Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (455. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.708
Cevap
93
Favori
358.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 453454455456457
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    kitap her ne kadar bizim kültürümüzden olmayan yazarın, babasına yazdığı mektup olsa da çoğu yerde tanıdık cümleler gördüm.her baba adayının okuş olması gereken bir kitap.


    yaşam bir sabır oyunundan fazlasıdır.
    ancak koşullardan ne yazık ki bağımsız olan asıl engel, benim evliliğe ruhen açıkça yatkın olmayışımdı.
    benim karar verme gücümü hep ezmiştin.

    ottlanın babasıyla ilişkisi yok, kendi yolunu benim gibi kendi bulmak zorunda ve gelecekten umutlu olma, özgüven, sağlık, tasasızlık konularında benden üstünlüğüyle senin gözünde benden daha hain ve kalleş biri.

    seninle ikimiz arasında esaslı bir savaş yoktu; benim işim kısa sürede bitmişti; geriye kalan kaçış, hayata küsme, üzüntü, içsel çatışmaydı.
    cimrilik derin mutsuzluğun en sağlam belirtilerindendir.
    annem bizim hepimize duyduğu sevgiden ve bu sevginin yarattığı mutluluktan dayanmak için güç almış olmasaydı, bütün bunlara katlanamazdı elbette.
  • Genç Werther'in Acıları (Johann Wolfgang von Goethe)
    Muazzam akıcı bir kitap. Okurken duygulara ve düşüncelere kapılıp gidiyorsunuz. Okurken gerçekten etkilendim.

    Korkuyu Beklerken (Oğuz Atay)
    Oğuz Atay'ın bence bize bıraktığı en iyi eseri. İçindeki hikâyeler teker teker irdelemeye değer. Bazı öyküler düşündürürken bir tanesi çok güldürüyor ama o da topluma çok güzel göndermeler yaparak yine düşündürüyor. Atay'ın romanları zaten muhteşemdir. Korkuyu Beklerken ise benim için çok ayrı ve özeldir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mirtazo01

    Hocam çok sıkklarak okudum nacizane önermem.
    İkisinide indirimden aldım parasında değilimde çok kalinlar
    Bir ara baskısı yoktu yine uçuk fiyatlara satıldı.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Nasıl! dedi Doktor Ox, haklı değil miymişim? Tüm bir milletin yalnızca fiziksel gelişiminin değil, aynı zamanda ahlak anlayışının, ağırbaşlılığının, yeteneklerinin, siyasi düşüncelerinin neye bağlı olduğunu görüyor musunuz? Bu, molekül sorunundan başka birşey değil... sayfa 69
  • Veronika Ölmek İstiyor

    Çok etkilendiğim bir kitap oldu. Genelde beğendiğim kitaplardaki karakterleri benimserim. Sanki kendimmiş gibi hissederim (kendime benzemeseler de)
    Bu kitap da içinde kaybolduğum, sanki kendim yaşıyormuşum gibi hissettiğim kitaplardan biri oldu.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    kitapta geçmişte yaşanmış büyük tarihi olaylar anlatılıyor.ön söze göre yazar kurgu yapıp eklememiştir.anlatım akıcı, sıkmadan devam ediyor.toplam 14 olay anlatılıyor ve bu olayların can alıcı kısımlarından bahsediliyor.hem biraz tarih öğreniyor hem biraz bakış açısı geliştiriyorsunuz.ancak şunu baştan belirtmem gerekli.içerisinden istanbulun fethi de anlatılıyor ve şehzadelerin boğdurulması hadiseleri geçiyor.lise tarihi dışında bilgim olmadığı için biraz bakındım ve kitapta yazanların başka kaynaklarda da olduğu gördüm.diğerler olaylara nazaran bu durum beni etkiledi.14 bölümlük seri gibi okuyabileceğiniz bir kitap.
  • En son Felatun Bey ile Rakım Efendi-Ahmet Mithat Efendi
    okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amak-ı Hayal
    Filibeli Ahmet Hilmi

    Kıssadan hisseleri olan bir kitap.
     En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Adından da anlaşılabileceği üzere,yeni doktorolan biri anılarını anlatıyor,keyifle okudum,aslında bazıları tahmin ettiğimiz şeyler ama sıkılmadan okursunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutkulu420 -- 30 Aralık 2019; 20:29:21 >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    bu da son bitirdiğim diğer kitap....kitap içinde pek çok alıştırma da var,mesela sırasıyla 20 tane kelime veriliyor ve 2 dk içerisinde 1-kalem 2-sorgu 3....diye 20ye kadar ezber yapıyorsunuz....kitap bitti ve ne kazandım?
    bazı şeyleri kelime olsun sayı olsun daha kolay ve sınıflandırma tekniği veya çağrışım tekniklerini kullanarak hafızama almayı öğrendim...önceden de biraz bilgim vardı...ama yüz ve isim ezberleme konusunda pek yararlı değil..

    1den 100e kadar her sayı için bir kelime var ve o kelimeleri komple ezberliyoruz...daha sonra bir telefon numarasını ezberlemek istediğimizde mega hafıza gibi hikaye yazıyoruz...
  • Jose Saramago - Körlük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sineklerin Tanrısı
  •  En son hangi kitabı okudunuz?




    içerisinde 5 tane hikaye bulunuyor.

    Beyaz Geceler: asosyal bir gencin geçirdiği aşk dolu bi kaç geceyi anlatıyor.kendimden çok şey buldum.biraz beni çarptı haliyle.

