Şimdi Ara

en iyi saç ekim merkezi neresidir (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.215
Cevap
602
Favori
6.455.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xx-lord

    rainman çok geçmiş olsun kardeşim harbi korkutoyor ınsanı dedıklerını okuyunca

    diore çok güzel duruor saç ekımın hayırlı olsun

    arkadaslar bende sonunda karar verdım basta boğaziçinde ektircektim sonradan ankarada operator doktor çağrı uysal ve ekıbıne 20sınde yaptırıcam adamlarla yuzyuze konustum gayet olumlu sonuçlar aldım oncekı resımlerı ınceledım gayet guzeldı fıyatta yardımcı oldular bıraz 2500 grefte 2300 lıra oducem çağrı uysal hakkındada gayet ıyı yorumlar okudum nette umarım yanıtmazlar benı


    xx-lord oncelikle karariniz hayirli olsun.
    sac nakilinin doktor tarafindan gerceklestirilmesine dikkat edin.
    gittiginiz merkezin hocanin adini kullanarak is yaptigina dair yorumlar okuduk.
    Cagri bey hakkindaki olumlu yorumlari ve cok guzel nakiller yaptigini biliyorum ama lutfen dikkat edin ekimi doktora yaptirin anestiziden sonra biryere kaybolmasin sartlari iyi konuşun..

    gelismeleri bekliyoruz..
  • diore cok guzel bir ekim olmus Hakan hoca kaliteli isler yapiyor gercekten. hele nakilden sonra parayi azaltmasi kisiligininde meslegi kadar iyi oldugunu gosteriyor.helal olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugrahan18


    quote:

    Orijinalden alıntı: xx-lord

    rainman çok geçmiş olsun kardeşim harbi korkutoyor ınsanı dedıklerını okuyunca

    diore çok güzel duruor saç ekımın hayırlı olsun

    arkadaslar bende sonunda karar verdım basta boğaziçinde ektircektim sonradan ankarada operator doktor çağrı uysal ve ekıbıne 20sınde yaptırıcam adamlarla yuzyuze konustum gayet olumlu sonuçlar aldım oncekı resımlerı ınceledım gayet guzeldı fıyatta yardımcı oldular bıraz 2500 grefte 2300 lıra oducem çağrı uysal hakkındada gayet ıyı yorumlar okudum nette umarım yanıtmazlar benı


    xx-lord oncelikle karariniz hayirli olsun.
    sac nakilinin doktor tarafindan gerceklestirilmesine dikkat edin.
    gittiginiz merkezin hocanin adini kullanarak is yaptigina dair yorumlar okuduk.
    Cagri bey hakkindaki olumlu yorumlari ve cok guzel nakiller yaptigini biliyorum ama lutfen dikkat edin ekimi doktora yaptirin anestiziden sonra biryere kaybolmasin sartlari iyi konuşun..

    gelismeleri bekliyoruz..



    eyw gelişmelerden haberdar ederim adamlarla konuşurken özellikle söledim çağrı beyde operasyona beraber giricekse yaptırcam die onlarda evet beraber giricez dediler bakalım :)
  • Selam,

    Diore: Ekimin harika olmuş Maşallah nazar değmesin... Sanırım delerek ekim yaptıkları için bu kadar kısa sürede iyileşti.

    Keserek yada delerek ekim yapmak arasında ne fark var, hangisi daha verimli, saç çıkma oranı ve iz kalmaması açısından.? Bilen arkadaş varsa cevap yazarsa sevinirim.

