Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (416. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.710
Cevap
93
Favori
358.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuyucaklı Yusuf- Sabahattin Ali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aslında ikisiyle de pek alakası yok. Grange polisiye direk, dan Brown da tarihsel dinsel şeyleri maceraya dönüştürüyor. King ise biraz farklı. İlk medyumu okudum o psikolojik gerilimdi. Hayvan Mezarlığı ise korku.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Requiem for a Dream -- 24 Haziran 2017; 12:4:47 >
  • Gazap üzümleri sadece telefondan okudum ara vere vere 3 4 ayda bitti bırakma sıkılma olmadı alışkanlığı zayıf olanlar bile okuyabilir bence. Good reads diye bir site uygulama var okuduğunuz kitabı liste yapabilirsiniz bu da sanırım biraz motive edici olacak şu kadar zamanda şu kadar kitap okumuşum gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömer Hayyam-Rubailer
  • Stephen King - 22/11/63
    Okuduğum en iyi romanlardan birisiydi.

    Sadie, Jake(George), Harry, Clayton, Deke...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarapseviyorum

    machiavelli için çok manipülatif diyorlar doğru mu? kitabı almayı düsünüyorum elimdekiler bitince.


     En son hangi kitabı okudunuz?

    İlk başta arkadaşa yorum olarak yazmıştım. Sonra bunun Prens için genel bir değerlendirme olmasına karar verdim. Ben kitabı Avrupa Yakası yayınlarından okumuştum. Tavsiye etmiyorum çok fazla yazım hatası vardı. Can ya da iş bankası yayınlarına bakmanızı tavsiye ederim. Değerlendirmem aşağıdadır. Dediğim gibi alıntı yaptığım kişiye itafen yazdım ama genel olarak da bakabilirsiniz.

    Aslında bu biraz alan kitabı. Şöyle ki Machiavelli bir prensin nasıl olması gerektiğini anlatıyor bu kitapta. Hem prens olma sürecini değerlendiriyor hem de prensin sahip olması gereken ahlaki ve karakteristik özellikleri ele alıyor. Dikkat edilmesi gereken nokta şu; kitap 15. yy da yazılmış. Yani dönemin İtalya'sını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kitap monarşiyi yüceltiyor ama o dönemde dağınık İtalya göz önünde bulundurulduğunda (şehir devletleri), İtalya'yı toplayıp düzene sokacak bir kral gerekiyor. Kitap krala sürekli öğütler niteliğinde.

    Kitap 160 sayfa yani çok uzun değil ama bu konulara çok ilginiz yok ise çabuk sıkılırsınız ve bitiremeyebilirsiniz. Ama bu tarz siyasal düşünceler tarihi kitapları ilginizi çekiyor; demokrasinin ve devlet aygıtının gelişim sürecini merak ediyorsanız başlangıç için iyi bir kitaptır. Sonrasında J.J. Rouseau'nun Toplum sözleşmesi (bence bunu Türkiye'de herkes okumalı), Thomas More'un Ütopyası'nı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 28 Haziran 2017; 13:14:24 >
  • Agatha Christie - Doğu Ekspresinde Cinayet

    Yine katili bulamayacağınız bir A.C kitabı. Agatha Christie bu kitabı İstanbulda yazmış. Bu yüzden kitapta yer yer İstanbul ve Türklerden bahsediliyor. Ayrıca Kasım ayında bu kitap tekrar film oluyor. Heyecanla bekliyoruz.

    Tezer Özlü - Yaşamın Ucuna Yolculuk

    Okuduğum ilk Tezer Özlü kitabı oldu. Uzun süredir tarzını merak ettiğim bir yazardı. İlk 40-45 sayfa çok sıkıcıydı ama ilerleyen sayfalarda öyle vurucu sözler var ki dönüp dönüp tekrar okuyorsunuz. Melankoli seviyorsanız kaçırmayın.
  • ggreyhame kullanıcısına yanıt
    11/22/63 değil miydi, filmini izlemiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Kitap ismi 22/11/63 olarak tercüme edilmiş.
    Dizisini ben de izledim fakat kitabın 3'de 1'i diyebilirim dizi için.
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Amerikalılar ay gün yıl diye yazıyorlar tarihleri nedense

