Şimdi Ara

EN İYİ PLAZMA VE LCD TV MARKASI VE MODELİ SİZCE HANGİSİ ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
221.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Loewe marka plazma ve lcd ler çok iyi performans sergiliyorlar.
  • Reshad arkadaşım bi düzeltme yapayım plazmada max 10000:1 deöişsin Philipsin 13000:1 ürünü var modelide (42PF7320) . Plazma da Pioneer ve Panasonic ler altıgen piksel kullanırlar ki bu onları diğer panellerden farklı kılar. Bu sayede iki piksel arasındaki siyah çizgiler azalmış olur. Bu olayı fotoğrafçılıkla ilgilenenlede bilirler ( Canon ve olympus markalarıda altıgen piksel kullanırlar bu sayede bir fotoğraf karesine daha fazla piksel sığmasını sağlarlar).Plazmada sonrasında NEC gelir. Lcd panellerde Toshiba Ve Samsung lider konumdadır bunları LG takip eder . Benim tercihim Toshiba olurdu. Zaten SED teknolojisi piyasaya çıkınca bu iki panel türüde mazi olacak kanısındayım ben
  • zapatero arkadaşımızın söylediklerini destekliyorum. Ben de çok araştırdım ve okudum. Sonuç:

    Büyük ekran (>37") isteniyorsa: Plazma
    Para varsa: Panasonic (G9 panel) ve Pioneer (6. gen)
    Para azsa: Philips, LG, Samsung
    Not: Panasonic ve Pioneer (2006 modelleri)
    gerçekten çok farklı. Kesinlikle aynı
    kategoride değerlendirmemek lazım.

    Daha küçük ekran iş görüyorsa (<=37"): LCD
    Para varsa: Philips, Sony, Samsung
    Para azsa: LG, Vestel, Profilo, v.s.

    Büyük ekran istenmiyor ve beklemek isteniyorsa: Slim Fit

    Bence de "plazma teknolojisi bitti" diye düşünmek hata olur. Tabii ki yeni teknolojiler her zaman gelecek. OLED geliyor. Henüz bahsedilmemiş gördüğüm kadarıyla ama Canon SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) diye yeni bir teknolojiye yatırım yapıyormuş ve hepsinden daha iyi olacakmış. Tabii ki olacak. Unutmamak lazım: hayat gelip geçiyor. Her zaman daha iyi bir model ve "keşke" bir durum olacak.

    Benim de tercihim Panasonic plazma olacak gibi. Artık kafayı yormaktansa gözü yormak istiyorum.

    Selamlar...




  • tekno arkadaşım,
    bu konuda seçimler kişiden kişiye ve şartlara göre değişiyor ama bende senin yaptığın kategoriye katılıyorum.
    Panasonic plazma şeklindeki kararına da hayırlı olsun diyorum.
    dıgıturk ü nü bile tak , pırıl pırıl izle...diğer görüntülerden (dvd v.s.) bahsetmiyorum bile.
  • Ben Panasonic 42PV60 kullanıyorum. İlk aldığım zamanlar kablo yayınla idare ettim. Açıkçası kablo yayın bile fena deildi. Ancak Digitürke geçtiğim zaman anladım nasıl bir TV almış olduğumu. + DVD lerde süper performan alayorum zaten.... Herkese tavsiye ederim...
  • Bu arada panasonic de şimdiye kadar Burn (logo izi) şikayeti oldumu hiç? pioneer larda çok oluyormuş..
  • Bildiğim kadarıyla "burn in" meselesi plazmalarda henüz tam anlamıyla çözülmüş değil. Panasonic (ve satıcıları) son jenerasyon panellerde (sendeki gibi G9'lar) bunu çeşitli tekniklerle minimize ettiklerini söylüyorlar. Benim danıştığım bazı satıcılar (her iki markayı da satanlar) Panasonic'in bu konuda Pioneer'dan biraz daha iyi olduğunu söylediler. Yabancı inceleme sitelerinde de okuduklarım bu yönde.

    Ayrıca bu konuda bir de öneri var. Nedendir ve doğru mudur bilmiyorum ama plazmayı aldıktan sonra ilk birkaç yüz saat (100 - 300 saat) bu olaya dikkat etmeyi öneriyorlar. Yoğunlukla PC veya oyun konsolu bağlantısı kullanılmaması veya CNBC-e gibi ekranda sabit bölgelerde sabit görüntülerin olduğu kanalların izlenmemesi ileride bu riski oldukça azaltıyormuş. Teknik açıklamasını ben de merak ediyorum. Birçok kanaldan duyduğum için sizlerle paylaşmak istedim sadece.

    Selamlar...




