Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
347.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir çok kişinin farklı görüşte olduğu bir konu hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.

    Kedimiz dişi ve şu an kısır, 2-3 hafta oluyor. Ben hâlâ eski kuru mamasından vermeye devam ediyorum. Veteriner kontrollerine gittiğimizde, maması bitince kısırlaştırılmış mamaya geçmemi mutlaka tavsiye etti.
    Onu da şu şekilde açıkladı, (eğer ben yanlış anlamadıysam) : Normal bi' mamadan vermeye devam edersem, açlığı geçmeyeceği için devamlı olarak yeme isteği olacak ve daha çok mama tüketecek; bununla birlikte daha az hareketli olacağından kilo problemleriyle başlayan bir takım sorunlara (idrar vs. ) davetiye çıkaracak dedi.
    Eğer kilo almasın diye öncekinden az miktarlarda vermeye devam edersem de, açlık çekebileceği gibi birşey söyledi?

    Veterinerimizi çok tavsiye edildiği için seçtim, açıkçası diğer konulara yaklaşımını da oldukça beğeniyorum.

    Ancak gerek forumdan başka arkadaşlarla konuştuğumda, gerekse yabancı forumlardan da okuduğum kadarıyla çok görüş ayrılığı var. İki tarafında argümanları akla yatkın geliyor bence.
    Gerçek et ile besleyen veyahut gerçek ete yakın mamalar ile besleyenler böyle bi' beslenme gerekliliğinin olmadığı görüşünde,

    Normal mamalar ile besleyenler ise, mamalarının içeriğinin zaten doğadan uzak olduğu için içerdikleri formülün kısır bir kediye göre yapılmadığı ve beslenme şeklinin sorun yaratabileceği; bu yüzden kısırlaştırılma sonrası farklı bir formüle geçilmesi gerektiğini söylüyorlar.

    Sizler ne düşünüyorsunuz? Bu konuda sizin kendi deneyimleriniz nelerdir ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • swarf kullanıcısına yanıt
    Bu konuda veterineriniz doğru söylüyor. Yok illa kafama göre beslerim dersenizde ölçüyü kaçırmadan mama vermeniz gerekir. En önemli sorun idrar yollarında kristalleşmedir. Belirtisi kuma gider yapmaya çalışır ama yapamaz acı çeker. Antibiyotik ile 3 5 günde düzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası aynı konu için eskiden bir pet platformunda (petarkadaş) yorumda bulunmuştum. Yine aynı fikirdeyim. Kısırlaştırılmış bir kediyi kaliteli tahılsız bir mama ile ölçüsünde besleyebilirsiniz. Önemli olan ölçülü beslenme ve doğru bir bakımdır. Zira unutmamak gerekiyor ki her şey bir kuru mama ile tamamlanmıyor. Kuru maması dışında yedirdiğiniz diğer besinlerde bu faktöre olumlu/olumsuz etki edebilir. Nitekim bakımıda bu kümenin içerisindedir.
    Eskiden şöyle kronik bir algı vardı, gerçi eskisi kadar olmasada hâla var. Et oranı yüksek tahılsız bir mama kediye verilmez. Daha doğrusu kısırlaştırılmış bir kediye bu tip bir mama verilmez. Verilirse x olur, y olur vs... Bu algı yanlış. Olayın et ile bir alakası olmadığı gibi, misal Orijen'de bile et oranı yüksek değil optimum seviyededir. Ayrıca et oranı yüksek olup bununla birlikte düşük magnezyum oranına sahip bir mama doğal olarak idrarı asidik tutar. Bu tip bir mama mesane fonksiyonlarının sağlıklı olarak sürdürülmesi için makul yani elverişlidir. Kaldı ki kedilerin metabolizmaları etobur olup doğalarına uygun olarak öncelikli bir şekilde protein ve yağı sindirerek kullanmak üzere çalışır. Kilo alımını etkileyen en önemli besin maddesi karbonhidratlardır. Bunun dışında ölçüsünden fazla mama yedirmekte kilo alımı/yağlanma gibi durumlara davetiye çıkarır. Daha önceki yorumumda da belirtmiştim. Kediniz ile oyunlar oynamanız onun sağlığı için çok faydalı. Özellikle aktivitelerini arttıran zeka oyuncaklarını öneririm.
  • ben kedimizi sabah ve akşam görebiliyorum sadece. Sabah oyun oynayamıyoruz ancak akşam enerjisi çok yüksek yorulup uyuyor oyundan sonra.
    Atlamalı saklanmalı arayıp bulmalı oyunlar oynuyoruz.
    Tabi diğer günün 12 saati ne yapıyor bilemiyorum. Oyuncakları evin değişik yerlerinde oluyor, bu da oynadığına işaret ama, gündüz ne kadar aktif bilemiyorum. Akşam sürekli atlayıp zıplayoruz ama :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iki aylık yavru kedim var scottish cinsi.
    Ne yaparsam yapayım besleyemiyorum 10 gün kadar önce gelmişti bize o zaman da hiçbir şey yemediği için tekrar annesinin yanına verdik. Şimdi tekrar yanımıza geldi royal canin'in Kuru maması var ama yemiyor. Tavuk suyu isitiyorum biraz yiyor içine mama atiyorum onları da yemiyor. Bir günde 630 gramdan 580 grama geldi nerdeyse. Lütfen bu konuda bilgi sahibi olan birisi varsa yardım etsin. Annesi olmadan bu yavruyu nasıl besleyebilirim ? Bizim evimize geldiğinde ishal oluyor beslediğimiz şeylerden mi ? Süt tozu bile aldım süt hazırlıyorum ama yine de basaramiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 kg lık matisse ve golosi kittenlerim geldi 8 aylık 4 yavru ve anneleri ikisinide yiyebiliyorlar,öncelikleri genelde matisse oluyor bunuda önceki mamalarının matisse olmasına yoruyorum,bildiğiniz gibi golosi 20 kg lık paketler gayet ekonomik,bilenlere sorum şu golosimi alayım yoksa arasında çok fark var derseniz matisseye devammı edeyim?

