Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
348.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim önerileriniz için. Tüylerinde değil de Makatlarında hep bir şeyler kalıyor değiştirmemin sebebi biraz da bu yüzden parazitten mi kaynaklıdır acaba aşılarını da oldular ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elif duygu E kullanıcısına yanıt
    Kuru mamanın yanında yaş mama da verebilirsiniz ben de n&d kullanıyorum kedime de biraz kabızlık yapıyordu ama ben haftada birkaç kez yaş mamayı genelde iki güne bölerek veriyorum sorun yok şu an. Bir de macunlar var bildiğim GimCat Gastro Intestinal Paste sindirim sorunlarına iyi geldiğini söylüyorlar.
  • Ocak ayının sonunda almıştım sanırım mystic mamayı üç kedim olmasına rağmen hala 1 kilo civarı var mamayı severek yiyorlar fakat kilo verdi iki kedimde bunu mevsimlere bağlıyorum havalar ısınınca daha hareketli oluyorlar ben aşırı tüy dökümü ve dışkı problemleri yaşamadım ama bana kalırsa çok besleyici mama değil aşırı bir kalite beklemeyin

    Ben kum olarak reflexin karbonlu kedi kumunu kullanıyorum 2 yıldır ve çok memnunum yaz ayında bile koku olmuyor ve topaklanması çok güzel kum arayışında olan varsa deneyebilir kum kapları asit yağmuru gibi kokmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri anneleri olmak üzere evde 1 yaşında 6 tane kedim var,bu güne kadar golosi kitten ile besledim,bundan sonra yetişkin mamasınamı geçmeli yoksa kitten le yola devammı etmeliyim?
  • Elif duygu E kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde benim kedimde de kabızlık yapıyordu n&d.

    Proplan kullanıyorum uzun süredir hiçbir sıkıntısı yok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,
    3,5 yaşında scottish fold kısır dişi kedim var, N&D düşük tahıllı tavuk nar kısırlaştırılmış mama kullanıyorum. Maması bitmek üzere, 289 liraya aldığım 10kg mama 380 lira olmuş, N&D’yi aratmayacak başka mama öneriniz var mı? Veteriner daha önce Fitmin tavsiye etmişti. Ancak Fitmin hakkında fazla yorum bulamadım, tavsiyeniz nedir arkadaşlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana başka forumdan sanabelle yi önerdiler,fitmin de güzeldir,şu an golosi kullanıyorum.
  • Herkese merhaba,

    2,5 aylık british shorthair cinsi yavru kedi sahiplendim. Sahiplendiğim ailede kedim royal canin kitten yavru kedi maması yediği için o mamayı almıştım. Mama yanında Gimcat markasının yavru kedi vitaminini ve tüy topakları oluşmaması için maltını kullanıyorum. Bu başlıkta yazılan tüm mesajları gözden geçirdim. Sonuç olarak Hepsiburada'da indirim var; bunu fırsat bilerek Orijen marka Cat&Kitten mama satın aldım; ona geçiş yapacağım. Sizce hala bu mamanın yanında yavru kedi mamasını da kullanmam mantıklı olur mu? Bana tavsiye edeceğiniz başka ürünler vs var mı?
  • eakalin E kullanıcısına yanıt
    Bence tek çeşit kullanın
    Ama kedileri alışıp karışık kullananlarda gördüm.
    Hatta bazıları sürekli mama değişiyor ama kedileri ishal bile olmuyor.
    Her kedinin bünyesi farklı oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar merhaba,
    Şimdiye kadar ND Balkabaklı bıldırcınlı kısır kedi maması kullanıyordum. Ancak çok fazla tüy dökümü oluyordu. Araştırdığım kadarıyla Acana öneriliyordu. Şuan Acana Wild Prairie kullanıyoruz. Tüy dökümünde belirgin bir azalma oldu ancak bu mamayı da çok gönülsüz yiyor. Haliyle aç kalıyor. Araştırırken Bravery kedi mamasına denk geldim. Kısır olanı da mevcut. Aranızda bu mamadan kullanan var mıdır acaba?
  • crukosu C kullanıcısına yanıt
    Acana balikli da var, onu denediniz mi? Biz de aynı sekilde nd kullanıyorduk, şu an acana wild kullanıyoruz bayılarak yiyor. Baliklinin numunesininisteyin sadanlardan. Onu deneyin muhtemelen yiyecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SineMelawen

