Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (3852. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
100.655
Cevap
615
Favori
4.049.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 38503851385238533854
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bilinen bir hikaye ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Eğer Formula 1 ve motorsporu seviyorsanız filmi mutlaka izleyin. Eğer F1 tarihiyle ilgili bir bilginiz yoksa filmi izlemeden önce araştırma yapmadan izleyin aldığınız haz katlanacaktır.

    9/10


  • Alex Üçlemesinin ikinci filmi. Bu da güzeldi. Yönetmen filmin içinde müzik klibi bile çekmiş. 7.5/10

  • 7.5

    Guido Anselmi son filminin hazırlıkları ile uğraşan bir yönetmendir. Herkes onun eski işlerine bakmakta ve ondan büyük bir iş beklemektedir. Çevresindekilerden bir huzur bulamayan Guido yeni filmi için parlak bir fikir de bulamamaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi hayatındaki kadınlar da ona rahat vermez. Guido giderek boğulduğunu hissetmektedir.


  • 7,8/10
  • İçimdeki Yangın

    Ben böyle birşey görmedim.Son sahnelerden inanılmaz etkilendim.Senaryoda herhangi bir mantık hatası yok. 10/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi »Forrestgump -- 20 Şubat 2014; 23:17:18 >
  • Tabiate bijan - Sakin Yaşam (1974)
    http://www.imdb.com/title/tt0072248/

    İranlı yönetmen, Sohrab Shahid Saless'in yönettiği film, demir yolu geçidinde çalışan, emekliliği yaklaşmış yaşlı bir adamla, karısının sıradan, günlük hayatlarını gösteriyor. Filmin çoğunluğunun tek odalı bir evde geçmesi, trenin dümdüz güzergahı, saatin tik-tak sesi, yaşlı çiftin hayatlarında son noktaya geldiklerini göstermesi ve artık kapana kısılmış oldukları hissiyatını vermesi bakımından önemli bir anlatım yolu olmuş. Çiftin birbirleriyle olan iletişimi de bir o kadar soğuk. Zaten şehirden epey uzakta, arada oralara varan trenin dışında şehirle aralarında hiçbir bağ kalmamış iki yalnız insan-lar, bu yüzden de içlerine kapanmışlar gibi. Bazı filmlerde insanların rutinleri size izletildiğinde siz de onlardan biri oluyorsunuz, bu film de öyle. Durgun yapısını filmin anlattığı şeyler bakımından hoş karşılamak gerek. Önemli bir İran filmi. Berlin Film Festivalinden de dört adet ödülü var filmin. 8/10





  • 7.5/10



  • Diziyi yeni görmüş olmama üzüldüm, bittiğine ayrı bir üzüldüm.
    Film dizinin devamı ve bazı şeylerin açıklığa kavuştuğu yer olması bakımından gayet iyiydi.
    8/10

  • 6/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Kendisinden daha sonra çıkmış 'kesişen hayatlar' konulu filmlere örnek olmuştur. Alejandro González Inárritu'nun Ölüm Üçlemesi'nin ise ilk filmi. Daha sonra 21 Grams ve Babel filmleri geliyor. Fakat bana göre en etkilisi, acısı Amores perros.. Kurgunun içine serpiştirilmiş o kadar güzel tesadüfler, kesişen sahneler var ki insan filmi izlerken zevk alıyor, hüznün içinde buluyor kendisini..

    Film üç ana hikayeden oluşuyor. Yani aslında üç kısa film diyebiliriz. Bu yapımların tek bir yerden gidip de seyirciyi sıkma gibi imkanı da yok. Hangi konu uygun geliyorsa o konuda kendinizden bir şeyler bulmak mümkün.


    En acıklısı bence El Chivo'nun hikayesidir. Çünkü evlat her zaman bir bedenden ya da bir diğer tekil kişiden daha değerlidir. Bu yüzden kızına itiraf etse bile onun bunu nasıl karşılayacağını bilmiyor ya da bunun sonunda yaşanacak bir diyalogdan mahrum kalıyor. Sokaktan yaralı bir köpeği alıp da doğru eylemin karşılığında zarar görüyor. Sevdiği tüm köpekler ölüyor. Belki de bundan sonra her şeyin önemsiz olduğunu düşünüp üvey kardeşlerini yalnız bırakıyor, kendi vicdanlarına hepsediyordu onları.