    Delerek ekimlerde iyileşme süresi sanırım daha kısa oluyor...
  • delerek dediğin fue yöntemi daha hızlı oluyor izde kalmıyor ama zaten fut yöntemi artık kullanmıyor sanırım yada çok nadir kullanılıyordur.
  • Hocam artık delerek ekimler oluyor, keserek dediğimiz ekimler bundan 10 yıl kadar önceydi.Şimdi tüm ekimler fue dediğimiz tek tek kanal açarak yapılıyor.
  • delerek denilen şırınga iğnesi, keserek de ekilen jiletle deliklerin açılması şekliinde ekimdi . başka bir forumdan böyle hatırlıyorum arkadaşlar. yanlışım varsa bilen düzeltsin.aradaki fark ne dir acaba.? sonuç açısından tabi ki ?
  • Benim bahsettiğim Cenk'in bahsettiğiyle aynı, yani FUT yönteminden bahsetmiyorum. Fue'de kanal açılırken ya delerek ekim yapılıyor yada jiletle keserek. Forum sitelerinde sık geçiyor.
    Diore, delerek ekim yaptıkları için çabuk iyileşti diyince sormak istemiştim fark var mı diye.
    Mesela dr. Alp Aslan'la görüşmeye gittiğimde kendisinin kanalları jiletle açtığını söyledi. Ona farkı var mı dediğimde 'yoo, ben böyle tercih ediyorum' demişti, başka bişey soramamıştım. Ama forum sitelerinde özellikle kanal açarken delerek açmanın öneminden bahsettikleri için, nedenini bilen arkadaşlara sormak istedim...
  • Görüştüğüm klinikte bir seansta 1200 greft ekeceklerini, ekimi bir dr ve bir yardımcısı olmak üzere iki kişinin yapacagını, ekim süresi için 7-8 saat sürdüğünü belirtti.
    Sorum şu :
    Bu ekimi bir dr ve yardımcısı bu kadar sürede gerçekleştirebilir mi? sadece iki kişi
    1200 greft Sanırım 2500-3000 saç teli, bu kadar sürede ekilebilir mi? görüş ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    HERKESE GÜZEL VE SAGLIKLI UZUN YAŞAMLAR DİLERİM
  • arkadaslar gorustugum doktor, 4 kişilil ekip olarak calıstıklarını bu ekipte 3 yardımcı ve kendisi oldugunu, herkesin bir gorevi oldugunu soledi. Anladıgım kadarıyla doktorun gorevi diger ekip arkadaslarının sevk ve idaresiydi. Örnegin operasyon esnasında benle görüsme yapabildi mesela. Bu konuyu dile getirdigimde asıl ekim yapanların yardımcıları oldugunu (hemsire), onların işinin ehli oldugunu kendisinden bile daha guzel yaptıklarını ifade etti. Bu durumun bana tuhaf geldigini soledim, sonucta insanlar doktor adlarına göre tercih yapıyorlar. Kısa sürece once bir akrabasınında ekim yapildigini ve ekimide hemsirelerin yaptıgını, dunya uzerindeki hicbir doktorun 8 saat boyunca operasyonun icerisinde bulunamayacını soledi.
    Biz burda doktorların yedi seceresini döküp karar vermeye calisirken, ekimin genelinin hemsireler tarafından yürütüldüğünü öğrenince acıkcası hayal kırıklıgına ugradım. Sonra mantıklı dusununce nedemek istedigini daha iyi anladım. Sonucta doktorlar pazarlama calismalarını yurutuyorlar ve bu işten iyide para kazanıyor. 8 saat ekim yapip 3000 lira kazanmasını beklemek biraz safca olurdu. Bildiginiz 8 saat boyunca ekim yapan bir doktor varsa lütfen belirtin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babylon06
    cenk ve netlog arkadaşlar
    tekrar söylüyorum,
    delerek ekimler fue tekniğinin özelliğidir.kimisi iğne ile deler sonra içine grefti koyar.kimisi de kalemle, delerken içine grefti koyar.
    Alp aslana gelcek olursak, adam hala fut ekmeye kalkıyor ve bilmeyen insanlara ben jiletle kesik açıp ekiyom diyor.
    Yine tekrarlıyorum; FUE tekniğinin özelliği DELEREK ve TEK TEK KÖK EKEEREK yapılan ekimdir.Aksi FUT ekimidir.

