Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.256
Cevap
102
Favori
143.843
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Filtre sürelerini kullandığınız suya göre hesaplayın yıla göre değil membran filtreyi tds durumuna göre değiştirin ama tds yi membran çıkışından su alarak ölçün en son musluktan cikanla değil membran çıkış tds değeri 60 lari bulduğunda muhakkak değiştirin ama 60 değeri şebeke giriş suyuna göre de değişir şebeke suyu tds değeri 200-300 ise bu 60 değeri ideal daha yukarda ise örneğin 500 ise 100 leri bulması gerekli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    BMB RO-20 model bir arıtıcım var. 18 ay kadar oldu alalı.
    filtrelerinin komple değiştirmem gerekiyor mu?
    8li filte için önereceğiniz bir set var mı?
    şimdiden teşekkürler
  • kerempo K kullanıcısına yanıt
    BMB RO 20 modeli pompalı açık kasa bir arıtma size tavsiyem linkdeki bu filtreleri kullanın tüm bağlantı parçaları ile birlikte gelir.
    https://www.rosuaritma.com/urun/6-li-set-su-aritma-filtre-takimi-fiyati/
    Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersosmos

    Linkdeki cihazı al son çıkış filtresi yani tatlandırıcılı k5633 ile değiştir. Cihazın üzerindeki on filtreyi kullanın tıkanana kadar.

    Daha mantıklı degilmi ?
    Arkadaşa fikir vermişsiniz ben de faydalanayım.

    https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/portatif-5-asamali-pompasiz-su-aritma-cihazi-P271005155

    Linkteki seti alıp son filtre olarak k5633 ekleyeceğim. Hazır elimde bulunsun diye "tıkanınca değiştir" dediğiniz ön filtreye için de bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Ayrıca k5633'ü takmak için hangi filtreyi çıkarmak gerekir?




  • serghat kullanıcısına yanıt
    K565633SS filtre sizin linkdeki cihazda üste duran ince gold renk etiketi olan filtre yerine takacaksınız.

    Tıkanınca değiştir dediğim on filtre yine omnipure k5605ss ve k5628ss modeli alın 1 er adet yani on filtreniz 2 adet olacak linkdeki cihazda 3 tane ama siz ilerde değiştirince 2 olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farklı marka arıtıcı kullanıyorum filtre değiştirme zamanı geldi. Sizin filtreler uyumlu olur mu hangisi hangisine denk geliyor nasıl anlayacağım. Bir diğer sorum da uzun süredir kullanıyorum su akıtmazdı fakat şimdi göl olmuş resmen, bunun nedeni ne olabilir? Bir filtre iyice kahverengi olmuş ben ona bağlayarak filtre değiştirmeyi planladım ama su sızdırmasının başka bir nedeni olabilir mi?

    Filtrelerin altında su birikintisi oluyor hep.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersosmos

    BMB RO 20 modeli pompalı açık kasa bir arıtma size tavsiyem linkdeki bu filtreleri kullanın tüm bağlantı parçaları ile birlikte gelir.
    https://www.rosuaritma.com/urun/6-li-set-su-aritma-filtre-takimi-fiyati/
    benim 1 seneyi geçti alalı, arayacağız dediler filtre değişimi için aramadılar 1,5 ay önce değişmesi gerekiyordu senelik filtrelerin. zam falan mı geldi ?




  • copela kullanıcısına yanıt
    Filtreler sizin cihaza uyar yanlız su birikintisi ya terlemeden olur yada biryerde ufak sızıntı vardır sızıntıyı bulunuz yada filtre bakımı yapacaksanız zaten değişim olacağı için tüm bağlantıları sökeceksiniz belli olur sızıntı varsa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ottoman984 kullanıcısına yanıt
    4441822 den ümit beyle görüşürseniz işleminizi yani filtre değişim bakım talebinizi kayıt ettirmeniz gerekiyor filtre fiyatları ilede görüşme sağlayabilirsiniz 1 yıl önceki filtre fiyatları tabiki bi miktar yükseldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    1 yıl önceki fiyatlardan ziyade aralık ayındaki değişmesi gereken fiyatları kastetmiştim. ne demek istediğimi gayet iyi anladınız aslında. yeni yıl zammı yetiştirmek için mi 1-2 öteleniyor ?
  • ottoman984 kullanıcısına yanıt
    Cihaza zam gelecek doğru ama filtrelere zam gelmeyecektir. Bilerek yapılan bir işlem değildir. Genelde 1-1.5 yıl gidiyor filtreler 12 ay azami süredir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    omnipure-k5633-ss ile omnipure-k2533-ss post tatlandırıcı filtre arasındaki fark nedir? 2533 modelinin yapısı coconut yazıyor. Yani organik post tatlandırıcı. 5633 modelinin yapısı nedir? Hangi madde veya maddeler tatlandırma yapıyor?

