Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4839. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
100.696
Cevap
615
Favori
4.051.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 48374838483948404841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016) 10 / 7.5 Kaplan ve Ejderhanın devam filmi güzel olmuş

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faramir



    6/10

    Eski serilere göre çok yavan kalmış.
    imdb den link verin hocam.

    bu eklenti calismiyor. filmi göremiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Programcıların el atması lazım.

    Bu arada bahsettiğim film;https://www.imdb.com/title/tt3348730/
  • Murder on the morient express



    Türkler yine arapvari gösterilmiş. Konu güzeldi ama türklerle alay edip kendini bi bok sanma mevzusuna uyuz oluyorum filmlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boogie nights

    Erkek bir porno yildizinin yükselişi düşüşü konu.







    Son sahne düşman gö.üne dedirtiyor :))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün de Whisper of the Heart isminde bir anime izledim.Pek beğenmedim acikcasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Network • 1976 / Sidney Lumet

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Sidney Lumet'in televizyon dünyasının kirli çamaşırlarını ortaya serdiği müthiş şaheseri. Yayın sırasında işten çıkarılacağını öğrenen spikerin, gelecek yayında intihar edeceğini itiraf etmesiyle başlıyor her şey. Kıvılcım adeta bir alev topuna dönüşüyor. Yetmiyor tüm ülkeyi etkisi altına alan yangına dönüşüyor. Tabii ki televizyon ve rating algısı ile zihinleriyle oynanmasına izin veren toplum adeta tuz biber ekiyor olaylara. Baronlar tepeden şov kaygısına düşüp, maddiyat hesapları yaparken çeşitli oyunları alet olduğumuzu açıkça cüretkar biçimde sunuyor yapım. Hollywood, klasik evresinde böylesine kitlesel durumlara ya da pazarlara hakiki eleştiriler getirip enfes filmler hazırlıyordu. Günümüze baktığımızda böylesi eleştirilerin yerini son derece cılız yapımların bıraktığı da üzücü bir hakikat.

    Şov dünyasının ekranlar yoluyla kitlelere nasıl ulaştığını etkileyici dille anlatıyor. Bunun yanında kanalın içerisindeki tiplemeleriyle her bir karaktere ayrı roller biçilerek, fazlasıyla eleştiri hakim oluyor.


    Öncelikle herkesin normal karşılayıp, sadece kanal üzerinden satranç gibi hamlelerle kullandıkları Howard Beale var. Sektörün 'peygamber' sıfatıyla yarattığı kişi. Halk için putlaştırma konusu olarak, üstteki burjuvalar için maddi araç olarak görülüyor. Kısacası din ve tanrı sömürüsü gibi, sorunlu olan kişiyi kendi amaçları uğruna kullanmakta beis görmeyen sömürgenler mevcut. Dikkat edilmelidir ki sonradan ratingleri düşen sözde peygamberlerini yine kendileri öldürüyor.

    Android gibi hareketler sergileyen, son derece duygusuz ve kendisinin deyimiyle maskülen bir karakter olan Diana ise canavarın ta kendisi. Medya ve şov algısının kirli yönlerini sergileyen bedensel yığın. Komiktir ki sevişme sahnesinde Max ile kapıdan girip, sevişme anında bile işten ve televizyondan bahseden kişi, filmin sonlarına doğru Max'in erkekliğine dil uzatır. Cinsellik onun için önemli değildir. Duygularından arınmış, yaprak gibi savrulan ve varlığını sadece iş üzerinde kabul ettirmeye çalışan soğukkanlı sürüngendir.

    Max tam olarak bizi temsil ediyor. Birine tutulup eşiyle problemler yaşayan, hayatı ve kendini sorgulayan tip. İnsan olmanın durumu da buradan gelir. Düşünme üzerine düşünme, sürükli denetleme ihtiyacı. Eşinin depresyonda olduğunu öğrenince yıkılır, olması gerektiği gibi. Herkes camdan çılgınlar gibi bağırırken o anlam veremez. Aynı zamanda yaşlanmaktan hatta ölümün yaklaştığından korkar.


    Arşivde olması gerekenlerden. Tozlanmaya başladığı vakit tekrar açıp izlenesi.


    8.5/10




  • Hostiles 10/8.5

    Kızılderililerin hakkını teslim eden bir film.

    Muhteşem oyunculuklar ve Christian Bale.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Adjustment Bureau - 8.5/10

    9'u hak etmiyor, 8 vermek de haksızlık olur. Bilim kurgu olarak geçiyor ama bilim kurgu ile en ufak bir ilgisi dahi yok; fantastik janrında, seyretmek isteyenlerin bilgilerine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 30 Mayıs 2018; 3:17:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suicide Squad



    Bu filmi çok övmüşlerdi, bende anca izleyebildim....

    Bence olmamış, DC nin en dandik yapimi olmuş.... Kalite cok düşük amac zaten saçma... Headshoot ve Harley karakterleri hariç diğerlerinin varliginin amaci bile belli değil...

