Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (442. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.708
Cevap
93
Favori
358.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mandalorian

    Savaş Sanatı'nın bazı yorumlu versiyonları oluyor belki onları okuyabilirdiniz,

    Alıntıları Göster
    İş Bankası'ndan çıkanını aldım ben bilmiyordum yorumlu versiyonları olduğunu. Ama önemli değil zaten kısacık bir kitaptı kayıp olarak görmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

    İş Bankası'ndan çıkanını aldım ben bilmiyordum yorumlu versiyonları olduğunu. Ama önemli değil zaten kısacık bir kitaptı kayıp olarak görmüyorum.

    Alıntıları Göster
    "Kitap okumuyorum ama eksikliğini de hissetmiyorum" gibi olmuş biraz, gerçi ben de düz okudum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mandalorian

    "Kitap okumuyorum ama eksikliğini de hissetmiyorum" gibi olmuş biraz, gerçi ben de düz okudum.

    Alıntıları Göster
    Yok demek istediğim zaten 43 sayfa bir şey, 40 sayfasında arazinin kullanımından nasıl saldırılması gerektiğinden falan bahsediyor. Askerleri yönetmekle ilgili kısımdan ancak bir şeyler uyarlanabilir günümüze, o da kitabın çok çok küçük bir kısmı. Yani bu kısmın da yorumla suyunun suyunu çıkarıp günümüz dünyasında yöneticilerin okuması gereken bir kitap şeklinde pazarlanması falan gereksiz geldi biraz sadece.
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Kitap nasıl gidiyor hocam ya da bitirdiniz mi?
  • Tom Waits kullanıcısına yanıt
    İnekler domuzlar savaşlar ve cadılar’ı diyorsanız dün bitirdim. Enfes bir kitaptı. Bazı yerlerinde kendimce gereksiz bulduğum ayrıntılar olsa da kitabın her bölümü ayrı bir bilgi dağarcığı. Son bölümler, özellikle hristiyanlık, incil ve isa’nın anlatıldığı bölümlerde aralara ortaçağ avrupası ve roma imparatorluğu hakkında serpiştirdiği bilgiler çok iyiydi. Bittiğine üzüldüğüm ender kitaplardan biriydi. Bilgiye doyamadım desem yeridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 30 Eylül 2018; 13:49:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhteşem Gatsby'yi bitirdim bugün İş Bankası'ndan çıkan. Valla hiç beklemiyordum ama gayet beğendim kitabı. Anlatım-diyaloglar bazen kopuk kopuk gelebilir de ben onu kitaptaki karakterlerin kafasının genelde dumanlı olmasına bağlayınca sorun kalmadı.
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, almayı düşünüyorum da okuyan birinin de fikrini öğrenmek istedim. Listeye ekliyorum o halde. Sanırım biraz Tüfek,Mikrop ve Çelik kitabına benziyor tarz olarak.
  • Hiç okuyasım kalmadı ya.Moralim bozuk şu aralar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tom Waits

    Evet hocam, almayı düşünüyorum da okuyan birinin de fikrini öğrenmek istedim. Listeye ekliyorum o halde. Sanırım biraz Tüfek,Mikrop ve Çelik kitabına benziyor tarz olarak.
    Aslında çok benzemiyor ama sadece kategorileri aynı diyebilirim. Tavsiye ederim, mutlaka okuyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızıl Nehirler

    güzel polisiye tavsiye edilir.


    katilin kim olduğu ateş üfleyicilerin orda jude'un erkek olarak yetiştirilmiş kız olduğu açıklandığında belli oluyordu aslında,kitabın başından beri ferry'nin erkekler gibi olduğu vs. anlatılıyordu tabii katil o çıkmadı ama iş birlikçisi diyebiliriz

    ve bir de anlamadığım bu serty o ikizlerden birini neden öldürmeyip diğer vasıfsız çocuğu öldürdü? orası acaip saçma geldi
  • Daniel Keyes - Algernon'a Çiçekler'i bitirdim. Bana keşke daha önce okusaymışım dedirten kitaplardan biri oldu. Çok beğendim...
  • İvan Denisoviç'in Bir Günü.
    Etkileyici bir kitaptı ve kesinlikle öneriyorum.
  • Lovecraft Deliliğin Dağlarında romanını bitirdim. İthaki karanlık kitaplardan çıkan edisyonu okudum. 135 sayfa olmasına rağmen fontları küçük ve sayfa düzeni geniş tutulduğu için daha uzun sürede bitti. Örneğin ithaki bilimkurgu klasiklerindeki font boyutunu ve sayfa düzenini kullansaymış rahat 250 sayfasına olurmuş.

    Kitaptaki betimlemeler hayli uzun ve kafanızda canlanması zor. Yaratıkları ve mekanları kafamda canlandırabilmekmiçin çoğu kez arka sayfada dönüp tekrar yavaş yavaş okumak zorunda kaldım. Genel olarak hikayeyi beğendim.

