Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (397. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
93
Favori
358.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yine çok güzel bir kitaptı. Orta dünyaya ait türkçeye çevrilmiş kitapların sayısı her geçen gün azalıyor ne okuyacağız biz?

    Bu nasıl bir kudumsuzluktur?

     En son hangi kitabı okudunuz?

     En son hangi kitabı okudunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 8 Aralık 2016; 18:0:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michel de Saint Pierre - Milyarder

     En son hangi kitabı okudunuz?

    Daha detaylı şekilde blogumda yazdım:http://iyikikitaplarvar.blogspot.com.tr/2016/12/michel-de-saint-pierre-milyarder.html

    Milyarder bir iş adamının hırslarını, aklında dönen tilkileri, ailesi ile olan ilişkilerini muazzam bir çeviri ile okudum. 1960'lı yıllarda Dünya'da ve ülkemizde de yansıması bulunan sol hareketlerin Fransa'daki yansımasını da kitapta görmek mümkün. Okuyun derim. Ayrıca kitapyurdu'nda inanılmaz ucuza satılıyor -3,60- bir şans verin çok şey kaybetmezsiniz.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    1984 ve Hayvan Çiftliği'nden sonra yine harika bir eserdi. Gösterişli restoranların, maliyeti çok az olmasına rağmen millete yemekleri pahalıya kakalayan, restoranların iç yüzünü göstermesi çok güzeldi. Kitaptan sonra da dilenciliğe farklı bir bakış açısından bakıyorsunuz.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Olumsuz yorumların aksine fazlasıyla beğendim kitabı. 200 sayfa boyunca tek bir gün anlatılmasına rağmen hiç sıkılmadan soluksuz okudum diyebilirim. Günday'ın yazım tarzına bayılıyorum!
  • Joseph Wambaugh - Mavi Savaşçı

     En son hangi kitabı okudunuz?


    Oldukça keyifli bir roman. Meslekte 20.yılını doldurmaya ve artık emekli olmaya hazırlanan bir polisin Los Angeles sokaklarındaki 3 gününü okuyoruz. Tabi karakterimiz Morgan -lakabı ve herkesin çağırdığı şekliyle Babalık- geçmişte yaşadığı anıları da paylaşıyor ara ara.
    Şimdi kitap bir polisin hikayesi dedim ama kitap şu saydığım özellikleri barındırmıyor: Gerilim,macera,baskın,havada uçuşan mermiler... Daha çok emekli olmadan evvelki 3 günü anlatan bir günlük gibi. Ama oldukça keyifli bir anlatım var. Sürekli yemek yiyen bir polis memuru da okumak karnınızı sürekli harekete geçirecektir. :) Çeviri ise harika.
    Keyifli vakit geçirmek için okunabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kafa dağıtmak için ideal.
  • Peyami Safa - Yalnızız

    İnsanın nasıl yalnızlaştığını anlatan psikolojik bir kitap. Akıcı olduğunu söyleyemem. Bazı kısımlar gereksiz uzatılmış. Peyami Safa'nın tarzını merak edenler okuyabilir.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Filmi kesinlikle daha çarpıcıydı ama anlatılmak istenenleri, toplumun içinde bulunduğu paradoksu kitapta çok daha net anladım.
  • Agatha Christie - On Küçük Zenci

    Gizem-gerilim seviyorsanız kaçırmamanız lazım. Okuyup da beğenmeyen yoktur büyük ihtimalle. Zaten kitap bugüne kadar 100 milyondan fazla satmış.
  • Şimdilik Jean Christopher grange lontano okuyorum bakalım
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
    içinde 8-9 tane hikayeden oluşan bir kitap.Yazarın dili samimi ve akıcıydı onun dışında hikayeler de fena sayılmazdı tek kötü yönü sonlarını daha güzel bitirebilirdi bende yarım kalmış hissi uyandırdı çoğu.
  • Murat Menteş - Dublörün Dilemması

    Yazının orjinali blogumda:http://iyikikitaplarvar.blogspot.com.tr/2016/12/murat-mentes-dublorun-dilemmas.html