    Kedi eve alacaklara tavsiyem eğer ileride bıkıp sokağa koyarım diyorsanız bu canlıları ev hayatına alıştırıp sokakların acımasız hayatına bırakmayın,eviniz müsait değil apartmanda oturuyorum vs durumundaysanız benim dayımın hanımı gibi hergün sokaktaki kedilere mama vererek hem sevaba girer hemde insanlık vazifemizi yerine getiririz.

    Yavru kedi alacak olanlarada tavsiyem annelerini ne kadar çok emerse bir yavru, tıpkı insan yavrusu gibi daha sağlıklı,hastalıklara karşı daha mukavemetli oluyor,diyeceksinizki 1 aylık yavruda çok şirin ama,biraz sabırlı olup meme emme süresini bekleyip ondan sonra yavru edinsek yavruya büyük iyilik yapmış oluruz.

    Şu ana kadarki bir diğer gözlemlerim bilhassa büyük boy alacağımız mamanın mutlaka güvenilir bir yerden alınması,önceki aldığım mamalar kötü kokuyordu yeni gelen mamalarda o kötü kokuyu görmedim,daha temiz kokuyorlar,bir petshop cudan duyduğumu size aktarayım,bazı petshoplar tarihi geçmiş paketlerin üzerindeki eski tarihi silip lazerle yeni tarih yazıyormuş bu bilgiyide vereyim dedim.
  • oguzhankan43 kullanıcısına yanıt
    Şırınga ile süt tozunu içirin o içmese bile içirin zorla besleyin 2 3 gün sonra düzelecektir. Aksi halde ölür.
    Birde kedi kaç günlük şu an ishali varmı. İshali varsa vererinerden hills i/d yaş mama alın yoksa royal canin baby cat yaş mama alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 9 Mayıs 2019; 8:48:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan 2 ay 3 günlük hocam.
    Dün ağzına siringayla süt tozunu verdim.
    Sabah marketten markasını bilmediğim bir yaş mama aldım bugün onu afiyetle yedi.
    İshali dün vardı bugün geçti mamadan sonra.
    Royal canin yaş mamasindan sipariş verdim. Royal caninin kuru mamasını şimdi yemiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim bundan sonra yaş mamadan kuru mamaya geçiş süresince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhankan43 kullanıcısına yanıt
    Annesinin yanında yediği mama farklı ise yeni mamaya alışamamış olabilir. Şu aşamada kemik suyu, yağsız çiğ kıyma, süt tozu, haşlanmış ciğer ve yaş mama verebilirsiniz ama marketten aldığınız yaş mamaları vermeyin. Yaş mamaya a kuru mama katarak kedi de toparlandıkça yavaş yavaş kuru mamaya geçebilirsiniz
    En büyük sorunuda yeni yerine alışamamış ve eski yerini unutamamış olmasıdır. İlk 3 5 gün iyi beslenirse gerisi gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 10 Mayıs 2019; 5:25:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sipariş vermiştim Royal caninden yaş mama o gelene kadar bir gün de olsa idare edebilmek için verdim marketten aldığımız mamayı hocam. Royal canin veterinerlerde satılıyor mu acaba ?
    Annesinin yanında da royal canin baby and mother cat maması yiyormuş aynı mamadan veriyorum
    Yorumlarınız için teşekkür ederim hocam. Süt tozu da vermeye devam edeceğim.
    Edit: Hocam royal canin mother and baby cat yaş mamasını aldım. Kuru mamayla birlikte karıştırdım afiyetle yedi.
    Ayrıca aldığım süt tozunu ısıtıp karışıp yapıp şırınga ile veriyorum. Bugün karma aşısı da yapıldı keyfi yerinde.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Bundan sonrası sadece yavrumuzun kilo almasını sağlayabilmekte. Eve her geçen gün daha da fazla alışıyor. 2 aylık olmasına rağmen 0.6 kg henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhankan43 -- 11 Mayıs 2019; 0:22:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam matisse profinedan iyi mama diyorsunuz doğru mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu uzun zamandır takip ediyor severek okuyorum.