    @babylon06
    Arkadaşim bu haberleri nereden aliyorsun çok merak ediyorum ,,yani 4 hafta önce ben ameliyat olmasam Dr Alp Aslanda inanacagim , 3 sene evvele kadar evet fut ile ekim yapiyordu sonra yeni çikan FUE teknigi ile Ameliyatlarini gerçekleştiriyor ,,sonra illa FUT Kötü yada FUE iyi diye bir şeyde yok.. kim diyor öyle?? bu her kesin tercihine bagli

    sadece bir misal:

    FUE tekniginde Alıcı bölgeden mikropunçlar ile saç kökleri alınacağı için, saç boyunun en fazla 1 numara olması gerekir. Özellikle 0.5 cm. Sifir numara olması gerekir. Özellikle 0.5 cm.sifir traş olmak istemeyen kişiler vardir Asker traşi olmak istemeyenler,,, o zaman FUT ile ameliyat gercekleştirilir

    yada ikinci büyük FARK ,,Fue ile Max 3500- 4000 greft alinirken FUT ile Tam KEL olan arkadaşlar için ....5000 yada 6000 greft imkani var tek Operasyonda FUT Yönteminde (kafanizdaki imkanlara Saçlara köklere , bagli tabiki )
    ..


    Belkide ,,sendeki açiklik( Kellik ) çok ise o zaman FUT tercih etmiştir,, çünki aşagidaki ,,ikinci fotodaki yazi gibi,,, FUT ..... Kelligi çok olan kişilerde daha uygundur ,greft alma ve ekme sayisi açisindan


    Fue (saç kökleri tek tek alınır) Kalemle (Mikromotorla) yada Jiletle bu tercihine baglidir Doktorun ,
    FUT(saçlar bir şerit halinde alındıktan sonra ayrıştırılır)

    Fut ile fue yöntemlerinin arasındaki tek fark kök alımıdır.Diğer tüm aşamalar aynıdır.

    Her iki teknikte de ( Fue Yada Fut ) gerçek saç folikülleri elde eldir, fakat birçok doktorun elinde FUE yöntemi ile iyi saç folikülleri elde edilememektedir, çünkü foliküller çıkarılır çıkarılmaz ekildiğinden ( tüm bir foliküler ünite, ya da yarısı) FUT yöntemi birçok hastada daha iyi sonuçlar vermektedir, çünkü FUT yöntemi ile oluşabilecek zarar önlenebilir. FUE yönteminde elde edilen greftler Fut yönteminde elde edilenler kadar kaliteli değildir. Bunun nedeni hastanın derisinin karakteristik özelliklerine ve uygulanan methodlara göre değişmektedir.
    Sac ekiminde herkes FUE tekniği için uygun aday değildir. Operasyondan önce, hastaların farklı methodlar ile birçok testten geçirilir ve saç foliküllerine bir zarar vermeden saç köklerinin alınıp alınamayacağını görmek için greftler mikroskop altında incelenir. Eğer hastanın zarar görmüş greftleri varsa, FUE tekniği ile bu operasyonu gerçekleştirilmez.

    Halen Fut teknigini bilmeyen Arkadaşlar var herhalde,, onun için aşagidaki videoya bakin o FUT teknigidir... yani enseden alinan bir uzun deri,, sonradan kökler ayrilip ekilendir.
    FUE tek tek alinan Jilet yada Kalemle fark etmez vede illa Fue daha iyi yöntemmi diye bir seyde yoktur ,,her iki yönteminde iyi yada uygun olmiyan taraflari vardir


    http://www.youtube.com/watch?v=C8e_FDh1psk

    FUE ile saç ekimi tek bir oturumda ya da iki gün üst üste yapılabilir diyorsunuz. FUE ile ekilen saçların hepsinin yaşayacağı anlamına gelmiyor mu? Bu durum FUE tekniğinin çok başarılı bir yöntem olmadığının göstergesi midir?

    Herkes bu operasyonda iyi olduğunu iddaa eder, fakat bunun güvencesi nerede? İyi ellerde FUE yönteminin sonuçları FUT yöntemi kadar iyi olabilir, fakat FUE yöntemi ile alınan greftlerin hiçbiri eşit değildir. Günümüzde uygun olmayan grup sayısı oldukça sınırlı, fakat alınacak greftlerin niteliği daha önemli bir konu olabilir.