    Siz hangisini tavsiye edersiniz?

    https://www.rosuaritma.com/urun/omnipure-k2533-ss-coconat-filtre/
    https://www.rosuaritma.com/urun/omnipure-k5633-ss-tatlandirici-post-filtre/


    Bu arada Galip bey siz mi oluyorsunuz?




  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Iki filtrenin de özelliği aynı ikisi arasında boyut farkı var 56 serileri 2 kat daha büyük ve kalın
    Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 7 Ocak 2019; 18:12:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersosmos

    Iki filtrenin de özelliği aynı ikisi arasında boyut farkı var 56 serileri 2 kat daha büyük ve kalın
    Öncelikle, kısa sürede dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Galip bey siz mi oluyorsunuz?

    omnipure-k5633-ss modeli omnipure-k2533-ss in büyük modeli olduğuna göre suyu da bir miktar daha iyi tatlandırır. Doğru mudur? Biocera takılı bir sistemde 5633 kullanmanın bir anlamı var mı? 2533 yeterli tatlandırmayı sağlamaz mı?

    Royal Green Soft modeline 7. filtre olarak omnipure post tatlandırıcı filtre eklenebilir mi? Mebran ile Biocera arasına takmak mı mantıklı?

    Şayet omnipure post filtre eklenirse, sonda takılı olan KX Matrikx Antibakteriyel Nano Gümüş ACT Tat Filtresi sistemde takılı kalmalı mı? Zararı olur mu? Örneğiğn PH'ı çok düşürür mü? veya tatlandırmaya, arındırmaya ekstra yararı olur mu?

    Kısaca, Royal Green Soft modeline post tatlandırıcı filtre eklemek suyun tadını pozitif etkiler mi? Nano Gümüş ACT Tat Filtresi de sistemde takılı durmaya devam etmeli mi? Mebran sonrası hangi sıralama ne şekilde olmalı?


    @tersosmos



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 8 Ocak 2019; 10:55:27 >




  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    5633 daha uzun süre kullanımı olduğu için tercih ediliyor tabiki 2533 de aynı işlevi görür.

    Soft modleinde kx yerine istediğiniz seçtiğiniz bir tat filtresi eklenebilir firma bunu isteyenlere yapıyor kx antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için ve bazi agir metalleri tuttugu icin kullanılıyor.
    Omnipure post kullanılacaksa bioceradan önce yada sonra takılmasının yani sırasının pek önemi yok. Omnipure kullanacaksa kx e gerek yok sistemde kalirsada faydası olurzararı olmaz


    Son olarak Biocera zaten aynı anda tat görevide görüyor membran sonrasına tek başınada kullanılabilir Biocera.

    Ilk başta sorduğunuz soru tersomos kullanıcısı adım Galip doğrudur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladım Galip bey.

    Bir süredir su arıtma cihazı araştırması yapıyorum. Şu an, Türkiye piyasasında satışta olup da işini iyi yapan ön filtreleri, tatlandırıcıları, mineral, detoks, alkalik PH destekleyici filtreleri ve aynı şekilde bunların dandik olanlarını, mebran filtrelerin iyi, daha iyi, daha da iyi olanlarını (Piyasada dandik mebran olduğunu düşünmüyorum.), tankları, muslukları, bağlantı aparatlarını ve tüm bunların türlerini, çalışma mantıklarını, kullanıcı deneyimlerini kavradım diyebilirim. Mebranların zar yapılarını dahi kendi sitelerinden ve bilimsel araştırma .pdf lerinden inceledim diyebilirim. RO (Reverse Osmosis - Ters Osmos) filtreler nano teknolojinin geldiği son noktayı gösteriyor. Nano teknolojinin insanlığa en büyük armağanı budur sanırım. Gerçi, havuz ve akvaryum balıklarıda RO mebran teknolojisinden çok faydalanıyor.