    Benim için bir mamanın kalitesini belirleyen 2 önemli etken var.
    1. İçerik
    2. İçeriğin kalitesi

    ProPlan, Royal Canin, Hills, Advance, içerikleri en kötü mamalardan. İçinde şeker olanı mı mısır glüteni olanı mı buğday gluteni olanı mı dersin gereksiz çer çöp bir sürü şey barındırıyorlar. Tabii bunlar çok dillendirildiği için söylüyorum. Ayrıca kanatlı eti, kümes hayvanları eti sonra bunların türevleri yağları ne olduğu belirsiz içeriklere sahipler. Hill'sin tahılsız olanının bile içeriği kötü. Eminim ki bunlar kendi ülkelerinin market mamaları olarak değerlendiriliyordur.

    Bu markların içerikleri kötü lakin içerik kalitesi iyi olabilir bir şey diyemiyorum.

    Arada ismi sık sık geçen Bonacibo ise içeriği iyi ama içerik kalitesi yok. Yani gerçek balık veya tavuk kırmızı et vb. yok. Protein olarak geçiyor.
    Ne olduğu belli olmayan kanatlı eti vb türevleri de yok. Tahıl olarak gözüme çarpan sadece mısır ve pirinç var. Hiçbir şekilde gluten yok.
    Felicia var başka yerli mama. Onun Sterilised olan versiyonunda pirinç dışında hiç tahıl yok. Ne mısır ne glüten (mısır buğday vb.) ne de diğerleri yok.
    Aynı şekilde gerçek etin hiçbir türünün de içermiyor sadece protein.

    Orta sınıf olarak geçen ithal mamaların içerikleri bana sorarsanız yerli birkaç mamadan kötü. Gerçek et içeriyorlar ok ama %'leri düşük, ne eti olduğu da belli değil ve yanlarında kediye zararı olabilecek gıdalar içeriyor. Bunlardansa Felicia hatta adı şimdi aklıma geldi ProChoise ve Bonacibo daha iyi. Zararlı içeriğe ben rastlamadım. Fiyat olarak da önemli farklar var. Maddi durumu çok iyi olmayanlar için bu tip mamaların yanında arada tavuk ve et haşlayıp alternatif ufak porsiyonlarla kedilerine verebilir. Bu mamalarda gluten de olmadığı için HypoAllergenic sınıfına giriyorlar.

