Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (461. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
93
Favori
358.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Fahrenheit 451'i yakın zamanda okudum, hataya denk geldiğimi hatırlamıyorum. Ben çok fazla takılmıyorum açıkçası bunlara. Çok çok rahatsız etmediği sürece okumaya devam ediyorum. Ama bazen yıldırıyor, usandırıyor, eeeh yeter be diyip bırakıyorum kenara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Bach - Mavi Tüy.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    370 küsür sayfa olmasına rağmen akıcı ve çabuk biten bir kitap ile karşı karşıyayız. Gerilim-korku tarzında. Bir film olsaydı Imdb puanı 6-6.5 civarlarında olurdu diye düşünüyorum. Zaman zaman ters köşe yapan bir kitap. Biraz gençlere yönelik diye düşünüyorum. Bol zamanınız varsa ve fazla düşünmeden akıcı bir kitap okumak istiyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    kişisel gelişim kitaplarına pek sıcak bakmıyordum. kitabın bazı sayfaları kendini tekrarlasa da, okuduktan sonra kendime birkaç şey kattım. tavsiye edebileceğim kitaplar arasında
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Bu kitaba başlarken benim beklentim bambaşka bir şeydi. Nitekim ilk 100 sayfada da böyle devam etti ancak ondan sonra benim beklediğim tam tersi bir şekilde devam etti olaylar. Bu kötü bir şey mi? Tam tersine çok beğendim. Su gibi aktı gitti. Yazarın hayal gücüne hayran kaldım. Bu seriden okuduğum kitaplar arasında Maymunlar Gezegeni'nden sonra okuduğum en akıcı kitaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Virüs salgınının ülkemizde ortaya çıkmaya başladığı ilk günlerde sürekli bu kitabın tavsiye edilmesine denk geliyordum. Gerçekten çok güzel bir kitap. Umutsuzluğu, endişeyi, belirsizliği, korkuyu, mutluluğu ve bir çok duyguyu yaşıyorsunuz kitabı okurken. Körlük, kör olmak bunlar benim için korkutucu şeyler açıkçası.

    Doğuştan kör olan kişiler annelerinin, babalarının, eşlerinin daha doğrusu insanların neye benzediklerini bile tam olarak bilmiyorlardır. Tamam dokunarak anlayabiliyorlar ama kafalarında tam bir insan silüeti oluşuyor mu mesela? Çevrelerindeki varlıkları hayal ediyorlar ama doğduğundan beri tek gördüğü şey karanlık olan insanlar neyi hayal edebiliyorlar? Bizler mesela okuduğumuz kitaplardaki gerçek olmayan olayları, gerçek olmayan kişileri hayal ediyoruz. Ama bunu yaparken gerçek hayattaki bilgilerden faydalanıyoruz. Yazarın kötü olarak tasvir ettiği kahramanı canlandırıyoruz gözümüzde. Kimisi mahallesindeki bir amcayı, kimisi küçükken izlediği bir filmdeki kahramanı kitaptaki kahramanın yerine koyuyor. Ama hiç görmemiş olan birisi bu boşluğa ne koyabilir?

    Bildiği tek renk "karanlık" olan insanlar bunlar mesela. Çoğu şeyi betimlerken kullandığımız renklerin, kendilerini betimlerken ne kullanabiliriz? Deniz dendiğinde görenlerin aklına mavi renk geliyor, peki maviyi denizi hiç görmemiş birisine anlatmanın yolu nedir? Renkler hissedilemez, işitilemez, koklanılamaz. Yalnızca görülebilir. Peki durum buyken, bu insanlara renkleri nasıl anlatabiliriz?

    Bu kitabı okumadan önce de uyumaya çalıştığım bir gece gözlerimi kapadığımda düşünmüştüm bunu uzun uzun... Sonradan kör olan insanlar, bir yandan gezegendeki bir çok şeyi gördükleri için şanslılar, bir yandan da sonradan kör olup, artık bunları hiç göremeyecekleri için şanssızlar.

