Şimdi Ara

EN KALİTELİ İKİ MOUSE'U KIYASLAMA KONUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlıktan da görebildiğiniz gibi uzun araştırmalarım sonucunda yüzlerce mouse arasından iki tane seçtim ve ikisinden birini almayı düşünüyorum.

    Steelseries Rival 600 ve Asus ROG Gladius II Origin

    Şimdi herkes asus ne alaka diyecektir. Geleceğim oralara da ama ilk önce kıyasladığım konulardan bahsediyim; sensör, switchler ve iki mouse'un da birbirinden ayrılan artı özellikleri. Ergonomi konusuna girmiyorum çünkü o kişiden kişiye değişir.

    Sensör konusunda steelseries'in bariz bir üstünlüğü var. Pixart firmasının yaptığı PMW3360 sensörünü özelleştirip Truemove 3 sensörünü geliştirdiğini söyleyen Steelseries (bazı insanlara göre tamamen aynı sensör PMW3360 ile, steelseries sadece başka Truemove 3 ismini konmuş deniyor) üstüne bir tane de derinlik ölçen sensör koyup, mouse'u kaldırdığınızda bile algılıyor. Kısacası sektördeki en iyi sensör. Asus ise direk PMW3360 sensörünü kullanıyor ki zaten sektördeki en iyi birkaç sensörden biri.

    Şahsi yorumum, claw tutuş yaptığım için mouse'u sürekli yerinden kaldıran biri değilim, o yüzden benim için çok fark yok.

    Switch konusunda Asus mucize yaratmış açıkcası. Piyasadaki en iyilerden biri olan Japon malı Omron switch kullandığı yetmiyormuş gibi, bu switchleri kolayca değiştirilebilir yapmış! Yani anlayacağınız o her markada başımıza gelen illet çift tıklama sorunundan kolayca kurtulabiliyoruz! Kutudan 2 tane de yedek omron switch çıkıyor. Yani mouse bildiğiniz evladiyelik oluyor. İsterseniz sonra yeni switch de bulabilirsiniz aliexpressten vs. Steelseries ise kendi switchlerini kullanmış ve oda başarılıymış tabii.

    Şahsi yorumum, zamanında Logitech g602'ye yeni switch lehimlemiş birisi olarak, asus bu alanda rakipsiz söylenecek çokta birşey yok.

    Birbirinden ayıran özelliklere gelirsek steelseries rival 600de yanda bir tuş daha var, ağırlıkları değiştirilebiliyor, asusun kablosu değiştirilebiliyor, iki kablo geliyor yanında biri örgü biri değil vs. Yazılım konusunda da steelseries baya daha üstün gibi.

    Steelseries Rival 600 = ₺350
    Asus ROG Gladius II Origin = ₺400

    Evet arkadaşlar sizin yorumlarınız nedir? Gelip Zowie övecek var mı? Switch değiştirme olayı mı daha değerli yoksa Steelseries'in koyduğu derinlik bilgisi okuyan sensör mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Türkiyede bulabileceğiniz daha iyi 2 adet mouse mevcut, yurtdışında bu sayı artar. Razer viper ve glorious model o. Ayrıca rival 600 fırıncı küreği gibi büyük bir mouse. Asus mouseyi denemedim.
    Kullanmadığım çok nadir mouse vardır şuan piyasada. Sana neden viper ve model o daha iyi anlatmaya çalışayım hocam.

    Razer viper 69gram, 3390 sensor kullanıyor, paracord türevi çok hafif bir kablosu var, optik switch kullanıyor yani çift tıklama sorunu tamamen çözülmüş ayrıca daha hızlı tepki veriyor.
    Glorious model o- 58gram (mouseyi hissetmiyorsunuz bile), paracord kablo kullanıyor, switchleri 20 milyon ömürlü omron. Ayrıca skatezleri hiçbir mouse ile karşılaştırılamayacak kadar iyi.

    Malzeme kalitesi olarak hafif olmalarına rağmen ucuz değil kaliteli hissettiriyorlar. Zowie mouseları bende beğenmiyorum. Ayrıca steelseries'in koyduğu derinlik bilgisi kimi kullanıcılara göre bir eksi olarak görülüyor. Çünkü mouseyi kaldırdığınız anda okumaması daha iyi olarak görülüyor. RJN açıp bakabilirsiniz mouselerin altına cd koyup bu testi yapıyor.
  • Rival 600 kullanıyorum gladius 2 kullanma şansım olmadı ama şunu söyleyebilirim ki eski mouseum bloody A90 dı ve onu ne kadar çok sevsemde rival 600 beni pişman etmedi mouseun ağırlığı ele oturuşu gerçekten çok iyi sensörlerin o havada işleme olayı biraz abartı yani çoğu insan kullanmıyor daha ondan memnun olmayan çok kişide görmedim ki bildiğim kadarıyla o yükseklik aralığını ayarlayabiliyorsun ama ben o konulara girmedim mouse da kablosu örme değil ama gene baya sağlam kablosu var herhangi bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmem kablodan ötürü sadece alırken tek korkum yandaki kronik silikon problemiydi onuda yeni üretilen seride düzeltmişler o yüzden aldım ve şöyle söylemeliyim ki insanların çok kullandığı bir ürün genelde çok beğenilen ve memnun kaldıkları ürün oluyor o yüzden rival 600 ün daha iyi olduğunu düşünüyorum bu konuda çünkü gladius 2 kullanan görmedim şuana kadar ki şunu da söylemek isterim her firmanın baş gösterdiği ürünler vardır steelseries in mouse konusunda corsairin klavyede ve hyperxinde kulaklıkta önde geldiğini düşünüyorum bunuda göze almak lazım
  • Rival 600'deki ikinci sensör konusunda ben de gerekli görmediğimi belirttim hocam.


