Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (358. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
93
Favori
358.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Oscar Wilde - Sosyalizm ve İnsan Ruhu


    Sosyalizmin doğru ellerde yükseldiğinde bütün yönetim şekillerinden daha iyi olduğunu anlatmış. Çok detaylı değil tabii ki. Kitap 60 küsur sayfa zaten. Fakat kitap da sosyalizmden çok bireyselciliği övmüş. Hayatın çekilir kılınabilmesi ve hayatta ki acıları minimum düzeye indirmek içi herkes kendi kabuğuna çekilmeli toplumdan kendini soyutlamalı demiş.Herkes kendi için yaşamalı toplumun ödevlerini yerine getirmemeli. Böyle işler hayatı iyice çekilmez kılıdğını anlatmış. Hoş bir kitap. Tadı damağınızda kalıyor. Tavsiye ederim. Üslubu zaten mükemmel...
  • Stephan King - Çorak Topraklar -Kara Kule 3-
     En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marslı bitti 2 gün önce,Otomatik Portakala başladım yarın biticek,yeni kitabıma baslayacagım.Bu arada ilk 78 sayfasını okumus olsam bile efsane oldugunun kanısına vardım,filmini izleyecegim ardına.Herkesin okuması gereken kitap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken yoran bir kitap..
    AZİL (Hakan GÜNDAY)


     En son hangi kitabı okudunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhi13 -- 11 Eylül 2015; 15:08:24 >
  • Percy Jackson ve Olimposlular

    Şimşek Hırsızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Nefesim - Luis Bunuel

    İspanyol yönetmen Luis Bunuel'in hayat hikayesi. Kitapta Lorca ve Dali olan arkadaşlıkları, İspanyol iç savaşı, siyasi duruşu, filmleri ile ilgili detaylara yer verilmiş. Özellikle "Seviklerim-Sevmediklerim" bölümünü zevkle okudum. Yönetmenin sevdiği sevmediği filmler, kitaplar, yönetmenler hakkında bilgi sahibi oldum. Sevdiği kitaplar olan Yanardağın Altında - Malcolm Lowry, Johnny Silahını Kaptı - Dalton Trumbo'yu listeme ekledim. Bunuel hayranlarına tavsiye ederim.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Kafamın başka şeylerle meşgul olduğu bir zaman diliminde bu kitabı okuyarak hat ettim. Okuma sürecimde sık sık başka düşüncelere dalmış olarak buldum kendimi. Yinede bir kez başladım bitireyim bari, diyerek bitirmiş bulundum kitabı. İleri ki zamanda daha rahat bir kafa ile okuma niyetindeyim.
    Basit bir değerlendirme yapacak olursam, okuduğum ikinci Camus kitabı oldu Veba. Yabancı kitabındaki hiç bir şeye aldırış etmeyen absürtlüğü Veba kitabında bulamadım. Veba kitabının karamsar bir havası var. Fakat bütün karamsarlığa rağmen umut vermeyi de ihmal etmemiş yazar.
  • İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit
  • Dokuz Gitarda Dünya Tarihi - Erik Orsenna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stephen King-Doktor Uyku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edit



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 12.09.2015 sipariş bugun geldi,

    nautica mont alıcak olanlar bedeniniz neyse onu alın, yorumlardan sonra korkmustum olmaz diye ama XL tam oldu



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Ayin 7 sinde vermis oldugum siparis hala yurtici kargo numarasi alinacak. Mail attim 7 is gunu icinde gonderilecek yazmislar. Maili okumuyorlar bile adamlarin umrunda degil. Keske almasaydim bu kadar amator bi firma olamaz rezil herifler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefacatal

    hocam ben başkabir kaban aldım lacoste
    normalde 52 giyiyorum kabanda 52 tam oldu

    Hocam zahmet olmazsa normalde giydiğin beden nedir S M L?birde boy ve kilonu yazarmısın
  • mihail bulgakov-usta ile margarita
  • mihail bulgakov-usta ile margarita
  • Paulo Coelho - Simyacı
  •  En son hangi kitabı okudunuz?




     En son hangi kitabı okudunuz?


    ve

     En son hangi kitabı okudunuz?


    Militarist bir kişiliği olan yazarımızın hayatı tıpkı romandaki karakterler kadar sıradışı ve ilgi çekici.. Kitabı okumadan hayatını okumanızı tavsiye ederim.

    Kitaba gelince, yazar bu kitabında üç karakterin dünyalarına koca bir yalnızlık ve acı yüklemiş.Karakterlerin varoluş sancısı içinde kıvranışlarını, yalnızlığın ezici ağırlığını kaldıramaması ve hayatı yaşamanın anlamını ararken; Ryuji karakterinin - her ne kadar karşı çıkmaya çalışsa da çabalasa da- tekrar sıradanlaştığını, yozlaştığını tıpkı sürü içinde öğütüldüğünü çarpıcı bir şekilde ortaya koymuş. Bir yanda kocasını kaybeden bir kadının yıllar içinde büyüyen yalnızlığını bir dala tutunarak bu ezici ağırlıktan kurtulmaya çabalamasını ve oğlu Noboru'nun "Hayatın yüceliği nedir? Ne için yaşamalıyım? " sorularını ve onun da yaşadığı ikilemleri mükemmel bir şekilde işlemiş. Yücelik nedir? Yazar yüceliği ölüm olarak görüyor. Ve kitabın sonunda da " Bilirsiniz, buruk olur tadı yüceliğin" diyerek son noktayı koyuyor.
    Peki biz ne için yaşamalıyız? Mishima gibi idealler uğruna mı? Yoksa sürü sevgisi uğruna benliğimizi unutarak koyunlar gibi mi?
    İnsanoğlunu yıllardır aradığı soruların cevabı.
    Rambo filminde dediği gibi : ""Hiç uğruna yaşa ya da bir şey uğruna öl!"

    Altı çizilecek bir çok yer vardı ama kuşkusuz en sevdiğim bu oldu:

    "Günlerimizi boyun eğme, uzlaşma ve korku içinde titreyerek, komşularımızın ne yaptığını merak ederek, fareler gibi yaşayarak tüketeceğiz. Ve günün birinde evleneceğiz, çocuklarımız olacak. Baba olacağız, dünyanın en kötü şeyi olacağız!"
  • Nüvide Gültunca Tulgar- Kendi Kutup Yıldızını Bul. Güzel kitaptı, güzel minik hikayelerle insanı kendine getirebiliyor dönem dönem.
  • 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.