Şimdi Ara

en iyi klima sistemine sahip araçlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
11.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni astranın klimasının en iyisi olmadığını biliyorum sadece. eski g kasadan sonra güncel kasaya binince içinde üşümeye hiç fırsat olmadığını görmek canımızı çok sıktı aynı şekilde yeni golflerdede yeterince soukluk vermiyo ha zaten çok souk olması değil dert fakat bazen tam açmak gerekebiliyo tam gğneş altında yanarak giderken anca o kesiyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dkerem2

    tucsonun kliması ile accentinkini 1mi tutuyosunki abi?



    TUTAMADIK ZATEN, TAM TUTACAKTIM, DİZLERİM TUTULDU, SOĞUKTAN, TUCSONUN İÇİNDEYKEN
  • hı birde üstte 5. kademede 5 dkdan fazla açık tutacak adam tanımıyorum demişsinde ben sürekli lowa getiririm klimayı 16 dereceye yani bence o kadarda değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dkerem2

    hı birde üstte 5. kademede 5 dkdan fazla açık tutacak adam tanımıyorum demişsinde ben sürekli lowa getiririm klimayı 16 dereceye yani bence o kadarda değil.



    WALLA SENİN ARABAN AVENSİS, KLİMAN OTOMATİK, BENİM KLİMA MANUAL, SENİN ARABANIN İÇ HACMİ BENİMKİNDEN BÜYÜK, YANİ İKİMİZİN ARABASI AYNI DEĞİL, HELEKİ SENİN AVENSİS BİDE SİYAHTIR ŞİMDİ BÜYÜK İHTİMALLE, BİRDE POLEN FİLTRENİ KONTROL ETMEK LAZIM TABİ, EĞER O KİRLENDİYSE YİNEDE İYİ SOĞUTMAYABİLİR.


    BENİM Bİ ARKDAŞIMDA AVENSİS VAR, ARABA 2000 MODEL VE 2000 MOTORLU, 5 DAKKADA BUZ GİBİ YAPIYO İÇERİYİ.

    YALNIZ ONUN ARABASINDA UYUZ OLDUĞUM BİŞEY VAR, EĞER DIŞ ORTAM ISISI 16 DERECEDEN DAHA DÜŞÜKSE KLİMA DEVREYE GİRMİYO, OTOMATİK KLİMA OTOMATİKLİĞİNİ BELLİ EDECEK YA, ONDAN HERHALDE, LAN ALLAHIN JAPONU, SANANE! BELKİ BEN HAVA ÇOK SOĞUKKENDE İÇERDE KLİMAYI SOĞUK ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUM, KEYİF BENİM DEĞİLMİ KLİMAYI AÇMAK İÇİN İLLA DŞARISININ ÇOK SICAK OLMASIMI LAZIM???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 25 Haziran 2007; 2:22:03 >




  • daha dun 8 saatlik istnbul - izmir yolundaydım walla 307nin otomatik kliması dehset tabi bana gore resmen donduk gunes tepemizdeyken arada kapatmak zorunda bile kladık yani daha hiç yarısına kadar bile getrmememe ragmen fan gucunu cok basarılı diyebilrm
  • haa bu arada klima sıcaklıgı 16 dereceydi
  • Bindiğim araçlar arasında en iyi olarak hatırladıklarım A3(güncel kasa),C200(2003tü sanırım),Passat(güncel kasa),kötü olarak hatırladıklarım Polo(güncel kasanın makyajsızı),Albea,Accent Admire

    Tabi yukarıda Serkes'in yazığı kriterlere göre karşılaştırma yapılması daha adil olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desiya

    yeni astranın klimasının en iyisi olmadığını biliyorum sadece. eski g kasadan sonra güncel kasaya binince içinde üşümeye hiç fırsat olmadığını görmek canımızı çok sıktı aynı şekilde yeni golflerdede yeterince soukluk vermiyo ha zaten çok souk olması değil dert fakat bazen tam açmak gerekebiliyo tam gğneş altında yanarak giderken anca o kesiyo

    en iyi hangisidir bilmiyorum ama astra' nın kliması bence yeterince, hatta fazlaca iyi. istanbul-silivri tem gişelerinde güneşin altında; dışarısı devamlı 33-35 derecede; 3 saatlik kuyruk azabında otomatik modda arabanın içi buzdolabı vaziyetindeydi sürekli. Ancak iklim kontrollü olup olmaması da farkediyordur belki.. Benim aracımın kliması iklim kontrollü; motor 1,6.. Belki 1.3 cdti' lerde ya da 1.4 benzinli Astra' larda klima yetersiz olabilir. En azından ben küçük motorlu arabaların klimalarının genelde iyi performans veremediğine ve kuvvetli üfleyemediğine şahit oldum hep. Ancak dediğim gibi; Astra' nın kliması bence oldukça kuvvetli üflüyor. Bu sıcaklarda bile arabayı çalıştırıp klimayı açtığın anda buz gibi üflüyor. Eminim daha iyisi vardır ama bana yettikten sonra gerisi önemli değil.