    İlk kez lovecraft okuyacaksanız Cthulhu’nun Çağrısı ile başlamanızda fayda var. O derlemedeki hikayeler daha kısa ve daha anlaşılabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    101'den almıştım 5 liraya,önce yorumlarına bakarak...güzel bir polisiye idi ve sıkılmadan akıcı şekilde okutturdu kitap kendini..
  • Stefan Zweig - Bir Kadının Yaşamından 24 Saat

    Zweig'ın en iyi kitaplarından biri değil ama yine de okunabilir.
  • Hasan Ali Yücel'den çıkan Monte Cristo Kontu'nu bitirdim.
    1600 sayfalık kitap 8 günde bitti, okuduğum en akıcı romandı büyük ihtimalle. 1600 sayfa bu tempoyu korumak imkansız gibi bir şey.
    Hani 1600 sayfa hiç mi sıkılmadın desen, taş çatlasın 70-80 sayfadır derim.
    Bu forumdaki konuyla görüp aldım, klasik okumam normalde ama intikam hikayesi olması ilgimi çekti ve gerçekten iyi ki de konuyu görüp almışım.
  • cesur yeni dünya. aldous huxley. distopya sevenler için muazzam bir kitap.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Michael Hutchinson - Bisikletçiler

    Günlük hayatta ulaşım aracı olarak kullandığım bisikletin, tarihçesini öğrenmek adına aldığım bir kitaptı. Yazarın kendisi eski bir profesyonel bisikletçi. İçinde bulunduğu spor dalına hakim, oldukça donanımlı birisi. Yazar, 200 yıla varan bisiklet tarihini, oldukça ilginç nüanslarla aktarmış. Kitabın tek eksikliği yazıların resimlerle desteklenmemiş olması. Yapılan ilk modellerin resimlerini görmek isterdim, açıkçası. Birinci Dünya Savaşı'nda kullanılan bisikletlerin anlatıldığı bölümde o dönemden kalma tarihi bir fotoğraf, yazıyı oldukça şık hale getirirdi.
  • Nicolas de Crecy - Buzul Çağı

    Sinemayla ilgilenen bir arkeolog olarak, aklıma kazıdığım senaryonun vuku bulmuş halidir bu kitap. Gelecek dönemde, bugünü kazan arkeologlar fikri beni her zaman büyülemiştir. Fakat elimdeki kitap, bunu farklı bir yoldan yapıyor. Çizgi roman tarzında yazılmış kitap, binlerce yıldır süren buzul dönemin ardından Louvre Müzesi'ni inceleyen bir grup araştırmacı üzerine ilerliyor. Arzuladığım bir konu olmasına karşın kitapta hoşlanmadığım yönler bulunmakta. Yazar, böylesine güçlü bir konuyu, daha derinlikli hale getirerek kitaba seviye atlatabilirdi. Olasılıkla çizgi roman tarzında yazılmış olmasından dolayı böylesine bir yol çizmeyi tercih etti. Bunun dışında kitabın arka bölümünde eserlerin adları ve bulundukları yerlerin yazılması oldukça iyi düşünülmüş. Kitabın çizimleri harika ki, bunda en büyük etken yazarın aslen bir çizer olması. Özgün konu arayanlara tavsiye olunur. Yalnız kitabın oldukça kısa olduğunu hatırlatmakta fayda var.
  • Anti Kapitalist Zihniyet - Ludwig Von Mises

    Günümüzde başarısız, tembel ve cahil insanların başarılı olanların emeklerine ve servetlerine duydukları kıskançlık sonucu nasıl son yüzyılda elde edilmiş bütün ilerlemeleri yoketmek için çalışabildikleri anlatılıyor. Kapitalizm ile sağlanan muazzam ilerleme, özgürlük ve servet birikimine karşı bunun tam tersini savunan insanların ya neyi savunduklarını bilmediklerini yada kendi tembellik ve aptallıklarını kabul etmek yerine başkalarını suçlamaya çalıştıklarını çarpıcı bir biçimde vurguluyor. Sosyalizm ve komünizm adı altında insanların nasıl geçmişteki köleliğe sefalete ve totaliterliğe özlem duyabileceği ve aptallığın nasıl bir felakete insanlara götürdüğünü suratınıza tokat gibi vuracak bir kitap. Ayrıca kapitalizmin ikilemlerini ve günümüzde yaşadığımız büyük sorunlarla ilgili çarpıcı ifadelerle çok hoşuma giden kısa bir eser oldu. Kitaptan bir söz yazarak konuyu kapatmak istiyorum.

    Hürriyet, onu insanoğlunun menfaati için kullanacak olan çok az insana mani olunmasın diye, herkese, değersiz insanlara bile verilmek zorundadır...
  • 
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.