Şimdi Ara

En İyi Savaş Filmleri Listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
9
Favori
57.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20. Dünyanın Uzak Ucu (2003)
    Orjinal Adı: Master And Commander: The Far Side Of The World
    Filmde Kaptan Jack Aubrey (Russell Crowe)'in, Napolyon Savaşları sırasında bir Fransız gemisini takip etmesi anlatılıyor. Özellikle denizde geçen savaş filmlerini sevenler için güzel bir örnek.

    19. Cennetin Krallığı (2005)
    Orjinal Adı: Kingdom Of Heaven
    2005 yapımı olan film, Haçlı Seferlerini konu edinir. Film Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs şehrini haçlıların kurduğu Kudüs Krallığı'ndan geri alması olayı etrafında haçlı seferlerini ve iki tarafın bu savaşlara bakışını anlatmaktadır. Başrollerde Orlando Bloom, Liam Neeson, Jeremy Irons, Edward Norton ve Eva Green oynamaktadır.

    18. Güneş İmparatorluğu (1987)
    Orjinal Adı: Empire of the Sun
    Steven Spielberg'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Christian Bale de çocuk oyuncu olarak başrolde. Anne ve babası ayrı olan Jim Graham (Christian Bale) 2. Dünya Savaşı sırasında bir esir kampında ki öyküsü anlatılıyor.

    17. Patton (1970)
    Orjinal Adı: Patton
    7 oscar almış olması bile listemize girmeye yeter. Ancak onda daha fazlası var. 2. Dünya Savaşı’nda Amerikan Ordusunda önemli komuta görevleri alan Amerikalı General George S. Patton‘ın biyografisi.


    16. Ölümcül Tuzak (2008)
    Orjinal Adı: The Hurt Lucker
    Görev yerimiz Irak. Bağdat'ta bir Patlayıcı Mühimmat İmha ekibi lideri William James (Jeremy Renner) pervasız yöntemleriyle savaş ile dalga geçmektedir.

    15. Kıyamet (1979)
    Orjinal Adı: Apocalypse Now
    Vietnam Savaşı sırasında geçen, 1979 yapımı bir Amerikan savaş filmidir. Filmde ruhsal bunalımdaki kaydecek bir şeyi olmayan ordunun gözden çıkardığı askerin(martin sheen)yanına verdiği birkaç askerle vietnamın içlerine nehirde hedefe doğru ilerlerken başından geçenlerle savaşın acımasız ve vahşetini aynı zamanda kaosunu insanların ruhunu nasıl parçaladığını insanlıktan çıkardığını savaşın hiçbir zaman iyi olmayan en kötü yanlarını isabetli ve akışkan bir dille harmanlayarak izleyiciyi doyuruyor.

    14. Hotel Ruanda (2004)
    Orjinal Adı: Hotel Rwanda
    Hala izlemeyen varsa çok şey kaçırıyor. Harika bir film daha. Özellikle BM'nin sorgulandığı nadir filmlerden.
    Film Ruanda'da 1994 yılında Hutu ve Tutsi etnik grupları arasında çıkan ve büyük sayıda (yaklaşık 800 000) Tutsi'nin yaşamını kaybetmesiyle sona eren şiddet olayları ve katliamı konu alır ve filmin senaryosu Ruanda Katliamı'ndaki gerçek olaylara dayanmaktadır. Ana karakter Kigali'deki Hôtel des Mille Collines'in müdürü olan Hutu kökenli Paul Rusesabagina'dır.

    13. Üç Kral (1999)
    Orjinal Adı: Three Kings
    Bir grup Amerikan askeri Körfez Savaşının bitmesinden sonra ülkelerine dönmeyip, çölün derinliklerinde gömülü olduğu söylenen bir hazineyi bulmayı kafalarına koyarlar. Kendilerini hazineye götüreceğini düşündükleri bir harita bulduktan sonra askerler, hiç beklemedikleri tecrübeler yaşayacakları ve onları yaşamlarını değiştirecek bir mücadeleye sürükleyecek bir yolculuğa başlarlar.

    12. Müfreze (1986)
    Orjinal Adı: Platoon
    Yönetmenliğini Oliver Stone'un üstlendiği, 1986 yılı yapımı ABD yapımı dramatik savaş filmi. En iyi savaş karşıt yapımlardan biri. Amerikan Film Enstitüsü tarafından Amerika’nın en iyi 100 filmi arasında 81. sırada yer almaktadır. 1987’de, 8 dalda aday olduğu Oscar’larda, en iyi yönetim, en iyi film, en iyi kurgu ve en iyi ses dallarında ödüle layık görülmüştü.