    Bundan önceki iki hikayenin temel odak noktası ''Yuva yıkanın doğru düzgün bir yuvası olmaz.''

    Octavio'nun yengesine karşı beslediği ihtiraslı aşk daha beter. Çünkü bu olayın mutlu sonla bitmeyeceği de bariz. Kişiler birbirlerine akrabalık/yakınlık düzeyi olarak ne kadar yakın oluyorsa vicdanları o kadar rahatsız oluyor. Bütün yenge hikayelerinin sonu 'beni, beni, bihterini..' şeklinde biterse ne olur üzülmeyin. Ancak hikayeye baktığımız zaman abisinin bunu hak ettiğini de görüyoruz. Abisi de hafiften Felipe Melo'nun yakın akrabasıydı sanki.

    Daniel ve Valeria'nın hikayesi ise şaşalı bir sahneden aşağıya yavaş yavaş inmeye benziyor. Her basamak indiğinizde daha da normalleşiyor, göz önünden çıkıveriyorsunuz. Özellikle Valeria gibi güzellikte olan kadınlar bu durumu çekemez. En azından egoları buna asla izin vermez. Daniel ise acayip.. Eşin var, iki tane de kızın var. Hadi aldatıyorsun, uyuyorsun iblise de Valeria'ya niye sahip çıkmıyorsun? Nerede aldatmaca, orada pislik ruhlu bir erkek. Aldanın hanımlar aldanın. En çok da Richie'yi aradıkları sahnelerde gerildim. Aman aman..


    Inarritu'nun kazandırdığı güzel eserlerden bir tanesi. Mutlaka izleyin, tadına iyice varın.


    9.0/10




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

    Birçok filmi göremiyoruz neden acaba

    +1
    Benim eklediğim filmler de çıkmıyor


  • NFL sezonu bitince özlemi tematik filmlerle gideriyorum. Vince Papale'nin yaşamöyküsü beyaz perdeye taşınmış. 30 yaşındaki barmen yardımcısının draft edilmeden profesyonel olmasını spor ve içtenlikle birlikte anlatıyor. 30 yaşında halı saha topçusunun Barcelona'da Messi ve Neymar ile yan yana oynaması gibi ütopik bir şey gerçekleşmiş. Mark Wahlberg, rolünü (wide reciever mevkisini) başarıyla sergilemiş. Amerikan futbolu bilgisi isteyen film, Rocky I filmini beğenlerin de hoşuna gidecektir, paralel unsurlar var. Keza bu film de Philadelphia'da geçiyor.

    Invincible ----- 8.5/10
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denn1s33

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

    Birçok filmi göremiyoruz neden acaba

    +1
    Benim eklediğim filmler de çıkmıyor

    yeni filmlerde öyle bir sıkıntı var.

  • 7/10

    Before Sunrise gibi bir şey bekleyerek izlemeyin. Çok daha farklı, daha gerçek bir film. Kadın-erkek ilişkileri hakkında önemli bir seri bu. Mutlaka izleyin bu üçlemeyi.


    http://www.imdb.com/title/tt2278871/

    7/10

    Beklentim çok daha yüksekti. Etkilemedi beni ve süresi uzundu. Oyunculuklar çok başarılıydı onu unutmayayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrei Tarkovsky -- 21 Şubat 2014; 1:36:15 >






  • 7/10

    http://www.imdb.com/title/tt2193265/

    7/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geldimmigordun -- 21 Şubat 2014; 2:40:29 >

  • 10/10
    4. Defa bir filme 10 verdim
  • Yerçekimi imbd 8,2

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Antoine Roquentin: Ben şahsen La Dolce Vita'yı daha çok sevmiştim daha uzun olmasına rağmen 8,5 beni fazla baymıştı..

    @Geoff Peterson: Yeni film olmasıyla alakası yok sebebini bilmiyor olsam da.


  • Konu olarak, beni içine çekmeyi pek başaramadı, senaryo anlamında da ara sıra kopukluklar hissettim. Bana göre artısı olmayan normal bir bilimkurgu filmi.

    6/10




  • 
Sayfa: önceki 38503851385238533854
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.