    Su arıtıcılarındaki mebranlar içme suyundaki faydalı faydasız tüm mineralleri elimine ediyor. Çıkan su saf akü suyu ve bu mineralden yoksun saf suyun insana ne gibi faydası olur diyenlere diyeceğim; Yeterince meyve, sebze, kuruyemiş yiyen, güneşlenen insan mineral ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Meyve, sebze ve güneşden yoksun yaşayan insan, istediği kadar doğal kaynak suyu içsin, her daim vitamin, mineral eksikliği ile yaşar. Arıtıcılara mebran sonrası takılan mineral, detoks, alkalik PH destekleyici filtrelerde kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak bir çözüm (Tabi işini iyi yapan ürünler tercih edilirse). Mebran suyu sıfırlıyor (saflaştırıyor), destek filtreleri de mineralleri tekrar kazandırıyor. Hem de bu sefer sadece iyi besinler suya karışıyor. Kötü, ölü besinler, mineraller ve tabi iyileri de zaten mebranda elimine ediliyor. Çalışma mantığı basit aslında.

    Zaten, anladığım kadarıyla bu su arıtıcıları bir cihaz değil. Dirsekler, valfler, hortumlar aracılığıyla filtrelerin seri olarak birleştirilmesinden oluşan bir yapı. Kapalı kasa isteyene kasanın içine inşa edip veriyorlar. Eli alet tutan her insan, şema ve videolardan destek alarak su arıtma sistemi yapabilir. Fakat, malzemeleri kendimiz temin edip yapmaya kalkarsak fiyat avantajı oluyor mu? yoksa servisin kurması daha mı mantıklı bilemedim. Hemwww.rosuaritma.com hem de diğer sitelerde ki malzeme fiyatlarını araştırıp, bir hesap yapıp karar vereceğim. Kasalı model olup olmaması çok önemli değil, zaten internette boş kasa satan bir satıcı yok. Kendi toplayan insan kasayı da çok umursamaz, uzay kasa daha çok hoşuna gider diye düşünüyorum. Fakat, kapalı kasa içinde olmadığı zaman, dolaplardaki tencere tava zaman zaman filtre ve hortumlara takılabilir. Biraz dikkat edilerek bu sorunun üstesinden gelinebilir.

    Bu kadar araştırmadan sonra bile bizzat deneyimlemediğim için, içinden çıkamadığım bir kaç nokta var;

    1-) Housing filtreler mi daha sorunsuz? Inline filtreler mi?

    2-) Housing filtreler contalı ve kapaklı olduğu için, biriken tortunun kokusunu sızdırma ihtimali var mı?

    3-) Biecera filtreden çıkan yüksek PH lı, bol mineralli temiz suyu doğrudan musluğa göndermek mi daha mantıklı? yoksa tank da depolamak mı daha mantıklı? Tank'ın iç malzemesinin sağlığı için, mebrandan çıkan saf suyun depolanması daha mı iyi olur? Mineralli suyun depolanmasının tanka bir zararı olur mu? Zamanla bakteri, vs. üremesi olur mu? veya Biocera'nın kazandırmış olduğu mineraller, besinler, tank'ın içinde bekleyince zamanla özelliğini yitirir mi?

    4-) Aynı şekilde, tatlandırıcıdan çıkan suyu doğrudan musluğa göndermek mi daha mantıklı? yoksa tank da depolamak mı daha mantıklı?


    Yerli, yabancı forumlarda bir çok şemayla karşılaştım. Hangisi daha verimli çözemedim.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


    @tersosmos




  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Housing filtreler inline olanlara göre daha avantajlı ebatları inline olanlara göre iki kat kalın ve uzun ömürlü oluyor. Housing filtrelerde zamanla sızıntı yapmaz kolay kolay oring conta sistemi vardır oring contalarda sorun olduğunda yenisiyle değişim yapılıyor zaten gerektiğinde.

    Biocera filtreden çıkan suyu yani filtreyi direkt içme suyu musluğuna yönlendirebilirsiniz üretici firmada bunu savunuyor zaten tankta bekleyen suyun tankta beklediği için bakteri oluşturma olasılığı yok bakteri genelde tankta değil filtrelerde olur ama kaliteli filtre kullandığınızdan böyle bir durum olmaz çoğu filtreler antibakteriyel özelliklerde oluyor.