    11. Çöküş (2004)
    Orjinal Adı: Downfall
    Adolf Hitleri'in son günlerini anlata bir başyapıt. Çöküş’te Hitler’in son günleri özel sekreteri Traudl Junge’nin gözünden anlatılır. Yenilgiyi kabul edemeyen ve düşmana teslim olmak istemeyen Führer, intihar etmeden önce Eva Brown ile evlenir ve birlikte intihar ederler. Führer’in peşinden yıllarca gitmiş bir çok insanın durumu da farklı değildir.

    10. Avcı (1978)
    Orjinal Adı: The Deer Hunter
    Avcı, 1978 yılı yapımı bir grup Rus kökenli Amerikalı çelik işçisinin ve ailelerinin hayatından bir kesit sunan, Vietnam Savaşı eksenine oturtulmuş film.

    9. Soysuzlar Çetesi (2009)
    Orjinal Adı: Inglourious Basterds
    Muhteşem oyunculuklar, muhteşem senaryo ve muhteşem yönetmen. İşte filmin özeti.

    8. Das Boot (1981)
    Orjinal Adı: Das Boot
    2. Dünya savaşında denizaltıları konu edinen en harika film. 1979 yılında çekilmiş 1981 yılında vizyona giren, İkinci dünya savaşında U-96 adlı tip 7 sınıfı alman U-boot mürettebatın konu alıyor. Propaganda unsuru taşımaz. Wolfgang Petersen yönetmenliğinde Almanca çekilen film yaklaşık 6 saatir. Savaşta Alman denizcilerin hayatlarını içinde bulundukları psikolojik durumu görsel bir anlatış biçimiyle dile getirmektedir. 1980'deki galasında zamanın ünlü isimleri filmi sonunda Wolfgang Peterson'u ayakta alkışlamıştır. Diğer savaş filmlerinde olmayan savaşın insancıl boyutunu ortaya çıkartmıştır.

    7. Full Metal Jacket (1987)
    Orjinal Adı: Full Metal Jacket
    Stanley Kubrick'in hem yönetmenliğini, hem yapımcılığını hem de senaristliğini üstlendiği 1987 yapımı film. Vietnam Savaşı öncesi Amerikan ordusunun eğitimleri ve Vietnam Savaşı sırasında Amerikan ordusundaki askerlerin başından geçen olağan olaylar, çarpıcı ve gerçek yaklaşımlarla anlatılmaktadır.

    6. Kara Şahin Düştü (2001)
    Orjinal Adı: Black Hawk Down
    Salt bir savaş filmi. Sadece mermiler, füzeler. İyi bir anlatım tarzı olunca tadından yenmez olmuş. 1993'te Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün bir parçası olarak bir grup Amerikan askeri Somali'ye gönderilir. Görevleri asi komutan Mohamed Farrah Aidid'e bağlı bir kaç üst düzey askeri ele geçirmektir. Fakat operasyon planlandığı gibi gitmez ve genç piyadeler ve tecrübeli delta gücü askerlerinden oluşan bu küçük birlik Mogadishu'nun en tehlikeli bölgelerinde kapana kısılır ve rehin kalırlar. Destek gelene kadar 18 saat dayanmaları gerekmektedir.

    5. Piyanist (2002)

    Orjinal Adı: The Pianist
    Yahudi müzisyen Władysław Szpilman(Adrien Brody)'ın 2. Dünya Savaşı sırasında hayatta kalma mücadelesi çok dramatik bir şekilde yansıtılıyor.


    4. Cesur Yürek (1995)
    Orjinal Adı: Braveheart
    Mel Gibson'in yönettiği ve başrolünü oynadığı yapım, William Wallace 'ın hayatını anlatır. 1996 yılında 10 dalda Oscar'a aday olan yapım, yönetim, görüntü yönetimi, efekt, makyaj ve en iyi film dallarında ödüle layık görülmüştür.

    3. Hayat Güzeldir (1997)
    Orjinal Adı: La vita è bella
     En İyi Savaş Filmleri Listesi

    II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına götürülen Yahudi bir babanın ve peşinden giden İtalyan bir annenin, çocuğunu korumak için yaptığı sayısız özveriyi anlatıyor. 1999'da 7 dalda Oscar'a aday olan film, en iyi yabancı film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi müzik dallarında bu ödülü kazandı.

