Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Niemans Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31.292
Cevap
907
Favori
3.047.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12101211121212131214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ser_jan S kullanıcısına yanıt
    Sahsi fikrim en iyi ihtimalle 2022 yilina kadar boyle bir hamle olmayacagi. Ulkenin ekonomik yapisi ortada. Ulkeye doviz akisi olmadanda yapilamaz. Bizim ulkemizinde en fazla doviz geliri (normal yollardan) turizm. Malum covidden oturu bu yil o da kotu gecti. Eger bu sezon oncesi covid mevzusu rahatlar ise (asi vs) onumuzdeki 2 sezonun iyi gecmesi ve secimin gelmesi sebepleriyle birlikte 2022 yilinda bir aksiyon olur. Tabi yine 0,64 0,74 ler gelirmi orasi belli olmaz, gelebilir ama yine sahsi fikrim o kadar olmasa da 0,99 0,89 gibi rakamlarin gelebilecegi. O rakamlar geldiginden de diger handikap ortaya cikacaktir: ev fiyatlari artacaktir.

    Ben 0.99 a yetisebilip uygun bir ev bulup 3 ay once satin aldim. Suan cevremde ev bakanlara tavsiyem gercek anlamda piyasa fiyatinda yada daha uygun ev bulabiliyorsa almasi yonunde. 2 yil sonunda yapilandirma yapip iyi bir avantaj saglanabilir cunku 2 yil sonra faizler duser ise ev fiyatlari yine ciddi yukselecektir (hem enflasyon sebebi hem de faiz dusus etkisi birlesince) o zamanda yapilandirma yaparak kar edilebilir. Hele ki yuksek pesinat-az kredi ile alinabiliyorsa su donemler (onumuzdeki 6 aylik surec) dahada avantajli olur.

    Tabi bunlar sahsi fikrim ve belirli olculerde riskler icerir. Her kisi kendi butcesini, kendi imkanlarini ve bakis acisini daha iyi bilir. Bu nedenle en iyi karari kendiniz almak en dogrusudur.




  • bu ulkede hıc bır seye olmaz demem ben. sıfır evlerle sınırlı kalmak uzere kredı duzenlemesı bellı sartlarda olabılır dusuncesındeyım.ınsaat ekonomısı olmazsa olmazdır. ama tabı sunuda unutmayalım,500 bın lıra olan bır ev bu kararın sabahında 550 olur 600 olur. yanı duzenleme yapılması muteahhıtlerden baska kımsenın ısıne yaramaz. yenı evler yapılmaya baslanacagı ıcın belkı bıraz da ıstıhdam artısı olabılır. ama alıcının bu kredı duenlemesı ısınden hıc bır zaman kazanclı cıkacagını dusunmuyorum. en ıyısı yuksek faız de ev alıp yapılandırma yapmak oldugu dusuncesındeyım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9ED15FB90

    bu ulkede hıc bır seye olmaz demem ben. sıfır evlerle sınırlı kalmak uzere kredı duzenlemesı bellı sartlarda olabılır dusuncesındeyım.ınsaat ekonomısı olmazsa olmazdır. ama tabı sunuda unutmayalım,500 bın lıra olan bır ev bu kararın sabahında 550 olur 600 olur. yanı duzenleme yapılması muteahhıtlerden baska kımsenın ısıne yaramaz. yenı evler yapılmaya baslanacagı ıcın belkı bıraz da ıstıhdam artısı olabılır. ama alıcının bu kredı duenlemesı ısınden hıc bır zaman kazanclı cıkacagını dusunmuyorum. en ıyısı yuksek faız de ev alıp yapılandırma yapmak oldugu dusuncesındeyım

    hocam ikinci el ev de vade 1.67 oldu,


    hadi 3 ay faizler düşmüşken ev alınamadı - çok doğal çünkü ev fiyatlarını arttırdılar, millet ucuz vadeden kapış kapış belki 100 bin fazladan evi değerinin üstünde aldı -


    ancak şu anda ev almak da çok mantıklı mı bilemiyorum, ayrıca yapılandırma için bildiğim kadarı ile cumhurbaşkanlığı kararı gerekiyor, ben kredi çekerken 10 yıldı 1 kez 2019 yılında oldu, 10 sene boyunca da olmaz demişti şube.


    yani yapılandırmaya da çok güvenmemek lazım.





  • bazen13 kullanıcısına yanıt

    hocam bende 4 yıla yakın oldu 090 dan aldım 087 yapılandırma cıktı manası yok dıye ugrasmadım. ama 130 lardan 117 lerden alanlar yapılandırma yaptı cokta karlı oldu. hem evı alırken ucuz aldılar hemde yapılandırma cıfte kar ettıler. cumhurbaskanı kararı ıle ılgısi yok, banka para satar a bankasının 1,67 vadelı parasını faızler duserse b bankası 120 den seve seveyapılandırır. kredı cektınız bugun 1,67 den 3 ıhtımal var faızler arttı dıyelım kardasınız, ucuza mal ettınız evınızın degerı de arrtı cabası, faızler dutu yapılandırısınız evı ucuzdan almıs olursunuz, degısmezse faızler o zaman ıste evı nasıl bı fıyata aldıgınız cok onemlı. aslında her zaman onemlı olan sey alıs fıyatı 3 puan ındırım pesınden kosan adam eve 1000 lıra pazarlık yapsa daha karlı oluyor aslında. ama nedense ınsanlar faız e bakıyor ılgınc bı sekılde aynı evı 500 e 1,20 faız desen almıyor. 700 e 0,85 desen kosa kosa gıdıyor. ekonomık okur yazarlıgımız zayıf malasef.

