Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (386. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
93
Favori
358.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selçuk Baran - Bir Solgun Adam

     En son hangi kitabı okudunuz?

    Kitapla ilgili yazı blogumda.

    http://aykutkisa10.blogspot.ru/2016/08/selcuk-baran-bir-solgun-adam.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 26 Ağustos 2016; 1:37:43 >
  • arthur schopenhauer - okumak, yazmak ve yaşamak üzerine
  • Sarıkamış'tan esarete Tuğgeneral Ziya yergök ün anıları

    1.dunya savasi ve tabiki tarihe merakliysaniz;ayrica o donemde esir dusmus bir turk komutani neler yasar merak ediyorsaniz etkileyici bir kitap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philip K. Dick - Çığrından Çıkmış Zaman
    Böyle rezalet bir çeviri olamaz. 6 45 resmen kitabı okuyamayayım diye yapmış çeviriyi. Aşırı kötüydü çeviri, ama kitap güzeldi.
  • Silo - Hugh Howey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John berger - istanbul'dan gelen telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Claude Cahen – Osmanlılardan Önce Anadolu

    http://pdfindir.gen.tr/claude-cahen-osmanlilardan-once-anadolu/
  • Doktor Çehov'dan Öyküler - Anton Çehov

    Kitap, 11 kısa öyküden oluşuyor. Kısa ama derin. Karakterin içinde bulunduğu durumu müthiş bir derecede tahlil etmeyi başaran öyküleri barındırıyor. İçlerinden en sevdiğim "Altıncı Koğuş" adlı öyküsü oldu. Altıncı Koğuş'ta Doktor Ragin ve hastası ile olan diyaloglar, entelektüel bunalımı tasvir etme açısından zirve noktası diyebilirim. Bu kitabı okuduktan sonra Nuri Bilge Ceylan'ın Çehov'dan hangi açılardan etkilenmiş olduğunu daha iyi görmüş oldum.


    İnsanoğlunun daha üstününü tadamayacağı iki çeşit mutluluk vardır: biri, yaşamın özünü kavramaya çalışarak özgür ve derin düşünmek, ikincisi de dünyanın hır gürüne boş vererek yaşamak. İnsan demir parmaklıklar arkasında bile mutlu olabilir. Fıçısında yaşayan Diyojen'i bir gözünüzün önüne getirin hele. Dünyanın en güçlü hakanlarından daha mutluydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanik Bar -- 31 Ağustos 2016; 13:34:08 >
  • adam fawer - olasılıksız

    uzun zamandır listemde olan bir kitaptı sanırım bekleye bekleye çok büyüttüm gözümde... pek tatmin etmedi. ortalara kadar çok sürükleyici, sonra sonuca bağlanamama sıkıntısı mevcut.
  • Stephen Chbosky'nin ilk romanı olan Saksı Olmanın Faydaları'nı okudum. Liseye yeni başlamış bir gencin hayali arkadaşına yazdığı mektuplardan oluşuyor kitap. Bir de filmi de bulunmakta. Hem izlemenizi hem de okumanızı öneririm. İkisi de birbirinden güzel. Yalnız kitabın adı orijinalinden(The Perks of Being a Wallflower) bir hayli alakasız, daha doğru bir çeviri yapılması lazımdı.

    http://www.asirigurultulu.com/kitap/saksi-olmanin-faydalari/
  • Bir Kutsal Bilim İhtiyacı - Seyyid Hüseyin Nasr
  • https://deepwebfiles.wordpress.com/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    7,5/10
  • Goethe - Genç Werther'in Acıları

    Kitabın yarısına gelene kadar pek bir şey anlamadım ama yarısından sonra kitap açıldı. Tartışmasız okuduğum en melankolik kitap oldu. Bu tarz kitapları seviyorsanız öneririm. Yalnız bu kitap yaklaşık 250 yıl önce yazılmış. Aynı şeyi Montaigne'in Denemelerinde de yaşamıştım. Araya bu kadar yıl girince haliyle kitabın bazı yerlerinde kopukluk yaşayabiliyorsunuz. Kitaplar o günün şartlarıyla yazılıyor ve kutsal kitaplardan bolca alıntı yapılıyor. Haliyle bazen kitabın belli bölümleri sıkıcı olabiliyor. Bu tarz eski kitaplar alırken bunları göz önünde bulundurmak lazım.
  • Hasan Ali Topbaş - Gölgesizler
    Türk edebiyatında okuduğum en iyi kitaplardandı. Muhteşem betimlemer, harika benzetmeler ile dolu. Kitabı okurken tek hissettiğiniz duygu yokoluş.
  • Antonioni, Truffaut, Fellini, Bergman Sinemasını Anlatıyor

     En son hangi kitabı okudunuz?


    Usta yönetmenlerle yapılan röportajlardan oluşuyor. Bu 4 yönetmene ilgi duyuyorsanız tavsiye ederim. Kitap içinde hoşuma giden birkaç sözü spoilera aldım.



