Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.481
Cevap
21
Favori
75.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hunter x Hunter


    Anime izlemeye nispeten yeni başlamış ve henüz fazla anime tüketmemiş biri olarak "best shounen" gibi iddialı bir cümle kurmayacağım fakat benim için izlediğim en iyi animelerden oldu kesinlikle. Başka bir shounenden aynı tadı alabilir miyim bir daha sanmıyorum. Güncel animelerden Demon Slayer'da izleyip beğenmiş biri olarak söyleyebilirim ki HxH'nin yanına bile yaklaşamaz.


    Shounen kategorisinde değerlendirecek olursam puanım 10/10 olurdu fakat seinen animeleri daha çok seven biri olarak genel puanım 9/10. Umarım mangası ile birlikte animesi de devam ettirilir.





  • Zhongli kullanıcısına yanıt

    Hunter x Hunter'in shounenler içinde yeri ayrıdır . Shounen taklidi yapan Seinen gibi bir şeydir...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum. İzlerken "bu nasıl shounen" dediğim çok bölüm oldu özellikle Chimera Ant arcında aşırı depresif, karanlık bölümler vardı. Umarım Madhouse devam ettirir seriyi hazır mangasıda devam edecekken, kendi içinde güzel bir finali olasa da yarım kalan çok hikaye oldu.

  • Spriggan 2022 güzeldi baya. Netflix'in mahfedeceğini düşünmüştüm ama ana hikayeye sadık kalarak güzel uyarlamışlar. DP elindeki kısıtlı kaynaklarla iyi iş çıkarmış. Black Lagoon, Jormungand tarzı military action işlerini yada Guyver, JoJoP2 gibi, günümüze kıyasla daha cesur olan 80ler sonu Shounnenlerini seviyorsanız izleyin.

    Nuh Arcını (Yani Netflix adaptasyonunun 2. bölümünü) atlayıp onun yerine 1998'de çıkan Spriggan filmini izlemeniz ve 3. bölümden devam etmeniz daha iyi olacaktır. Hiçbir şey kaybetmeyeceğiniz gibi, Akira'yı yapanların elinden çıkmış, kült olmayı hakkeden bir filmi de izlemiş olacaksınız.

    CGI konusuna gelirsek, ilk 1-2 bölümde sırıttığı olsa da bence gayet yerinde ve dozunda kullanılmıştı, ileriki bölümlerde baya kesmişler zaten CGI'dan.

    Umarım Netflix bu seriyi harcamaz ve manganın devamının uyarlanması için de bütçe ayırır. Düz action shounnen hikayesinin arkasından sinsice örülen plot threadlerin çözümlenmesini görmeyi çok isterim çünkü. Manga hakkında hiçbir fikrim yok, en son seneler önce okumak istediğimde ingilizce çevirisini bile bulamamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Kaguya-sama: Love is War


    Üzerinde çok yorum yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum izlediğim en iyi romantik komedi animesi olabilir, çok rakibi olduğu söylenemez. Bölümleri akıyor 3 sezonu 1 haftada falan bitirdim animelere artık katlanamayan bir insan olarak bu da başarısını gösteriyor, herkese hitap etmeyebilir.


    3 Sezonun ortalaması 8/10.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 20 Haziran 2022; 18:38:21 >
  • Devam eden animeler hakkında yorumum


    Spy x Family bence çok overrated.


    Summertime Rendering yazarlığı beni büyük hayal kırıklığına uğrattı.

  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum Spy çok overrated bence de. Summertime Rendering ise bir normalleşme sürecine girdi o ilk bölümlerdeki merak duygusu yok artık ama izlettiriyor hala.

  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Kuroko's Basketball


    Spor animelerine bayılıyorum. Kesinlikle bayılıyorum. Kuroko's Basketball'da bu türde sevdiğim animelerden birisi.


    5 tane aşırı derecede güçlü basketbolcu, onları yenerek zirveye ulaşmak isteyen Kagami ve eskiden takım arkadaşı olduğu bu 5 kişiye kendi basketbol anlayışını kabul ettirmek isteyen Tetsu'nun zirveye doğru gidişini anlatan klasik bir spor animesi var karşımızda.


    Animedeki karakterlerin birbiri ile uyumu fena değil bir süre sonra takımı, içindeki karakterleri özümseyip animenin içine girmenizi sağlayan karakterler yaratmayı başarmış mangaka.