    Bununla alakalı, körlüğü içeren bir kitap okuyunca, sorularım ve düşüncelerim tekrardan gün yüzüne çıktı. Kitaba tekrardan dönecek olursak, körlüğün beraberinde getirmiş olduğu bu çaresizliği çok güzel aktarıyor bize yazar. Çok da fazla şey yazmak istemiyorum, okumanızı da tavsiye ediyorum mutlaka. Ayrıca 2008 yılında beyaz perdeye uyarlanmış bu kitap. En kısa zamanda filmini de izleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    öncelikle belirtmeliyim ki kitabın psikolojisi ağır ve etkileyici.herkese uygun olmayacaktır.bir askerin günlüğünden aktarılan kitap oldukça sarsıcı. zafer/yenilgi belirtmelerinden öte bu olayı yaşayan kişinin gözünden olan biteni okumak dehşet verici.savaş bitse bile insanda bıraktığı etkileri devam ediyor.
  • Zengin baba yoksul baba
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Bu kitabı "Körlük" romanı kadar etkili bulamadığımı söylemeliyim öncelikle. Baskıcı yönetimin, sansürün, demokrasiyi korumak adına yapılan saçma ve bir o kadar da komik olan hareketlerin güzel bir anlatısını görüyoruz bu kitapta.

    Bir başkentte yapılan yerel seçimde sandığa katılım çok az oluyor. Hem az katılım hem de boş oyların oranının normalden bir tık fazla olduğu bir seçim oluyor. Hava çok yağmurlu başlıyor diye bunu bahane ederek haftaya seçimlerin yenilenmesine karar veriyor mevcut hükümet. Günü geldiğinde seçimler yenileniyor, sandığa katılım oranı da %100 oluyor ancak bu oyların %83'ü boş oy oluyor. Hükümet bunun kasıtlı bir hareket olduğunu, açıkça demokrasiye yöneltilmiş bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor ve önlemler almaya başlıyor.

    Kitabın konusu bu şekilde ve eğer "Körlük" romanını okuduysanız oradaki karakterlerin bu romanda da olduğunu görüyorsunuz. Önce onu okuyup sonra bu kitabı okumak daha mantıklı bir hareket yani.

    Yazar yine hafif karanlık bir atmosfer sunuyor kitapta ama başta da belirttiğim gibi diğer kitaptaki kadar iyi bulamadım bunu. Yer yer gereksiz uzatılmış betimlemelere denk geldim ki en sevmediğim, benim için katlanılmaz olan şeylerdendir bu. Gereksiz betimlenmiş sonu gelmeyen bir cümleye rastladığım zaman kitabı kaldırıp duvara fırlatasım geliyor. Sinirleniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Başarılı komutan nasıl olur, hangi şartlardan saldırılır, ne zaman geri çekilinir, hangi arazi koşulları savunmaya elverişlidir, düşmanın durumunu anlamak için doğaya nasıl dikkat edilmelidir... tarzında bir çok soruya cevap veren bir kitap. İnsanın bu kitabı okuduktan sonra bir savaş filmi izleyesi ya da açıp savaş oyunu oynayası geliyor. Hükmetmek istiyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Çok satanlarda diye, yorumları iyi diye satın aldığım bir kitaptı ama pişman oldum diyebilirim. Kişisel gelişim kitaplarını sevmiyorum, genelde herkesin bildiği boş beleş şeylerden, zırvalardan oluşuyor. Bu kitapta da o var. Aynı şeyler sürekli tekrarlanmış, gereksiz uzatılmış vs. Bir kaç bölüm haricinde kendime kattığım şey olmadı diyebilirim. Son sayfaları atlaya atlaya okudum zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokuzuncu hariciye koğuşu- Peyami Safa

    Bugün de doğum günü rahmetli yazarın
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    "...Kendimi şehirlerin ve kalabalıkların kargaşasının dışına attım; günlerimi bilgece yazılmış kitaplar arasında, insanların ışık saçan ruhlarıyla aydınlanan hayatlarımızın o ışıl ışıl pencereleri arasında geçiriyorum. Pek az yabancıyla görüşüyorum, kaldı ki ev halkı da o kadar kalabalık değil. Gündüzleri kendimi kitap okumaya ve kimya deneylerine veriyor, aydınlık gecelerin pek çoğunu astronomi gözlemlerine ayırıyorum. Nasıl ve neden bilmiyorum, ama o göğün parlak sakinleri sonsuz bir huzur ve güven veriyor insana. Bizi hayvandan çok insan kılan her ne ise, teselliyi ve umudu, sanırım, insanların gündelik kaygıları, günahları ve dertlerinde değil; maddenin uçsuz bucaksız, sonsuz yasalarında aramalı. Umutsuz değilim, yoksa yaşayamazdım. Onun içindir ki, hikayem umut ve yalnızlık içinde son buluyor."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 2 Nisan 2020; 20:7:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Okuduğum ilk Livaneli kitabı bu ve oldukça beğendim diyebilirim. Yer yer google'a başvurmak zorunda kaldığım, betimlenen mekanları, tapınakları araştırdığım, okurken öğrendiğim bir kitap oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Bu kadar övülmesinin, kült bir roman haline gelmesinin bir sebebi varmış demek... Aynı zamanda beyaz perdeye de uyarlanan bu kitabı çooook uzun zamandır okumak istiyordum ama bir türlü fırsat bulamıyordum. Okumaya başladıkça sanki daha önce okumuşum gibi hissettim, hatta bir ara "acaba filmini mi izlemiştim" diye düşündüm. Belki de izlediğim başka bir filmdeki sahneleri bu kitaba uyarladım kendi kendime bilemiyorum. Bir çırpıda başladım bitirdim ve oldukça da beğendim.