  • bold kardeş ben sana eski bir fotoğrafcı olarak şunu belirteyim 6gen pikseli en çok kullanan fuji lakin 6gen pikselin sorunu köşe kenarlarında ortasındaki kadar renklendirme yapamıyor olması çünkü gelen resmin kare olmasından dolayı her noktasına aynı sayıda renk düşüremiyor olması bir sorundur.
    onun dışında philipsin 13000/1 kontrastını bilmiyordum sağol!

    birde bir sorum var plazmayı daha başarılı bulan arkadaşlara?
    nasıl olurda bir gaz kümesi üzerini gelen ışığı bir camdan geçirerek kayıpsız olarak bir sıvının üzerine gelen ışığı direk olarak izleyiciye göndermesinden daha iyi sonuç verir yada şöyle sorayım

    bir gaz kümesindemi daha net görüntü görürsünüz yoksa bir sıvının üzerindemi?

    bu arada dünya üzerinde logo yapışması olmayan tek teknoloji DLP TVlerdir!
  • reshad, panel zaten görüntünün oluştuğu yer. Yani görüntünün en küçük bileşenleri diyebileceğimiz piksellerin sadece bir şekilde değişik renklerde ışıldaması ile görüntü oluşuyor diyelim. Burada bana kalırsa gaz veya sıvı olması pek bir önem taşımıyor. Bildiğim kadarı ile arkasından ışık geçiren LCD teknolojisi. Plazmada böyle bir durum yok. Minik gaz dolu tüplerin içindeki gaz ışımayı yapıyor. Önemli olan bu renklerin ne kadar çabuk ve ne kadar doğal oluşturulabildiği. Yanlış mıyım?
  • YA THOMSON 32 WH 412 B CRT TV MÜKEMMEL
  • LCD ler ve plazmaların çalışma prensipleri ile ilgili olarak yazılan bir yazıda diyor ki, üretilmiş camlar arasında sıvı kristaller bulunan LCD televizyonlarda elektrik sinyalleri bu televizyonlardaki kristalleri renklendiriyor.Plazma TV’lerde, camların arasında sıvı kristallerin yerini, fosforlu gazlar alıyor. Bu televizyonlarda gazın renk değiştirmesiyle görüntünün oluşması sağlanıyor, deniyor.Yani üzerine gelen ışığın direkt izleyiciye verilmesi gibi bir durum söz konusu değil.Bu teknolojiler de üzerine gelen ışığı geçirmek gibi bir durum yok.Elektrikle sıvı kristallerin veya gazların aktive olması durumu söz konusu.
  • quote:

    LCD ler ve plazmaların çalışma prensipleri ile ilgili olarak yazılan bir yazıda diyor ki, üretilmiş camlar arasında sıvı kristaller bulunan LCD televizyonlarda elektrik sinyalleri bu televizyonlardaki kristalleri renklendiriyor.Plazma TV’lerde, camların arasında sıvı kristallerin yerini, fosforlu gazlar alıyor. Bu televizyonlarda gazın renk değiştirmesiyle görüntünün oluşması sağlanıyor, deniyor.Yani üzerine gelen ışığın direkt izleyiciye verilmesi gibi bir durum söz konusu değil.Bu teknolojiler de üzerine gelen ışığı geçirmek gibi bir durum yok.Elektrikle sıvı kristallerin veya gazların aktive olması durumu söz konusu.


    Bir noktada düzeltme yapmak isterim,
    LCD prensibi, arka fonda floresan beyaz ışık kaynağı ve uzerinden geçen akıma göre polarize olarak arka fondaki beyaz ışıktan filtreleme yapan likid kristal hucrelere dayanır. Bu sebeple kontrast oranı plazmaya göre çok düşük kalmaktadır. LCD plazmaya göre daha yüksek keskinlik sağlar.
    Plazmada renk derinliği ve parlaklık her pikselin tek başına ışık kaynağı olmasından dolayı üstündür.

    Bir mit hakkında belirtmek isterim,
    LCD yada plazma farklı beğenilere hitab eden teknolojilerdir..
    LCD 'nin plazmanın yerine geçecek teknoloji olduğu doğru değildir.
    Sadece LCD üretim teknolojisi daha hızlı yol almaktadır.
    Ürün başına maliyeti daha azdır ama fire fazladır.
    TV lerde kullanılan lcd panellerde ölü piksel hatası kabul edilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 11 Ağustos 2006; 11:49:59 >