    Bu tür animelerin en büyük sorunu her biri koca koca takımlardan oluşan buna rağmen bu kadar fazla karakter varken hepsini özgün tasarlayabilme sorunudur. Hem serideki ana takımın hem de diğerlerinin içinde bir sürü özgün kişi olmalı bu konuda Kuroko's Basketball sizi ancak serinin yarısına kadar sürükleyebiliyor diyebilirim.


    Animenin zirve noktası malesef ortalarda bir yerde bu noktadan sonra düşüşe geçiyor. İlk başlarda rakipler oldukça ilginç , iyi sunulmuş, maçlar ise harika geçse de Aomine karakteri diğer bütün villainlerden daha parlak biçimde sunulduğu için, mangaka onunla olan mücadelede elindeki herşeyi kullandığı için devamında biraz fazla zorlama, aşırı olağanüstülük ve Aomine'den sonra gelen karakterlerin sönük kalması nedeniyle heyecanımız kaçıyor malesef...


    Yinede bir spor animesinde iyi kotarılmış bir maça odaklanmanın keyfi gerçekten ayrı buna bayılıyorum ve Aomine maçının sonuna kadar Kuroko's Basketball kesinlikle oldukça iyi - gaza getirici maçlar sunuyor .


    Kafa dağıtmak ve gaza gelmek için 4 4lük bir seri.


    10/8


    İlk Yarı 10/9.2

    İkinci Yarı 10/7





  • Periah kullanıcısına yanıt

    İzlemediyseniz ping pong öneririm. Sizin gibi 3gatsu ve spor seven birinin kaçırmaması gereken bir anime


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Saolun şu an Haikyuu'yu izliyorum gayet keyifli ondan sonrada Yowamushi Pedal animesine geçecektim. Ping Pong'u da listeme ekliyorum namını çok duymuştum zaten hatırlattığınız iyi oldu.


    Spor animeleri bir başka oluyor bu arada animeler içerisinde en sevdiğim tür diyebilirim. 3 Gatsu'da da yine Satranç vardı (animenin odak noktası olmasada...).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Haziran 2022; 22:12:49 >
  • Zhongli kullanıcısına yanıt

    20 bölüm izledim sarmadı shounen'e doymuşum ben.Yaşları aşırı küçük bir de şu karakterlerin ilgimi çekemedi pek ikinci bir şans da vermeyeceğim gibi duruyor.

  • Eragone kullanıcısına yanıt

    37 - 58 arasındaki Yorknew Arc'ını izlemenizi öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Haziran 2022; 22:12:21 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ben kaliteli diyebileceğim 2 tane spor animesi izledim önce ping pong sonra da Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru

    2 si de güzeldi ama ping pong un yeri bende ayrı.

    O sebeple bence siz benim yaptığım hatayı yapmayın ping pong u sona saklayın derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 23 Haziran 2022; 19:38:11 >
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Haikyuu


    Kuroko's Basketball ile kıyasladığımızda kesinlikle ayakları daha fazla yere basan bir anime Haikyuu. Kuroko's Basketball abartılı bir seriydi, sınırları zorlamaktan çekinmiyordu zaten bu yüzden bir noktadan sonra ipin ucunu kaçırdı fakat Haikyuu izlediğim 3 sezonuna göre konuşmam gerekirse olağanüstü ve uçuk sahnelerden ziyade daha mantıklı, akla yatkın bir seyir izliyor. Gelişim eğrisi olağanüstülüğe doğru değil de taktiklerin çeşitlenmesi üzerine o açıdan maçlarını izlemek daha zevkli.


    Serinin ana karakteri olan Hinata ve partneri Kagayema'yı çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim fakat bir takım olarak güzel tasarlanmışlar. Özellikle birkaç yan karakter son derece başarılı entegre edilmiş animeye. Şahsen animede en sevdiğim kişi açık ara Tsukishima oldu. Kibirli, ihtirassız, cins bir karakter olarak kesinlikle animeye bir ruh katmış. Zaten mangaka da Tsukishima'yı güzel kullanmış. Keza Tadashi olsun Sugawara olsun yan karakterlerin animeye ısınmanız konusunda etkisi büyük.