    Acana balikli da var, onu denediniz mi? Biz de aynı sekilde nd kullanıyorduk, şu an acana wild kullanıyoruz bayılarak yiyor. Baliklinin numunesininisteyin sadanlardan. Onu deneyin muhtemelen yiyecek.
    Yok kullanmadım. Tamamdır çok teşekkür ederim numune isteyeyim :)
  • Çok iyi bir mama almışsınız. Cat&Kitten içerik olarak dört dörtlük bir mama. Bunun üzerine veya karışım olarak farklı bir x marka mama vermeyin. Vitamin olarak o tip doğal olmayan macun ve türevleri şahsen gereksiz. Aynı zamanda bu ürünlerin her gün orantısız bir şekilde verilmesinide doğru bulmuyorum. Vitamin ihtiyacını veterinerinizin onayı sonrası vermek gerekiyor. Kedinin alması gereken vitamin ve türevleri sınırlı olup kuru mamasında doğal olarak pek çoğu mevcuttur. Tabi, bu markadan markaya değişiklik gösterebilir. Ben yinede kedime takviye yapmak istiyorum diyorsanız, veterinerinizinde önerisi alabilirsiniz şeklindeyse 'viyo recuperation' ürününü kür gibi düşünüp tek seferliğe mahsus kediniz için alabilirsiniz. Malt macunu yerinede daha önce de söylemiş olduğum kedi çimi olarak bilinen çimi tercih edebilirsiniz.

    Yeri gelmişken genel olarak şunuda belirtmek istiyorum. Kedi sütü, kedi yoğurdu gibi ürünlere boş yere para vermeyin. Kedi sütü diye süt, kedi yoğurdu diye de yoğurt olmaz. Ben yinede almak istiyorum diyen varsa laktozsuz süt, yoğurt ya da kefir alabilirsiniz.




  • 2 aylık sahiplendiğimiz tekir kedimiz için uzun araştırmalar sonrasında N&D yavru kedi maması aldım. İçerik ve fiyat olarak tek kafama yatan marka bu oldu. İlk başta yemez diye endişelendim, hatta ilk eve geldiğinde koklayıp yemediğini görünce bir koşu petshoptan Nutri kitten yaş mama aldım, beğenmezse diye de Proplan Junior ve Tomi aldım ama gece itibariyle hiçbirine gerek kalmadan N&D'yi yemeye başladı.

    Eve geldikten 2 gün sonra da veteriner kontrolü iç+dış parazit yapıldı. Ekstra vitamin ve takviye önermedi mamadan ötürü. Şimdilik bir sıkıntı yok, gayet güzel yiyor. Mama kabını (veteriner tavsiyesiyle) sürekli dolu tutuyoruz. Gece gündüz fark etmez ne zaman canı istese gidip yiyor.

    2 hafta sonra da aşı takvimi başlıyor. Umarım sağlıcakla büyütür ve uzun bir ömür beraber oluruz.
  • Merhaba. 2017 Temmuzunda sahiplendiğimiz ilk tekirimizin yanına arkadaş olsun diye bir kedi daha sahiplenme fikrini yaklaşık her 8 ayda bir uygulamaya koyarak şimdilerde 5 tane kedinin yaşadığı bir evde kalır hale geldik. Önceleri (birazdan bahsedeceğim kuru mamalara ilaveten) Felix ve Whiskas yaş mama veriyordum ama 1 yıldan beridir bu markaları kestim. Bir dönem, sadece 2 kedim varken Schesir yaş mama da verdim ama kedi sayısı artınca külfetli olmaya başladı. Şimdilerde 5 kediye günde 1 adet Proplan Gourmet kıyılmış ton balıklı konserve veriyorum. 80 gramlık 1 kutuyu 5 kediye bölüştürüyorum yani. Yaş mama kısmı böyle. Gelelim kuru mamaya. İlk 1 yıl Royal Canin, Purina Proplan, Hills Science Plan, (1 kez La Vital) serileri ağırlıklı gittim ama sonrasında yerli yabancı forumları ve siteleri takip ederek kediler için en faydalı kuru mamanın tahılsız olduğuna kanaat getirdim ve devamında da ND balıklı portakallı başta olmak üzere ND kuzulu yaban mersinli, Acana Pacifica, Acana Grasslands, Orijen 6 fish, Orijen Regional Red ve Fitmin Somonlu mamalarını verdim kedoşlara. Tahılsız seriler içinde en çok ND balıklı olanı severek yiyorlar. Tabii hiç bir kedim diğerine benzemediği için birinin severek yediğini bir diğerinin yemediği durumlar çok oluyor ama işte ND balıklı portakallı (ve biraz da ND kuzulu yaban mersinliyi) hepsi severek yiyor. Acana ve Orijeni, içeriği ne olursa olsun, zorda kaldıkları için, yarım ağızla ve lütfederek yediklerini hissettirdiler hep. Bir dönem, okuduklarımın da etkisiyle, "severek yenen mama katkı maddeleri bol mamadır" hissiyatı oluştu bende nedense ama sonra kedilere ağızlarının sarmadığı mamaları sırf teorik olarak daha sağlıklı diye dayatıyor olma fikri de beni bu düşünceden uzaklaştırdı. Bu arada haftada en az 1 kez de, hepsi yağsız, tuzsuz haşlama olarak, tavuk ciğer, hindi göğüs, kuzu ya da dana eti vermeye çalışıyorum. Neyse, bundan 2 yıl kadar önce youtube'da (ve netflixte) izlediğim "Pet Fooled - Kuru Mama Kandırmacası" isimli belgeseli izleyince aslında kuru mamaların çok da sağlıklı olmadığını, en idealinin bile "desteklenmiş çiğ beslenmenin" yerini tutamayacağını düşünür ve de sorgular oldum. Çiğ beslenmeyle (ve genel olarak kedi sahipliğiyle) ilgili çok süper hazırlanmış Türkçe bir kaynak da mevcut bu arada. Hazırlayan kedisever dostumuza buradan teşekkür ederim bu vesileylehttps://www.suzionline.com/ . Geçirmekte olduğumuz zor günler biter bitmez (inşallah biter) çiğ beslenmeye geçeceğim kısmetse. En azından onu da deneyeceğim. Neyse, Forumun bu sayfalarından oldukça faydalanmış birisi olarak ben de tecrübemi paylaşmak istedim. Bahsettiğim belgeselin Türkçe altyazılı olarak youtube linkini paylaşıyorum. Selamlar. https://www.youtube.com/watch?v=d4Ni6v1uMuA