    Tatlandiricidan çıkan suyu musluğa vereceksiniz tanka değil yani membrandan çıkan suyu t bağlantı yapıp bir ucu tanka diğer ucu tatlandırıcı girişine gidecek tankdaki su en son tatlandiricidan geçerek size gelecek ++ Biocera varsa post tatlandiricidan sonra bioceraya gidecek tatlandırıcı ile Biocera seri bağlantı olacak kısacası

    Cihazı parça olarak alıp yapmanız daha uyguna gelecektir elbetteki nedeni satıcı firmanın yüklendiği bazı masrafları devre dışı bırakmanız örneğin servis hizmeti ve cihaz yapımı için harcanan işgücü eleman maliyetleri 1500 liralık arıtmayi kendiniz yaptığınızda 1000 liralara kadar düşer.

    Membran filtre kalite farkı dayanıklılık ömrüne gore belirlenir. Evsel cihazlarda çok önemli değil ama endüstriyel cihazlarda tanesi 3-5 bin lira olan membranlarda bu durum önemli örnek bir filmtec membran 4 yıl kullanılırken normal membranlar 1 yıl dayanır o tür cihazlarda buyuzden evsel cihazda çokta membran önemi yok ucuz alırsın 6 ay kullanırsın pahalı alırsın 2 yıl kullanırsın sonuçta hepside suyu saflastiriyor bunların yanında atılan atık su sarfiyat farkıda var tabiki kaliteli membranlar her zaman %25 daha iyi arıtım sağlar ama dediğim gibi küçük kullanımlar yani ev tipi cihazlarda bunlara bakmanın bir mantığı yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Teknik sorularımı içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ederim. Piyasada sizin gibi satıcılar kaldığını görmek beni şaşırttı. Malınızı satmak aklınızda ki en son şey. Önceliğiniz, müşteriniz olsun veya olmasın herkese yardımcı olmak. Bravo valla.

    Biocera ve tatlandırıcının ne şekilde bağlanacağını gayet iyi anladım. Üreticileri de bu bağlantı şeklini öneriyorsa sorun yok demektir.

    1-) Tatlandırıcı Biocera dan önce bağlanırsa suyun tadı daha az tatlı ama PH'ı ve besin değeri daha yüksek olur. Tam tersi bağlanırsada PH'ı ve besini biraz azalır ama daha tatlı, daha hoş içimli olur. Doğru mudur? Hangisi önce hangisi sonra aman aman bir fark olur mu? Bilhassa PH değerinde

    2-) Cihazı parça parça alıp kendim toplayacağımı varsayalım. %10 DH + %10 havale indirimi yaparak bana PM den fiyat gönderebilir misiniz?


    www.rosuaritma.com da parçaları sepete ekledim ama video ve şemaları incelememe rağmen hangi parçalar kaç tane lazım emin olamadım. Yani bir eksiklik olmasın kargoya bir kez verilsin.

    Su basıncım yüksek, bir kaç güne manometre bağlayıp ölçeceğim. Muhtemelen pompasız artıcı yeterli olacaktır.

    https://www.rosuaritma.com/urun/royal-green-soft-organik-aritma/ bu ürünün aynısını toplamak istiyorum.

    Royal Green housing filtre, LG veya PENTAIR mebran ve KX Matrikx Antibakteriyel filtre yerine omnipure-k2533-ss olacak şekilde fiyat verirseniz memnun olurum.


    Ayrıca, housing sistem yerine;

    Royal Green marka inlene filtreli veya Omnipure marka inline filtreli sistem toplamak istersem fiyat ne olur. Ayrı ayrı fiyat gönderebilir misiniz? Yine kendim toplayacağım ve bu sefer mebran LG olsun. LG de ki karekod kontrol sistemi hoşuma gitti.

    Sistemi toplarken bana lazım olabilecek en küçük parçadan en büyük parçaya ve 1 adette hortum kesme makası ekleyip hesaplarsanız çok memnun olurum.

    PH ve TDS ölçüm aletini Çin alışveriş sitelerinden alacağım. İki ölçümü tek cihazda yapan ürünler var. Olmadı TDS için Xiaomi, PH içinde en çok satılanlardan birini alır geçerim.

    Şebeke suyunun, mebran sonrası suyun ve musluk sonrası arıtılmış suyun PH ve TDS'ini sık sık ölçeceğimi düşünüyorum. Hem filtrelerin durumu için hem de ne olup bittiğini gözlemlemek için zaman zaman bu ölçümleri yapmak gerekiyor.




  • Fiyatlarda indirim olacak mı hocam 1700 tl ye satılıyor sitede birde indirim kodu atar mısınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedekorkut33 -- 8 Ocak 2019; 20:5:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedekorkut33 D kullanıcısına yanıt
    1700 liradan %10 indirim kodu veriyoruz pm atıyorum size

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.