    Esaslı maçları izlemek gerçekten çok keyifli. Aoba johsai ve 3. sezonu komple ayırdıkları Shiratorizawa maçları muazzam olmuş. Mücadeleyi ekran başında sizde hissediyorsunuz. Yine ikinci sezon bana kalırsa animenin açık ara en iyi sezonuydu 3. sezon komple tek bir maça ayrılmışken 2. sezonda ise animedeki Hinata gibi dümdüz karakterlerin daha gerçekçi davrandıklarını ve tosladıkları duvar nedeniyle takımın yaşadığı iç çatışmaların seriye bir derinlik kattığına inanıyorum.


    Yine bu sezonda animedeki kız karakterlerinde süs mankeninden az çok etkisi olan karakterlere dönüştüğünü görüyoruz.


    Kısacası Haikyuu çok iyi bir spor animesi. Kesinlikle sessiz sakin bir ortamda tercihen akşam vakti elinizde soğuk bir içeçecek ve cipsinizle beraber tekip etmenizi öneririm.


    10/8.5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Haziran 2022; 22:7:22 >




  • Eragone kullanıcısına yanıt

    Devam edin diye ısrar etmeyeceğim aynısı Aot'de başıma geldi efsane anime diye başladım ama beni hiç çekmedi ne hikaye olarak ne duygusal olarak. İlk sezonu bitirdim en azından sezon finalini göreyim diye, sezon finali de hayal kırıklığı oldu benim açımdan. "2. sezonda açılıyor anime" gibi yorumlar geldi ama ben kafamda bitirdim o seriyi devamını merak etmiyorum. HxH'ye gelirsek ben ilk bölümden sardım hatta ilk sezonu 3 günde bitirdim ancak ilk sezon avcılık sınavı arcı sadece başlangıç devamında anime shounen ile seinen arasındaki çizgide ilerliyor. Olurda devam etmeyi düşünürseniz en azından Yorknew City arcını izlemelisiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 24 Haziran 2022; 13:53:46 >
  • Eromanga Sensei


    Vasat altı bir harem animesi fakat serideki bütün karakterler olması gerekenden 6 - 7 yaş küçük olunca doğal olarak bir lolicon animesine dönmüş. Direkt geçin...


    10/3




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Haziran 2022; 15:18:30 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Diamond no Ace e bir bakın.

  • D. kullanıcısına yanıt

    Saolun öneri için . Not ettim.

  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Corpse Party: Tortured Souls


    Görece oldukça kısa bir anime sadece 30'ar dakikalık 4 bölümden oluşuyor.


    Hikayesi çok mu orjinal derseniz hayır değil. Karakterler çok akılda kalıcı da sayılmaz veya tepkileri çok gerçekçi değil (Hayaletli bir okulda kim gönüllü olarak arkadaşının yanından ayrılır vb... vb...) fakat herşeye rağmen güzel bir animeydi. Bunun nedeni ise kan gövdeyi götürüyor arkadaşlar...


    Elimizde uzun bir anime olsaydı yukarda saydığım eksileri çok ciddi bir şekilde hissederdiniz fakat dediğim gibi kısa olduğu için bu eksiler çok göze batmıyor öte yandan bu baya karamsar bir anime hiç acıması yok. Her karakter oldukça feci şekilde can verebiliyor sırf kimin başına ne geldiğini görmek için bile izleyebilirsiniz.


    Finali ise şaşırtıcı biçimde bitti animenin acımasızlığına uygun olarak.


    Son olarak animeyi izlemeye karar verenler için bir ayrıntıdan bahsetmeliyim. Bu serinin orjinali bir oyun veya görsel romana dayanıyor. Zaten izlerken bunu buram buram hissediyorsunuz birilerinin kurtulması, birilerinin ölümü, aşk üçgenleri, iyi son (good ending) ve kötü son (bad ending) gibi özelliklere son derece uygun o nedenle bazılarımız animeyi izlemek yerine oyununu oynamayı tercih edebilir nitekim animeye hepsini doldurmuşlar gibi duruyor şöyle bir bakınca....


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Animenin sonu oyundaki bad endinglerden biri muhtemelen...



    Puanım 10/7 bu tarz animeleri sevenlerin bakmasını öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Haziran 2022; 9:36:49 >




  • Hiç değilse en azından karakterlerden biri ilgimi çekse bir şans daha verirdim ama hiçbiri ilgimi çekmedi. Ne ana karakterler ne şu ana kadar gördüğüm yan karakterler. En azından yakın zamanda izleyeceğimi düşünmüyorum üzerinden zaman geçtikten sonra belki yine bir bakarım teşekkür ederim yine de öneri için.

    @Periah

  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.