    Başlangıçta kahramanımızdan iğrenirken zaman zaman ona acıdığım oldu. Distopik bir roman okuyormuş gibi "acaba böyle bir şey ile gerçekte karşılaşabilir miyiz?" diye düşündüm. Kitaptan filme uyarlanan yapımları genelde beğenmiyorum ama yine de en kısa sürede filmini de izleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trevanian - Şibumi
    E Yayınları'ndan daha önce Mario Puzo'nun kitaplarını da okudum, Şibumi gibi onlar da müthiş kaliteli kitaplardı. Ama yayınevi elindeki kitaplara gereken değeri vermiyor. Şibumi ilk basıma nasıl hazırlandıysa bu basım da birebir aynı, arada kapak değişmiş ama kapağın içinde hiçbir değişim yok. Ne bir redaksiyon, ne bir font değişimi, ne bir hata düzeltme. Sanki kitabın 1980 basımını okuyorsunuz 2020 yılında, nostaljik.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Çok özgün bir konusu var. Karakterlerin psikolojilerini çok iyi yansıtıyor ve özellikle gerilim konusunda da çok iyi. Son sayfaya kadar ne olacağını tahmin edemiyorsunuz hiçbir yerde ve gerilmekten başka şansınız kalmıyor zaten.
    Bu bir eksi midir bilmiyorum ama Stanislaw Lem'in okuduğum ilk kitabıydı, alışmakta zorlandım. Betimlemeler inanılmaz fazla, hayal etmeye çalışmaktan yoruldum bazen. Bu durumdan dolayı ağır ağır okumak zorunda kaldım.

    Bu arada kitabı alacaklara tavsiyem, kitabın arka kapağındaki özeti okumayın. Kitabın kendine has bir kurgusu var, pişman olmazsınız okuduğunuza zaten. Bunu söyleme sebebim, arkadaki özet konuyu tamamen açıklamasa da büyük bir ipucu veriyor. Dikkatli okurlar için tatsız olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 5 Nisan 2020; 2:0:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Yusuf Atılgan'ın tarzını çok beğendim. Başlangıçta yer yer okuduğum yerleri kaçırırken kitabı okudukça sevmeye başladım. Çok samimi, çok içten geldi kitap bana. Belki de betimlemeleri ile çocukluğuma götürdüğü içindir, belki de yaz arkadaşlarımı hatırlattığı içindir bilemiyorum. Hayatta herkesin bir "tutamak"ı vardır diyor yazar. Hani tramvayda metroda düşmemek için tutunduğumuz plastik şeyler. Herkes bu tutamaklara ihtiyaç duyar hayatı için diyor yazar. Kimi zenginliğine tutunur, kimi çoluğuna çocuğuna, kimi işine, kimi sevdiğine vs. Kahramanımız da gerçek sevgiyi arayan, tutunabileceği bir hayat arkadaşı, hayat aşkı arayan çapkın bir delikanlı. Böyle söyleyince dandik yaz dizileri gibi oldu farkındayım ama ben kahramanımızın aradığı aşktan ziyade betimlemeleri sevdim, anlatılan mekanları sevdim. Yoksa bana konusu böyle olan bir kitap var deseler alıp da okumam.

    Güzel kitaptı vesselam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harry Potter ve Felsefe Taşı

    çocukken okusam mest ederdi büyük ihitmal yine de sıkmadan okutuyor, snape hakkında olan olayları ve son filmler pek aklımda olmadığı için merak ettiriyor gizemli kısımlar.
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Hocam Yusuf Atılgan gerçekten iyi. Anayurt Oteli isimli romanını da şiddetle tavsiye ederim. Aynı zevki alacağınızdan şüpheniz olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.