  • selam arkadaşım. sanırım ben doğru olarak ifade edemedim.zaten her iki teknolojinin prensipleri noktasında okuduklarımı yazıp, ondan anladığımı yazmaya çalıştım.
    Bu da, firma yetkilisi bir vatandaşın ,teknolojilerin çalışma prensipleri ile ilgili yazdığı bir yazıdan alınmıştır.
    Bir başka arkadaşımız, "nasıl olurda bir gaz kümesi üzerine gelen ışığı bir camdan geçirerek kayıpsız olarak bir sıvının üzerine gelen ışığı direk olarak izleyiciye göndermesinden daha iyi sonuç verir" diye soru sormuş.bende bununla ilgili olarak olayın, basit bir şekilde ışığı, gazın veya likidin geçirmesi şeklinde ifade edilemeyeceğini belirtmek istedim.Çünkü farklı çalışma prensipleri var ortada.
    Çalışma presipleri ile ilgili bir başka alıntıyı da size aşağıda vereyim.
    Plazma Panellerin Çalışma Prensibi
    Plazma paneller, iki paralel cam tabakanın arasında yer alan ve ızgara şeklinde yerleşik, içi plazma adı verilen neon ve xenon gazları ile dolu binlerce odacıktan oluşur. Elektrik akımı bu odacıklarda bulunan plazmaya ulaştığında, oluşan çok küçük bir ultraviyole ışınımı fosforlu bir tabakaya çarparak kırmızı, mavi veya yeşil (RGB) renklerden birine sahip bir piksel oluşturur. Ekran yüzeyinde oluşan bunun gibi yüzbinlerce piksel bir araya gelerek ekranda gördüğümüz görüntüyü oluşturur.
    LCD Panellerin Çalışma Prensibi
    LCD paneller, iki kat polarize cam arasında yer alan yüzbinlerce likit kristal hücreden oluşur. Panelin arkasında bulunan güçlü lambalardan gelen ışık, yayılmayı sağlayan tabakadan geçerek ekrana homojen bir şekilde dağılır. Işık daha sonra TFT (Thin Film Transistor) adı verilen ince film transistor tabakasından ve arkasından da her likit kristal hücresine iletilen elektrik miktarını ayarlayan renk filtrelerinden geçer. Voltaj farkına göre likit kristaller harekete geçer. Bu hareket şekline göre arkadan verilen ışığın şiddeti ve kutuplaşma yönü değişir. Bu işlemlerin sonucunda da farklı oranda ve parlaklıkta kırmızı, mavi ve yeşil renkleri oluşturan ve nihai görüntüyü sağlayan yüzbinlerce piksel elde edilmiş olur.
    selam ve sevgilerimle




  • lg hem ekonomik hemde kaliteli diye düşünüyorum
  • arkadaşlar biz de yakında eve bir tane düşünüyoruz lcd veya plasma.
    burada yazan her kelimeyi noktasına virgülüne varıncaya kadar okudum. ufak notlar aldım.
    demek istediğim buraya bir harf yazan herkese sonsuz teşekkürler. sayenizde hiç bilgim olmayan bu konuda bilinçli bir tüketici oldum.
    bu yorumlardan benim ana hatlarıyla çıkardığım özet :

    plasma alırsak : PANASONİC
    lcd alırsak : SAMSUNG

    tercih edeceğim.
  • arkadaşlar burdan topladığım bilgiler ışığında fiyatlara bakmak için araştırma yaptım ve şok oldum. panasonic en ucuz plasma 4.000 ytl.
    2.500-3.000 ytl arası iyi bir plasma tavsiye ederseniz sevinirim.
  • yigido o aradaki fiyatlarda alırsan bence hiç alma hd yayın gelince kafanı vurursun duvarlara yada bekle nasılsa plasma fiyatları sürekli düşüyor alırsın bir tane ilerde lakin lcd nin teknolojisi sürekli geliştiği için fiyatları okadar hızlı düşmyor
  • HIZLI HAREKETLİ görüntülerin olduğu yayınlara mesela futbol maçlarında bakıp test etmek lazım LCD YA DA PLAZMA tv'leri !!!! LCD'LER her zaman görüntüyü dağıtırlar. En alası Pixel Plus 2 vs olsun bir tüplü tv kadar pürüzsüz olmuyor Tavsiyem normal zamanlar için büyük ekran 100hz , progressive scan özelliğini destekleyen real flat tüplü tv ile özel durumlar da geniş ekran için kullanılacak ışık gücü ve kontrast oranı yüksek (en az 2000) bir projektör ile sinema perdesi almaktır. Şayet dekoratif amaçla almıyorsanız bırakın bu LCD-Plazma mücadelesini . Onlardan birisine vereceğiniz para ile bu ikisini alırsınız.




  • aslında haklısın bende slim fit var hd ready logolu ve cokda memnunum lakin insanlar istiyorlar ne yapacaksın
  • çok saçma şu an türkie de yok ama bi gelsin 1920*1080p standardınıdestekleyen gerçek hd ler o zmn nasıl olucak bakalım zaten gazete de haber de var kablo tv dijitale geçiyor e ztn uydu ve digiturk bi de dvd dijital bakalım o zmn tüplü ler mi iyi yoksa plazma ve lcd ler mi? türkiyedeki dandik plazma ve lcd lere göre yorum yapmayalım.
    Bu arada ilglenenler yine yurtdışından 1080p (HD) destekleyen projektorleri bulabilirler.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.