Şimdi Ara

En karlı ısınma yolu hangısı onerılerınız onemlı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
25.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Elektrik kw/h şu anda tüm vergiler dahil 0.3 tl geliyor aşağı yukarı. Eğer kw/h 0,5 tlyi yakın bir zamanda geçerse klima alınabilir. Onun dışında, sizin kullanım amacınız için pahalı kalır kanımca. Tabi bu tamamen benim kişisel düşüncem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz2200 -- 9 Nisan 2010; 11:21:30 >
  • Bunca yazının altına bir not....Demekki neymiş ?....Günde 3 - 4 saat ısıtılan 15 m2 bir çalışma odası için basit ucuz 45 - 65 Lira arası termostatlı bir ufo benzeri elektrik sobası alıp kullanmak yerine Samsung falanca modeli 1500 Liraya bir kılima almak lazımmış.. Oda yine elektrik yakacak tabiiiki...Anlamayan varmı ?....O coşmuş arkadaşa kulak vermeyin haaaa...Melike Demirağ ın bir güzel şarkısı vardı.....Uyu sayın okuyucuuu....Uyutayım seni...Kuponlarla muponlarla avutayım seni...saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Nisan 2010; 20:58:12 >
  • kışın soğuk olan yer yazın sıcak olur, ufoyla mı serinleyeceksiniz. klimanın soğuğu ve konforunu ufo da mı nerden bulacaksınız
  • bu konu Ocak ayında acılmış ve acan kişi alacagı ısıtıcıyı almıştır tahminim.Konuyu tekrar gündem yapmaya gerek yok sanırım
  • 12 m2 iş yerimde önce ufo aldım.Aylık elektirik sarfiyatım 100 tl arttı.odanın neresine yerleştirirsem yerleştireyim vücudumun yarısını ısıttı.geri kalanı ısıtmak için 2. bir ufo alıp toplamda 200 tl elektirik sarfiyatı ödemektense klima tercih ettim.Dıamond.Samsunda çatısı olmayan ve alt katta ısınma yok. yalıtım yok.pimapensiz bir odada dışarıda +3 derece sıcaklıkta odamda minumun 24 derece ısınma elde ettim.yazında serinlemede kullandım.
  • Konuyu hortlattigim icin kusura bakmayin fakat google'da ucuz isinma yontemi diye aratinca ilk burasi cikiyor. Benim ortaya koymak istedigim bakis acisi su: eger ufo, yagli radyator tarzi isiticilarin ayda 150tl elektrik faturasi cikardigini kabul edersek (ki en az 150 cikariyor tecrubeyle sabit), klimanin da 50tl cikardigini kabul edersek (oyle soylenmis), 15 ayda, yani takriben 3 yil gibi bir surede (yilda 5 ay desek) klima kendini amorti ediyor. Baska bir sekilde ifade etmek gerekirse, ucuncu yilin bitiminde, klima da alsaniz ufo da alsaniz ayni masrafi yapmis oluyorsunuz. Yani hesap o noktada esitlenmis oluyor. Ama o noktadan sonra, radyator, ufo gibi isiticilar klimanin uc kati elektrik faturasi cikarmaya baslayacak. Yani 10 yil derseniz, 7 yilda, 35 ay yani, klima 1750tl, ufo 5250tl masraf cikaracak.

    Bu uzun vade mantigi bir yana, yazin serinlemek istediginiz zaman ufoyu kullanamazsiniz.

    Yazin serinleme mantigi da bir yana, klimasi olmayan bir eve klima almak psikolojik acidan cok rahatsiz edici degilken, her ay ufo yuzunden 200 kusur lira elektrik faturasi odemek hic hos bir durum degil. Ben ogrenciyim, birkac yil once evde ufo vardi ve 200+tl elektrik faturalarini gorduk ailecek, sonra arkadaslarla evdeyim simdi yagli radyator var gene 225tl geldi. evde televizyon bile yok. zaten aletin uzerine yazmislar "2600w" diye. ufo'lardan hic geride kalir bir yani yok yani elektrik faturasi konusunda. misal utu de "2300w". Gecen tup bitti, arkadasa utuyle tavayi isitip yumurta yapalim dedim, elektrik faturasi dedi. Halbuki 7 24 kullandigimiz (petek) radyatorlu elektrikli isitici 2600w, utu 2300w. Kettle da 2000w tarzi bisey. Yani demek istedigim, klima olayi farkli bir pozisyonda olsa gerek. Yoksa bu ufodur, yagli radyatordur, fanli isiticidir, kettledir, utudur, sac kurutma makinesidir, bunlarin hepsi nesil (babadan ogula nesil bunlar).