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurk Mantolu Madonna



    Sonunda okumak nasip oldu. Cok zevk alarak okudum. Hikayenin kliseden uzak, realistik olmasi da hosuma gitti. Sabahattin Ali o kadar guzel yazmis ki kitabin sonlarinda icim ciz etti. Boyle guzel bir eserin piyasa kitabi olarak milletin eline dusmesi de uzucu tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sefiller - Victor Hugo



    Fransanin o donemki siyasi durumu, monarşi-cumhuriyet-imparatorluk fikirleri, ahlaki çıkarımlar, 70-80 sayfa civari Waterloo, hatta yaklasik 20 sayfalik bir Paris'in lağım sistemi gibi hikayeyi ilerletmeyen cok detaylar var. Okumasi sikici degil ama kitabi bölüyor gibi biraz. Ayrica verdigi ornekler, benzetmelerin bazılarını anlamak icin google bile yetmiyor.



    Ama hem hikaye, hem karakterlerin derinliği, insan ruhunu anlatmasi açısından eşsiz bir kitap. Keske 1600 degil 5000 sayfa olsaydi da okusaydim.



    Izlemeyen varsa hem müzikalini hem de 2012 yapimi filmini öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Birçok kişisel gelişim kitabı az çok saçma ama bu kadar kötüsünü hayatımda görmedim bundan sonra da göreceğimi sanmam.Kitabın büyük bir bölümü yazarın kendi kitaplarının reklamını yapması ve 8.bölümde beyin eğitimi teknikleri bölümünde birçok şeyi açıklayacağı üzerine geçiyor 8.bölüme geldiğinizde ise size Swot analizinden falan bahsediyor gerisini siz düşünün.Son 20 sayfasına gelince zaten aşırı derecede sıkılmaya başladım ve bıraktım tavsiyem kesinlikle almayın,alana da mani olun yazık parasına ve zamanına.

     En son hangi kitabı okudunuz?


    Felsefeye giriş niteliğinde oldukça öğretici ve güzel bir kitap. Herkesin kolayca okuyup anlayabileceği türden ve sıkıcı değil okunmasını tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 4 Temmuz 2017; 10:26:21 >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mefisto Kulübü - Tess Gerritsen



    Çeviriyi beğenmedim. Sürekli adam, kadın diye çevrilmiş he/she'ler. Bir de karakterler sürekli Valla diyor



    Hikaye de fena değil. Son sayfalara kadar işin içinde kim var kim yok belli değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Bordo Siyah'ın çevirisini eleştirenler olmuştu fakat gayet doğru açıklamalarla çevirilmiş evet kabul ediyorum, güzel bir Rus dili yakalamadım ama kitap hiç sıkmadan bitirdi ki eski bir kitap olduğunu unutmamak lazım. Bundan sonra "Ana" kitabını okuyacağım Gorki için ama arada birkaç tane bilimsel kitap vs. var. Zaman çok, okumaya devam.

     En son hangi kitabı okudunuz?

    Yıllar yıllar önce hediye gelmişti ilk defa açtım, kitap abartılmış gibi geldi evet güzel öneriler var fakat neredeyse kitabın hepsi benzer şeyler ve anlatım çok kısa olmasının yanında yanlış bir şekilde sadeleştirilmiş. YouTube üzerinden izleyebileceğiniz videolar daha çok katkı sağlar diye düşünüyorum.

     En son hangi kitabı okudunuz?

    Son bölümdeyim. Kitabın başı bana öyle çekici geldi ki 150ye yakın sayfa okumuşum ve hiç farkında olmadım. Kitaptaki bölümlerim başları çok akıcı ama ileriye doğru biraz sıkıyor mutlaka dayanmalısınız merak ettiğim birçok soruyu cevaplandırma şansı yakaladım.

    Sonraki kitaplarda görüşürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antocio -- 8 Temmuz 2017; 17:16:11 >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi bu konulara az çok aşina biri için bile az da olsa zorlayıcı bir kitap oldu, yine de kesinlikle tavsiye ederim

    8/10

     En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Fena değildi ama beklentim daha yüksekti.
  • 
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.