    2. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998)
    Orjinal Adı: Saving Private Ryan
     En İyi Savaş Filmleri Listesi

    Film, Yüzbaşı John M. Miller (Tom Hanks) ve askerlerinin , diğer üç kardeşi savaşta sırasında farklı cephelerinde ölen, bunun sonucunda eve dönüş vizesi alan James Frencis Ryan isimli askeri bulmaya çalışırken başlarından geçenleri konu almaktadır.

    1. Schindler'in Listesi (1993)
    Orjinal Adı: Schindler's List
     En İyi Savaş Filmleri Listesi

    Siyah-beyaz bir savaş filmi. Savaşı bu kadar dramatize anlatabilen güzide bir film. Spielberg'in tepe noktası. II. Dünya Savaşı sırasında Naziler'in uygulamış olduğu soykırımdan binin üzerinde Polonya yahudisinin kurtarılmasında rolü olan Oskar Schindler'i anlatan şaheser.

    Kaynak: mikroekran







  • The Thin Red Line'ı tek geçerim...Listede bile yok...
  • Ne mutlu ki hepsini izledim. Listede olmayıp ta çok iyi savaş filmi olanlar var tabi. Tek tek saymaya gerek yok ama içlerinden birtanesi var ki herkesin izlemesi lazım.

    Şu filmi izlerken kanınız donacak.
     En İyi Savaş Filmleri Listesi
  • soysuzlar çetesini hiç savaş filmi olarak değerlendirmemiştim.
    Cesur Yürek in savaş sahneleri çok hoştu fakat Savaş filmi olarak nitelendirilebilir mi onu bilemem.
  • Taegukgi hwinalrimyeo ve assembly nin olmadığı liste mi olur
  • Enemy at the gates (Kapıdaki dusman)'da listede olmalıydı. Burdaki cogu filmden daha iyi.



    quote:

    Orijinalden alıntı: vukleus

    soysuzlar çetesini hiç savaş filmi olarak değerlendirmemiştim.
    Cesur Yürek in savaş sahneleri çok hoştu fakat Savaş filmi olarak nitelendirilebilir mi onu bilemem.


    Soysuzlar Cetesi savas filmi degil ama Cesur Yurek kesinlikle oyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 11 Kasım 2011; 10:52:14 >
  • Bana göre Soysuzlar Çetesi ve 3 Kral filminin bu listede olmaması gerekiyor.
  • piyanist
  • Gladyatör,300 Spartalı,Cengiz HAn gibi tarihi savaş filmleri ile İron Cross,Stalingrad,Leningrad,Batı cephesinde yeni bir şey yok gibi 21.yy savaşlarını konu alan filmlerde ilk 20'nin içinde mutlaka yer almalıydı.Ayrıca Schindler'in Listesi tam bir savaş filmi değil.Savaş zamanında yaşanan yahudilerin çekmiş oldukları sıkıntıları anlatan dramatik bir film.
  • "Savaş" yanlış yorumlanmış bence listede .
  • The Thin Red Line, Saving Private Ryan ile kafa tutacak seviyede bir film.

    Onun dışında liste güzel.
  • Piyanist ayrı bişeydi yav
  • The Thin Red Line en iyi savaş filmidir fakat listede bile yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tenth Doctor -- 12 Kasım 2011; 1:55:02 >
  • stalingrad nerede ?

  • Piyanist tam savaş sayılmaz aslında ama bu filmler arasında Tek geçerim...
  • ÖMER muhtar
    cesur yürek
    bu 2 filmin olmadığı hiç bir listeyi kabul etmiyorum
  • Saçma ve alakasız bir liste ilk 20'ye bile giremeyen bir Pearl Harbor görüyorum ben.
  • Kaynak gösterilen site kişisel bir site.Arkadaş kendi listesini sunmuş sanırım.
    Film izleme sitelerinden birinde çok eskiden televizyonda izlediğim bir filme rastladım.Benim listemde amerikan iç savaşını gerçek bir hikayeden konu alan bu tarih-savaş filmide yer alırdı. Glory (1989)Türkçe'ye Zafer diye çevrilmiştir.

    http://www.sinemalar.com/film/1083/Zafer/
    http://www.imdb.com/title/tt0097441/

     En İyi Savaş Filmleri Listesi



     En İyi Savaş Filmleri Listesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuLTeC III -- 12 Kasım 2011; 14:46:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sipru81

    stalingrad nerede ?



    Beğenenlere saygı duyarım ama ben II.Dünya savaşı film koleksiyoncusu olarak bu filmi beğenmemiştim. Oyunculuk beni tatmin etmemişti. Belki de büyük bir beklentiyle izlediğim için olabilir.




  • Yüzüklerin Efendisi gibi bir seri yok. Nasıl liste bu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.