    Özet olarak, FUE yöntemi ile saç foliküllerinin kesilirken ya da greftler ayrıştırılırken zarar verebilirsiniz. %10 zarar oluşabilir fakat FUE yöntemi FUT yöntemi ile kıyaslandığında mikroskop altında alınan ve ayrıştırılan saç folikülleri mükemmeldir. Ayrıca FUE yöntemi FUT yöntemine göre çok daha uzun süren bir işlemdir. Oluşabilecek hasarlar;

    1- Doktorun yeteneğine

    2- Kullandığı teknik ve aletlere

    3- Hastanın doku özelliğine göre değişmektedir.



    Fut ile fue yöntemlerinin arasındaki tek fark kök alımıdır Diğer tüm aşamalar aynıdır..


    Fue tekniğinde kökler 1 li ile 2 li saç teli içerecek guruplar halinde çıkartılır.
    Fut tekniğinde toplu halde alınıp uzman ekip tarafından daha sonra 1 li ve 2 li gruplar haline getirilir.Toplu halde alındığı için de ensede küçük miktarda iz kalma olasılığı vardır.
    Herkeste aynı estetik dikiş atılmasına rağmen bazı kişiler de doku beslenmesine bağlı olarak iz kalma olasılığı vardır.
    Klinik çalışmalar göstermişki fue de enseden saç alınan bölgede genellikle iz kalmaz.
    Ekim yapılan bölgede de her iki teknikle de iz kalmamakta ekilen saçlar ile kendi saçlarınız arasında hiçbir fark olmamaktadır
    Bazı kliniklerde fue tekniği uygulamasına rağmen ensede iz kalmaktadır.
    Bunun sebebi kalın punçhlarla çalışılmasıdır.

    @mc karizma
    quote:

    Orijinalden alıntı: mc_karizma

    dunya uzerindeki hicbir doktorun 8 saat boyunca operasyonun icerisinde bulunamayacını soledi.
    Biz burda doktorların yedi seceresini döküp karar vermeye calisirken, ekimin genelinin hemsireler tarafından yürütüldüğünü öğrenince acıkcası hayal kırıklıgına ugradım. Sonra mantıklı dusununce nedemek istedigini daha iyi anladım. Sonucta doktorlar pazarlama calismalarını yurutuyorlar ve bu işten iyide para kazanıyor. 8 saat ekim yapip 3000 lira kazanmasını beklemek biraz safca olurdu. Bildiginiz 8 saat boyunca ekim yapan bir doktor varsa lütfen belirtin.

    evet Dr alp Aslan operasyonda baştan sona ameliyattadír , ekibinin de tabiki yaptigi işlem çok,,,hiç bir Doktor tüm işlemeleri kendisi yapmaz,
    illa ekibi vardir ,,SEBEB ise zamandir ,kendisi yaparsa her şeyi
    11 saatte zor 2500 - 3000 grefttin üstü nakil yapilir ..
    ama önemli olan işlemlerde ,,, kök alma ,,,yada ekmede ,,,kendisi başindadir ve kendisi yapar...
    Saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orinoco -- 16 Ocak 2011; 21:45:36 >
  • benim bildiğim özel bir aletle alıor kalemle falan nasıl alınıor kökler saçmalamayın
  • @xx-lord

    Sende tüm yazilanlari okusaydin,, tam olarak ,,,anlardin ne dedigimizi

    Kalem dedigimiz Mikromotor aşagidaki Linke Tikla ve izle
    saçmaliyor laflari buraya yakişmiyor ,,herhalde var bir bildigimizki yaziyoruz buraya

    http://www.youtube.com/watch?v=wD58WbDtRgc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orinoco -- 16 Ocak 2011; 21:43:43 >
  • mıkromotora kalem mı dıolar :) komıkmıs jılette tras bıcagı mı :)
  • oronico kardeş,

    artık fut diye bişey kalmadı, ALLAH aşkına hala insnlara FUT yöntemini matah bişeymiş gibi öne süren doktorlara prim yaptırmayın.4 yıldır araştırıyorum bu işi.Burda yeniyim o ayrı...

    xx-lord

    dalga geç bakalım, jiletle ekim yapınca anlarsın kardeş...
    kalem ekim yapılan alet, saç alımı ya iğneyle ya da mikromotorla olur.Bilmiyosun, bari dalga geçme.Öğren bari.