    Hem içerik hem de içerik kalitesi olarak ise beğendiklerimi şu şekilde sıralayabilirim. Birçok marka vardır ama ben bildiklerimi yazıyorum.
    1. Orijen
    2. Acana
    3. N&D (az tahıllı olanlarda dahi içerik belli, tahılsızlar en güzeli)
    Alt alternatif olarak da
    4. Profine
    5. Matisse (Mısır ve gluten içeriyor fakat içerik kalitesi yüksek, et oranı yüksek, belirsiz kaynaklı et yok)
    6. Brit Care (Premium olanlar değil) - Somonlu Sunny olan favori

    Sonuç olarak tahıl ve tahıl türevleri, kanatlı türevleri yağları et benzerleri türevleri gibi içerikleri belirsiz tahıllı kediye zararı olabilecek içerikli mamalardan uzak durmakta fayda var. Ayrıca şu da bir gerçek ki her mama her kediye iyi gelmeyebilir her kedi her mamayı da aynı iştahla yemeyebilir.
    Kısırlaştırılmış, hareketsiz kediler için de bambaşka tercihler yapılmalı. Yüksek protin ve yağ içeren mamalardan kaçınılmalıdır.
    İçerikleri düzgün olan mamalardan deneme boylarında seçim yapmak en mantıklısı olacaktır.

    Bunlar tamamen kendi görüşlerimdir arkadaşlar. Ekleme yapmak isteyen ya da eleştirisi olanları memnuniyetle bekliyorum.
    Sağlıklı günler
  • İyi diyemem fakat şöyle izah etmekte fayda var. İki mamanında kitten içeriği şöyle (resmi sitelerinden alınmıştır);

    Matisse: Dehydrated chicken meat (36%), rice (20%), chicken fat, corn, dehydrated fish (6%), corn gluten, dehydrated whole eggs (4%), hydrolyzed animal proteins, dried beetroot pulp, fish oil, vegetable oil, sodium chloride, potassium chloride, dihydrate calcium sulfate, dried brewer’s yeast, mono-dicalcium phosphate, calcium carbonate.

    Hidrolize hayvan proteini/digest, pirinç (fazla), mısır, mısır gluteni ve bitkisel yağ var. Bitkisel yağ ibaresi açılmadığında palm olma ihtimali yüksektir. Ayrıca olumsuz olarak sayabileceğim pancar posası var. Zararı bulunmasada dışkıyı arttırabilmektedir.

    Profine: Chicken 42% (chicken meal 26%, dried chicken 16%), maize, rice 14%, chicken fat (preserved with mixed tocopherols) 12%, hydrolyzed chicken liver 2%, salmon oil 2%, shrimp 1.5%, dried apples, brewer’s yeast, sea algae 0.5%, herbal blend (fennel, basil, sage) 0.02%, chicory root (source of mannan-oligosaccharides) 0.016%, fructo-oligosaccharides 0.013%, yucca schidigera extract 0.009%.

    Tavuk unu, hidrolize tavuk ciğeri, mısır ve pirinç var.

    Özet ile mamalarda kullanılan et türünün veya türevinin belirtilmesi soru işaretlerini aza indirir. Hydrolyzed animal proteins/digest yerine chicken meal ya da hydrolyzed chicken liver daha iyi bir tercih olur. Ek olarak geri kalan içerikleride baktığımda Profine ağır basıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 18 Mayıs 2019; 23:15:42 >
  • kısırlaştırmadan sonra profine mamaya geçtim yaklaşık 3-4 aydır kullanıyorum ancak mama çok sert.bu sebeple çoğu zaman patisiyle ağzına destek veriyor mamayı kırdıktan sonra ağzından düşmesin diye bu sertliğe bir çözümü olan var mı acaba
  • dede06 kullanıcısına yanıt
    Hafif et veya tavuk suyu ile ıslatıp verin. Bizimki de başta öyleydi dişlerini değiştirdiği için. Şimdi yiyor kütür kütür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dede06 kullanıcısına yanıt
    Alışırsa profine güzel mama. Az yiyor ama aynı kiloda aynı performansta kalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu mama hakkında görüşünüz nedir kittenin içindekiler %100 et
    Nature’s protection



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 19 Mayıs 2019; 21:36:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mR.Hoppala

    İyi diyemem fakat şöyle izah etmekte fayda var. İki mamanında kitten içeriği şöyle (resmi sitelerinden alınmıştır);

    Matisse: Dehydrated chicken meat (36%), rice (20%), chicken fat, corn, dehydrated fish (6%), corn gluten, dehydrated whole eggs (4%), hydrolyzed animal proteins, dried beetroot pulp, fish oil, vegetable oil, sodium chloride, potassium chloride, dihydrate calcium sulfate, dried brewer’s yeast, mono-dicalcium phosphate, calcium carbonate.