    Hulasasi, adam demis klimayla 50tl elektrik faturasi geldi diye (suphem yok yani yanlis anlasilmasin), bildigin 50. Ben birkac yildir elektrikle isinan evlerde kaliyorum, 150'nin altinda elektrik faturasi gormedim (klima yoktu bunlarda). Onun disinda su da mumkun, klimalarin da genelde boyle bir avantaji yok belki ama samsung ne yaptiysa yapmis, ona has bir durum var belki. A+ enerji tasarrufu cart curt. Cunku biz denedik klima isini evde 2 yil once, 200+ elektrik faturasi geldi ama o vestel klimaydi. Yani bence o samsung klima alinir.

    Post script: Bir de hali alti isiticilar var da, nylon olanlar cok dandik diyorlar, karbon olanlar (karbon fiber mi demek istiyorlar, yoksa rezistansi mi karbon (karbon ametal olduguna gore o nasil olacak) anlamiyorum konuyu) neyse karbon olanlar daha kaliteli falan diyorlar. Baska biri de hali alti isitici cok sagliksizdir cunku halidaki zararli mikroorganizmalari solumaniza neden olur diyor da pratikte nasil olur bilmiyorum. Fatura konusunda da birisi aylik 100tl gelen fatura 118tl'ye cikti diyor.

    Hali alti isiticilarin benim icin mantikli tarafi su: Infrared isitici, yagli radyator, resistansli fan, hatta utu, kettle, sac kurutma makinesi gibi aletlerde ortak nokta, isinin cok lokal bir alanda toplanmasi. Yani yagli radyator konusunda bile, bazen acik mi kapali mi anlamiyorsun ama dokunsan elini eritecek kadar sicak, etrafindaki hava da sicak. Yani isinin, bizim isinmamiz icin duzgun dagilmasi konusunda yetersizlik var. Ayrica, o petekleri 10'lu etc yapiyorlar. Kalkip 1'li yapmiyorlar. Cunku 10'lu yapinca rezistansin urettigi isiyla isinmis yag sivisini, senin isinma amacin icin daha verimli sekilde kullanabiliyorsun. Yani, 10 tane petek olmasinin mantigi neyse, 6m^2, 10m^2 hali alti isiticinin, alternatifleriyle karsilastirilamayacak yuzey alani avantaji da o acidan mantikli. Yani bu rezistansli isitma olaylarinda yuzey alani cok kisitlayici faktor. Ama yuzeye yakin olursaniz ciddi anlamda isiyi hissedebiliyorsunuz.

    Bildigim kadariyla vantilator kapali bir odanin sicakligini dusuremez, ama hissettiginiz sicakligi, basinc farki sayesinde azaltabilir. Yani muhim olan odaya ne kadar isi girdigi oldugu kadar nasil hissettiginiz. O acidan, bu hali alti isitici 1000w'dir, bu mutlaka 1000w'lik baska bir isitici kadar isitabilir diye bir mantik yok cunku bizim hedefledigimiz hissedilen sicaklik. Misal evdeki ufo, odanin cok buyuk bir kismina hicbir etkide bulunmuyordu, vantilatoru dogrulttum, oda isindi. Sonucta ufo ayni enerjiyi harcadi ama rezistansin urettigi isi(ISI), benim hissedebildigim alana daha iyi yayildi. O acidan hali alti isiticilardan umitliyim, ama guvenli olmayabilirler, dandik bir goruntuleri yok degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enobil -- 19 Aralık 2012; 18:04:45 >




  • beni de gogle gönderdi buraya yorumları okudum ama doğrusu tatmin edici bilgi olmadı acaba bunu laboratuvar ortamında test eden yok mu
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama
    tavsiye edeceğiniz elektrikli ısıtıcı var mı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.