  • şuan nasıl oluyorsa en uygun kredi ing bankda 1,29luk oran ile


    devlet bankaları 1,50yi görürken özel bankalar nasıl 1,29la veriyor anlam veremiyotum normalde tam tesri olması gerekmezmi aklım almıyor valla

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    İng kredi notuna göre kredi veriyor olabilir. Son zamanlarda çok popüler oldu bu yöntem. 1800 kredi notunuz varsa belki o orandan verebilir
  • FrankCostello kullanıcısına yanıt

    anladım 1.29 diyip işte birinci el ikinci el nota göre artar diyorsunuz,

    çok mantıklı yarın bi sorup buradan paylaşırım,


    bu arada baktım akbankdada 1.41 den başlayan diyor oda büyük ihtimal sabit olmayıp duruma göre değişen oran


    bir nevi reklam aldatmaca yöntemi amksat müşteri çekmek sanırım

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Akbank'in böyle yapacağını sanmıyorum ama yine de sormakta fayda var. TEB ve İNG bu işin kurnazi oldular artık. Kredi kullanirlen ilerleyen zamanlarda yapilandirmaya izin verip vermediklerini de öğrenin muhakkak.
  • FrankCostello kullanıcısına yanıt

    selamlar, bugün 3 4 kere arayıp ulaşmaya denedim fakat ulaşamadım bi türlü,

    evet yapılandırma olayıda çok önemli,

    halkbank ve akbnak yapıyor onu biliyorumda ingyi yarın sorup tekrar denicem

  • FrankCostello kullanıcısına yanıt

    bu arada yapılandırma derken, bu bi ara 0.99a herke yapılandırmıştı ondanmı bahsediyorsunuz

    yoksa mesela 4 ay sonra 1.20 lere düştü örnek 20 bin tl ara ödeme yapıp faiz düşürmeden flnmı bahsediyorsunuz?


    zaten her düştüğünde ara ödeme yapıp oranı düşüremiyormuyuz kafam karıştı açıkcası

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Biraz zor ama ilerde olur da faiz oranları düşerse banka yapılandırma izni verecek mi öğrenmek lazım. Katılım bankaları izin vermiyor bildiğim kadarıyla.
  • FrankCostello kullanıcısına yanıt

    ozaman en iyisi halkbank tarzı devlet bankaları

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Devlet bankası nispeten daha iyidir ancak bu ara verilen faiz oranları çok yüksek. Sanırım en uygun veren Akbank. Devlet bankaları arasında da fark oluşabiliyor. Kimisk yuksek hayat sigortası satıyor. En iyisi tek tek gidip teklif almak
  • FrankCostello kullanıcısına yanıt

    bizim tireboluda bi halkbank ve tirebolu subesi var ikisinden birini seçicem mecbur ve evet akbankın hayatı 2k yı bulurken hakın hayat sigortası 500 tl :)

  • Arkadaslar yapilandirma kisa vadede zarar getirir diye dusunuyorum? Cezasi yuzde 1 galiba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bazen13

    Ferdi kaza ilk defa duyuyorum. İptal ettirin hocam arayip. Bankanin bunu zorunlu kilcagini dusunmuyorum.


    hangi banka bu?

    vakıfbank hocam. iptal ediyorlar mı aradığım zaman.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishCoder

    vakıfbank hocam. iptal ediyorlar mı aradığım zaman.



    Alıntıları Göster

    olmadı şube'ye gidip iptal ettirirsiniz hocam,

    bastırın derim, alakasız bir işlem, hiç duyulmadık bir işlem..

  • ser_jan S kullanıcısına yanıt

    Kredi indirimi beklemiyorum da...


    Şöyle bir şey var.


    Kredi faiz oranı düştüğünde elde edeceğiniz kar 3 ise faiz oranı indiriminden kaynaklı emlak piyasasının canlanması ve dolayısıyla emlak fiyatlarının yukarı doğru güncellenmesi ile edeceğiniz zarar 5 olacak.


    Geçen kredi indiriminde ev fiyatlarındaki artışı herkes gördü.

  • 2 ay önce Vakıfbanktan 1.19 oranı ile 400 bin çektim en kısa zamanda umarım yapılandırma gelir herkes faydalanır aldığımız ev kadar parayı da faize ödüyoruz ama yapacakta başka bir şey yok nakit para olmayınca bankanın eline düştük..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Twonokta

    2 ay önce Vakıfbanktan 1.19 oranı ile 400 bin çektim en kısa zamanda umarım yapılandırma gelir herkes faydalanır aldığımız ev kadar parayı da faize ödüyoruz ama yapacakta başka bir şey yok nakit para olmayınca bankanın eline düştük..

    Aynen hocam ya insana o koyuyor ev parası kadar faiz ödemek. Ama kira ödeyeceğime faiz ödüyoruz deyip teselli ediyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12101211121212131214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.