  • Accent Era nın ki de başarılı diyebilirim 1600cc benzinli modeli için konuşuyorum
  • pejo 207 de sanirim 14 derecede var dondurur adami yaw denemedik kuzenle deniyelim bakalim

    ama bo konuda ford ve toyotalarin klimalari oldukca performansli bence
  • Güzel konu,ilgiyle okunuyor.
  • Yukarıda accent ile ilgili yazılan yorumlara katılıyorum. 1.3 Accent var bende dün Mersinden gelirken Akkumda 4. derecede açtım klimayı Kız Kalesini bayağı bir geçtik ondan sonra soğuğu hissetmeye başladım. Aşırı güçsüz bir klima var. Bütün bakımları da yapıldı. Ha bide klima çalışınca benim arabayı sürmek işkence oluyor, yerinden zor kaldırıyorum.
  • astra klasik var oda soğutuyor fun 2 de normal 3 4 e de aldınmı kafan ağrır soğuktan.klimanın iyi soğutması motora bağlı ona göre güçlü klima konuluyor ayrıca gaz mıktarı fılıtre durumuda etkıler 1.6 aracımda klima çok guzel soğutuyor çoğınklukla tam soğuğ açevirir funıda 2 de tutarım 2 3 dakkada soğutmaya başlar
  • bende partner var, klimanın verimsizliği yüzünden camlar açık dolaşmak zorunda kalıyorum

    not:bakımları yapıldı..
  • Klimanın yetmediğini, yeterince soğutmadığını düşündüğünüz zamanlarda içerdeki havayı döndürmeye başlayın arkadaşlar. Dışardan aldığı zamana göre hissedilir derecede daha soğuk üflemeye başlıyor klimalar bu durumda.
  • Audi a6 3.0 tdi kıçını donduruyor adamın koltuk soğutması fln da var,Buzhaneye çevirio aracı
  • audilerin klimasi benim gördüklerim arasında en iyisi hem çok çabuk sağutuyor hemde hiç ses çıkarmıyor walla çok etkiledi beni audinin kliması helal olsun adamlara
  • 1995 model Renault 9 Fairway aracımızda klima vardı çok güzel soğuturdu çalıştırdıktan sonra en fazla 4 saniye içerisinde buz gibi olurduk.

    ama her sene bi tarafını patlatırdı klima ayrı konu

    1999 da takla attı ondan sonra klima iyice kafayı yedi yaptırmadık zaten satılmıştı
  • bendeki mondeonun otomatik klimasi 2 dkda icerisini donduruyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vozer

    Dış ısı çok çok yüksek değilse tam otomatik mod bence yeterli soğutamıyor. Örneğin dış ısı 27 derece iken klimayı otomatik modda 20 ayarlarsanız yeterince serinleyemiyorsunuz, hem güçlü üflemiyor hem de dondurucu soğuk üflemiyor. Ama dış ısı 35 derece iken denerseniz soğuk havayı iliklerinizde bile hssedebiliyorsunuz.

    Bence kısa sürede max soğutma istiyorsanız klimayı manuel kontrol etmek en iyisi. En soğuk ayara getirip içerideki havayı döndürmeye başlarsanız bu sıcaklarda bile yolculaın ağzından üşüdüm az kıssana lafını duyabiliyorsunuz.


    o zaman o klimaya ben tam otomatik demem. benim stilo'nun kliması önce içerisi istenen ısıya düşene kadar fanı sonuna kadar açıyor, soğuğu da sonuna kadar açıyor. daha sonra kademeli olarak fanı ve soğuğu düşürüyor.

    stilo'daki aqs sistemi içerinin havası temiz olduğu sürece dışardan hava almıyor. böylece sıcak havayı soğutmak için ekstra enerji harcamıyor. çift bölgeli aqs bir klima bu sınıfta ben başka görmedim. motoru da hiç zorlamıyor.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.