    Açıkcası bu kadar sensör araştırdıktan sonra acaba pmw3360 gibi sensörlere ne kadar ihtiyacım var diye düşünmeye başladım. Sonuçta kendim başarılı bir oyuncu değilim. Ortalamanın biraz üstünde oynayan biri istediği yatırımı yapsın.


    Ucuz mouselar da baya iş görür. Sharkoon SGM1 mesela, pmw3336 sensörüne sahip, pmw3330 sensörünün bir türevi, omron switchleri var ve ₺140, pek çok kişi için yeterli aslında.

    Edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 24 Ocak 2020; 11:23:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • itachi237 kullanıcısına yanıt
    Ama bir mouse sırf sensörü için almamak lazım çoğu mouse güzel sensör kullansada bir sürü kronik sorunları oluyor bunların bazıları tuşların birbirine sürtmesi sert basılması vb. konular o yüzden malzeme kalitesinden tasarıma kadar her şey önemlidir mouseda herkes iyi oyuncu diye pahalı bir mouse almıyor amaç uzun ömür ele oturuşu seni memnun etmesi
  • Diavelin kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o konuda haklısınız malzeme kalitesi ve ele oturması zaten denemeden anlaması zor şeyler o yüzden yüzde yüz emin değilim sharkoon'dan. Kasasını aldım TG4 RGB, eski xigmatek kasamdan çok daha ucuz hissettiriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • itachi237 kullanıcısına yanıt
    ben rival 600 alırken hiç elime almamıştım sadece eski kullandığım mouse'un ebatlarına yakın olmasına dikkat ettim çünkü çok güzel oturuyor ve rahattı ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım ebatları yakın seçince ve incelemeleri izlemenizi öneririm ki bir tek inceleme değil bir kaç değişik inceleme izlerseniz daha iyi karar verebilirsiniz ben rival 600 alırken çoğu yer kronik silikon sorunundan bahsetmezken bir kanalda bahsettiğini gördüm ve sonrada düzelttiklerini anlatan bir video çektiğini gördüm yani detaylı araştırmak her zaman iyidir o kadar kişi rival 600 önermezken silikon probleminden ötürü forumda geçtiğini öğrenince aldım ve sorun düzelmişti gerçekten ve öyle bir problem yaşamadım
  • Sanırım pixart pmw3360 ve üstü herkes için üst level, en ucuz mouse hangisi acaba bu sensörü kullanan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu kişisel bir tercih. sormaya kalkarsan işin içinden çıkmazsın asla.
  • https://csgopedia.com/csgo-pro-setups/

    ben finger tip kullandığım için incelemen çok dar ve kapsamsız. profesyonellerin bir no lu tercihi zowie. steelseries i anlarımda asus kel alaka. kusura bakma ama incelemen taraflı ve son derece yetersiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam asus bence en mantıklısı, o yüzden size taraflı gelmiş olabilir. Kim ne kullanmış o değil ki önemli olan. Zowie düz mouse

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba
    rival 600 de yanlardaki kaucuk gibi şeylerin altından yaz aylarında erime sıvı cıkma sorunu hala devam ediyormu? yorumlarda cok şikayet etmişlerdi. bu problem hala varmı?
    @Diavelin
  • g502 hero'ya ne diyorsunuz arkadaşlar?
  • O yanlarındaki yapıştırıcıyı değiştirdiler ve düzeldiğini söylediler bir kaç inceleme okudum yabancılarda uzun süreli kullanımlarda yeni yapıştırıcı ile olanda çıkmıyormuş ve bende bir sıkıntı yok açıkcası zaten buna güvenerek aldım yoksa eskisi gibi olsaydı almazdım bende
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Mouse konusunda her zaman steelseries veya razera güvenin dünya genelinde en çok kullanılan mouse markalarıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diavelin

    O yanlarındaki yapıştırıcıyı değiştirdiler ve düzeldiğini söylediler bir kaç inceleme okudum yabancılarda uzun süreli kullanımlarda yeni yapıştırıcı ile olanda çıkmıyormuş ve bende bir sıkıntı yok açıkcası zaten buna güvenerek aldım yoksa eskisi gibi olsaydı almazdım bende
    hocam dün mesajınızı baya bekledim cevap gelmeyince steelseries 650 modelini aldım.
  • ''Çift tıklama sorunu'' derken kastettiğiniz nedir?
  • Kullanılan switchlerin ömrü bittiğinde tuşlar çalışması gerektiği gibi çalışmıyor çift basıyor hocam arada. Bazı markalarda Japon malı omron switchler tercih ediliyor 50 milyon tıklama ömürleri var diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir mouse'u mouse yapan en önemli tuşları sağ ve sol click tuşlarıdır.
    Sağ ve sol click tuşlar, parmağımızı hafif temas ettirdiğimizde (tıklama değil, hafif temas) kendi kendine tıklanmamalı. Kullandığım EVEREST DLM-500 mouse bu konuda hiç iyi değil.
    Ne ara dalgınlıktan elimi farenin üstünde bekletsem, kendi kendine tıklanıyor, illa parmaklarım havada bekleyecek. Olmaz olsun böyle mouse. Rampage phoenix satın almıştım, onda da sol tık ses problemi var. Asus bu konuda iyi görünüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.