3 milyon olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_albat -- 10 Ağustos 2022; 22:23:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • m_albat M kullanıcısına yanıt

    tapu rayiç bedelinin çekeceğin kredi ile alakası yok. ama satış bedelini en az senin çektiğin kredi kadar göstermen laızm.

  • Eskiden kalan bir alışkanlık var. Tapuda gösterdiğinden fazla kredi kullanamazsın diye. Banka hiç oralara bakmıyor. Eksper 450 mi dedi 405 lirayı hesabına yatıyor. Sen tapuda 380 gösterebiliyorsun. Şimdi birileri maliye falan diyecek, hala birşey olmadı. Birşey olacağınıda düşünmüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DramaYoLLaRI D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben dublekste oturuyorum, bir kaç ay önce aldım, 2+1.
    Çocuğumuz küçük olduğu için rahat ettik. Üst katta o uyurken, biz rahat ediyoruz.
    Ama tabi piyasası bir tık yavaş gidiyor, yaşlılar tercih etmiyor vs.
    Ama sirkülasyon olan bir yerde ise her türlü satılıyor. Bir iki ay geç gidiyor ama gidiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • coMMann kullanıcısına yanıt

    0.99 kredi veren bankamı var ?

  • Kayhan26 K kullanıcısına yanıt

    özelden mesaj atayım.

  • Her şeyin bir sırası oluyor.Bankaya sen şu kadar kredi çekeceğim diye bir meblağ başta bildirmek zorunda da değilsin , eksper gelmeden zaten sana ne kadar kredi verileceği belli değil , eksper değerleme yapınca ne kadar kredi çekeceğin netleşiyor.Sonrasında tapuyu alırken bildirimde bulunuyorsun.

  • Equal- E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bankaya gelir belgelerimi sunuyorum. Kredi şu kadar istiyorum diyorum. Gelir belgelerine göre sana istediğin krediyi verebiliriz diyorlar sonrasında tamam dersem eksper değerleme için gidiyor, eksperde de sorun çıkmazsa krediyi veriyorlar. Böyle olmuyor mu? Ben her bankayla görüşürken ne kadar kredi alabileceğimi öğrenmek için her defasında eksper ücreti mi ödeyeceğim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • renkly1i R kullanıcısına yanıt

    Eskiden kalan alışkanlık diye bir şey yok kanunlar var.Sen çok cüzi bir miktar düşük gösterirsin belki de bugün takılmazsın ama herkesi gelir idaresi dikkate alırsa 5 yıl içerisinde cezası ile birlikte takdire sevk edip alma hakları var.

    Yani 1.000.000 kredi çeken adam 900.000 tl gösterse çok sıkıntı olmaz ama kesinlik yok 5 yıl içerisinde belki dikkate alabilirler ama sen tutup 1.000.000 yerine 400.000 tl gösterirsen maliyeye geçte olsa intikal eder.Eskisi gibi değil yani excelden o bölgedeki beyan edilen rakamaların ortalaması alınıp belli bir rakamın altında beyan edenlerin hepsini takdire sevk ederler canın yanar sonra :)

  • m_albat M kullanıcısına yanıt

    O başta sorulan sorular aslında kifayetsiz yani sen bankadan girdin bireyselde "ben 800.000 tl konut kredisi çekmek istiyorum" dedin tamam dediler ama eksper geldi ve orayı 750.000 tl olarak değerledi bu durumda 600.000 tl kredi çıkabilir.Şu dönemde böyle bir şey söz konusu değil ama 2018-2019 dönemlerinde ekspertizlerin konutları düşük değerlemesinden dolayı çoğu kişinin satışı ya iptal oldu yada bireysel kredi ile tamamlayabilenler tamamlayıp aldı.

  • Hocam ilk sorulan sorular aslında kifayetsiz değil. Merkezden borçlanma talebinize cevap alıyorlar. Eksper raporu da kriteri sağlıyorsa sizin talebiniz olumlu sonlanıyor. İlk başta beyan ettiğiniz gelir istediğiniz kredi tutarı için yetersizse, istediğiniz krediyi eksper raporuna bile ihtiyaç duymadan vermeyebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_albat -- 11 Ağustos 2022; 20:11:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar babam 55 yasinda konut kredisi cektik gördüğünüz gibi dünyanın parasını aldılar .
    Bunların hangilerini iade alabiliriz ve 0.99 cektik oranda değişiklik olur mu




    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zorbey27 kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim hepsi alınabilir ancak süreç o kadar insanı bezdiriyor ki. İlk önce size sigorta şirkete yazacaksınız. Burada muhatap TS. O sizi sigortayı yapan acenta ile görüşün diye cevap verecek. Yani banka şubesiyle. Daha sonra bankaya yazacaksınız. Oda size Sigorta ile görüşün diyecek. Tabi devlet bankalarında buradan bir sonuç çıkmıyor genelde.
    Daha sonra 2. aşamaya geçmeniz gerekecek Bankacılık Hakem heyeti, BDDK ve SEDDK ya eşyamanlı yazmanız gerekecek. Tabi bunlar hep vakit alıyor. Bunlardan olumsuz cevap geldikçe bir üst kademelere yazmaya devam edeceksiniz. Tüketici Hakem Heyeti daha sonra mahkemeler şeklinde devam ediyor. Buralara yazarken haklılığınızın dayandığı kanun maddelerinide referans verirseniz daha iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bankalar artik max 500k kredi veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.