Şimdi Ara

En ucuz hazır veya pratik yemekler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yaş kemale erdi, işimden iyi de kazanıyorum artık ailemden ayrı eve çıkacağım. Şöyle bir sorun var işten yorgun argın geldikten sonra hayatta yemek yapmakla uğraşamam bisküvi yerim daha iyi. Bu yüzden mümkün olduğunca hazır veya en azından yapması hızlı ve pratik, maliyeti de düşük yemekler arıyorum.

Yemeksepeti gibi yerlere baktım. Tek öğünün ortalama fiyatı 10-20 Tl arasında. 15 desek ayda yapar 450. Tek öğün için oldukça yüksek bir fiyat.

Kahvaltı + akşam yemeği düşünüldüğünde fazla masrafı olmayan neler olabilir? Önerilere açığım. Teşekkürler.

• Yanlış yoldasın genç adam ! Hazırlanan pratik ve hızlı yemekler ile vücudun için gerekli olan vitamin ve minarellerini alamazsın. Haftada 2 kez baklagik 1 kez balık ve haftanın her günü 500 ml süt tüketmelisin. Her öğününde sabah kahvaltıları da dahil olmak üzere yeşillik kullanmalısın.

Ton balıklı salata, Tavuk göğsü ızgara, esmer makarna, güzel nar ekşili, limonlu bir salata, ayran gibi ürünlerle kendine menü hazırlayabilirsin. Marketten aldığın hazır gıdaların hiç biri vücudun için gerekli olan vitaminleri sağlamaz sadece karnını doyurur geçersin. Yarın birgün ya kalem gibi zayıf olursun ya da götü, göbeği salarsın.

Güzel yağlı bir peynir ( Keçi ), güzel bir zeytin, domates salatalık üzerine maydonoz ve limon ile, 2 dilim kızarmış ekmek üstü tereyağlı, yanında açık limonlu çay ya da portakal suyu ya da süt nasıl istersen ve kahvaltının olmazsa olmazı yumurta. İster haşla, ister sahanda, istersen de sucuklu yap abartmamak kaydı ile ve sucuğun kalitesine çok dikkat et 2 3 ince dilimi geçmesin maksat kahvaltının lezzetlendirmek.

Akşam yemeğin de ise mercimek yemeği, fasulye ya da nohut + güzel bir salata herhangi keyfi bir içecek ayran ya da ice tea. Ya da güzel bir tonbalıklı sandviç + icetea içebilirsin. Ya da bulgur pilavı ve tavuk haşlama + salata (Favori yemeğimdir ancak akşam yemeği için biraz güçlüdür.) Esmer makarna, güzel yağsız kırmızı et kendi suyunda pişmiş + salata.

Marketler de satılan ya da fast food tarzı yerlerde satılan yiyecekler vücudunuza hiç bir şekilde yarar vermez tam tersine zarar verir. Besin değeri olmayan yüksek oranda yağ içeren bağışıklık sistemini en çabuk çökerten yiyecek türleri bunlardır.

Her akşam yapabiliyorsan menüye bir de çorba ekleyebilirsin.

• Gurbetteyim, dolayisi ev yemeklerine hasret düstüm buralarda. Bu konuda hem besin degeri yüksek hem de pratik olan konserveler basi cekiyor; mercimek, nohut, bezelye, fasulye, barbunya.. vb baklagiller.
    <Silginin yolla buluştuğu yer>
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.