    Notum ; 4/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Room 237, bir gurup Kubrick hayranının ‘The Shining’ filmini analiz ettiği çalışma. Açıkçası kimi yerlerini abartılı bulmuşsam da bazı tespitler gerçekten çok ilginç, Kubrick hayranlarına tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alis harikalar diyarında 2

    Uykulu bir anımda izledim ve izlerken zaman zaman uyudum, filmin uyumama katkısı olup olmadığı konusunda tam emin olmamakla birlikte ayık bir kafayla izlenmesi halinde hoş bir seyirlik olacağı kanaatindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    Blade Runner 2049



    Sindire sindire bir kez daha izledim, 5 olmuştur herhalde. Roger Deakins, Denis Villeneuve, Michael Green, Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas... Öyle bir film ki castından yönetmenine, yapımcısından kurgusuna kusursuz. Neo Noir-Cyberpunk severlerin es geçmemesi gereken başyapıtlardan biri. Overrated Marvel filmlerinin deli gibi gişe başarısı elde ettiği yerde bu filmin gişede çakılması ise sinema sektörü adına kara bir lekedir. 10/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunnyundermoon -- 1 Haziran 2018; 10:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • THE BABYSITTER (2017)



    Netflix yapımı filmlerin genelde başarısız olduğunu, özellikle bu filmin felaket derecede kötü olduğunu söyleyenler vardı. Ama dün gece izlerken pek de kötü olmadığını farkettim. Öncelikle senaryo kısa tutulmuş. Filmin süresi çok kısaydı. Hiçbir şey üzerinde fazla durulmamış. Bu da filmi çerezlik hale getirmiş. Özellikle Cole ve Bee ilişkisine daha fazla yer ayrılmalıydı. Samara Weaving çok güzel gerçekten ve güzelliğini sergileseydi daha iyi olurdu. Ama yine de boş vaktinizi değerlendirebilirsiniz.



    7/10

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • El método • 2005 / Marcelo Piñeyro

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    İş başvurusunda bulunan adayları Grönholm Metodu ile testten geçirerek, sadece kendilerini test etme yoluyla değil ayrıca rakibini de elemeyi gerektiren rekabetçi konusu var. Bilgisayarda gelen sorulara karşılık hararetli şekilde tartışmaya giren grup sistemi söz konusu. Diyalogların başarısının yanında aynı zamanda ileride ne olacağı hususunda bin türlü soru gelebiliyor aklınıza. Zaman içerisinde birçok şey oluyor ancak bana göre yapım verdiği merak duygusunu sonlara doğru iyice kaybedip, perdenin arkasındaki ufak gizemi ballandırarak anlatırken aslında pek de bir şey olmadığını görüyoruz. Hararetin artmasına eşlik edemeyen cılız sonuyla beni pek de tatmin etmedi. Yöntemi ve konusu bakımından kesinlikle başarılı. Mekan değişikliğinin kısıtlı olmasına rağmen alternatif ilişkiler üretip sahnelere heyecan da katabilmiş. Grup üyelerinin birbirine olan etkileşimleri oldukça realist hazırlanmış.

    Gizem uyandıran filmlerin mutlaka buna uygun hakiki bir finale ulaştırılması gerekiyor. Kafamızda tasarladığımız, grup üyelerinin adeta adaya düşmüş aç insanlar gibi rekabetin içerisinde olmasının ardında mutlaka güçlü dayanak olmalı. Hikaye içerisinde buna uygun geçişler de mevcut. Ara sahnelerde karakterlerin gelecekteki yapıyı etkileyecek birçok münasebeti de yansıtılıyor. Karakterlerin içsel temposuyla yukarı çıkan yapım finaldeki etkisizlikle maalesef cılız rüzgar etkisi gösterdi.

    Exam adlı remake'i de yapılmıştır aynı zamanda. Seveni bol, izlenebilir ancak beklenen etkiyi gösteremediğini zannımca söylemem gerek.


    6.5/10




  • bunnyundermoon kullanıcısına yanıt
    Gaza getirdin beni, izliyorum hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oliver Stone'un yönettiği bir başka güzel film. Yaşanmış olay olduğunu sanırım bilirsiniz.
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
    8/10
  • IMDB listemle ve buradaki bölümle pek haşır neşir olamadım yıllar içerisinde. 1920'den itibaren izlediğim, tavsiye ettiğim filmleri ekşi'ye liste halinde yazdım. Amerika yapımlarını vermemeye de özen gösterdim. Dünya sinemasına meraklı çok sinefil var. Konuyla da ilgili oldukları için yararlı olacağını düşünüyorum. Zamanla bölümde de benzeri konular açmaya gayret göstereceğim.


    https://eksisozluk.com/entry/77570598

    Ardı ardına attığım mesajlar için kusura bakmayın.
  • GRİNG0 kullanıcısına yanıt
    82 yapımı "Blade Runner" filmini izlemeden izlemeni önermem.
  • Can't Buy me Love (1987)



    80'li yılların atmosferini en iyi şekilde yansıtan bir gençlik filmi. Patrick Dempsey ve 2015'te hayatını kaybetmiş Amanda Peterson başrolde. Amanda Peterson'un tek başarılı filmi sayılıyormuş. Genel olarak bir gençlik filminden bekleneni veriyor.



    7/10

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 48374838483948404841
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.