  • Merhabalar.
    Beyaz Angora kedime gündüz schesir kitten ıslak mama veriyorum, akşamları da acana wild prairie . Fakat acanayı pek sevmiyor, ac bırakıyor kendini en son gece mecburen yiyor.
    Daha sevdiği ürünlere bakmak için sadanlardan tester isteyeceğim. ama iyi kötü yiyor sizce devam mı edeyim böyle?
  • Bence önce yaş mama vermeyi kes, 1-2 gün içinde kuru mamaya olan ilgisi artabilir. Veterinerler de yaş mamayı haftada bir öneriyorlar ödül maksatlı. Aksi taktirde kuru mamada isteksizlik yapıyorlarmış. Muhtemelen senin kedinin seçiçi olması bundandır.

    Eğer yaş mamayı kestiğin halde 1 hafta içinde sonuç alamazsan mama değiştirmeyi deneyebilirsin. Acana yemeyen kedilerin Orijen yediklerini veya bu ikisini yemeyenlerin de N&D yediklerini okumuştum birçok yorumda. Orijen deneyip sonuç alamazsan N&D deneyebilirsin.

    Gelişmeleri yazarsan daha sonraları konuyu okuyanlara da fikir vermiş olur.
  • Orijen Cat&Kitten mama elime ulaştı. Çarşamba günü eski mama ile karıştırarak %25 yeni %75 eski.. formülüyle kedime vermeye başladım. Ama niyeyse kedimin iştahı kesildi yeni mamayı da eski mamayı da çok yememeye başladı. Elimle yedirince yiyor ama mama kabında adam akıllı yemiyor. Çok aç olursa yiyor gibi geliyor bana hep mama artıyor. Bir gün sonraya mama kalıncada mamanın tazeliği geçtiği için hiç yiyeşi gelmiyor. Ne yapmalıyım sizce elimde arada mama mı vermeliyimki alışır hep ister diye korkuyorum. Normalda ben sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere mama veriyorum ona eskiden hepsini bitirirdi şimdi hep kalıyor. Fazla mı veriyorum acaba. Orijen mamanın üstünde yazana göre 65 gram x 1.3kg (kedimin agırlıgı) 84,5 gram günlük vermem gereken miktar. Yanlış mı yorumluyorum acaba. Yorumlarınızı rica ediyorum.




  • Ben kedime proplan somonlu alıyorum kısırlaştırılmış haftada iki sefer de yaş mama veriyorum baska bisi yemiyor bazen nadir azda olsa Sütaş labne yiyor bu mamadami kalsam bilemedm daha kaliteli baska mamayami gecsem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fitmin'i yavru kedim için çok araştırdım ben de.

    Öncelikle tahılsız ve gerçek et içeren mamalar içerisinde 10 kg'si 350 tl olarak en ucuz olanı bu.
    İçeriği gerçek et. Mineraller ve vitamin değerleri N&D'ye çok yakın.
    Menşei Çekya.
    Distribütörü: "petseven" firması.(Yağmur Atacan)
    Elimde 1 kg kadar N&D kaldı. Biraz daha azalınca muhakkak deneyeceğiz. Denedikten sonra fikirlerimi sizlere yine iletirim.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.