    Başkasının Karısı: kıskanç bir adamın içine girdiği absürd durumları anlatıyor.bulunulan duruma göre oldukça nezaketli olan konuşmalar beni mahfetti.

    Noel ağacı ve nikah : anladığım kadarı ile pedofili olduğunu sandığım bir adamın yerilmesi anlatılıyor.

    Haysiyetli hırsız: çulsuz bir sarhoşun sıradan bir insana yapışması ve aralarında gelişen dostluğu anlatıyor.

    Yufka yürekli: kendisine yapılan iyiliği bir türlü yeterince minnet duymadığını sanan ve onun bu haline üzülen can arkadaşını anlatan bir öykü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 31 Aralık 2019; 22:37:31 >
  • Suç ve Ceza başyapıt roman.Kısa olanı değil uzun olan 700sf olanı okumalısınız. Karakolda geçen sahneler efsanedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aziz Nesin-N.h Kalkınırız öykü kitabı çok güzel nüktedan bir dil var
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    kitabı nişastanın yanında görüp aldım.gerçi kitap var mı diye bakınmıştım markette.şaka bi yana 2000 sene önce yaşanmış bir olay ancak günümüzde de halen aynı şekilde devam ediyor.geri kafalı kalmayı seçmiş insanların yönelttiği suçlamalar ve kanıt olmadığı halde görüşleri bu yönde olan kişilerin çokluğu nedeni ile idam cezasına çarptırılan bir kişinin savunmasını okuyacaksınız.neredeyse her cümlede şu anı gördüm.sanırım bi bin yıl daha güncelliği korur bu savunma.ancak bi kaç yerde duraksadım. 22. sayfada tanrının hizmeti için yoksul kaldığını belirtirken ironi mi yaptı yoksa fiziksel olarak mı yoksul kaldı tam anlayamadım.diğer bir nokta da ise 34. sayfada "tanrı tarafından filozof yapıldım" gibi bi söz var.bu bana kadercilik daha doğrusu 90lı yıllardaki arabesk hayatı anımsattı.sokrates kadar cesur olamasam da bu tür tartışmalara girmişliğim var.diyebileceğim şey şu ki geri kafalı olmayı seçmiş kişilere mantıklı cümlelerle bir şey anlatamazsınız.o size çamur attı ise siz kendinizi ancak ona çamur atarak temizleyebilirsiniz.idealist olabilir ve idealleriniz için vazgeçmeyebilirsiniz ama %10 ihtimal veriyorum değişecekleri için


    Oysa benim lehime 30 oy daha kullanilmis olsa şimdi beraat etmiş olacaktım
    Ben tanrilara beni suclayanlarin inandiklarindan çok daha büyük bir imanla inaniyorum
    Çünkü bu zalim iktidarın gücü beni doğru yoldan alikoymaya yetmezdi
    Hapse atilmaktan veya oldurulmekten korkarak adaletsizliginize ortak olmayacaktim
    Ama bilin ki , ey atinalilar, ölüp ölüp dirilsem de yolumdan asla ama asla donmeyecegim
    Beni aynı anda hem manisa inanmakla hem de Tanrıya inanmakla suçluyor.tam bir maskaralik.
    Söz konusu tanrılar devletin tanrilari değil diye mi beni sucluyorsunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    --edebi bir inceleme değildir--

    kitapta meryem ana tablosunun yenilenmesi için işe koyulan ressam ve kendisi için seçtiği model anlatılmakta.model genç bir kızdır ve yahudidir.olayın geçtiği dönemde yahudilere şiddet uygulandığından ötürü ailesini kaybetmiş ve evlatlık olarak bir hristiyanın yanında yaşamaktadır.bu kadar dini belirti varken haliyle hikayemiz biraz dinci göründü bana.bunun dışında bakarsanız kızımızın ,tablo yapılırken gün be gün yaşadığı değişimi anlatılıyor ve gerçekten etkileyici.neredeyse her dinci hikayede olduğu gibi bu hikayede de saçma bulduğum yerler oldu.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    seyahati sırasında yabancı bir şehirde konaklama durumunda kalan ve yabancı şehri dolaşmaya çıkan bir adamın hikayesi anlatılıyor.ülkemiz açısından bakarsak varoşları geziyor kahramanımız.orası şurası derken şehir merkezinden uzaklaşıp sadece ay ışığının aydınlattığı sokaklara dalıyor.hikaye burada başlıyor ve trajik bir karı-koca ilişkisine tanık oluyor.sokakları anlatmak için tasvirler kullanılmış.bana biraz kısa geldi.reklam arası okunup bitecek kadar kısa.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    sadece unutulmaz bir insan öyküsünü okudum.çok kısa bir öykü,7 sayfa kadar.ana fikri insanların birbirlerine güvenmesi ve böylelikle huzur dolu o ütopyaya ulaşabilmemiz.bu hikaye köylerimizde imece usulünü anımsattı bana.ama artık köy kalmadı.
  • Zıt İkizler - Stefan Zweig

    Hikayede babaları çok hırslı olan ve babalarına çeken ikiz kız kardeşlerin hayatı anlatılıyor.o kadar hırslılar ki birbirleri ile sürekli yarış halindeler.bu hırs onlara çeşitli hayat tarzları veriyor.ve hırsın neler yapabileceği gözler önüne seriliyor.
  • 
Sayfa: önceki 453454455456457
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.