    Kitaptan beklentimin yüksek olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum. Yani ben arka kapağında yazdığı gibi kült bir roman bekliyordum. Ama kader ağlarını yine ördü ve Adanalı bir rap sanatçısının şu sözleri çalındı kulağıma: ‘’… O işler öyle olmuyor usta.’’
    Dublörün Dilemması kitabını üç temel noktada eleştireceğim. Kurgu, Palahniuk tarzı ve niçin bu kadar bilgi yığını var.
    İlk olarak güzel haberi vereyim. Kurgu müthiş. Bu kitabın zihnimde yer edecek tek tarafı sanırım kurgusu olacak. Ben kurguyu çok zekice ve komik buldum. Kitabın ön sözünde yer alan Cüneyt Arkın repliğine atıfta bulunurcasına zeki ve komik bir kurgu vardı. Zaten sayfaları çevirdikçe beklentimi mahveden o kara bulutları bu zeki kurgu dağıttı. İkinci kısım ben bir ara Palahniuk okuyorum sandım. Vallahi bana sadece metni verseler bu yazar kim tahmin et deseler şüpheye mahal bırakmayacak kesinlikte Chuck Palahniuk der ve tahtaya bir 3 puan daha yazmanızı rica ediciiiim diye de eklerdim. Ama hayır okuduğum kitap Murat Menteş’e ait diye biliniyordu. Yazar belki bilerek belki bilmeyerek Chuck reisten baya etkilenmiş gibi. Belki sorma imkanım olsa ve sorsam hayır böyle bir şey kesinlikle yok der ama ben hissettiğimi söylüyorum. O sürekli bilgi veren tarz, bugün başınıza şunun gelme ihtimali ile dolan sayfalar falan tam Palahniuk işi. Bir yazardan etkilenmek çok doğal ama çok benziyordu yahu. Bu etkiden öte öykünmek gibi geldi bana haşa huzurdan. Bu tarz ile bağlantılı değineceğim üçüncü nokta ise artık b*kunun çıktığını düşündüğüm genel kültür şovu idi. Bakın şovu diyorum çünkü yazarın bize karakterler aracılığı ile el salladığını düşünüyorum. Ve ben de ona el sallayarak şunları söylemek isterim: Abi çok bilgi vermişsin be valla. Abartmışsın yani. Hayır hikaye ile alakalı olsa içimde yanmayacak. Bir dahakine lütfen daha az bilgi ver. Öptüm güzel gözlerinden.
    Özetle beni çok sarmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 14 Aralık 2016; 0:8:13 >
  • 15 yıldır kitap okumuyordum. Son iki ayda Sineklerin Tanrısını ve Dokuzuncu Hariciye Koğuşunu okudum.

    Sineklerin Tanrısı'nı genelde beğenmişler ama ben hiç beğenmedim. 15 yıl kitap okumayınca okuma yetilerimi mi kaybettim bilmiyorum Baya sıktı beni

    Dokuzuncu Hariciye Koğuşu henüz bitmedi ama çok az kaldı. Ben bunu savaş hikayesi sanıyordum okumadan önce, tam tersi çıktı. Bu da yarısına kadar çok sıkıcı gidiyordu sonra biraz sevmeye başladım. Bir iki güne bitiririm heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 14 Aralık 2016; 14:56:7 >
  • Alan Lightman-Bay Tanrı

     En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    İnsan merak etmiyor değil evim dediği dört duvarın kitaplarla inşa edilmesinin nasıl bir his yaratacağını. Kısa ama çok hoş bir kitap..
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    çok seviyorum bu adamı da kitaplarını da dili sade,akıcı kaybolmuyorsunuz.Kitabın tek sevmediğim yanı çok kısa 164 sayfa kitap.Keşke böyle 500-600 sayfa olsa işyerinde okumama rağmen 2 günde bitti.
  • İngiltere'nin Burma sömürge dönemini anlatan güzel bir eser.







     En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Sylvia Plath otobiyografik izler taşıyan en ünlü romanında, hayalleri olan bir kadının kısa bir sürede hayattan nasıl bıkıp usandığını çok güzel anlatıyor.
  • limon agaci
  • Sabahattin Ali - Hep Genç Kalacağım

    Sabahattin Ali'nin mektuplarının toplandığı bir kitap. Eğer Sabahattin Ali'yi seviyorsanız tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.