Şimdi Ara

EN KALITELI KURSUNSUZ BENZIN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum uyeleri nerden yakıt alıyorlar ve nedenleri! Bazı insanlar surekli aynı yerden yakıt alıyorlar sizlerin dusuncesi nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSAVIOR -- 31 Ağustos 2012; 14:56:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Shell Türkiye'nin kendi istasyonu olursa her zaman Shell

shell daha performanslı ve verimli calıstıgı soyleniyor araclarda kendıne ozgu formulu varmıs
    Battlenet : cangok#2306
    Xbox : JohnGox#5759
    Steam : cangoktr
  • Opet rafineriyi Türkiye'de gerçekleştiriyor diye biliyorum.Opetinkinin kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Lukoil

neden lukoil cok duyulmuyor adı ozelliklerı hakkında bılgı verebilmısınız performansı konusunda mesela

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Lukoil

neden lukoil cok duyulmuyor adı ozelliklerı hakkında bılgı verebilmısınız performansı konusunda mesela

Türkiye koşullarında hiçbir kuruluş ya da yayın sahibi detaylı bir laboratuvar çalışması yapıp karşılaştırmalı bir test yapmıyor akaryakıt firmaları arasında.

Rusya'da За рулем (Za Rulyem) adlı, 1928'ten beri yayın yapan ve aşırı detaylı değişik testler yapan bir dergi mevcut. Moskova'da belli başlı caddeler üzerindeki rögar kapaklarından hız limitleri dahilinde geçildiğinde kaç G'lik bir kuvvetin lastiklere bineceğini, bunu nasıl düzeltebileceklerini bile anlatan, radar detektörlerini, video kayıt cihazlarını karşılaştıran; hatta su ısıtıcıları bile karşılaştıran bir dergi. Ayrıca otomobil testlerinde 50 ve 80 km/h ile giderken vites boşa alındığında kaç metre ilerlediğini bile ölçen bir kuruluş.

Bu derginin geçen yılki bir sayısında Moskova'da bulunan belli başlı petrol firmalarından alınan numuneler üzerinde çok detaylı incelemeler yapıldı. BP gibi bir firma sonda ikinci oldu mesela. 95 Oktan diye satılan ürünlerin en kötüsü 97.2 oktan çıktı testte. Soğuk havalarda daha iyi yanma özellikleri gösteren bileşenler incelendi. Aynı şekilde sıcak havalar için de. 34 farklı analiz yöntemi sonucunda en başarılı yakıtın Lukoil'de olduğuna karar verdiler. Türkiye'de satış yapmayan bir firma ikinci, Shell ise 3. seçilmişti. Shell'in fiyatları da daha yüksek ayrıca diğer şirketlere göre.

Lukoil Rusya ile yaptığım bir e-posta görüşmesinde Türkiye'de de aynı katkıları kullandıklarını garanti ettiler. Ben de bu nedenle Lukoil'den almaya başladım, fakat istasyon sayısı yeterli olmadığı için diğer durumlarda Opet kullanıyorum. Lukoil ile özellikle kış aylarında - Sivas gibi soğuk bir yerde aracın ilk çalışması daha kolay oluyor (Tamamen subjektif gözlemim).

• Kesinlikle shell diyorum.