    "Yalnızca zihnimdeki özgün imgenin kötü bir taklidini ortaya koydum; sonrasını da düşünmedim. Bu bakımdan perdede gördüğünüz, benim tam anlatmak istediğimi göstermez; yalnızca benim anlatım olanaklarımı.." - Antonioni

    "Her şey planlıydı. Film yapmak uzaya astronot göndermek gibidir." - Fellini

    Filmleri sanat yapan yönü bireysel bilinçliliği temsil etmesidir.

    "Filmin kendisinin müzik olduğunu düşünüyorum. Müziğe de müzik koyamam." - Bergman

    "Sözcükleri konuşmalara, hareketlere çeviriyor, ete kemiğe büründürüyorum. Seyirciyle, başka insanlarla ilişki kurmaya, çok ciddi gereksinim var. Benim için sözcükler tatmin edici değil." - Bergman
  • Alex Garland - The Beach

     En son hangi kitabı okudunuz?

    Kitabın Türkçe baskısı olmadığından İngilizce olarak okudum. Bilenleriniz vardır belki Di Caprio'nun oynadığı The Beach filmi bu kitaptan uyarlamadır. The Beach, İngiliz bir gencin ütopik olarak niteleyebileceğim bir adada kurulmuş komünü keşfi ve orada yaşadıklarını anlatıyor. Çok heyecanlı ve akıcıydı. Bir sayfasında dahi sıkılmadan bitirdim kitabı.

    http://www.asirigurultulu.com/kitap/alex-garland-kumsal/
  • İyi Kız-Mary Kubica

    Kitap önce ve sonra olarak kurgulanmış gayet akıcı ve sonu muhteşem bir kitaptı ben beğendim tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

     En son hangi kitabı okudunuz?

    Deniz gezmiş anlatıyor kitabı gülünün solduğu akşam kitabının içinde bulunan bir bölümdür ama gülünün solduğu akşamdan önce yazılmıştır. İlk başta ilk kitabı okumanızın anlamsız olduğunu düşünebilirsiniz ancak mutlaka ve mutlaka önce ilk kitap okunmalı. Evet ikinci kitabın içeriği ile hemen hemen birebir aynı ama çok önemli bir nokta var ki ilk kitap AŞIRI vurucu. Son 60 sayfayı gözyaşları içinde okudum. Kendimi tutmaya çalıştım ama gözyaşları boşaldı da boşaldı. Peki neden ikinci kitaptan daha vurucu ? Çünkü direk deniz gezmiş ve arkadaşlarının macerasına odaklandığı için araya ikinci kitapra araya giren şeyler girmiyor. O idama yolculuğu araya hiçbir şey girmeden birebir okuyorsunuz her okuduğunuz kelimede iliklerinizde o sonu hissediyorsunuz. Bu yüzden her ne kadar ikinci kitabı okurken okuduğunuz 100 sayfayı tekrar okuyacak da olsanız (Okudum tekrara gerek yok demeyin okuyun)MUTLAKA VE MUTLAKA ilk önce deniz gezmiş anlatıyor'u okuyun.

    Son olarak sadece şunu söyleyeyim, SAKIN OLA OKUMADAN ÖLMEYİN...
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Okuduğum ilk bilimsel kitap olması yönüyle bende yeri ayrı olacaktır. Elbette inanılmaz bir kitap, birçok romandan bile çok daha akıcı. İnsanlık tarihine ait önemli olan hemen hemen her şey, her terim kitapta yerini bulmuş. Sıkça duyduğumuz ama tam anlamıyla bilmediğimiz kavramları bir bütün olarak ele almış olması da insanın ufkunu genişletiyor. Çeviride çok sık Türkiye, Osmanlı gibi, İstanbul gibi unsurlar vardı. Baya şaşırdım ilk başta ama meğer çevrilen dillere has kısımlarmış. Acaba İslamiyet kelimesi de mi sadece bizlere hastı? Orijinalinde Yahudilikle Hristiyanlıktan mı bahsediyor? Bunları ayırt etnemiz için * gibi bir şey eklenebilirdi.
    Bir de Tanrı'nın olmadığını hiç şüphe yokmuş gibi sanki bilimselmişcesine anlatması pek olmamış. Bildiğim kadarıyla bilim, Tanrının yokluğunu kanıtlamadı? Pek de kanıtlayacağa benzemiyor. Akıllı bir tasarımcı illla dinlerde bahsedildiği gibi kuralcı olmayabilir ama ya vardır ya da yoktur, kesin konuşmak hele bilimsel bir kitapta, pek olmamış.
    İnsanın hayalciliği üzerine yaptığı analizler çok iyiydi. Gerçekten tüm yaşamımız hayaller zinciri ile sıkı sıkıya bağlı. Ve belki de bu hayali varlıklar sayesinde uygarlığa erişebildik mağaradan çıkıp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.