    SAYGILAR...
  • Slm
    Arkadaslar, bu formu yaklasik bir aydir takip ediyorun emegi gecenlerin, yorum yazanlarin hepsine tesekür ediyorum,benimde saclarimin üst tarafi tamamen dökülmüs,ama dökülmeye basladigi ilk günden itibaren saclarimi jilete vuruyorum, bu yüzden cogu kisi benim sacli halimi bilmiyor bile.
    Benim sormak istedigim belki klasik olacaktir cünkü her yerde duyuyoruz ve okuyoruz.Sac ektirirken sac alinan yerde ve sac ekilen yerde hic iz kaliyormu.yani sac ektirdikten sonra olasi durumlarda sacimi tekrar jilete vurursam iz görünürmu?

    Aramizda ektiren arkadaslar var onlar bunu cok daha iyi biliyorlar,

    Simdiden herkese tesekürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alid88

    Slm
    Arkadaslar, bu formu yaklasik bir aydir takip ediyorun emegi gecenlerin, yorum yazanlarin hepsine tesekür ediyorum,benimde saclarimin üst tarafi tamamen dökülmüs,ama dökülmeye basladigi ilk günden itibaren saclarimi jilete vuruyorum, bu yüzden cogu kisi benim sacli halimi bilmiyor bile.
    Benim sormak istedigim belki klasik olacaktir cünkü her yerde duyuyoruz ve okuyoruz.Sac ektirirken sac alinan yerde ve sac ekilen yerde hic iz kaliyormu.yani sac ektirdikten sonra olasi durumlarda sacimi tekrar jilete vurursam iz görünürmu?

    Aramizda ektiren arkadaslar var onlar bunu cok daha iyi biliyorlar,

    Simdiden herkese tesekürler


    ektirmeden önce benimde teselli kaynaklarimdan biride buydu.kötü olursa jilete vurdururum diyordum.ama su an jilete vurduramiyorum. jilete vurdurdumda bi kac kere ama hep sapka ile gezmek zorunda kaldim. cunkü ekim yaparken kalin uclar kullanildigindan kafamda nokta izleri cukur izleri vs görünüyordu.ama sanirim gercekten basarili bi ekim olursa ,ince uclarla yada kalem teknigi ile ekilirse sanirim olabilir.
  • @babylon06
    Benim türkçem o kadarmi kötü yahu ??,,yazdiklarimin hangi tarafini anliyamadin??? ,,
    ben bir kere DR Alp aslan illa Fut yapiyor yazmadim,,, o yaziyi sen yazdin ben degil
    çünki bende Fue yöntemi ile Ameliyat oldum ,,ama eger uzun saçli biri ,,,,kafasindaki saçlari sifira vurmak istemiyorsa,,,,,,,, Mecbur FUT ile nakil yaptiracak dedim ,,BEN dedim doktor degil
    FUT ile ameliyat olabilir yazdim ,,,,,FUT,,,,,, saçlari sifira vurmadan KÖK alma imkani oldugu için ,,ama farketmez,, diyorsa o kişi,,, tabiki FUE ile kök alinir ama Uzun kalacaksa saçlar illaki FUT la olur o kadar basit

    quote:

    Orijinalden alıntı: babylon06
    Alp aslana gelcek olursak, adam hala fut ekmeye kalkıyor ve bilmeyen insanlara ben jiletle kesik açıp ekiyom diyor.