Aracım lpgli, ara ara benzin almak durumunda kalıyorum, uzun süredir shell kullanıyordum hiçbir sıkıntı yoktu, opet ve po denemeye başladım 2 aylık süreçte. İlk 1 ay po dan almaya başladım bir süre sonra motor arıza ışığı yanmaya başladı, motor performansında düşüş, tekleme, motorda isteksizlik, marş almama gibi sorunlar yaşandı, lpg aldığım yeri değiştirdim, servise gösterdik lpgde sıkıntı yok denildi benzin kaynaklı olabileceği söylendi, bu sefer 1 ay opetten almaya başladım sorunlar devam etti, en sonunda tekrar shelle dönüş yaptım 1-2 gün sonra motor arıza ışığı söndü, motor eski performansına geri döndü ve araç ilk marşta çalışmaya başladı, bir süredirde böyle devam etmekte. Tabi yakıt performansı bayiye görede değişebiliyor onada dikkat etmek lazım.
    MASLAK OPET gercekten mukemmel sanki arac yag gibi akiyor yolda + o istasyonun karı da mehmetcik vakfina gidiyor. Lukoil de iyidir , koyde baska benzinci yok bazen aliyorum ordan ve en az maslak opet kadar iyi diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurll -- 31 Ağustos 2012; 15:59:11 >
  • Shell kullanıyorum ve sahibi tanıdığımız biri olduğu için ve yakıtından da memnun olduğum için güven veriyor.
    Petrol Ofisinden benzin aldığımda araç hantallaşıyor ve çekişi düşüyor, bunun için PO tercih etmiyorum.
    Eskiden yakın olduğu için Opet 'ten alırdım fakat en son sulu benzin problemi oldu ve artık Opet kullanmıyorum.
    BP 'den birkaç defa aldım, araç sürekli kullandığım yokuşlarda boğuluyor, çekmiyordu.
    Bir arkadaşımda aynı istasyondan dizel için almıştı, araç ağrıza ışığı verdi ve serviste deposu temizlendi.
    Bunun için BP istasyonlarından da anca benzinim bitiyorsa ve uzun yoldaysam tadımlık 20 TL alıyorum.
    Bunun dışında uzun yolda Opet, Petrol Ofisi ve Shell tercih ediyorum.
    Sonuçta her bayi aynı olmuyor bunu da hesaba katmak gerekir.

Ayrıca Shell 'in istasyonunun iş yerime yakın olması,
    KGS kartı ve çıkışta tabancalı ya da fırçalı araç yıkaması da cezbedici özellikler.
    Mendil ve bez konusunda genelde çoğu istasyon birbiri ile yarışıyor zaten.

• yaşadığım yerde Shell ve Po var ikisi de tanıdık insanların sahibi olduğu yerler ve 20 senedir bir yanlışlarını görmedim.. ne eksik, ne hileli benzin sattılar.. bu kadar senedir alışveriş yaptığım yeri değiştirmeyi hiç düşünmem..

gittiğim 2 şehir var.. İzmir ve İstanbul.. bunlarda da istasyonlar bellidir ve hiç bunların dışına çıkmam.. zaten hayatım bu alanlarda geçer..

kaliteli benzin konusuna gelirsek..

reklamlarda duyduğunuz herşey (shell,Po ve diğer istasyonların ) ticari kaygılar güdülerek yapılan reklamlardır.. zaten dünyanın en pahalı akaryakıtını ülkemiz satıyor.. böyle olunsa kullanıcıları psikolojik olarak rahatlatmak adına bir takım süslü cümlelerle ürünler pazarlanıyor.. vatandaş zaten en pahalı yakıtı alıyor bair biraz özelliği olan birşey aldığını düşünsün diye yapılan şeyler..

ama üzülerek yazıyorum ki halen daha vatandaşı kazıklayanlar var.. son yöntem de bildiğiniz gibi vatandaş arabanın başında değilken depo yerine kovaya yakıtı boşaltmak ve koymadığı yakıtın parasını almak.. böylelerine de layık olduklarını allah yapsın diyorum..

• Shell'den alınca araba şaha kalkıyor ama menzil kısa (aynı yol, aynı kullanım)
    PO ise daha az performanslı ama menzil %25 daha uzun
    Shell 400km - PO 500km bir depo.
    Araba Accent 2001 1.5 benzinli.
    Tabi ki PO alıyorum isterse 50bg gücünde gitsin umrumda değil

• Ben podan ne zaman benzin alsam daha az gitmeye basliyor araba. Fullden aldigimda bir kere avans sikintisi cektim. Bir kere zorunluluktan lukoil almistim ama bi deneme surecine girelim bakalim ne cikicak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • total den hıc almadım merak edıyorum
    opet veya shell...

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.