    Hidrolize hayvan proteini/digest, pirinç (fazla), mısır, mısır gluteni ve bitkisel yağ var. Bitkisel yağ ibaresi açılmadığında palm olma ihtimali yüksektir. Ayrıca olumsuz olarak sayabileceğim pancar posası var. Zararı bulunmasada dışkıyı arttırabilmektedir.

    Profine: Chicken 42% (chicken meal 26%, dried chicken 16%), maize, rice 14%, chicken fat (preserved with mixed tocopherols) 12%, hydrolyzed chicken liver 2%, salmon oil 2%, shrimp 1.5%, dried apples, brewer’s yeast, sea algae 0.5%, herbal blend (fennel, basil, sage) 0.02%, chicory root (source of mannan-oligosaccharides) 0.016%, fructo-oligosaccharides 0.013%, yucca schidigera extract 0.009%.

    Tavuk unu, hidrolize tavuk ciğeri, mısır ve pirinç var.

    Özet ile mamalarda kullanılan et türünün veya türevinin belirtilmesi soru işaretlerini aza indirir. Hydrolyzed animal proteins/digest yerine chicken meal ya da hydrolyzed chicken liver daha iyi bir tercih olur. Ek olarak geri kalan içerikleride baktığımda Profine ağır basıyor.
    Profine ve britcare i üreten firma genelde tahıl miktarını az tutmak için hayvansal protein katıyor eğer bunu yapmazsa mecbur tahıl oranını yüksek tutacak sanırım bu nedenden mamalarının sertlik oranı diğer mamalara göre fazla britcare kullanan birçok kişi bunu söylemiş , bence matisse nin içeriği çok daha iyi duruyor farmina gibi bir firma kaynağı tam olarak belirtmemiş olsa bile dandik mamalardaki gibi malzeme kullanmaz . Şahsi fikrim o fiyat bandında birbirine rakip olabilecek başka mama yok , matisse kurutulmuş tavuk ve balık etiyle çok daha avantajlı yenilebilirlik konusunda , kullanıcı görüşleride öyle diyor . Bence kedim tavuk kafası , hindi ayağı unu yiyeceğine az daha tahıllı ve kaynağı tam belirtilmemiş bitkisel , hayvansal yağ yesin çok çok daha iyi . Tabi herkesin bakış açısı farklı olacaktır " kedimin doğasında tahıl yok , her ne olursa olsun tahıl miktarı çok az olmalı " diyen olabilir . Ayrıca profine ın %16 lık et miktarı gerçekten komik , britcare de bu oran çok daha iyi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkylmz19990102 kullanıcısına yanıt
    Profine kitten
    Tavuk %42 (tavuk unu %26, kurutulmuş tavuk%16), mısır, pirinç %14, tavuk yağı (karışık tokoferoller ilekorunan) %12, hidrolize tavuk karaciğeri %2, somon yağı %2,karides %1.5, kurutulmuş elma, bira mayası, deniz yosunu%0.5, bitkisel karışım (rezene, fesleğen, adaçayı) %0.02,hindiba kökü (mannan oligosakkaritler kaynağı) %0.016, fruktooligosakaritler%0.013, yuka schidigera özü %0.009?dur.

    %42 tavuk diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %16 sı tavuk eti sadece diğer kısmı olabildiğince belirsiz kalan %26 lık kısmı tavuğun eti değilde kıkırdakları , kafası , ayağı gibi duruyor üstte arkadaş bunun ayrılabileceğini söylemiş ama yabancı makalelerden elimden geldiğince araştırdım hiçbir şekilde içime sinmedi çünkü bu kısımlar bizim tükettiğimiz tavuğun kısımlarıyla aynı kısımlar değil içinde normal tavuk etide içerdiğine denk geldim ama kimse elindeki tavuk etini istenmeyen kısımlarla karıştırmaz orda profine yazmış %16 lık kısım bildiğimiz tavuk kalan kısmı bilmek istemeyeceğimiz şeyler . Britcare örneğini vermemin nedeni o mamalarda kurutulmuş et oranı çok daha fazla haliyle fiyatını profine dan yüksek tutmuş yani yapan firma aynı ama fiyat farkının nedeni çok açık bir şekilde görülebiliyor . Ayrıca içerik olarak elbet iyi mamalar arasında ama yenilebilirlik oranı benim gözümde yerin dibine sokuyor başka forumlardada kullanıcılar böyle söylüyor burdada söylenmiş tekrar alacağım bir mama asla değil .
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.