    Bu yaziyi sen yazdin ben degil,,,,, ve ben diyorum Dr Bey son 1,5 sene Fut yapmamiş!!! sen nerden çikardin bu yaziyi yazarmisin ??,, kendiside şasirdi ve gülerek hiç takilma dedi E mailimde,, bu tür yazilara ?
    çünki FUE ile kök alma kolay iş varken,,, neden biri illa Fut ile kök alma yapsin ?? daha zor olan ve dikiş gereken bir method uygulasin ??

    Sonra yazinda "adam hala fut ekmeye kalkıyor ,,""

    Fut ile fue yöntemlerinin arasındaki tek fark kök alımıdır.Diğer tüm aşamalar aynıdır..

    FUT ile ekmeye kalkiyor yazin yanliş,,,,
    FUT........ ekilme teknigi degil..... kök alma teknigi,, çünki terk Fark.... kök alimi..... onuda yapmadigina göre ....Jiletle aldigina göre.... FUT olmuyor.. yanlişim var ise yaz,, sen kendi yazdiklarini bir kere oku ,,ne yazmişin ,,on a göre bana cevap yaz
    saçlarimi sifira vurmak istemeseydim,,, aşagidaki sanatçi Yildirim öcek gibi,, uzun saçlar kalacak ise ameliyat esnasinda ,, FUT ile nakil yapilacakti o kadar basit

    http://www.youtube.com/watch?v=6KP09mLWtys&NR=1

    quote:

    Orijinalden alıntı: babylon06
    artık fut diye bişey kalmadı, ALLAH aşkına hala insnlara FUT yöntemini matah bişeymiş gibi öne süren doktorlara prim yaptırmayın.4 yıldır araştırıyorum bu işi.Burda yeniyim o ayrı...

    Bu yazida yanliş...... o yaziyida ,,Doktor degil.... ben yazdim,, kimse bir şeyi öne sürmüyor,,, imkan ne ise..... o method uygulaniyor yazdim ..

    ben bundan sonra bir şey yazmiyacagim ,,çünki olumsuz tartişmalara polemige girmek istemiyorum ,,sen 4 sene araştiriyorsan ben 7 sene araştirdim ve Ameliyat oldum ,,
    Herhalde bu forumda,, Fotolarla Ameliyati baştan sona Özet yapabilen tek benim... kimin ne yaptigini ? ne kadar kök alip ekledigini ?ispatliyabilen tek ben varim.. şimdilik ,,inşallah yakinda çogalir,,
    ama zannetmiyorum,, çünki çogu Doktorlar..... her nedense.... izin vermiyor çekimlere ...anliyan anlamiştir
    onun için bana yazma adam fut ekmeye kalkıyor ve bilmeyen insanlara ben jiletle kesik açıp ekiyom diyor. Bu yazin yanliş oldugu gibi hemde çirkin bir ileri sürme

    Hakkinizi helal edin ben buraya yardim maksadi ile kagit oldum paylaşimlar yaptim ,,olmiyacak şeylerle tartişmaya yada başkalarinin yanlişlarini düzeltmek için degil ,,

    babylon06
    o zaman şimdi sen ameliyat ol,, baştan sonra foto çektir ,,greftleri sayabilecek şekilde paylaş,,ve yapilan uygun Fiyat ise ,,,,,ve kaliteli ise yapilan iş ,,,,,
    Buraya SUN o zaman seninle görüşürüm ,,benden bu kadar ....
  • Paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler, lütfen herkes sadece bilği paylaşsın , diğer kişileri hedef alarak isim vererek ithamlarda bulunmasın

    konuyu uzun süredir takip ediyorum kısmetse önümüzdeki yaz bende ekim yaptırmayı düşünüyorum, forumu aylardır takip ediyorum , bende işlem öncesi

    ve sonrası olmak üzere fotolarımı burada paylaşacagım, bu konu güzel bir konu ve gerçekten yardımsever insanlar var burada onların kalbini kırmayalım.
  • Sadece merak ettim. Ekim yapildi ve siz dahada sık olsun istiyorsunuz. 1 sene sonra tekrar ekilebiliyomu. Yani dokulmeden onceki hali gibi olmasi icin?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.